icon

Je drzé, vypýtať si od priateľa heslo na telefón?

4444mono4444
19. okt 2022

Dobry,chcem sa opytat ci by to bolo drze ,keby som od priatela s ktorym byvam 3 roky a pozname sa 4 r.aby som chcela heslo od jeho telefonu....ja svoje heslo vobec netajim a on no neviem asi nechce zeby som ho vedela😏trocha ma to mrzi v predoslom vztahu mu to bolo jedno myslim ex 🤷🏼‍♀️

hilda08
19. okt 2022

@elizabet173 mne vseobecne nejde do hlavy to vsetko so súkromím…ved súkromie môjho muž som ja a naše deti, ved moje súkromie je on a deti…co ine je jeho súkromie? Práca je práca to netreba sem ani pliesť… proste podla mna ma byt vztah založený na tom, ze vieme o sebe vsetko, nie o kontrole a sliedeni ale o otvorenosti… ale ako vidim som dost mimo, nevadi.. samozrejme hovorím o dlhoročnom manželstve nie o krátkodobom romániku

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
19. okt 2022
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mondolina
19. okt 2022

@elizabet173
napr. prečo by mal čítať moje konverzácie s kamarátkou.
Ona tie veci píše dôverne mne. a nie jemu

panelacikova
19. okt 2022

@elizabet173 že sme tri 😀

akvi
19. okt 2022

@elizabet173 no evidentne tomu nerozumieš. Tu nejde o to, čo máš či nemáš "tajiť". Tu ide o princíp. Vieš, tí, čo tú dôveru k sebe majú, tak ich ani nenapadne niečo také, ako liezť si jeden druhému do telefónu. Mňa úprimne nezaujíma, čo v tom telefóne môj muž má. Ja som s ním 26 rokov a nikdy ma nesklamal a to mi stačí. Moja starká hovorila, že "múdra žena sa nepýta". Len neviem, či ty porozumieš, čo tým chcela povedať. 😉

panelacikova
19. okt 2022

@akvi vidíš to. a ty tomu tiež nerozumieš 🙂 že tu nejde o LEZENIE do telefónu, ja keď čítam tento výraz, už sa len pousmejem. tu ide o ten fajn pocit, že ti partner dôveruje a nemá pred tebou čo skrývať. a presne ako píše aj
@elizabet173 aj nám sa stane bežne, že muž nemôže v danej chvíli, tak povie: pozri, kto mi píše prosím ťa, mám špinavé ruky... alebo ja jemu, lebo mi zvoní mobil a ja som v sprche. proste s tým vôbec nemáme problém. nemáme čo skrývať a pojem "súkromie" zahŕňa predovšetkým nás dvoch dohromady 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mondolina
19. okt 2022

@elizabet173
ale niekto môže preberať aj osobné veci, tak sem nepleť recepty🤦‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
vroni
19. okt 2022

@elizabet173, to nie je len o dôvere. To je aj vnútorným nastavenim. Po takmer dvoch desaťročiach spolužitia ťažko nazvem svoj vzťah romanikom, ale tiež som ťažký introvert a svoju osobnú zónu chcem mať napriek manželstvu. Vôbec nepochybujem o tom, že môjho manžela úprimne a z duše nezaujíma priebeh menštruácie mojej kamošky. Ale napriek tomu si chcem byť istá, že je to len v mojom uchu (ci skôr oku) a nie verejne dostupná informácia. A hoci manželovi dôverujem maximálne možne (a teda dúfam, že aj on mne), držím sa skôr toho napoleonskeho: keď je všetko vypovedané, nastane nuda. Proste potrebujem aj zákutia, kde muž nemá prístup a mam svoje "tajomno", lebo všetko do posledného dychu fakt nemusím vedieť ani ja ani on.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ropucha6
19. okt 2022

Co ja viem, ja nevidim dovod na sharovanie hesiel - ani s manzelom. Ked nieco chcem alebo on, tak mi to ukaze, ale inak neviem preco by som to mala chciet/pozadovat. Nastastie mame rovnake zmyslanie.

akvi
19. okt 2022

@panelacikova ak by si čítala aj môj predošlý komentár, tak by si mi nepotrebovala toto písať. Ja ten fajn pocit mám s heslom či bez hesla. Nestojí to vôbec na tom. Ja to heslo viem, môj muž tiež. Ale tak isto spokojne by sme obaja existovali aj bez tejto vedomosti. Ja naozaj nepotrebujem vedieť úplne všetko. Priam neznášam ľudí, čo druhého nenechajú dýchať a na všetko sa vypytuju. Mám kamošku, ktorá sa muža zakaždým pýta, že kto ti volal/pisal? No ja byť jej muž, tak ma drbne z nej. Aby jej zakaždým oznamoval, kto, čo, prečo, no ďakujem pekne. Ale veď nech si každý žije, ako chce

vroni
19. okt 2022

@elizabet173, ved ja nerozoberam s nou ale ona so mnou 🤣🤣🤣 Kamošky sme 45 rokov, to už na tajomno neuhras, nech sa snažíš ako chceš. S kamarátkou konverzujem inak než s mužom. Menej to ide do hĺbky a aj výber tém je kdesi celkom inde. Ale muža z toho celkom bez výčitiek svedomia vylucim. Tiež sa mu nesnažím dostať do konverzácie s kamarátom. A to je jeho kamarát aj môj kamarát.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sisaka
19. okt 2022

