icon

Mám 22 rokov a som viac ako rok bez sexu

natasa90
1. mar 2021

Ahojte. Mám 22 rokov. Pohlavne som začala žiť v 20 rokoch. Mala som jedného sexuálneho partnera. Už vyše roka som s nikým nespala.Občas mám pocit že som úplne iná než dievčatá okolo mňa. Všetky moje kamarátky mali niekoľko sexuálnych partnerov. Nevadí im spať s niekym koho nemiluju. Mne sa to veľmi hnusi len tak s niekym spať. Nikdy by som to neurobila. Ja si už ani neviem predstaviť ze znova začnem niekomu dôverovať po mojej predošlej skúsenosti. Dokonca som si povedala ze intímne začnem znova žiť až po svadbe aby mi znova niekto neublížil. Je tu ešte nejaké dievča rovnaké ako ja?

natasa90
autor
1. mar 2021

@lubiss neviem mňa odvtedy ešte nikdo ďalší nepritahoval 🙂 tak to ste šťastná ze vám to takto pekne vyšlo

yoxinka
1. mar 2021

@nominativ
Áno, je to tak. Ja poznám viacero prípadov veriacich rodín, kde deti žijú v totálne disfunkčých manželstvách, ale rozvod nechcú dovoliť ani za nič, lebo viera. Ja tomu nerozumiem a môj príspevok ale nebol o tom a keď si to prečítaš ešte raz, tak sa sa tam nedočítaš nič o tom, že viera zabezpečí super manželstvo alebo sex. Ja len píšem, akú mám skúsenosť zo svojho okolia s tým, že poznám aj ľudí, ktorí mali sex po svadbe a sú neveriaci, proste to tak chceli a zároveň to, že keď niekto nemá sex pred svadbou, neznamená to automaticky, že to bude v tejto oblasti katastrofa a taký vzťah je odsúdený na zánik. Toto som tým chcela povedať, nie obhajovať sex len po svadbe akože to je jediné správne a iné je všetko zle.

kikus7
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
1. mar 2021

@natasa90 rob tak, ako to citis, neobzeraj sa po inych zenach.

elizabet173
1. mar 2021

@yoxinka neplati ani zdaleka, ze kazdy rozvedeni mali sex pred svadbou a naopak, ti, ktori pockali do svadby, budu spolu stastni az do smrti. Mozu a nemusia. Ty si vychadzala z parov, ktore poznas ty, ja z tych, ktore poznam ja. A poznam aj dva pary, ktore su spolu takmer tridsat rokov a svadbu nemali ziadnu. Kazdy nech si robi tak, ako to citi. Ja by som nesla do manzelstva s muzom, ktoreho by som nepoznala aj po intimnej stranke. Ak si to citila opacne, v poriadku, kazda sme ina. A nie, neda sa to vzdy opravit, ak funguje vztah a nefunguje sex. Pozri si na more tem tu na MK a vyvedu ta z omylu. Ak je jeden ovela vasnivejsi, ak ma potrebu intimneho styku 5 a viac krat tyzdenne a druhy dva krat mesacne, tak aj ked urobia kompromis, spokojny nebude ani jeden. Ale netvrdim ani to, ze ak funguje sex, funguje aj vztah, ani to vzdy neplati.

yoxinka
1. mar 2021

@elizabet173
Ja sa nechcem hádať, ani sa prieť, že mám pravdu. Áno, vychádzam zo svojich skúsenosti a vzorku mám pomerne širokú, ale áno, jasné, sú aj iné situácie, iní ľudia, iné okolnosti a áno, každý nech robí, ako to cíti, ale zároveň nech neznevažuje iného. Ja mám kamošov, ktorí mali sex pred svadbou a majú spoko pekné manželstvo a všetko je v poriadku, ja to neodsudzujem ani nič, vôbec to tak nemyslím.

kikus7
Autor odpoveď zmazal
h2
1. mar 2021

@kikus7 Som v šoku! Písala som Ti maximálne slušne, ešte aj nad slovom "hlúposť" som váhala, či ho použiť. Dala som Ti normálnu otázku. Nikde som nepísala, že bez sexu neprežijem. Nikde som ani náznakom nikoho neodsúdila, ani nehodnotila nikoho život. To si kde videla, prosím Ťa? Vlastne som o sebe a o tom, ako žijem ja, nepísala nič. Takže, prepáč, ale teraz si už servítku pred ústa dávať nebudem: vieš o mne veľké hovno a opovažuješ sa TY hodnotiť MÔJ spôsob života? Teraz už posudzovanie a hodnotenie nevadí? Sexuálne aktívne ženy houby vedia, ale Ty, panna v 32 rokoch asi vieš všetko, však? Prepáč, ale píšeš, ako keby si si myslela, že patent na rozum máš Ty a že Tvoj názor je ten najsprávnejší, hlavne, že z toho obviňuješ mňa a "také, ako ja" lebo Ty si povznesená nad také prízemnosti, ako je sex. Si jedna vzťahovačná arogantná osoba!

kikus7
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
1. mar 2021

@elizabet173
Ale vieš čo, mám jeden taký pár kamošov, kde on je presne typ chlapa, ktorý by mohol sexovať každý deň a teda babe by bohate stačila oveľa oveľa oveľa nižšia frekvencia a mali obdobie, že toto bol ich dosť vážny problém a dokola riešili len sex, lebo nie a nie to nejako dať dohromady ... ale fakt na tom obaja dosť intenzívne makali, snažili sa jeden druhého pochopiť, nekonečné rozhovory viedli a hľadali spoločnú cestu a našli ju. To na margo toho, že ten vzťah je viac ako sex a dá sa to nejako riešiť, pokiaľ tí dvaja chcú. Ale áno, viem si predstavitl aj situáciu, že sa pár nevie nijako dohodnút a je problém, je to veľmi individuálne.

