icon

Kedy ste si začali užívať sex?

17. aug 2025

Ahojte ženy hlavne teda asi staršie. Hovorí sa že žena ma nejaký vrchol sexuality vo veku okolo 30 telo sa inak správa začne si milovanie viac užívať. Iní tvrdia ze po 40 je to ešte lepšie vie co chce a vie co nechce. V 50+ už môže prísť menopauza ze tam to už zväčša konci alebo sa spomalí. Chcem sa spýtať ako to naozaj je? Kedy ste si začali sexualitu užívať? Niekto údajne po pôrode niekto po menopauze. Viem ze je to individuálne ale akosi nič neprichádza a vždy je to o tom istom.

Strana
z2
anonym_c7742e
17. aug 2025

U mňa to neprišlo vekom, ale správnym partnerom, ktorý mi pomohol lepšie spoznať moje telo, od 22 si to užívam stále

anonym_4151f7
17. aug 2025

@anonym_autor mám 46 tri roky bez ms, dole suchá ako Sahara, čo si mám na tom užívať?

doriiis
17. aug 2025

Čo ja viem? Mam 35 a chuť na sex je u mňa jak taká sinusoida.Raz hore,raz dole.Teraz som dole.🤦🏻‍♀️Nemám chuť na sex vôbec posledné asi 2 týždne.Ale potom,keď sa dostaneme hore budem zas nadržaná a ready na sex furt.🤷🏻‍♀️

veltraud
17. aug 2025

Mam par rokov po 40, 20 rokov s tym istym muzom a mam pocit, ze po styridsiatke zacal zivot 🙂 sex sme mali vzdy fajn. Teraz je mega, krasny, roztopasny aj dost frekventovany. Sem-tam si pomyslim, ci je to este posledny zachvev alebo co. Ozaj mam pp styridsiatke asi naj obdobie doteraz ;)

anonym_593ceb
17. aug 2025

@anonym_autor je to individualne.

Ja sa skor vidim tu:

Demisexualita je sexuálna orientácia kde niekomu pripadajú ľudia sexuálne príťažliví až keď s nimi majú nejaký emociálny vzťah. Väčšina demisexuálov cítia sexuálnu príťažlivosť veľmi málokedy s porovnaním s váčšinou populácie, a niektorí majú skoro žiadny záujem o sexuálnu aktivitu.

Je rozdiel medzi cítením sexuálnej príťažlivosti, a chcenie mať s nimi sex. Sexuálna príťažlivosť nie je niečo čo sa dá kontrolovať-buď máš sexuálne pocity k niekomu alebo nie.
Väčšina ľudí na ne-asexuálnej strane spektra cítia sexuálnu príťažlivosť k niekomu bez ohľadu na to či majú emociálny vzťah s nimi alebo nie. Môžu vnimat ľudí na ulici, spolužiakov alebo kolegov s ktorými sa nerozprávali, a celebrity sexuálne príťažlivých.

Asexuál je človek, ktorý má pociťuje sexuálnu príťažlivosť v obmedzenej miere alebo vôbec. Asexuálnym ľuďom môže úplne chýbať sexuálna túžba alebo ju cítia veľmi málo. Asexuálne spektrum však zahŕňa viacero rôznych identít. Ich spoločným znakom je skutočnosť, že nepociťujú sexuálnu príťažlivosť v takej intenzite alebo takým spôsobom ako vacsina ludi.

anonym_9ab437
17. aug 2025

@anonym_autor podľa mňa to nie je vekom. Ale životnou etapou. Mne manžel povedal, že sa teší na moju 40tku, že príde druhá puberta. Asi príde, až ked deti budú samostatné.

