Je drzé, vypýtať si od priateľa heslo na telefón?
Dobry,chcem sa opytat ci by to bolo drze ,keby som od priatela s ktorym byvam 3 roky a pozname sa 4 r.aby som chcela heslo od jeho telefonu....ja svoje heslo vobec netajim a on no neviem asi nechce zeby som ho vedela😏trocha ma to mrzi v predoslom vztahu mu to bolo jedno myslim ex 🤷🏼♀️
Ja tomuto asi nikdy neporozumiem, ved je to len telefon. Samozrejme, ze nemas heslo do aplikácii banky alebo poisťovne alebo proste hocičoho dôležitého ale do mobilu? Ved vsetky zasadne aplikácie maju este minimalne číselne heslo alebo touch id… ved ked nieco potrebuje pozriet (trepnem napríklad kolko muky do receptu) tak nemôže zobrat priateľov mobil a pozriet?…pre mna ludia co nepovolia prístup partnerovi do mobilu nieco taja…
@hilda08 mne je to jedno pred nim natukam heslo a hotovo mozno 2× predomnou natukal ale nepozerala som ,len pride mi to zvlastne proste tiez to nechapem
@4444mono4444 drzé to určite nie je, nie ste spolu pár mesiacov a tieto staromódne názory od ťuťkov by som úplne ignorovala. Nevybafla by som na neho štýlom "daj mi heslo! je nefér, že ty moje vieš a ja nie" ale normálne ak by som niekedy prirodzene potrebovala požičať jeho (napr. si niečo vygoogliť a môj je vybitý), tak si ho vezmem a poviem nech mi nadiktuje. Mobily sú dnes každodennou súčasťou našich životov a preto mi vo vzťahu príde normálne aby sme sa vedeli dostať jeden druhému do telefónu v prípade potreby. Mnohokrát sa stalo, že priateľ išiel do obchodu s mojim mobilom alebo naopak, prípadne je môj vybitý, tak siaham po partnerovom a na to nemusíme byť v manželstve. Tieto obmedzené názory sú komické, my svoje heslá navzájom nevieme preto, aby sme sa v našich mobiloch mohli hrabať keď sa ten druhý nepozerá (ale nie každý má taký mindset). Rešpektujeme svoje súkromie a tam to končí. Ale v tejto téme uvidíš ešte veľa obmedzencov, ktorí vedomosť hesla od telefónu berú automaticky ako sliedenie v správach. To sú mi teda vzťahy. 🤦♀️
Ale keď ho pred tebou nemá problém napísať, tak asi nebude chyba v tom, že ti ho nechce povedať nie? Ja si zase neviem predstaviť, že príde a povie "tu máš heslo" 😆 Takže vyskúšaj to štýlom "mám vybitý mobil, potrebujem si niečo vygoogliť" a buď ti heslo bude prirodzene nadiktuje alebo bude trvať na tom, že ho odomkne on. Po 3 rokoch si už názor urob sama.
Ani by mi nenapadlo pýtať heslo od priateľovho telefónu…nechápem načo, keď mám svoj.
A viem, že s kamošom rieši nejaké otázky ohladom dcérky (ten kamoš má o pár mesiacov staršiu, tak ťahá rozumy 🙂) a možno rieši aj mňa, tak to ani nechcem vedieť 😅
Je pravda, že pri ex som mala také nutkanie, nakuknúť mu do messengera, ale tam chýbala dôvera. Aj preto je ex.
ja si neviem predstavit pytat si od niekoho k niecomu heslo :D ja viem chlapove heslo, on si moje nepamata, ked daco potrebuje diktujem mu :DDD A nie je to o tajnaseni. KEby prisiel za mnou naval mi heslo do mobilu, idem ta kontrolovat, tak si ho zmenim an 10ciselne kod potvrdenie odlackom prsta a otvoreni az po overeni DNA :D uz len z principu :D
My sme nikdy nemali heslovany telefón, tiež sa stalo, že napríklad jemu sa vybil, tak použil môj, a opačne, ja som potrebovala rýchlo pozrieť niečo, tak tiež.
Potom sme dali heslo kvôli synovi len pre istotu, aby náhodou dačo nepostlacal, keby sa k nemu dostane, hlavne muž tak telefón nechával pohodeny, keď šiel do sprchy a podobne.
No a už to ostalo, ale heslo viemé vzájomne
@4444mono4444 no, ono ludi co bežne používajú mobil toho druhého ani nenapadne sliediť ale ako náhle jeden z partnerov heslo vyslovene nechce dat, tak uz ten druhy ma chrobáka v hlave a podozrievanie v nom pomaly rastie a rastie…ja bežne používam mužov mobil ale nikdy ma ani nenapadlo mu citát správy, on keby si niekedy prečíta tie primitívnosti co si zavse s kamarátkami píšeme tak mu rozum zastane 😁 horsie je, ze je príliš vela párov, z ktorých minimalne jeden vypisuje kadekomu…tam uz ide o tu dôveru vo vzťahu a váženie si jeden druhého
A naco ti je heslo? Je ubohe liezt niekomu do telefonu, ak mu neveris tak spolu nebudte.
@simca06022011 tak ja si zase myslím, že autorka nikde nenapísala, že jej má navaliť heslo a ide ho kontrolovať a absolútne to z príspevku ani nevyplýva. Jej práveže chýba tá prirodzenosť ako to máte vy a ako to máme aj my. Jednoducho nemusíme si to heslo pýtať, keď vezmem jeho mobil do ruky, tak buď heslo viem alebo mi ho nadiktuje. U autorky to skôr vyzerá tak, že ak by vzala jeho mobil do ruky, tak by trval na tom, že jej ho napíše on sám. Takže neviem prečo tu hrotíte s kontrolovaním a podobne. Ak by si si chcela vygoogliť niečo v mužovom mobile a on by trval na tom, že ti heslo nepovie/nenadiktuje, tak by si sa cítila úplne normálne?
