Kamarátka bola na chate neverná svojmu partnerovi
Tak Silvester priniesol veľa zaujímavých zážitkov aj alkoholu. V skrate sme partia, všetci sa poznáme, máme aj medzi sebou páry,ktoré spolu navážno chodia. Kamarátka po polnoci keď jej priateľ zaspal spoločensky unavený, tak ona sa ďalej bavila a popíjala tancovala. Akosi sa dala do rečí jedným s našim nezadaným kamarátom (skôr známy) a najprv začali padať pusinky, to sme sa smiali, že novoročné pusy už boli, potom dlhé objímanie a jazýčkové zatiaľ čo pár metrov v izbe spal jej frajer, to už sme ich od seba odrthaváli že čo to robí, veď má frajera.
Teraz v partii je dusno, lebo on je veľký kamarát náš aj ona. Nechceme aby bol za hlupáka, ale zase sa vraví, že kamaráti nežalujú.
Mňa už tu niektoré mamičky poznajú, ja z duše neznášam neveru, vždy vravím pravdu, som za ňu všetkými desiatimi. Teraz som zatiaľ ticho, ako aj ostatní v partii chalani a baby. Na druhej strane, ak sa to dozvie On až po čase a že sme to všetci vedeli a boli ticho, tak viem že to rozloží partiu a nebu s nami mať nič dočinenia. Ani by som sa mu nečudovala,
Ako riešite vy kočky takéto veci v partii kde ste všetci kamaráti. Dávate zrak dole a nechávate to samé ako sa to vyvinie? alebo ich beriete rovnocenne kamarátov a proste keď jeden urobí blbosť tak nemáte problém hrať čestne ?
Prvý krát v živote mám dojem, že keď niečo urobím bude zle, ale keď nič neurobím bude ešte horšie.
@katkazocele ok, vies, ja som tiez dost zasadova a proti nevere velmi, ale toto mi pride ozaj iba ako ulet z alkoholu...no tak sa chvilu bozkavali, nedoslo k nevere ako takej, ozaj by som ani trochu nerozmyslala nad tym, ze budem bonzovat, ked sa spolu nevyspali. Nestalo by mi za to ranit druheho a ver tomu, ze ta dotycna si to uz davno uvedomila aj bez vas.
@ajdika okej, ďakujem. vyjadrila si názor neútočne a bez urážok to si cenním. vidíš dokážeme komunikovať ako dospelé, budeme to brať do úvahy.
vela stastia. Ja som toto riesila par rokov spat a pisala som o tom aj diskusiu. Kamaratka podvadzala muza horom dolom a vsetci ticho. My sme ho poznali zbezne, ale tak blba situacia. Nakoniec mu to nedalo - pozrel si FB kde mala vsetky chaty a zacal bengal. Nakoniec sa rozisli. ALe co je prekvapive, tak on sice hovori, ze ona je taka/makova, ale vinu hadze na nas 😵💫 (jeho) kamarati problem, ze s nou spali, ja som zla, ze som bola ticho ... a to vies, ze ma novu frajerku a stale si volaju a chce ex spat. Ona nechce. Ale pre mna nepochopitelne, ze ten partner je akoby stale na jej strane.
Ja som to vtedy nepovedala - a s odstupom casu, dobre som spravila. Rodina s dietom sa nakoniec rozpadla - ale nie preto, ze ja by som sa do toho miesala. Aspon z toho mam dobry pocit. Maximalne by som naznacila, ci si je clovek isty, ze je vsetko ok - a dej sa vola bozia. Ani omylom povedat.
@kittykat22 toto je ale asi trosku ina situacia. Ale vzdy je to dilema.
@ajdika skor ide o to, ze ked sa to partner dozvie, nemusi ist nutne o rozchod a nejake pochopenie. Moze sa kludne stat, ze spolu ten par ostane a na autorku sa budu pozerat cez prsty. Predpokladam, ze s tou moznostou vobec nepocita.
@kittykat22 tak je to prekerna situácia a asi najbezpečnejšie je to len naznačiť 🤔 a ked ťa alebo vás konfontoval, že prečo ste mu to nepovedali skôr, čo si odpovedala?
@katkazocele najlepšie by podľa mňa bolo pohovoriť si s tým dievčaťom, ktorá podviedla vášho kamaráta aby sa v nej prebudilo svedomie a skúsila mu to povedať sama. Nech si o tom s ňou porozpráva ten z partie ku ktorému má najbližšie nie v zlom a odsudzovačne ale priamo. Čo vlastne od vas očakáva, že niekto to možno nevydrží a povie to a tým pádom aj pre ňu aj pre partiu to bude horšie pretože sa naruší dôvera keďže naozaj to nie je vaša starosť sa do toho pliesť. Nepriamo vas ale zatiahla do klamstva. Povedala by som že môžete zatĺkať ale či by sa jej páčilo keby to spravil jej priateľ jej a všetci by sa na ňu usmievali. Dala by som jej čas nech mu to povie určite sama. Ale otvarala by som tu tému kým by to nevyriešila keď teda chcete aby sa to odhalilo.