anonym_0b1c99
17. aug 2025

Otehotnela som pred 18tkou hneď s prvým partnerom a sex som si začala uživať až keď dieťa odrástlo, že nebolo doma a mala som antikopceciu.
Dotiaľ to bolo len plnenie manželských povinností a stres aby nás nevidelo dieťa, uvolniť som sa naozaj nevedela.
Po 40tke sa stala zo mňa nynfomanka a doháňam zameškané😀

minenkaa
17. aug 2025

@anonym_autor cim som staršia tým to je lepšie

majamat
17. aug 2025
@doriiis

Čo ja viem? Mam 35 a chuť na sex je u mňa jak taká sinusoida.Raz hore,raz dole.Teraz som dole.🤦🏻‍♀️Nemám chuť na sex vôbec posledné asi 2 týždne.Ale potom,keď sa dostaneme hore budem zas nadržaná a ready na sex furt.🤷🏻‍♀️

@doriiis to bude asi ms cyklom. je to zaujimav,e ale toto sa v cykle meni. je to zrejme tym, zetelo ej pripravene na oplodenie v urcitej faze cyklu.

autorka:
co sa tyka otazky, ani neviem odpovedat. zavisi od mnohych okolnosti. dokonca to ovplyvnuje urcite aj rocne obdobie, ved na jar sa "lytka zapaluju" 🙂

tenerifka
17. aug 2025

Nebudem ti pisat veci z mojho sukromia, ale myslim si, ze menopauzou sa neznizuje chut, ale jednoducho zena ma v tom veku doma vacsinou okukaneho paprdu,ktory uz nie je pritazlivy ani fyzicky, ani inak, tak radsej ide o chladnicky ako do postele. Ak sa zene postasti mat po svojej 50-tke noveho a mladsieho partnera (aspoñ na obcasne stretavania, v tom veku uz nehlada nikoho na oplodnenie ani na platenie hypoteky), tak je skoro pravidlom, ze chytne druhy dych a ze si sex uziva

anonym_8a61c1
17. aug 2025

@anonym_autor viac než vekom je to dobou, ktorou je žena s konkrétnym mužom. Po 5-7 rokoch to začína byť lepšie. Väčšina vážnych vzťahov dnes začína po 24rokoch, takže to vychádza na približne 30 rokov. Ale ak niekto mal vážny vzťah skôr, tak aj skôr. A ak neskoro tak kľudne neskôr.

morpheuss
18. aug 2025

@anonym_autor poviem ti to takto... tie, čo si sex užívali najlepšie po 30-ke, či 40-ke... si ho vedeli užiť aj v 20-ke...

anonym_5f45a9
18. aug 2025

Asi od 20ky kedy som uz poznala svoje telo, co mam rada a co chcem robit. Potom som stretla manzela a sex si uzivam aj v 30ke a myslim ze si ho budem uzivat aj po 40ke 🤷🏼‍♀️ nie je to nevyhnutne vekom, ale aj sexualnou otvorenostou, nehanbit sa, nekontrolovat sa, vediet sa uvolnit a poznat svoje telo, povedat/ukazat partnerovi co sa mi paci, co chcem/nechcem skusat. Mame 2 male deti, takze uz nemozeme mat sex kedykolvek a kdekolvek ked dostaneme chut, ale deti su velakrat len vyhovorka ak sa ludom jednoducho nechce.

anonym_48f3f9
18. aug 2025
@anonym_4151f7

@anonym_autor mám 46 tri roky bez ms, dole suchá ako Sahara, čo si mám na tom užívať?

@anonym_4151f7 Existuje lubrigant.

hankm
18. aug 2025
@anonym_0b1c99

Otehotnela som pred 18tkou hneď s prvým partnerom a sex som si začala uživať až keď dieťa odrástlo, že nebolo doma a mala som antikopceciu.
Dotiaľ to bolo len plnenie manželských povinností a stres aby nás nevidelo dieťa, uvolniť som sa naozaj nevedela.
Po 40tke sa stala zo mňa nynfomanka a doháňam zameškané😀

@anonym_0b1c99 toto mi pride dost psycho, ale teda viem, ze je to bezna vec. Pre mna, ak viem, ze zena pristane na sex akoze z povinnosti (manzelskej, partnerskej) tak sorry, nor sorry, ruky mam zdrave. Tuto hru nehram. Ano, aj za cenu ukoncenia vztahu.

hankm
18. aug 2025
@morpheuss

@anonym_autor poviem ti to takto... tie, čo si sex užívali najlepšie po 30-ke, či 40-ke... si ho vedeli užiť aj v 20-ke...

