icon

Je milenec riešením pre partnerskú krízu?

ignis01
15. dec 2024

Ahojte dievčatá. Možno ťažká dilema na neďeľňajší, oddychový deň 🙂.
Tie, ktoré ste v situácii, že ste v manželstve/partnerste nešťastné, resp. vzťah ochladol a ste spolu iba kvôli deťom/majetku alebo iným dôvodom, prípadne tie, ktoré partnera nemáte, ani nechcete, ako riešite sexuálnu stránku? Veď predsa sú to naše biologické potreby a ich nenapĺňanie má na telo a dušu rôzne negatívne vplyvy. Predsa sme aj duchovné bytosti, preto nerád hovorím slovo sex. Sex je niečo povrchné, iba fyzické, bez hlbšieho významu, ten majú zvieratá a niektorí ľudia, ktorým ide len o dosiahnutie orgazmu. Tu rozprávam o milovaní.
Riešili by ste vašu situáciu milencom aby ste si naplnili túto stránku života, alebo radšej by ste sa uspokojovali samé a vzdali sa myšlienky nájsť si dlhodobého milenca, s ktorým by ste si napĺňali vaše intímne túžby, pričom by to malo blahodárne účinky ako na vaše telo aj dušu?
Sám som v podobnej situáci, kedy plnohodnotný vzťah momentálne riešiť nechcem z viacerých dôvodov, keďže veľa športujem, mám dieťa, ktoré aj keď nebýva so mnou, tak s ním chcem tráviť veľa času a dať mu čo najviac otcovskej lásky, no túžim po ženskej energii a nehe ako každý zdravý a normálny chlap a naplniť si aj intimnu stránku .
A myslím, že morálne hľadisko riešiť je pritiahnuté za vlasy.

karolinakr
15. dec 2024

@earlgrey a máš cici aj rici

earlgrey
16. dec 2024

@grof_monte_christo
@karolinakr
Hmmm 😃 Netuším 🤣

ignis01
autor
16. dec 2024

Ináč akurát som našiel aj radu odborníka... Či ideme aj jeho zatracovať?

earlgrey
16. dec 2024

@ignis01 Nikto nezatracuje žiadne rady, teda aspoň ja nie. Veď osobne som ti napísala, že je to tvoj život a tvoja vec.

karolinakr
16. dec 2024

neviem, ja to takto nevnímam, ked mi niekto lezie na nervy, tak celý, nielen časť z neho

ignis01
autor
16. dec 2024

@earlgrey To som neadresoval tebe, ale tým puritánkam ;)
Ináč, ospravedlňujem sa, keď som neodpovedal na všetky správy, no nepovažoval som za dôlezité už reagovať a mal som pri sebe uz dcéru a vtedy ide všetko bokom ☺️

earlgrey
16. dec 2024

@ignis01 Ospravedlňovať sa nemusíš nikomu 😀 užívaj si dcéru

grof_monte_christo
16. dec 2024

@ignis01 Pozri, nám je to suma fuk, ako ty žiješ a napĺňas svoje potreby, ale keďže si nás takto verejne oslovil, tak hádam mozeme za seba napísať, ze takéto niečo by sme nechceli. Radšej uplne bez sexu ako takéto motanie sa v bludnom kruhu.

ignis01
autor
16. dec 2024

@grof_monte_christo Samozrejme, že môžte, veď preto som túto tému zakladal. Len keby aj jedna aj druhá strana sa držala iba svojho názoru a nehodnotila ten druhý tak toto vlákno mohlo vyzerať úplne ináč.

grof_monte_christo
16. dec 2024

@ignis01 Ja som ti za seba napísala, kde u teba vidím problém. Túžiš po milovaní, nie len po uspokojení si potreby. Takže takato žena by mala byť aj citovo založená. Lenže takýto typ žien vyhľadáva sex vo vzťahu. Ledaže by bola v manželstve alebo vzťahu zanedbávana a k takému kroku by pristúpila vlastne zo zúfalstva. Naozaj by ta takýto intímny vztah upokojoval?

ignis01
autor
16. dec 2024

@grof_monte_christo Nemusí to byť vyslovene zúfalstvo. V prvom príspevku som aj písal aké zadané ženy to môžu byť..... ktoré sú s partnerom iba kvôli deťom, majetku atď.
Ale spomenul som aj nezadané... také, ktoré momentálne vzťah nechcú, či už kvôli dieťaťu, práci alebo akýmkoľvek iným rozhodnutiam.
Je toľko možností, o ktorých ani ja netuším 🤷🏻‍♀️.
Ja som tiež v situácii, kedy nevyhľadávam prednostne vážny vzťah, ale ani ho nevylučujem. Mám dcérku a pripravujem sa na MS v jednom športe. A kľudne sa z mileneckého pomeru môže neskôr vyvinúť aj vážny vzťah, či už so zadanou/vydatou alebo slobodnou, ak usúdime, že vieme spolu fungovať po každej stránke. Samozrejme zadaná/vydatá by si najprv musela poriešiť vzťahové záležitosti. Ale to už zas predbiehame.
A to, že mnoho žien uvažuje podobne, mám príklad v súkromných správach, kde sa mi pochválili, že buď tak fungovali alebo fungujú a častokrát práve z mileneckého vzťahu vznikol oveľa naplnenejší vážny vzťah.
Alebo sa stretávali naozaj iba za učelom užitia si a neriešili vôbec nič spoločne, ani voľný čas, ani nič iné.
Opakujem zase, nieje všetko čierne alebo biele, ved uz len sivá farba má 50 odtieňov 😉.
A práve tieto puritánky by možno potrebovali zažit iba poriadny sex/milovanie, ktoré doma nemajú, ale to už vie každá z nich 🤷🏻‍♀️.