@katkazocele samozrejme, ze som sa ospravedlnila a povedala som, ze som dohovarala kamaratke. Nepovedala som to preto, lebo maju dieta a ja som nechcela byt ta, co rozbije rodinu.
Ale ak tvoji kamarati nemaju deti - tak to nebude argument. Co mozes spravit je, porozpravat sa s nou. Staci v skratke - ze on je fajn a co robi ona je nefer. Nesud, nezhadzuj. Alebo sa ho spytat, ci si je isty, ze ona je zena pre zivot. Ze podla teba by si zasluzil aj lepsie.
Ale cely cas, musis pocitat s tym, ze spolu ostanu - co sa vazne moze stat. Si si ista, ze dokazes vedla nich fungovat v partii akoby sa nic nedialo? Mas zjavne silno vyvinuty zmysel pre spravodlivost. Bude pre teba ok, ze spravis ten extra krok a vyjde vsetko navnivoc?
Viem, co chces spravit aj preco. Len skus s kludom porozmyslat, ako sa k situacii postavit podla vlastnych zasad a ako zvladnut nasledky - ktore mozu ist uplne proti tebe.
Pretoze by bola skoda, keby ti si uz nieco povedala a spravila - samozrejme v emociach - a nakoniec tebe samej bude v parte blbo ak spolu zostanu alebo on zostane sam a bude nestastny ...
Keď si seba predstavím na mieste toho spiaceho priateľa, mlčanie dobrých kamarátov by ma bolelo viac ako bozkávačka priateľky. Jej by som možno aj vedela odpustiť, im určite nie a kamarátstvo by v tej minúte skončilo. Ako je aj z väčšiny komentárov vidno, každý si viac hľadí na svoje pohodlíčko než pocity kamarátov, aj ja by som zrejme mala obavu, ako z toho vyjdem ja, ale určite by som to neodignorovala, že sa nič nestalo.
@thoughtfulweirdo máš svedomie, si jedna z mála ako vidíš z komentárov.... Len dúfaj že nemáš také baby za kamarátky.
@katkazocele Možno to nie je len o svedomí, ale aj o vnímaní kamarátstva. Keď niekto udržuje len také povrchnejšie, môže sa mu zdať, že sa do toho nemá právo starať. Pre mňa sú kamarátstva hlboké vzťahy, tak to vidím trochu inak 🙂
@thoughtfulweirdo ja to mám rovnako neboj a vidíš baby má tu nazvali všetkými možnými menami, len preto že mi záleží na druhých ľuďoch ked im je ublížené že z nich polovička robí idiota
@katkazocele Už som na teba nechcela reagovať, ale fakt už mi nad tebou rozum stojí! Nie, nemáš to rovnako. Pasuješ sa tu do role spravodlivej a čestnej, pritom realita je úplne opačná: ani tomuto kamarátovi, ani tým ľuďom z diskusie o vianočných večierkoch si nič nepovedala. A ak niekto nazýva niekoho všetkými možnými menami, si to zase len ty. Od včera si tu otvorila aspoň 3 staré diskusie, pri jednej som si všimla, že je 5 rokov stará. Máš potrebu neustále do toho rýpať a uisťovať sa v tom, akí sú úplne všetci hnusní a neverní a ak aj nejakou náhodou nie sú neverní, tak neveru iných podporujú, lebo ju taja. Asi sa potom budeš cítiť lepšie, že ty si tá lepšia, ako všetci tí ostatní neverníci a podvodníci. Ale nie si, si presne rovnaká a navyše si to ani nepriznáš. Ja som ti napísala, že si si túto diskusiu vymyslela a to sa ťa dotklo natoľko, že si si zo mňa spravila objekt svojej nenávisti. (Žeby preto, že je to pravda??) Pričom keď ti tu iná prispievateľka napísala, že vie o nevere a nepovedala o nej, tak si absolútne nemala potrebu jej písať tie hnusné veci, ako mne, že podporuje neveru a rada klame a neviem čo všetko ešte. Vieš, ako sa tomu, čo robíš, hovorí? S prepáčením za výraz, že si serieš do huby!
@h2 je to dobré vidieť, teda keď ti dajú ostatné mamičku za pravdu, že určite veci sú im proti srsti ako mne. A nevymyslella, všetko sa skutočne stalo. Ľudia a alkohol vždy ti prinesú zaujímavé situácie🙂
Autorka vsetci drzime palce. Nech to v partii dobre dopadne nech sa uz rozhodnete akokolvek. A tvojmu psychiatrovi tiez aby som nezabudol.

@ajdika prečo mne? veď sme tam boli skoro všetci a ako som spomínala, ratoval situáciu hlave další kamarát, ten ich odlepoval. Nie sme zakonní zastupci len veľmi dobrý kamoši😉 takže logicky nám záleží aj na jej spiacom frajerovi