Láska po rokoch spolužitia

25. dec 2023

Sme spolu s manželom 6 rokov, začiatky boli krásne zaľúbené. Chodili sme do kina do reštaurácie držali sa za ruky bozkávali sa barskedy cez deň, aj sme sa často milovali.
Keď sme začali spolu bývať prišiel stereotyp a keď sa nám narodila dcérka tak všetok voľný čas venujeme jej a my sme ostali niekde v úzadí. Už nik spolu nechodíme vo dvojici, nedrzime sa na ulici za ruky držíme dcérku. Málokedy sa bozkávame objimame, už mi vôbec nehovorí milujem ťa ani žiadne pekné slová. Nejak sa všetko vytratilo..Sex sme nemali už dva roky nestíhame vôbec nemáme čas na seba..
Prečo po rokoch sa vytratí všetko to pekné čo bolo na začiatku?

lindous
25. dec 2023

Čo robíte teraz? Choď ho objať, pobozkať, pritúliť sa, povedz mu, že ho miluješ 😊

denopeno
25. dec 2023

Ach, jaj....začnite s tým niečo rýchlo robiť, lebo je to celé zle.

tahomi
25. dec 2023

2 roky nemat sex v manzelstve? Ziadne objatie, pusa? No vy ste rodicia a spolubyvajuci, nie partneri.
U nas sa ani po rokoch nic z toho nevytratilo, chyba je vo vas dvoch.

mikadooo
25. dec 2023

Máme tri deti, sme spolu 20 rokov, boli aj náročné obdobia, dní fičia ako blázon, ale sex sme spolu nemali nadlhšie 2 mesiace - a to som bola na rizikovom v nemocnici a následne šestonedelie. Nemať sex 2 roky kvôli tomu, že máte dieťa, mi príde extrém. To ostatné, no tiež sa už neolizujeme bežne, keďže viem, že deti to vnímajú ako nechutné (sme žiaľ stále s deťmi, babky ani dedkovia u nás nefungujú), pusu si dávame pri odchode do roboty a večer v posteli na dobrú noc. Ináč nejaké objatia a túlenie tiež vymizli, som rada keď si na chvíľu sadnem a potom fičí zas on... Občas keď sme vonku na prechádzke, tak sa chytíme za ruku. Ak to chceš zmeniť, treba vyvinúť iniciatívu, nič ti predsa nebráni mu dať cez deň pusu alebo ho rýchlo na sekundu objať.

dskjhfdlkdjhl
25. dec 2023

Po rokoch? Podla nadpisu som cakala, ze ste spolu aspon 20 rokov. Toto, co opisujes, to je velka kriza a s casom to nema nic. Treba to zacat cimskor riest, kym nebude pozde, kym sa napr. pan manzel niekde nepozabudne, alebo ty.

babulkomale
25. dec 2023

Láska po rokoch spolužitia je rozhodnutie a práca. Už sa nedá frčať na endorfínoch zo zaľúbenia, lebo tie dávno vyprchali, väčšinou cca za prvé dva roky.
Už treba čerpať z iných zdrojov.
S manželom som od r.2007.

maciatkoe
25. dec 2023

A ake pekne slova ma hovorit spolubyvajucej? Prepac za uprimnost, ale nemat 2 roky sex, to uz ste manzelia len na papieri.

enya00
25. dec 2023

nemate na seba cas? Co take pre pana robite?

medda_beda
25. dec 2023

Lebo ste to nechali vytratiť, obaja? Tak asi preto.
Tiež som si naposledy uvedomila, že na vzťahu skutočne treba pracovať stále.Láska sa dá obnoviť.

komplikovana
25. dec 2023

presne tak, nechali ste to vytratit. Boli ste vtiahnuti do kazdodennej rutiny, ako asi vacsina parov na svete. Tiez som sa musela naucit, co je to na vztahu pracovat. Niekedy staci aj 5 minut denne, na laskave slovo, pohladenie, bozkavanie. Je to iba na vas, ako si to vytvorite. Treba hladat, zapojit fantaziu. Moznosti je vela.