hankm
1. mar 2021

@yoxinka a ako to vyriesili?

h2
1. mar 2021

@kikus7 To nebolo osočovanie. Ako osoba, ktorá vie toho o chlapoch očividne viac, než Ty, som si dovolila napísať názor, že chlapi neberú ženu, ktorá s nimi býva, ale nespia spolu, ako partnerku. To nebolo súdenie. Je mi úplne jedno, či s niekým spíš, alebo nespíš, pokojne buď panna nedotknutá aj do konca života.
A tvrdenie, že žena, ktorá chce v živote lásku, nemá zo sexu nič, JE hlúposť. Za tým si stojím. Napísala som to kvôli tomu, že som sa domnievala, že si to možno myslela ináč a dala som Ti priestor, aby si to vysvetlila. Ale keďže si sa k tomu nevyjadrila, beriem to tak, že to je zase Tvoj názor. Vysoko odborný názor ženy s nulovými sexuálnymi skúsenosťami na prežívanie sexu.
A už len k tomu vulgárnemu vyjadrovaniu: Ak sa Ťa dotklo slovo "hovno", ktoré sa ako jediné z môjho prejavu dá považovať za vulgárne, tak si Ti hlboko ospravedlňujem.

elizabet173
1. mar 2021

@kikus7 Ja to chapem, ze niektori ludia vobec neriesia sex, v inej diskusii som spominala starsi manzelsky par, kde bol sex viac menej len na splodenie deti, veriaci nie su. Ak im to obidvom vyhovuje, je to v poriadku, je fajn, ze sa nasli. V pripade, ze by mal jeden z nich apetit podstatne vyssi, bol by problem. Ja respektujem kazdeho rozhodnutie, je to vysostne osobna vec, ci sa niekto rozhodne cakat so sexom do svadby, alebo uplne sex vyradit zo svojho zivota, alebo sex berie za nieco velmi prijemne, obohacujuce partnersky zivot a tesi sa nan

elizabet173
1. mar 2021

@yoxinka nie je to vzdy len o frekvencii, to vies asi sama.

shee11
1. mar 2021

@h2 tak, ja poznám pár, ktorí spolu býval a nemali sex az do svatby. Viem na sto pro, ze vydržali, chceli to tak obaja. Dnes majú dve deti a teda ten chlap ju bral ako partnerku od začiatku, co partnerku, bohyňu 🙂 takže naozaj neabsolutizujt svoje tvrdenia lebo nemáš pravdu.
A ešte by som chcela podotknúť, že sexuálne skúsenosti vôbec nie sú podmienkou poznania sexu. Najkrajšie a najucelenejšie a najmúdrejšie veci o sexualite písal Ján Pavol II (teológia tela), napríklad.

kikus7
Autor odpoveď zmazal
h2
1. mar 2021

@shee11 Tak ale ten "Tvoj" chlap to tak evidentne nemal. Keby chcel so sexom čakať, asi by Ťa nepodvádzal, kade chodil.

shee11
1. mar 2021

@h2 nerozumiem

h2
1. mar 2021

@shee11 Ach, prepáč, myslela som, že mi to píše @kikus7.

shee11
1. mar 2021

@h2 aha 🙂

kikus7
Autor odpoveď zmazal
h2
1. mar 2021

@kikus7 Ja som sa neurazila. Skôr som bola nemilo prekvapená, lebo napriek tomu, že modrý koník je plný nenávisti, väčšinou sa snažím písať tak, aby som pomohla, či poradila. Nič z toho, čo som napísala, som nemyslela zle. Teda, aspoň v tom prvom príspevku, potom uznávam, že som sa už nechala trochu uniesť. Takže sa tiež ospravedlňujem.

yoxinka
1. mar 2021

@elizabet173
Ja viem, len že si to spomenula, že to môže byť problém, ale ako vravím, ja sa nechcem hádať, ani si tu vybucovať nejakú univerzálnu pravdu. To len tak pre zaujímavosť píšem.

kikus7
Autor odpoveď zmazal
h2
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
1. mar 2021

@hankm
Našli nejaký kompromis, na ktorý bol ochotní obaja pristúpiť. On ju prestal furt nahánať a vyžadovať sex a začal trochu športovať a ona prestal pri každom náznaku jeho záujmu o sex robiť scény, že “zas?” a tá frekvencia sa upravila k spokojnosti oboch ... ale bol to proces no, nebolo to že vyriešili po jednom rozhovore, bolo to fakt nadlho.

teleskop
1. mar 2021

@natasa90 neboj su aj take zeny ako ty

kikus7
Autor odpoveď zmazal
adka176
1. mar 2021

A prečo by si mala spať s niekým nasilu? A hlavne s niekým koho nemiluješ? A len ťa využije... Buď šťastná, že nie si taká, ktorá ide s každým...pre pána jána... veď máš nejakú hodnotu, nejakú sebaúctu... držím palce...nedaj sa ...

zuzap33
1. mar 2021

@kikus7 ako vieš, že si vášnivá, keď si panna....???