@wheel ja priateľovi leziem do telefónu napríklad keď je môj vybitý a rýchlo so niečo potrebujem pozrieť alebo niekomu zavolať. Prípadne keď je zaneprázdnený tak ma poprosí, aby som mu prečítala správu, ktorá mu prišla. Nezávidím vám tieto vzťahy na nože. 🤢 Za všetkým hľadať neveru, kontrolovanie... vy musíte byť veľmi poznačení životmi a vzťahmi. Ja otvorím partnerov mobil xkrát do dňa a do správ nechodím kým ma o to sám nepožiada. Prajem vám takúto úroveň dôvery. 😆 Podľa mňa nie je dôvera schovávať telefóny a veriť, že ten druhý nič neskrýva, dôvera je nič neskrývať a vedieť, že ten druhý nepôjde do najhlbšieho súkromia.
Tak ja heslo od manzelovho telefonu nemam a ani nepotrebujem. Dokonca ho neman ani za " priatela na FB" a ci ma instagram ani netusim- ja nie. Mne staci,ze ho mam "za priatela" v realnom svete nie v virtualnom. Ked nieco potrebujem tak mi nadiktuje alebo predomnou napise - kedze je to cisleny kod a nie su to oblubene datumy.
@4444mono4444 ahoj, podľa mňa je to od Teba zvláštne. Načo chceš vedieť priateľove heslo? Telefón považujem za súkromnú vec, tak isto ako napríklad kabelku, peňaženku. Môj manžel síce asi vie moje heslo do telefónu, ale len preto, lebo mám úplne jednoduché. Nikdy si ho nepýtal. Ak niečo technické rieši s mojim telefónom, volá k zadávaniu hesiel aj tak mňa. Ja jeho heslo netuším a absolútne ma to netrápi. Ani by mi nenapadlo ho chcieť vedieť. Ešte raz - načo? Je to jeho súkromie. 🙂
Telefon a pocitac su sukromne veci. Partner by nemal mat problem ich na poziadanie ukazat, ale druhy by nemal mat nan volny pristup. Na telefony su smes, whatsup, skype. Casto sa preberaju s rodinou, priatelmi ich veci, ktore partner nemusi vediet, pripadne by ich pouzil v buducnosti v hadke.
Nehovoriac o niecom, ze mate fotky,... z predchadzajuceho zivota a nastvany parter sa rozhodne vam ich v amoku trochu premazat.
a z akého dôvodu ho chceš? veď si zmeň aj ty a nebude vedieť ani on tvoje. Buď mu veríš alebo nie
Možno som staromodna, ale vychovali ma v tom, že každý má právo na súkromie. Tak ako by som neotvarala list adresovany partnerovi, tak isto by som niezla do jeho emailovej schránky, do jefo fb a ani do mobilu. Ú nás sa obidva telefóny povaluju, aj notas používame ten istý, aj k heslam toho druhého sme sa časom dopracovali, ale rešpektujeme právo na súkromie a nelustrujeme si telefóny ani appky
Viem heslo od muzovho telefonu aj PC a aj komunikacnych platforiem, ale dal mi ich sam od seba ani neviem preco, lebo tam nechodim iba do mobilu lebo hravame rovnaku hru a ked si chcem nieco poslat z jeho profilu v hre do mojho, tak tam idem, ale vzdy sa spytam, ci mozem. Sama od seba by som si vsak heslo nepytala a ani by mi to nenapadlo.
@hilda08 Nie. Nikto, ani rodina nema pristup na moj laptop a data. Mam tam pracovne veci, financne veci, dokumentacie, archiv z minulych rokov, fotky, videa z dovoleniek,... vsetko. Mam ho pozicat niekomu, kto sa poriadne nevyzna v pocitaci, omylom nieco zmaze, spadne mu na zem,... Kazdy ma svoj laptop a je zodpovedny za data na nom. Neskoro bude plakat, ked sa mu stratia data.
@4444mono4444 ja napriklad hesla od manzelovho mobilu a pc viem..tipujem ze aj on moje...ale nikdy som si ich nevypytala 😅 nejako prirodzene obcas pouzije moj mobil a ja zas jeho... pc preto ze ked chceme pozriet serial bolnobcas lenivy sa postavit a ist ho natukat tak mi ho nadiktoval 😅 ale samej od seba ze by som mu cekovala spravy, maily atd...akosi ma to nelaka 🙂
Tak snad pravo na sukromie ma kazdy, respektuj to. A ano, zavana to tym, ze ho chces kontrolovat
Zasadna otazka znie Na co ho potrebujes?
@4444mono4444 tiež by zaujímalo k čomu ti heslo je....mňa začali mobily mojich ex zaujímať až ked som začala mať tušáka že dačo nehrá....a pokiaľ máš takéhoto tušáka treba sa rozprávať a nie kutrať sa v mobile...to nevedie k ničomu dobrému...vlastná skúsenosť ....
@4444mono4444 my vieme navzájom svoje heslá :ˇ) dokonca on má na mojom odtlačok prsta na odomykanie a ja na jeho :D
vazne nerozumiem, na co by ti bol. nedoverujes mu? ak vo vztahu nie je dovera, tak naco je dobre v takom vlastne zotrvavat? a ked sa na to pozries z jeho uhla pohladu, myslim tak, ze by si on vypytal tvoje, ako by si reagovala? pacilo by sa ti to?

Keby chcel, aby si ho vedela,uz by si ho vedela