icon

Je drzé, vypýtať si od priateľa heslo na telefón?

4444mono4444
19. okt 2022

Dobry,chcem sa opytat ci by to bolo drze ,keby som od priatela s ktorym byvam 3 roky a pozname sa 4 r.aby som chcela heslo od jeho telefonu....ja svoje heslo vobec netajim a on no neviem asi nechce zeby som ho vedela😏trocha ma to mrzi v predoslom vztahu mu to bolo jedno myslim ex 🤷🏼‍♀️

soldi
19. okt 2022

to, ze mam heslo od priatelovho telefonu predsa neznamena, ze mu donho pojdem. to by som si v zivote nedovolila. a on to vie, takze heslo mi povedal po par tyzdnovom vztahu, ked som nieco chcela vygooglit a nemala som svoj mobil po ruke.
podla toho, co si pisala, tak ani Tvoj partner heslo vyslovene netaji, len nebol zatial ziaden dovod Ti ho davat.
a vypytat si ho len tak, ano, to mi pride trosku drze, pokial si to nevies rozumne obhajit, ze naco Ti to treba.

babyangel
19. okt 2022

@4444mono4444 my s priatelom vieme nase hesla navzajom. Tiez by mi to prislo zvlastne, keby mi priatel nechcel dat heslo a nema co skryvat. To ale neznamena, ze sa mu permanentne hrabem v telefone. Bez jeho vedomia nikdy a obcas sa ho opytam, ci si mozem nieco pozriet na internete, alebo nejaku fotku, a mobil mi da bez problemov.

lucilaines
19. okt 2022

Podla mna praveze doveraa stabilny vztah sa pozna podla toho, ze tie hesla navzajom vieme. A ze sa mozem spolahnut, ze aj kwby ten telefon podam muzovi odheslovany na zlatom podnose rovno do ruky s otvorenou aplikaciou napriklad sprav, tak si ich proste nepozrie lebo nema tu potrebu a respektuje moje sukromie. Nie, ze ho bude respektovat preto lebo musi a nedostane sa mi do telefonu. Takze ano, ja sa pridavam k tym, ze je normalne vediet navzajom hesla. Tiez mi pride normalne zobrat partnerov telefon a pozriet pocasie, vygooglit nieco ked je zrovna jeho telefon po ruke, zdvihnut hovor ked je on napriklad v sprche. A ocakavam, ze mi natolko doveruje, ze vie, ze mu nebudem prehrabavat spravy. Ak nie, tak nieco ocividne nie je v poriadku.

lubina
19. okt 2022

@4444mono4444 a to naco? Co si navzajom chcete kontrolovat telefony? Teda ja som myslela, ze vztah je o dovere a nie o tom, aby som muzovi pozerala, co ma v telefone. Ved na to ani nemam cas a uz vobec nie chut ....nerozumiem takymto otazkam...

darkswan
19. okt 2022

mne to pride cudne tieto zdielania hesla, kontrolovanie telefonov, uprimne mame hesla ale necitime potrebu ho vediet...raz partnerovi doverujem alebo nie, je to jeho sukromie

liljana
19. okt 2022

@hilda08 Ked kazdy den pracujes a zmenis desiatky, ci stovky dokumentov, to sa neda kazdy den zalohovat a idealne cely disk. Iba dufas, ze raz za tyzden, ci dva staci.

simca06022011
19. okt 2022

@cocolino234 Pozri ak si to on neželá, je to ok... Viditelne take prirodzene situácie asi u.nich neboli. Proste ziadnu katastrofu v tom.nevidim
@liljana na toto mame zálohy, archívy nedrzim v pc ale na externych čiže take nieco sa u nas nestane a vlastne ani sa nikdy.nestalo... Skor sa pc.pokazil 😂

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
liljana
19. okt 2022

@simca06022011 Mne uz aj zalozny disk spadol na zem a clovek bol vdacny za dvojitu zalohu na dalsom disku. Pripadne disk po par mesiacoch odisiel. Idealne mat vsetko 3krat. Vlastny laptop a dva zalozne disky.