autor
25. dec 2023

Pusu na dobrú noc si občas dáme alebo keď ideme do a z roboty. A väčšinou robíme opačne ja ráno on poobede a opačne kvôli škôlke aby sme dcéru vedeli nosiť a vyzdvihovať. Bohužiaľ babky nepomáhajú vôbec. Plus manžel robí aj soboty. Keď sme doma tak sa venujeme dcére a večer sme už unavený a skoro zaspime.

maciatkoe
25. dec 2023

A to z coho ste tak unaveni, ked sa dvaja venujete jednemu dietatu? Ked tak velmi nemas cas ani na objatie manzela, tak teraz miesto pisaniu sem, chod za manzelom objim ho, daj mu pusu. Je vecer, pomaly ulozte dieta, otvorte si vinko...

komplikovana
25. dec 2023

Nehovor preco sa to neda. Skus porozmyslat, co by sa prakticky dalo spravit, aby ste si aspon tie pusy davali castejsie. Nejako zacat treba. Co tak napriklad zamilovane sms?

grof_monte_christo
25. dec 2023

A dcéra je zdravé dieťa alebo potrebuje špeciálnu starostlivosť? Pri najlepšej vôli si neviem predstaviť, že práca a jedno dieťa vyčerpá rodičov natoľko, aby sa dva roky kvôli únave spolu nemilovali.

anjelicek26
25. dec 2023

Uprimne my mame 20 spolocnych rokov a 4 deti a tiez ziadne babky ci pomoc Ale full time praca a teda nenajst Si 2 roky cas na Sex Ma neskutocne pobavilo takto na vecer😏🤣🤣🤣

januska12323
25. dec 2023

Čo toľko robíte s dieťaťom? Uložte ho spať a vy si spravte pekný večer pri filme. Riad, prádlo aj podlahy počkajú.

yoxinka
25. dec 2023

Som v 17 ročnom vzťahu, 14 rokov manželia, 3 deti. Na ulici sa za ruky držíme, ľúbime sa stále viac, tak hlbšie, povedala by som, už to nie je také to oplašené zamilovanie, sexu máme tiež habadej, času na seba máme, koľko si spravíme … ale na vzťahu sme vždy obaja veľmi makali, lebo to máš ako kvetinu, nezalievaš a ona ti skape.

autor
25. dec 2023

Dcéra chodí spať o 21 hodín, potom sme už dosť unavený a hneď zaspime.

petamich
25. dec 2023

okej, prvy rok po narodeni dietata bol narocny a ano aj babka mi pomoze (svokra) ALE na vztahu treba kontinualne pracovat a chciet, vedome, takze proste sa snazime robit veci spolu, ked maly zaspi, spolocny serial, spolocenska hra, pohar vina...snazim sa s manzelom rozpravat, zaujimat sa ako ma, lebo on je z nas dvoch ten tichsi, co nejako nepotrebuje vela rozpravat

a teda ano drzime sa za ruku, objimame sa, aj si povieme, ze sa mame radi

radacak
25. dec 2023

Treba to zmeniť,veď ste spolu ešte v podstate dosť krátko NATO aby ste už takto žili 🤔🤔🤔my sme spolu pomaly 16 rokov a všetko je tak ako na začiatku,ste aj partneri,nie len rodičia... musíte myslieť aj na seba ,na vás

anjelicek26
25. dec 2023

Zdravy chlap, ktory zo zenou chodi o 21vej spavat a dva roky nemyslel na sex, ved to je absurdne...

pralinka25
25. dec 2023

a si si ista ze aj tvoj manzel nemal sex 2 roky? mne to pride dost neuveritelne. totiz my sme s muzom spolu 19 rokov. mame tri deti. z toho prve diata bolo extremny nespavec ktory nespal den noc dlhsie ako 15 minut. do toho manzelova rakovina, narocna praca, potrat, stavba domu, dalsie dieta neustale chore a my s nou. skratka neskutocny frmol kolotoc a starsoti aj s inymi vecami o ktorych sa mi tu nechce ani rozpisovat. mali sme kadejake chvile nebolo to vzdy ruzove. ale snazime sa. makame na tom vztahu co to da. niekedy to potiahne jeden, niekedy druhy, niekedy to ide chvilku samospadom a niekedy zamakame spolu. ale su to male drobne okamihy ktore si clovek vie uchmatnut. v rodine ma by t prvorady partner a dieta az po nom. znie to absurdne ale je to tak. benefit pre dieta je potom velky. treba vymenit pozicie. ak chces ten vztah zachranit je najvyssi cas zacat na tom pracovat. laska a vztah nie su perpetum mobile. treba ho udrziavat, starat sa o neho, rozvijat budovat ....

