Kedy opustiť problematické manželstvo a začať novú kapitolu?
Ahojte potrebujem poradiť, čo by ste robili na mojom mieste. Nechcem to tu do detailov všetko písať. Ale v manželstve máme veľké problémy brala som si ho veľmi mladá, nemala som vtedy ani pojem čo je to život. Stále pracuje v zahraničí od kedy sa poznáme. Ja som bola inom prostredí výchovana on tak tiež. Nikdy sme si nesadli ale otehotnela som tak sme spolu ostali a budovali si budúcnosť. Ale od kedy sme spolu tak aj pre tu najmenšiu drobnosť má zbije, vyhodí von aj spolu s dcérkou. Je mu jedno čo budeme robiť od keď ma nervy na nič nemyslí len ma zbije a vyhodí. Mala keď to vidí place a bije ho aby prestal. Nikdy nemal dôvod na mňa žiarliť levo sa vôbec o seba nestarám. Bývame u jeho rodičov a dorabame dom. Jedina vec prečo mu to všetko trpím je preto lebo si v svojej hlave myslím že keď som to už 6 rokov vydržala, ťa nech to vydržím už len pre ten dom. Nemám kam ísť nikdy som nepracovala, ani len školu som nedokázala dokončiť. Čo mám robiť poraďte mi. Mám to všetko trpieť pre ten dom? Teraz má vyhodil som u rodičov, rodičia ma to ale nechcú . Takže aj napriek tomu že má zbil a vyhodil sa tam budem musieť zajtra vrátiť .
@mina0202 ten dom aj tak nie je tvoj a raz ta z neho mozno aj vyhodi, teraz je v zahtanici a ked sa rozhodne zit na Slovensku, tak co potom ved s tebou nebydrzi par dni v roku, uz ta mlati, tak co bude potom a co ze si nikde nepracovala, ved mozes zacat, ci to uz ani neplanujes ist do prace a ze si ty naplanovala ako dom bude zariadeny, tak si od znova naplanuj vlastne byvanie, ktore si zariadis.
@mina0202 prestaň milovať majetky a začni sa správať zodpovedne voči sebe a svojej dcére. Dom je len haraburda. Podstatný je kľud, láska, harmónia, zdravé vzťahy.
No keď ti je prednejší dom ako vlastný život nech sa páči. Ale prečo má za tvoju sprostosť trpieť nevinné dieťa?
neverím, že toto môže napísať žena, normálna aspoň natoľko, že vie čítať a písať
@mina0202 pevne dúfam že tieto témy vymýšľa nejaký marketingový manažér z modrého koníka čo potrebuje aby ľudia čo najviac debatovali..naozaj sa mi nechce veriť že sa necháš otlkat. Je dosť krízových centier aj azylovych domov, je dosť právnej pomoci zadarmo pre ľudí ako si ty. Riešenie vždy existuje a máš.pravo sa brániť pred zlým zaobchádzaním.co ak ťa raz zbije tak že ....
@hopsas no ale keby som ho nahlásila, ešte viac by sa rozuril a začal ma hľadať. On vie že sa bojím že nepoznám poriadne ani základné mesta v okolí ktorom bývam. Vie že sa bojím odísť, ja u rodičov byť nemôžem kvôli tomu že má nenávidia a aj mám autistického brata ktorý nemá rád návštevu. A nechce nás tu.
@mina0202 kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá protiargumenty, buď chces svoju situáciu riešiť a budeme spolu hľadať riešenie alebo sa skrátka bojíš a necháš to tak..keď sa.rozhodnes čo chces, tak napíš a dám ti čísla do krízových a azylovych centier, kde môžeš odísť prípadne im cinkniut a poinformovat sa aké máš možnosti
Autorka ty nemilujes svoje dieta? Lebo ak ano, NIKDY by si nedopustila aby prezivalo to male stvorenie taketo psychicke trapenie! Deti su vystavene obrovskemu stresu uz len pri hadkach medzi rodicmi, nieto aby sa pozerali ako otec otlka mamu. Ved to je nieco strasne, vies co to na tej malej dusicke zanecha?? Aky dom aky dvor ake varenie prosim ta?? To je vidina tvojho jedineho stastia, popritom ako sa nechas otlkat a dobrovolne nicis dcere psychicke zdravie? Chces skoncit v dalsej casti podcastu Vrazedne psyche cico? Ak pises ze mas peniaze, uz dnes hladaj byvanie a nikdy, nikdy! Sa uz nevracaj k tomu debilovi. Si mlada stale mas obrovsku sancu na pekny zivot a je uplne jedno ci to bude v byte ale v dome, hlavne bez strachu a v laske, o tom to je a nie o majetkoch preboha tak sa uz zobud!
@mina0202 tvoja matka je matka roka, darmo 👏 otec je tiež podobne pridrbany? Že im je jedno že ťa bije ten blazon a posielaju tá za ním?