simca06022011
19. okt 2022

@liljana Tak to nas smolu, ja mam dva hadam 10rokov, jeden este mozno dlhsie a nic im nie je. A zálohovať xykrat nemam dovod. Počítač sa.ti tiez pokazí. Na prácu zálohy mame ns servery, zálohy pre seba msm tiez. Ja som v kľude s tymto.systémom.

liljana
19. okt 2022

@simca06022011 No ved kazdy ma svoje zalohy podla svojich skusenosti. 🙂 Nezalohujem na firemny server, nakolko mam tam aj svoje data a nepotrebujem, aby sa mi admin vo volnom case prehrabaval v sukromnych veciach.

jamacka
19. okt 2022

@cocolino234 Ja som tiež názoru, že kto Slovana telefón,tak niečo tají a klame.
Mi s priateľom si chodíme normálne do telefónu, on keď niekedy potrebuje niečo pozrieť na nete a ma poblíž ku môj telefón,tak si pozrie aj z môjho. A to isté zas ja.Nemame s tým vôbec problém, sa už sme nejakú dobu spolu,tak sme už skoro ako rodina,tak prečo si vymedzovat toto je moje hento zasa tvoje.Mame proste všetko spoločne.

maranco
19. okt 2022

@mandzula * Podla mna je uplne normalne vediet hesla do mobilu, bankovych sluzieb a vsetkeho, co moze ovplyvnit zivot, ak sa partnerovi nieco stane.*

Tak pri bankových službách je to porušenie podmienok banky, ani PIN k cudzej karte nemáš vedieť.
Ak si disponent k jeho bankovému účtu, tak máš svoje meno/heslo do internet bankingu kde vidíš/narábaš s jeho účtom. Rovnako máš k jeho účtu platobnú kartu kde je uvedené tvoje meno a PIN vieš len ty.
Zároveň máš s bankou podpísanú dohodu, čo sa má diať v prípade smrti majiteľa účtu aby nezablokovali hneď účet, ale si ho mohla ešte nejakú dobu používať.

stanulienkat
19. okt 2022

Drze to nie je. Iba prizemne. Hrdost by mi nedovolila. Bud doverujem, alebo nie.

mandzula
19. okt 2022

@maranco teória pekná vec, prax je iná. Ak sa mu niečo stane, ver, že mi bude jedno, čo si o tom myslí banka.

zmrzlinka2021
19. okt 2022

@4444mono4444

My s mužom vieme si všetky heslá, kódy.... nevidím jediný dovod, prečo nie.

Ved sme rodina, máme si byť najbližší ludia.

Tvoj priatel ti pravdepodobne nedoveruje a skryva nieco pred tebou.

mimka2019
19. okt 2022

@4444mono4444 No nevieem...ja som mala 11 ročný vzťah a mužom a ani raz za tých 11 rokov (spolu sme bývali 10 rokov) som jeho mobil do ruky nevzala a ani on môj, ani ma to nenapadlo 🤷‍♀️ ale tak u nás to bolo od začiatku takto, neliezli sme si do mobilov...

valeriakadarova
19. okt 2022

@4444mono4444 nemyslím si, že je to vyslovene drzé, ale zas načo ti to je?😃 Ja neviem heslo k manželovmu telefónu, popravde občas ma to aj sralo, veď on moje vedel, ale nakoniec ja už heslo nemám a keď potrebujem jeho mobil, tak mi ho bez rečí dá takže nemám dôvod riešiť nejaké heslo 🙂