@morpheuss suhlas. Bud to zena v sebe ma alebo nie. Ale samozrejme, rolu zohrava aj partner. Ked je to blbec, ozran…. Tak pochopitelne aj ked chut je, nebude sa “sarpat”.

anonym_4151f7
18. aug 2025
@anonym_48f3f9

@anonym_4151f7 Existuje lubrigant.

@anonym_48f3f9 lubrikant zvyšuje chuť na sex?

anonym_48f3f9
Odpoveď bola odstránená
anonym_4151f7
18. aug 2025
@anonym_48f3f9
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_48f3f9 neviem či si žena či chlap, ak zena či máš už vek ale keby si mala takú ťažkú menopauzu ako ja bola by si rada že vládžeš bežné činnosti v práci a niečo v domácnosti a na nič viac nemyslela. Pritom poznám ženy ktoré mali prechod ako prechádzku ružovou záhradou

bobaas
18. aug 2025

Na to, aby si si začala užívať sex, je potrebné vedieť sa rozprávať s partnerom. Nie je to o počte pôrodov ani o veku. Komunikácia - vedieť sa zasmiať pri sexe rovnako ako povedať - toto sa mi páči, nepáči, po tomto túžim. Sex je len zrkadlo dôvery vo vzťahu.

babajaga
18. aug 2025

po 40-tke,ja som bola chtiva,manzel az tak nie,momentalne mam 50,som po hysterektomii rok a zial,vobec nic,ziadna chut,manzel by aj chcel,u mna je to mrtve,mozno sa telo potrebuje este spamatat,neviem.

anonym_4a3967
18. aug 2025

@anonym_autor úplne najlepšie obdobie, čo sa týka sexuálneho života, som mala medzi 30-40, mala som partnera, s ktorým sme mali úžasný vzťah, brutálnu chémiu, bolo to úžasné, vášnivé, sex sme mali každý deň a keď deti neboli doma aj viackrát za deň. Potom sme sa ale rozišli. Teraz mám 53, som v menopauze, sex mám stále rada, mám partnera o 7 rokov mladšieho, sme spolu viac ako tri roky, keď sme sa zoznámili, tak som bola oveľa akčnejsia ako on, nestíhal mi. No len prišli vzťahové problémy, takže ja už teraz nemám veľkú chuť mať s ním sex. Chuť na sex mám inak veľkú, ale nie s ním ☹️, ale neriešim nič pomimo, to nie je pre mňa. Buď sa náš vzťah zmeni k lepšiemu a zlepší sa aj sexuálny život a keď sa vzťah nezlepší, tak ani sex, potom už kašlem na to. Užila som si dosť a už nechcem hľadať nikoho nového

anonym_48f3f9
18. aug 2025
@anonym_4151f7

@anonym_48f3f9 neviem či si žena či chlap, ak zena či máš už vek ale keby si mala takú ťažkú menopauzu ako ja bola by si rada že vládžeš bežné činnosti v práci a niečo v domácnosti a na nič viac nemyslela. Pritom poznám ženy ktoré mali prechod ako prechádzku ružovou záhradou

@anonym_4151f7 No dobre, Saharo.

anonym_78cfd7
18. aug 2025

Zmenila som chlapa a začali sa diať veci. Po 30tke mi zachutilo ale strašne, teraz mi tiahne na 40 a stale mi je po chuti ten môj trulko

anonym_48f3f9
18. aug 2025
@anonym_78cfd7

Zmenila som chlapa a začali sa diať veci. Po 30tke mi zachutilo ale strašne, teraz mi tiahne na 40 a stale mi je po chuti ten môj trulko

@anonym_78cfd7 Prvý trulko ne*rtkal dobre, tento druhý truľko trká hlbšie ?

