Je to búrka, alebo nám zomiera manželstvo?
Takmer 20 rokov spolu .3 deti.najmladsie má 1,5 roka . Manžel celý život pracuje ako šofér v zahraničí . Väčšinou v pondelok ráno odchádzal a vo štvrtok prichádzal . Posledný rok chodí domov až v piatok . K tomu má víkendového koníčka , kde občas berie zo sebou aj deti .
Nie je to zlý muž .ani zlý otec . Nie je u nás problém nevera ,ani alkohol , ani financie .
Napriek tomu cítim obrovskú úzkosť . Naše rozhovory sú len o práci ,deťoch a praktických veciach ,ktoré treba riešiť . Ako keby som narazila na stenu ,a neviem sa pohnúť . Po intímnej stránke síce muž by aj chcel ,no ja tam necítim to ,čo kedysi . Je to automatické , a orgazmus príde z 10 x možno raz . Necítim tu blízkosť s mužom ako kedysi .
Plánovala som s ním stráviť pár dní bez detí .tešila som sa na ten spoločný čas . Vedel ,že financie sú na to na spoločnom účte (jeho účte ,kam mi chodí rodičia ,no nám dispo.pravo ,a vždy sme ten účet brali ako spoločný .a vždy mi aj výplatu ,ktorú má v hotovosti ,položí celú na stôl ,lebo v rodine s financiami hospodárim ja )
On bez slova tie financie vybral ( dobre , nešlo o veľa ,ale bolo to 300€ určených na ubytko pre nás ) .vybral ich a kúpil si veci do auta ,ktoré používa pri jeho hobby ( nešlo o akútnu opravu ,skôr vylepšenie )
Je tomu už týždeň .nereagovala som na to vôbec . Aj ten pobyt bol môj návrh . Dnes sme spolu po 2 dňoch volali , len kôli výsledkom vyšetrenia jedného z deti .ani sa nespýtal ,či som stihla s deťmi vybaviť zubárka ,o ktorej som mu hovorila .proste nič .akoby stratil záujem . Ja mám posledné mesiace čím ďalej ,tým väčšiu hrču v hrdle .a už sa mi vlastne ani nechce mu písať ,ani volať .nechcem byť už tá iniciatívna.vzdy som sa tešila ,keď prichádzal z práce ,a bolo mi smutno keď odchádzal. No tento týždeň sa bojím ,a čakám na piatok v napätí a v strese,že budem viac plakať a on to posmešne bude zhadzovať na pms.
@brendaa deti ho milujú . Keď príde ,sú rozkokošené . Najstaršieho občas vezme so sebou ( do kamióna ) . Chodievali často na bajk ,či príde k nim do izby a zahrá sa s nimi playko ,alebo minuly víkend kým som varila večeru ,hrali s kartami "záchod" . Také blbosti ,ale keď pozorujem otcov v okolí ,tak nemôžem si sťažovať .
Samozrejme ,je viac nervózny,keď je s nimi dlhšie ,ale máme živé temperamentné deti .
Hoci najstarší syn povie ,že by mohol byť doma viac .a vidí ,že sa niečo deje . Ako otcovi mu nemôžem vyčítať nejaké správanie ( možno je doma viac chaos keď príde a búra ten zaužívaný režim ) .
Naozaj to vidím tom obmedziť jeho hobby. Aspoň na čas ,kedy sa mu to v práci nepodarí dať na tu koľaj ,ako predtým .teda v pondelok ráno o 7. Zaviezol deti do školy a on vycestoval .a vo štvrtok občas už o 12.na obed bol doma až do pondelka . Počkám do sept .a navrhla som mu hodiť reč so šéfom .nech mu dáva kratšie cesty .ak je taká možnosť .hoci za cenu menšej výplaty . Pretože ani takto nemáme z tých peňazí úžitok .
Dievčatá .idem baliť . Idem s deťmi na dva dni mimo dom.prideme ,až keď príde muž .