panelacikova
19. okt 2022

@4444mono4444 napíšem ti v skratke, ako je to u nás. poznáme sa takmer 7 rokov, manželmi sme 4. nežijeme spolu, máme oddelené domácnosti a navyše, pracuje v zahraničí, takže reálne sa aj málo vidíme. napriek tomu vieme navzájom svoje heslá do mobilov, ale nechodíme si navzájom do nich, pretože ak chcem niečo pozrieť na nete, tak si pozriem vo svojom. ale pripadá mi úplne prirodzené, že ideme v aute a muž mi dá svoj mobil a povie: pozri, či tam nie sú zápchy. a ja si jeho heslom otvorím mobil (lebo ja nepoužívam tie appky, čo ukazujú polišov a zápchy na cestách) a pozriem, aká je situácia. to je ako príklad. a teda heslo do jeho mobilu proste viem. ani mi nenapadne, ani keď sme spolu a on tvrdo spí, aby som mu tam vliezla a pozerala. verím mu tak, ako nikdy v živote predtým nikomu. ak sa niekedy sklamem v niečom, bude to jeho problém, nie môj 🙂
takže odpoveď: po 3 rokoch spoločného bývania pokladám za normálne vedieť si navzájom heslá do mobilov alebo i mailov, nikdy nevieš, čo bude ten druhý od teba narýchlo potrebovať a v ten daný moment sa on sám nebude môcť z nejakého dôvodu dostať k svojmu mobilu či mailu (už sa aj toto u nás stalo)....
pokladám však za nenormálne chodiť tam potajomky, rovnako ako pokladám za nenormálne vyžiadať si od partnera to heslo. beriem ako samozrejmosť, že si to pred sebou netajíme a práve naopak, navzájom sme si heslo povedali/ukázali.

panelacikova
19. okt 2022

@mandzula ja viem dokonca aj prístup do banky. neleziem mu tam a ani by mi nenapadlo mu odtiaľ niečo vziať. ani keby sme mali nahnutý vzťah a očakávala by som rozvod. výchova a morálka by mi ani nedovolili niečo mu odtiaľ vziať. ale to som ja, je fakt, že mnohí by to mohli zneužiť.
ale veľmi ma teší, že aj on mne tak dôveruje, ako ja jemu, že mám aj takéto prístupy 🙂 čo bolo zaujímavé a úžasné, brali sme sa po 2,5 rokoch a týždeň po svadbe ma posadil doma u seba a ukázal mi, čo kde aké heslá a čo všetko nájdem pre prípad, žeby sa mu niečo stalo. tak toto ma dostalo. tá dôvera 🙂

jamacka
19. okt 2022

@panelacikova Presne mi máme napríklad spoločný aj účet, vždy si o všetkom povieme.

mandzula
19. okt 2022

@panelacikova presne o toto ide, o tú dôveru. Ja som mu v mobile ani v účte nebola ani raz, on mne tiež nie, je to fakt len o tom, keby nedajbože niečo. Ja mám z toho proste dobrý pocit, o žiadnej nedôvere sa hovoriť nedá.

panelacikova
19. okt 2022

@jamacka my máme práveže oddelené účty, domácnosti, všetko. brali sme sa "starší", každý už mal svoj život. ale dôveruje mi natoľko, že o ňom viem všetko. akože fakt všetko. do bodky 😀 čo teda veľa ľudí (aj tu na koníku) nedokáže pochopiť 😀

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
jamacka
19. okt 2022

@panelacikova plne súhlasím ,potom nás majú za divne.Ale tak 1000 ľudí, 1000 chutí.
Každý sme iný To čo jedným vyhovuje vo vzťahu, ďalším zase nemusi.

liusa82
19. okt 2022

Ani ja nechápem tieto zatajovačky a heslá a nedám ti mobil,neukážem.Bežne aj ja mám všetko pootvárané,nezaheslované aj fb aj insta atd.Ale ja nemám nič na rováši a ani nič netajím🙂

panelacikova
19. okt 2022

@jamacka nie. nás majú za stíhačky 😀 iba preto, že naši muži nám nemajú problém povedať aj to najtajnejšie tajomstvo, ktoré o nich nevie nik 😉

mimka2019
19. okt 2022

@panelacikova môj muž mi tiež povedal tajomstvo, o ktorom nikto nevedel 🤣 a verte, že to tajomstvo si radšej mohol nechať pre seba 🤣🤣🤣

panelacikova
19. okt 2022
panelacikova
19. okt 2022

@mimka2019 že je gay? 😀