hankm
18. aug 2025
@anonym_4a3967

@anonym_autor úplne najlepšie obdobie, čo sa týka sexuálneho života, som mala medzi 30-40, mala som partnera, s ktorým sme mali úžasný vzťah, brutálnu chémiu, bolo to úžasné, vášnivé, sex sme mali každý deň a keď deti neboli doma aj viackrát za deň. Potom sme sa ale rozišli. Teraz mám 53, som v menopauze, sex mám stále rada, mám partnera o 7 rokov mladšieho, sme spolu viac ako tri roky, keď sme sa zoznámili, tak som bola oveľa akčnejsia ako on, nestíhal mi. No len prišli vzťahové problémy, takže ja už teraz nemám veľkú chuť mať s ním sex. Chuť na sex mám inak veľkú, ale nie s ním ☹️, ale neriešim nič pomimo, to nie je pre mňa. Buď sa náš vzťah zmeni k lepšiemu a zlepší sa aj sexuálny život a keď sa vzťah nezlepší, tak ani sex, potom už kašlem na to. Užila som si dosť a už nechcem hľadať nikoho nového

@anonym_4a3967 tak to ukonci. Ty vztah uz nepotrebujes, sex nechces, a on by mozno aj...aj fungujuci vztah aj sex. Naco je to dobre? Vzhladom vek vek, fazu zivotneho cyklu.

anonym_4a3967
18. aug 2025
@hankm

@anonym_4a3967 tak to ukonci. Ty vztah uz nepotrebujes, sex nechces, a on by mozno aj...aj fungujuci vztah aj sex. Naco je to dobre? Vzhladom vek vek, fazu zivotneho cyklu.

@hankm načo je to dobré? Cestujeme spolu, chodíme na koncerty, športujeme...... vnímam to v podstate ako kamarátstvo, vzájomne sa v niečom potrebujeme. On pomáha mne v niečom a ja jemu v niečom. Samej sa mi nechce byť, aj keď viem byť sama, a už sa mi nechce nikoho hľadať. Nezadani muži v mojom veku na život nie sú použiteľní

anonym_4a3967
18. aug 2025
@hankm

@hankm a prečo nepotrebujem vzťah vzhľadom na vek? Nestojím predsa nad hrobom. Som aktívny človek, chodíme veľa na koncerty, rada tancujem, chodím cvičiť..... Myslíš, že človek po 50 už nikoho nechce? Nepotrebuje?

vevebono
19. aug 2025
@anonym_48f3f9

@anonym_78cfd7 Prvý trulko ne*rtkal dobre, tento druhý truľko trká hlbšie ?

@anonym_48f3f9 ach jaj, toto je také hlúpe co píšeš. Vydatá som bola 13 rokov, ale ak to neladi, tak nemôžeš byt spokojná, nech sa snaží ako chce. Našťastie si našiel inú a poslal ma aj s deťmi

autor
19. aug 2025

Ono to zas nie je úplne jednoduché niekoho nájsť kto by bol so mnou kompatibilný aj do vzťahu aj do postele. Mam obdobia keď ma to v rámci možností baví ale mam obdobia typu "nedotýkaj sa ma nemám chuť" a tie jednoducho prídu a sú so mnou dlho, stále niečo riešim od rána do večera takže chuť a čas na sex nie je, lenže keby ma to bavilo tak by bola. Funguje to u mňa asi tak ze nechce sa mi mužovi venovať viac než 10 minút a môj orgazmus je asi taky ze keď mi to robí rukou alebo pusou tak je to záležitosť dvoch minút a po orgazme už vlastne nechcem nič, nálada zo mna opadne a ďalej viac nepotrebujem už len si ležať a objať sa 🤷‍♀️nechápem ak niekto napíše že sa milovali hodinu dve tri co ako robia celý ten čas a ci sa nenudia tak dlho. Čo ja viem nejak som tomu neprišla na chuť aj keď už mám po 30. Nikdy som nebola sexuálne aktívna vo väčšej miere než teraz. Nikdy som to neuprednostnovala pred inými vecami keď bolo bolo keď nebolo nebolo. Tak som myslela ze rokmi sa to zmení ale asi som len taka povaha

Strana
z2