Pokúsim sa ozvať neskôr a dať update ,ako to bude o mesiac ,či dva
neviem ale podľa mňa si mu to tak skryto vyčítavo napísala.... Ja by som počkala kým príde a normálne z očí do očí (tieto vypisovačky a virtuálne kontakty sú o ničom) povedala úprimne čo cítiš a bez výčitiek... že ti chýba, že si ho vážiš ale bola by si rada keby sa dalo zariadiť aby ste boli viac spolu, že to bolo lepšie keď robil aspoň do toho štvrtku, že rada spomínaš na to pekné ale máš pocit že sa akosi vzdalujete. Ak mu na tebe záleží bude sa snažiť s tým niečo spraviť. Osobne si ale myslím že tieto kontakty na dialku sú vždy a vždy po čase o ničom.
držím vám palce🙂
a vieš mne keby muž "oznámil" že "mám voľno cez víkend" popravde by som sa cítila ako na oprátke a tiež by som nemala chuť odpísať...
Robíte chyby obaja, aj tvoj muž, aj ty. Tvoje chyby sú, že sa snažíš vždy všetko na 100% zvládnuť a dúfaš, že potom on bude mať viac času na teba a rodinu. Ale on nevidí, koľko to teba stojí úsilia, berie to, ako samozrejmosť, dokonca môže mať pocit, že máš málo svojej roboty, keď ešte aj tú jeho zvládaš. Berie to tak, že to proste je urobené a tým pádom má čas a ide si po svojom. Ďalšia chyba je tvoj spôsob komunikácie s ním. Ten štýl aký u teba pozorujem, chlapi nemajú radi a nevedia naňho reagovať. Zmes sebaľútosti a výčitiek. Je jedno, že začneš tým, že to nemá byť výčitka a nemá to tak brať, keď vzápätí to výčitka je.
Nad ďalšou vecou, ktorú vnímam ako problém, aj váham, či ju sem vôbec napísať. Lebo teba sa to dotkne a baby ma tu zožerú. Ale je to proste tak: odmietanie sexu muži vnímajú, ako odmietanie ich samých. Čiže ty vnímaš, že on stráca záujem o teba a on zase, cez chýbajúci, či odfláknutý sex, že ty strácaš záujem oňho. Možno aj preto sa on uchýli radšej k svojmu koníčku.
Teraz čítam, že ideš s deťmi preč a vrátiš sa, až keď on bude doma. Ak sa ti dá, ja by som ti radila predĺžiť pobyt až do nedele. Mužovi povedz, že budeš rada, keď tam príde za vami.
Poviem ti len toľko. S manzelom sme žili takto, že on bol preč a ja tu z malej dedinke ako hovoríš 10 rokov. Posledný rok bol taký, že sme sa iba hádali. Prežívala som presne to isté ako ty. Úplne ti rozumiem. Manželovi sa naskytla práca doma. Nenáročná, ale samozrejme nie za veľa. Momentálne zarobí 800€ v čistom. Na chlapa je to málo, ale odrobí si denne pár hodín a funguje v domácnosti. Robí takmer všetko okrem varenia a žehlenia. Ja mám velmi náročnú prácu, som v nej aj 16 hodín. Zarobím dobre, síce nemáme toľko ako keď bol v zahraničí. Musíme sa uskromniť a veľmi nevyskakujeme, ale sme SPOLU po rokoch fungujeme ako rodina. Deti sú úplne iné, viac poslúchajú, predsa otec je otec a moj muž je ráznejší a dôslednejší vo výchove ako ja. My sme už boli v takom rozpoložení, že to bolo zle, trápili sme sa obaja. Nič iné ako rozhovor s mužom ti nepomôže. Ale bez plaču, bez kriku. Skús si k nemu sadnúť a povedať mu, že ho potrebuješ. Ak je normálny, tak ťa vypočuje a minimálne o tom bude uvažovať a snažiť sa to zmeniť.