@elizabet173 Ok, sukromie ti nič nehovorí, ale veľa ľuďom áno. Ja mám určité hranice, za ktore nejdem. Tiež nečakam, že v balíku bude dámska voňavka pre frajerku a v liste od poisťovne nejaký top Secret dokument, ale jednoducho to neotvaram, tak neotvaram ani jeho telefón. Pravdepodobne v ňom nič zaujímavé nemá, ale jednoducho doň neleziem.
Ja si napríklad píšem s kamoškami/kamošmi všeličo, tí ľudia nečakajú, že to bude teraz kadekto čítať. A nie, ani by ma nenapadlo, čítať mu súkromné správy, ktore sú určené pre neho, nič sa nestane, keď ju neprečíta v tej sekunde ako príde, prečíta si ju keď bude mat čisté ruky atď… Ak chce niekomu volať, zavolá si sám, ak chce aby som zavolala ja, tak použijem vlastný telefón. Jednoducho rešpektujeme svoje súkromie, nechápem, čo je na tom nepochopiteľné.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
hilda08
20. okt 2022

@sisaka ale autorka príspevku vobec nespomína čítanie správ, ide jej o ten princíp ze to heslo proste nevie… to ked niekto vie neznamená ze bude lustrovat spravy (ovsem ak je to psychicky vyrovnaný jedinec 😁)

retatka
20. okt 2022

Heslo pýta ten ,čo partnerovi nedôveruje .Sme spolu cez dve desaťročia ale k tomuto sme sa neznížili lebo si dôverujeme .Tu autorka zrejme mu nedôveruje a preto si chce chlapa prelustrovať.Taký vzťah bez dôvery nemá význam .

sisaka
20. okt 2022

@hilda08 už mi to bolo vysvetlené - heslá sa v pohode dávajú druhým ľuďom, lebo nie je čo skrývať, žiadne súkromné informácie v telefónoch nie sú, lebo všetci sa o súkromných informáciách bavia len osobne. Zdieľanie hesla slúži na to, že keď strašne rýchlo potrebujem telefón a môj je odo mňa vzdialený 2 m, tak použijem ten mužov, alebo keď je muž natolko zaneprázdnený, že nemôže telefón v sekunde zdvihnúť, tak mu žena robí sekretárku a vybavuje SMS a telefonáty.

Tento chlap si asi chráni vlastné súkromie, takže je to vlastne sviňa, určite niečo skrýva a treba sa s ním okamžite rozísť.
🤦‍♀️🙄

vroni
20. okt 2022

@hilda0, princíp je, že do toho hesla ju je veľké nič. Rovnako veľké ako do hesla na FB, mail ci pin ku karte. Môžeme byť jedno telo a duša, ale stále sme dva rôzne životy a mame svoje kontakty, svoje myšlienky, predstavy, spôsob komunikácie a nie je žiadnou povinnosťou všetko zdieľať s partnerom.

hilda08
20. okt 2022

@vroni v poriadku, kazdy ako mu vyhovuje, ja žijem s mojim mužom spoločný život

hilda08
20. okt 2022

@sisaka aha ja ze sa bavime o životných partneroch nie o dalších ľuďoch…ved dobre, kazdy spraví tak ako považuje za správne

vroni
20. okt 2022

@hilda0, aha, čiže mate rovnakú prácu, koníčky, záujmy, názory.... Nuž, musi to byť hodne nudné, ale tak, ľuďom vyhovuje všeličo.

hilda08
20. okt 2022

@vroni a sme doma..len uraziť, ponížiť ….Ano žijem nudný život bez súkromia

sisaka
20. okt 2022

@hilda08
Chceš tým povedať, že rešpektuješ súkromie druhých ľudí, ale manželove nie? 🤔
Ja sa stále bavim o manželoch (partneri detto)
Za 31 rokov, čo sme s mužom spolu (24 ako manželia) sme nemali potrebu liezť tomu druhému do súkromných vecí. Vola sa to rešpektovanie súkromia toho druhého, my nie sme siamské dvojičky, čo musia o tom druhom vedieť každý prd, manželstvo neznamená stratu prava na súkromie.

hilda08
20. okt 2022

@sisaka ja nerozumiem o co ti ide… ja manželove súkromie plne rešpektujem ale som jeho súčasťou, preco silou mocou potrebujete zeny najst na mne nieco zle?😀 ja nechapem… ved vobec nic o mne neviete, len to co som sa tu vyjadrila…nerozduchavajte zlo zbytocne..mozte mi aj vynadať nevadi ja som so svojim životom spokojna

sisaka
20. okt 2022

@hilda08 však si buď, mne je jedno, čo ty robíš alebo iné zastankyne lezenia do manželoveho telefonu, ja ti odpisujem, lebo sa čuduješ, že rešpektujem manželove súkromie, tak som sa pokúsila ti to vysvetliť. Nechápeš Ok, ide sa ďalej