Kedy by ste zvážili test na pohlavné choroby?
Za akych okolnosti by ste trvali na teste na pohlavne choroby, pri najdeni si noveho partnera pred prvym stykom?... Ci je proste vec, ktora by vam podvedome povedala .. haloo Zuza bacha.. a trvali by ste na tom..
@anonym_autor ja som rozhodnuta ze ked najdem potencionalneho partnera v buducnosti tak pred 1 stykom pojdeme obaja na testy. Ked nebude suhlasit, tak pockam na takeho komu to nebude robit problem. Doposial by ma to nenapadlo, avsak nehodlam sa uz popalit.
Moja kamoska mala dlhodobeho partnera a nakoniec skoncila na gynde ako dr povedal s dzunglou…potom vysvitlo ju podvadzal…cize za mna to je na mieste a hlavne v dnesnej dobe, ked tie choroby su odolnejsie
Čože. Toto ma nikdy nenapadlo, nemas predsa náhodný sex s ktovie kým
@vevebono juuuj toto je take ubohe. Kolko zien ci muzov bolo nakazenych vlastnym dlhorocnym partnerom? Nie to este clovekom, ktoreho poznas len kratsi cas.
Neviem, ale ma to logiku, urcite ak by som mala mat noveho partnera, by to stalo za absolvovanie.
@vevebono juuuj toto je take ubohe. Kolko zien ci muzov bolo nakazenych vlastnym dlhorocnym partnerom? Nie to este clovekom, ktoreho poznas len kratsi cas.
Neviem, ale ma to logiku, urcite ak by som mala mat noveho partnera, by to stalo za absolvovanie.
@anonym_08c010 a co, ked si dáš spraviť test pred prvým stykom, tak po druhom ta bemoze nakaziť? Tiež nikdy nevieš, či bude verný ,....
@anonym_08c010 a co, ked si dáš spraviť test pred prvým stykom, tak po druhom ta bemoze nakaziť? Tiež nikdy nevieš, či bude verný ,....
@vevebono no nevies. Ale aspon tu nehadzem argumenty, ze nemam nahodny sex s ktovie kym.
Minimálne pred prvým stykom bez prezervatívu som vždy trval na teste. Samozrejme, že obaja sa majú otestovať. Hepatitídy C, genitálneho herpesu, AIDS-u a mnohých iných špecialitiek sa nikdy nezbavíš a budeš musieť s tým žiť. Podľa mňa je to normálne, zodpovedné a nie je dôvod riskovať.
hybaj krv darovat a uvidis
Minimálne pred prvým stykom bez prezervatívu som vždy trval na teste. Samozrejme, že obaja sa majú otestovať. Hepatitídy C, genitálneho herpesu, AIDS-u a mnohých iných špecialitiek sa nikdy nezbavíš a budeš musieť s tým žiť. Podľa mňa je to normálne, zodpovedné a nie je dôvod riskovať.
@bystrozraky vieš že medzi HIV a AIDS je rozdiel?
Otázkou je ale, či muž prizná že má nejakú pohlavnú chorobu?
@anonym_autor v dnešnej dobe bežná vec.Horsie je, že veľa ľudí má hpv a iné smakocinky.Aj pri testovaní máš hluché obdobie ani to nie je 100%.
@anonym_d51872 je to rozdiel aj HIV nici život, imunitu, neplodnost
@anonym_0d19c8 mne vysvetľovať nemusíš ale ja to viem ale @bystrozraky to nevie očividne
hybaj krv darovat a uvidis
@princkrason Nie je pravda, mne pri darovaní volali že mám syfilis, nevedela som čo robiť, či sa idem rozvádzať alebo čo a tak som požiadala o konfirmačný test že či je to na beton. Posielali to kdesi do Košíc či kde. Po mesiaci mi volali že sa ospravedlňujú že to bol falošne pozitívny test a že som úplne zdravá. Krv vraj už ale použiť nemohli. Mesiac nervy v **** a v živote som odvtedy krv darovať nešla.
@princkrason Nie je pravda, mne pri darovaní volali že mám syfilis, nevedela som čo robiť, či sa idem rozvádzať alebo čo a tak som požiadala o konfirmačný test že či je to na beton. Posielali to kdesi do Košíc či kde. Po mesiaci mi volali že sa ospravedlňujú že to bol falošne pozitívny test a že som úplne zdravá. Krv vraj už ale použiť nemohli. Mesiac nervy v **** a v živote som odvtedy krv darovať nešla.
@anonym_1edb7f vsak falosna pozitivita to bola, to sa stava a lepsie ako keby to bola pravda nie? ,
@anonym_1edb7f vsak falosna pozitivita to bola, to sa stava a lepsie ako keby to bola pravda nie? ,
@princkrason jasné že som nakoniec bola rada, ale dôsledky na psychiku to malo obrovské. Hrozne som im vynadala za ten mesiac neistoty a trápenia a takmer rozpadu jedného úžasného vzťahu... stalo sa to 15 rokov dozadu a v živote ma už na NTS nikto neuvidí. Žiaľ - je to len jedna skúsenosť ale to jednanie - ako mi to zavolali, oznámili, cítila som sa strašne.