earlgrey
16. dec 2024

@ignis01 Skúsil si pokec? tam takú nájdeš 😀 ale možno bude chcieť aj peniaze 😀

ignis01
autor
16. dec 2024

@earlgrey Moja, kurvy ja nevyhľadávam.

h2
16. dec 2024

@ignis01 Mňa by zaujímalo, koho myslíš tými puritánkami, ktoré doma nezažili poriadny sex, konkrétne nicky prosím.

ignis01
autor
16. dec 2024

@h2 To už nechám na zhodnotenie každej z vás 😉

earlgrey
16. dec 2024

@ignis01 Veď nemusia byť ...to slovo sa mi ani naťukať nedá...štetky...😀

ignis01
autor
16. dec 2024

@earlgrey To by bol čisto sex, ktorý ja vylučujem ;)

h2
16. dec 2024

@ignis01 Dobre, tak moje zhodnotenie je, že tu také nie sú.

morpheuss
16. dec 2024

@grof_monte_christo Žena môže byť citovo založená a zároveň nevyhľadávať vzťah. Napríklad preto, že má dieťa s iným mužom a nechce dieťaťu spôsobovať traumu z toho, že jej bude každý rok, dva predstavovať nového ocinka, budú si musieť na seba zvykať, atď. Druhý dôvod je napríklad ten, že tú ženu priťahujú "nedostupní" muži. To nemusí hneď znamenať, že zadaní, len proste takí, čo s ňou nechcú mať vzťah, lebo si možno nesie nejakú traumu z detstva (rozvedení rodičia, otec ublížil mame) alebo z minulých vzťahov (ex bol manipulátor). A proste sa bojí vzťahu a záväzkov. A aj týmto ženám môže chýbať sex. Áno, niektoré z vás vydržíte 4 roky aj viac, ale sú aj ženy, ktoré proste sex potrebujú na to, aby si zvýšili sebavedomie, aby sa cítili žiadané, atď.. a keď ho nemajú, upadajú do depresie a podobných stavov.

earlgrey
16. dec 2024

@ignis01 😀 sex ... sex....sex...sexuálny styk, sexuálna výchova, sexuálny akt...je to normálne slovo...sex môže byť romantický, drsný, živočíšný, vášnivý, nudný, pekný, škaredý, chránený, nechránený....s emóciami alebo aj bez ale vždy je to sex ...

ignis01
autor
16. dec 2024

@morpheuss A presne takto môže aj chlap....

morpheuss
16. dec 2024

@h2 Súhlasím, tak ako na Instagrame, sú len ľudia, ktorí majú dokonalé životy, cestujú po dovolenkách, stravujú sa v nóbl reštauráciách, atď, tak aj na MK sú samozrejme len ženy, ktoré majú dokonalé vzťahy, najúžasnejšie deti, dokonalých partnerov s ktorými majú dokonalý sexuálny život. Toto sú všeobecne známe veci predsa...

ignis01
autor
16. dec 2024

@earlgrey nieje to vždy sex. Tak ako milovanie nieje iba s osobou, ktorú miluješ.

earlgrey
16. dec 2024

@ignis01 To je už len hranie so slovíčkami 😀 pamätám ako som spoznala muža a písali sme si a on, že prosím nepoužívaj tohto smajlíka 😉, lebo že má z neho traumu kvôli bývalému vzťahu 🤣🤣🤣 nechápala som...ale ok...tak ty možno máš nejaký blok a preto ti vadí slovo sex...sex nemusí byť len živočíšny bez emócii...

h2
16. dec 2024

@morpheuss To netvrdím. Ale autor tu píše o purtiánkach, ktoré doma nezažili poriadny sex, tak som si chcela prečítať príspevky tých, ktorých sa to podľa neho týka, že na základe čoho dospel k takému záveru. Ale, klasika, to už sa nedozvieme, len všeobecné tvrdenie, že sú tu neukojené puritánky. 🤷‍♀️ Tak keď niečo také tvrdí, nech napíše, kto.

ignis01
autor
16. dec 2024

@earlgrey Ústrižok z jedneho článku to vyjadril v jednej vete : "Milovanie je viac o duši, sex o telesných potrebách. Obe sú sprevádzané ukojením sexuálnych túžob, no podľa toho, na čo sa sústredíte viac, môžete zistiť, či sa milujete, alebo len sexujete"

Myslím, že tým je všetko vyjadrené.

Z toho jasne vyplýva, že s tou istou osobou môžeš mat aj sex, aj milovanie, nehľadiac na to, či je to tvoj partner alebo milenec.

morpheuss
16. dec 2024

@h2 So sexom je to tak, že ty nevieš, že si celý život mala zlý sex, kým nezažiješ ten skutočne dobrý, takže možno obidvaja máte svoju subjektívnu pravdu.

grof_monte_christo
16. dec 2024

@ignis01. Možno sú aj také ženy. Mne sa to ťažko chápe, sex mimo vztah by som u seba porovnala so znásilnením. Proste by to neslo.

morpheuss
16. dec 2024

@earlgrey @ignis01 Sex, milovanie, bože, tie filozofické debaty... šukačka je to!

earlgrey
16. dec 2024

@morpheuss veď jasné 🤣