@alchemilkazltozelena mama je od mala závislá na môjho brata čo povie on to bude. Nevidím ho ani ju za to chápem to. Proste sa taký narodil
@mina0202 a zvládneš to s platením? Pozri radšej toto tu - http://www.kmotricky.sk/potrebujem-pomoc/
Takto sprostý nemôže byť snáď nikto. Najmä ak tvrdíš, že máš peniaze, čo pochybujem. Lebo keby áno, už som dávno na opačnej strane republiky, fešák ma na krku trestné oznámenie a žiadosť o rozvod a hľadáš si bývanie za vlastné. Ale ty chceš tento vysnívaný domček, tak si ho uži.
Ehm, ty si neposrala zivot len sebe, ale najma svojmu dietatu. Ziadne dieta si nezasluzi, aby vyrastalo v takom prostredi. Vazne ziadne. Ak ti nejaky dom stoji o to, aby z tvojho dietata vyrastol rovnaky dusevny kripel ako ste vy dvaja (pretoze obaja ocividne nie ste ok), tak si to dieta vobec nezasluzite a mali by vam ho odobrat. Prepac za tvrde slova, ale vazne si myslim, ze inde by mu bolo lepsie.
@mina0202 ano mas odist a to hned. Ten clovek je bud sociopat alebo psychopat, nevies kedy vezme v zurivosti noz, sekeru namiesto pasti a kopancov. Kedze mas rodinu aku mas tak cim dalej, tym lepsie. Niekde kde je viac pracovnych prilezitosti, hlavne zisti ci je tam volna skolka(neviem ake stare dieta mas).
@diewcatqoo
@diewcatqoo nepoznáte má neviete ako so vyrastala neviete čo bolo pred tým všetkým. Ja som len chcela obyčajný normálny život. Ja som preto stále čakala ana ten dom myslela som že sa to tam všetko zmení. Že keď odídeme od jeho rodinu bude to lepšie. Ono k tomu že máme medzi sebou problémy robí aj jeho mama. Preto som tak túžila po tom dome a všetkom. Ale už to nechám tak všetko, odídem a začnem od znova. Po všetkých tichno komentárov ktoré som si prečítala. A po tej dnešnej upllakanej noci, už ďalej nemôžem.
Nerozumiem zmyslaniu tvojej matere, brata, ktory zrejme nikdy nebude schopny samostatneho zivota (neviem na typ autizmu ma) toho ofukuje a teba s malou, pokracovatelky rodu necha napospas osudu, kruta, tvrda, nespravodliva, studena, pribrzdena macocha. Kazdy pricetny rodic si pri ztp decku predchadza zdravych surodencov, aby ho raz v buducnosti aspon navstivili v ustave. Hod s nou uprimny rozhovor, ci ta aspon nemoze mat rada, ako brata. 💦
Je to pre teba veľká výzva. Ak nemáš problém s financiami, začni život v inom meste. Aj keď máš strach, nič iné urobiť nemôžeš.
@ahhola ja som si už na to zvikla. On mala bol stále on prvý a na všetko mal narok on. Preto som v puberte chcela čo najrýchlejšie odísť. No a takto to dopadlo, niekto sa tomu smeje, niekto tomu nedokáže pochopiť. Že ako som to tie roky mohla trpieť, no ale čo som mala robiť myslela som že už budem môcť pri ňom slobodne žiť, no opak je pravdou.
Najdi fb Slovaci v Rakusku a dopytuj opatrovanie s byvanim s malou. Byvaju tam taketo ponuky. 🍀
To ze si sa trhla z domu, studeneho odchovu by bolo v poriafku, len mala si spoliehat na sebe, nie z kaluze do blata od prisernych rodicov ku chlapovi boxerovi
Oh, nechápem. To dieťa tam nemá čo robiť. Sa čudujem, že to už neriešila sociálka. Dieťa vyhodené z domu spolu s mamou. Naše nekompetentné úrady. Podľa mňa ide už skôr o to, že čo mám robiť, keď už je neskoro. A ten chlap, čo o ňom píšeš, nepije alkohol?
@bluka2 tak keď školu nedokončila,vydávala sa mladá....nemá kam ísť,tak asi rodinu nemá. Neviem,mohla si z niečoho odkladať.
Ale aj tak divná téma.

Jedine riesenie vidim v pohovore s rodicmi... Preco ta nechcu, kolko vas je, nemozu ti nejak pomoct? Maju dom, byt, nemaju niekde nejaku zabudnutu parcelu, aj v spoluvlastnictve, ja by som zohnala marigotku a radsej zila ako v praveku, ale v pokoji, ze ma nebude nejaky dusevny mrzak pred dcerou otlkat. Vies aspon nejaky jazyk? Ze by ta prijala nejaka rodina v AT na opatrovanie a mala by tam chodila do skoly.... Ries ihned, lebo bude len horsie, vyser na jeho dom, nikdy to nebude tvoj domov,on si tam vonku zije paralelny zivot a teba ma boxovaci pytel. 👽