@anonym_d51872 Jasné, a preto to píšeš anonymne. Tvoj komentár ma normálne rozosmial. Takže ľudia by podľa teba nemali hovoriť ani to, že dostali žltačku, lebo to je tiež len symptóm... takto by som mohol pokračovať. Proste je to hovorová reč a bežne sa to používa. Tvoj komentár je tiež absolútne irelevantný k téme. Najprv som si hovoril, že nebudem reagovať na takú hlúposť, ale potom, keď si tu začala anonymne ďalej vypisovať, že ja to neviem, čo vôbec nie je pravda, tak zareagujem...
@anonym_d51872 Jasné, a preto to píšeš anonymne. Tvoj komentár ma normálne rozosmial. Takže ľudia by podľa teba nemali hovoriť ani to, že dostali žltačku, lebo to je tiež len symptóm... takto by som mohol pokračovať. Proste je to hovorová reč a bežne sa to používa. Tvoj komentár je tiež absolútne irelevantný k téme. Najprv som si hovoril, že nebudem reagovať na takú hlúposť, ale potom, keď si tu začala anonymne ďalej vypisovať, že ja to neviem, čo vôbec nie je pravda, tak zareagujem...
@bystrozraky no väčšinou sa používa HIV a pacient v AIDS štádiu snáď nebude.... vieš čo
V pripade, ze by som sa rozhodla pre sex bez kondomu, tak urcite chcem vediet, ze ten partner nic nema. My sme to tak spravili po asi mesiaci vztahu. Teraz uz na to nie je dovod po 10 rokoch spolu. A tiez by som to spravila, keby mam podozrenie na neveru.
Testy niesu odveci a je jedno, že je to potencionálny
Lebo potom sa všeličo šíri a nikto nemá prehľad
Keby zistím, že partner ma podvádza a pretiahol polku mesta.
@anonym_autor všetky sa tu čudujú, ale ja ti poviem, že mala som partnera, s ktorým som spávala len s kondómom, ked sme sa rozhodli, že budeme spolu spat bez ochrany, šli sme na testy obaja. Zaplatili sme si ich samozrejme, lebo toto poisťovňa neprepláca. A môžem byť divná, rozmaznana, je mi jedno čo si kto o mne myslí. Zdravie mám len jedno a pri tom ako ľudia fungujú dnes, by som to urobila znova.
Ja som sa s tym este nikdy nestretla..ani neviem, kam by som po take testy isla.. niektore sa daju z krvi, ale take hpv asi vyterom,ci?
@bystrozraky tlieskam za koment a keby som to niekedy este mala riesit, tak by som postupovala rovnako. minule som citala o babe v mojom veku (35+), ktora zomrela na rakovinu krcka po infekcii hpv, robili vsetko, co sa dalo, ale nezabralo nic.
@bystrozraky tlieskam za koment a keby som to niekedy este mala riesit, tak by som postupovala rovnako. minule som citala o babe v mojom veku (35+), ktora zomrela na rakovinu krcka po infekcii hpv, robili vsetko, co sa dalo, ale nezabralo nic.
@deedol Ako by si otestovala partnera na HPV? Celkom ma to zaujimalo - ak aa nemyslim - z krvi sa da zistit Hiv, Hepatitidy B a C a Syfilis, z ranneho mocu:
Chlamydia trachomatis
Neisseria gonorrhoeae
Trichomonas vaginalis
Mycoplasma genitalium
Mycoplasma hominis
Ureaplasma urealyticum
Ureaplasma parvum
Treponema pallidum
Haemophilus ducreyi
Varicella-zoster virus
Lymphogranuloma venereum
Herpes simplex virus I
Herpes simplex virus II
Cytomegalovirus
a HPV sterom u gynekologa alebo urologa u muzov - sa mi nechce verit, ze toto vsetko niekto pred prvym sexom absolvuje.. ale ak ano, klobuk dole
@deedol Ako by si otestovala partnera na HPV? Celkom ma to zaujimalo - ak aa nemyslim - z krvi sa da zistit Hiv, Hepatitidy B a C a Syfilis, z ranneho mocu:
Chlamydia trachomatis
Neisseria gonorrhoeae
Trichomonas vaginalis
Mycoplasma genitalium
Mycoplasma hominis
Ureaplasma urealyticum
Ureaplasma parvum
Treponema pallidum
Haemophilus ducreyi
Varicella-zoster virus
Lymphogranuloma venereum
Herpes simplex virus I
Herpes simplex virus II
Cytomegalovirus
a HPV sterom u gynekologa alebo urologa u muzov - sa mi nechce verit, ze toto vsetko niekto pred prvym sexom absolvuje.. ale ak ano, klobuk dole
@dadis google vyplul toto https://www.medirex.sk/vysetrenie/vysetrenie-hp...
@dadis google vyplul toto https://www.medirex.sk/vysetrenie/vysetrenie-hp...
@deedol Teda veris, ze niekto ide len tak pred prvym sexom na ster k urologovi?
@deedol Teda veris, ze niekto ide len tak pred prvym sexom na ster k urologovi?
@dadis vidim, ze si editla prispevok. no ano, boli na vsetkych moznych testoch, neviem presne na akych, ale aj aj urcite, kamoska je v tomto opatrna a po 35 moze byt ten pocet predchadzajucich partnerov uz dost velky. takze to navrhla a boli pekne obaja. chlap to vzal uplne v pohode, ak narazas na to 🙂

Čože. Toto ma nikdy nenapadlo, nemas predsa náhodný sex s ktovie kým