@h2 nedotklo sa ma to . Vnímam to . Keď bol viac doma a cítila som jeho pozornosť ,tak som sa vedela veľmi uvoľniť a po intímnej stránke to bolo super .myslím ,že omnoho lepšie ako keď som mala povedzme 25 . A aj mne chýba sex . Aj som touxovi povedala . Ale nemám chuť na rýchlovky o polnoci .hoci ani obedné rýchlovky v kúpeľni počas víkendu nikdy neboli zle .no ak to má byť náš jediný fyzicky kontakt .... Nie som matrac . A aj som mu povedala ,že tam dolu cítim sucho a stuhnutosť a potrebujem viac času . Keď to bolo všetko ok . Bol preč ,hoci nie tak dlho . Bola som usmiata , objímala som ho (asi viac ako on mňa ) .a bola som kedykoľvek aj fyzicky pripravená na styk .
Sám teraz uznal ,že obaja toho máme dosť a treba si náš tým sadnúť . Ja mu často poviem ,že viem ,že posledný polrok to intímne zanedbávam najmä ja . Je to z mojej strany áno .
Nebránim sa ani nejakej poradni .muž s tým má trochu problém . Už na jar som spomenula manželskú poradňu .v našom okrese ani nie je .nevadí .
Ako tu čítam rôzne názory . Tieto názory hoc aj na mňa negatívne si rada vypočujem ,lebo ten nezainteresovaný pohľad z inej strany potrebujem .
Ešte máš výhodu, ze je profisofer a kam zapichnes prst do mapy, tam vás odvezie. Školský rok začína 4.9. a 15.je sviatok, keby si na ten čas zajednala nejakú Makarsku, všetkým by vám 🌞a⛱️🌊prospelo. Chod za riaditeľkou, vypýtaj decka, kľudne jej na rozprávaj o svojom ťažkom živote, na všetko sama, víkendový chlap, decka choré, po lekároch furt, niektore ženy si radi nechajú porozprávať a povie ti, choďte v pokoji. 🐬🐙⛱️
Za 10 dní uvidíš čo a ako a utriedis si myšlienky a priority.
Drzim palce. Treba zmenu, bud tu pracu, alebo konicka. Uz necakaj dlho. Uz mas toho nakopene a potom sa ti tazko objektovne komunikuje.
Let taky detail... To ze ti vadi ako sa muz opyta co ma urobit aby si bola spokojna. Ze to vnimas ako znak pasivity a ze chces miesto toho vidiet skutocny iniciativny krok z jeho strany, ze az to je dokazom toho ze mu na tebe zalezi.... Toto by som prehodnotila.
Muzi neprejavuju lasku iniciativou. To iba v zaciatkoch, ked lovia. Ked uz ulovia, tak sa snazia co najviac udrziavat status quo. Napriklad nechapu preco je potrebne zene pravidelne znovu a znovu vraviet ze ju lubia, alebo jej to nejako dokazovat. Povedali to raz na zaciatku a bude to platit na cely zivot. Takze ak je tvoj muz typicky chlap, podla mna sa toho nedockas.
Muzi skutocne nemaju ani sajnu ako urobit zenu stastnou a potrebuju od nej pocut navod, ale trik je v tom ze ten navod nesmie prist ako vicitka alebo nariadenie. Musis to podat v podobe ocenenia.
Vycitka: Preco nejdeme na vylet tak ako pred mesiacom?
Ocenenie: Zlatko, ked si s nami isiel pred mesiacom na vylet, urobilo ma to tak stastnou". Klucove je hovorit o tom ako jeho cinny pozitivne vlpyvaju na tvoje pocity. Vtedy on pochopi co ma urobit aby ta urobil stastnou. Chlap sa citi velmi uspesny ked vie ako urobit zenu stastnou.
Poradila by som ti precitat knihu Muzi su z marsu, zeny su z venuse. Na mojho muza tento iny sposob komunikacie maximalne zabera, ale nie vzdy sa mi to podari. Nie je to lahke.

Ja by som vôbec neriešila že on niečo neurobí sám od seba. Proste by som to brala tal, že on rozmýšľa inak. Mňa by štvalo, až by to neurobil ani potom čo ho požiadam. Samozrejme nie príkazom a rozkazom ako na psa.