veronika19895
25. dec 2023

To je aj u nás tak že žiadne pohladenie, žiadne bozky, sex iba keď on chce. Mame dve deti tiež sme ako spolubývajúci každý spí s jedným dieťaťom. Celý den pracuje a keď dopracuje tak je a deťmi. Nikde nechodíme sami dvaja neáme

autor
25. dec 2023

Som si istá že nemá nikoho, stále je doma s nami každú voľnú chvíľu.

lelelienka
25. dec 2023

Vytrati to pekne?? Ved to najkrajsie, co mozu dvaja ludia spolu zdielat je ked sa narodia deti a lubite ich spolu ako rodicia. Ja si iny vacsi prejav lasky neviem ani predstavit. My sme spolu dlhsie ako vy a lubili sme sa vzdy, ale po narodeni vytuzeneho synceka je ten cit podla mna este ovela silnejsi (teraz myslim medzi nami s manzelom) ako predtym.

thoughtfulweirdo
25. dec 2023

Presne ako píše @babulkomale , je to o práci a rozhodnutí. Intimitu za vás nikto iný nebude udržiavať, musíte sa pre rozhodnúť vy dvaja. Väčšinou musí začať jeden a byť tým ťahačom, aby sa druhý mohol pridať a keďže ty si uvedomuješ problém, môžeš to byť kľudne ty ;) takže moja rada je všetko to, čo vo vzťahu chceš mať, začať čo najskôr robiť.

madeincssr
25. dec 2023

Keď dcérka zaspí, hoďte si [spoločnú] sprchu resp. kúpeľ. v prítmí, pri sviečkach... Môže vás to revitalizovať a roztúžiť.

tahomi
25. dec 2023

Dietatu sa netreba venovat 24/7, moze sa aj nudit, aj si robit program same. A suhlasim s tym, ze akokolvek to znie, vzdy ma byt na prvom mieste manzelstvo/partnerstvo, az potom dieta. Uz je dost vacsie, nie je to novorodenec. Toto je cesta do pekla = k rozvodu, ak uz nie ste totalne odcudzeni, pracujte na tom

hugger
25. dec 2023

Dali ste záujmy dietata na prvé miesto a neuvedomili ste si ze najväčšia hodnota ktoru mu viete dat su vzájomne sa milujúci rodicia. Častá chyba. Tiez sme ju spravili.

kikuska1416
25. dec 2023

Tiež sme s manželom 7 rokov, jasné že to nieje ako kedysi, hocikedy hocikde hocičo.
Mali sme krízu aj my, dostávame sa z toho.
Manžel pracuje a je unavený, ja ho chápem. Ale kazdu voľnú chvíľu sa mu snažím venovať, lebo som ho tiez zanedbala pri príchode dcéry.
Ja sa snažím, naozaj, chodíme von sami. Držíme sa za ruky a ja si to užívam ako kedysi keď som mala 20 a svet gombicka.
Ale prišlo to z mojej strany, lebo on sám od seba nevie( je taká povaha). Mne šlo hlavne aby si aj čas našli aj pri dcére, a keď dcéra zaspí rozprávame sa. Aj keď sa nikomu nechce, ale toto nam veľmi pomohlo 🙏
V prvom rade by som si našla čas( musíte si ho nájsť) a porozprávala by som sa s ním, ale narovinu ako to je. Uvidíš uľaví sa ti rozvidnie 🙂
A v druhom rade mu daj ty najavo že stále si tu pre neho, bozkávaj ho, maznaj sa s ním. Lebo tým že ste postavili malu na prvé miesto možno sa ťa už hanbí pobozkať, alebo pritulit, keďže to je už dlhá doba, alebo sa bojí že znova otehotnies ak mala nebola plánovaná. Ale treba to odkomunikovať 🙂
Prajem veľa šťastia a držím palce nech to pekné znova objavíte 🙂