Mám mu napísať?
Ahojte. Prešla som si veľmi ťažkým rozvodom. Po rozvode mi ex manžel robil peklo zo života. V tomto mojom najhoršom období mi veľmi pomohol jeden kamarát. Som mu vďačná za veľa, lebo v podstate som celý svoj život začala brať úplne inak. Hoci som v tom čase jeho rečiam ani neverila, teraz si vravím, že mal naozaj pravdu. Vlastne aj s terajsiemu manželovi rozumiem omnoho viac vďaka nemu. Lenže v tom čase ja nešťastná, on osamelý .... Proste sme spolu aj niečo krátky čas mali. Z mojej strany som ho vždy mala za vzor, nikdy som neuvažovala, že by sme zostali spolu a on to od začiatku vedel. Lenze bezhlavo sa zamiloval. Veľa krát ma prosil, aby sme to spolu skúsili. Mohol by mi byť otcom. Tak sme to ukončili, zostali len priatelia. Ja som sa neskôr odsťahovala, našla si prácu. Denné sme si volali, písali, vedeli sme o sebe všetko. Lenže nasla som si priatela ( dnes už manžela) a on sa ozýval čím ďalej tým menej. Pozná ho aj manžel, aj bol u nás na návšteve. Teraz sme sa už min 2 roky nevideli. Napíšeme si len na sviatky, aj to sa málokedy spýta ako sa máme. Predtým som mu aj vyčítala, že sa neozve, vždy sa vyhovoril na prácu, čo je pre mňa blbá výhovorka. Priateľku už nemal možno 10 rokov a myslím, že je doteraz sám. Má takú životnú teóriu, že keď nájdeš tu pravú tak to hneď vieš, hneď je všetko dokonale ( podľa mňa príliš uletena predstava) a vraj to cítil pri mne.
Pred pár dňami som išla cez jeho dedinu. Ani som mu nejak nechcela volať, keďže on už nemá záujem, ale nedalo mi to, máme krásneho syna, chcela som mu ho predstaviť. On miluje deti, proste pre mňa je stále dôležitý a asi ma to tak nejak ťahalo...Telefón nezdvihol, tak som k nemu bez ohlásenia nešla ( aj keď to bolo kedysi úplne bežné). Čo má dosť mrzí je, že už ani nezavolal späť. Mám chuť mu napísať, že je ozaj veľmi smutné, že už nevie ani zdvihnúť telefón.
@doriiis áno boli. Asi mesiac. Ale priateľmi sme boli ďalšie roky. Asi preto sa tým ohanam. A ruku na srdce si dávať v tomto smere nemusím. Skôr uvažujem, že som sa možno snažila nevidieť to, že ho to stále drží. Mám šťastné manželstvo a toto ozaj nemám za potreby. Možno keby som sama tak áno. Lebo my ženy sa potrebujeme cítiť žiadané. Ale mňa skôr zaujíma ako sa má a keďže sme si boli ozaj blízki tak ma mrzí, že sme sa tam dlho nevideli.
Ak chces, tak mu napíš, ale nie v tom zmysle, že mu budeš robiť výčitky, že už ani telefón nevie zdvihnúť. Že si išla okolo a rada by si ho bola videla, ale že chápeš, ak sa s tebou nechce stretnúť.
@mladena nepotrebujem. Ako som vyššie písala, toto by ma ťahalo možno ak by som bola sama, ale ja mám šťastné manželstvo.
@toskanka som už rozhodnutá ho viac nekontaktovat. Možno tu baby majú pravdu a jemu to zbytočne soli rany. A ak nie, tak proste nemá už záujem a zbytočne je ozývať sa.
@lucylaw by ma zaujímalo keby napíšem opačný problém, že sa chce stále kamarátiť, tak by si ma tu zhejtovala zase za to, že má vytiahol zo sraciek a ja už o neho nemám záujem ani ako o kamaráta, skrátka som zlá tak či onak 👍
@autor.....nie,že si sa snažila nevidieť to,že ťa chce,ale rozhodla si sa tváriť,že to akože nevidíš aby si s ním mohla ostať ,,kamarátka".Prepáč,ale ja na kamarátstva medzi mužom a ženou neverím.....a tvoj príklad je presne ukážka toho,prečo.Bez urážky.Vzdy je o tom,že jeden udržuje toho druhého ako poistku.Vzdy.
Áno,žena má potrebu sa cítiť byť žiadaná.Ale nie na úkor sposobovania bolesti inej osobe
Mimochodom si vydatá,takže by ti v prvom rade malo stačiť byť žiadaná manželom.
Teraz pohľad z mužskej strany.Čo riešiš ,prosim Ťa.Ty chceš byť s ním kamarátka ,on manžel ,alebo aspom milenec.To sú dva navzájom nezlúčitelné ,životné pojmy.Nepísať ,nekontaktovať ,lebo sa časom namotáš a o pár mesiacov tu máme príspevok o motýlikoch a iskrení.😁
@doriiis ale veď presne som to písala, že možno keby som sama tak by to bola len moja ješitnosť. Ale ja mám šťastné manželstvo a ozaj som ho chcela len vidieť a vedieť ako sa má. To je celé. Písala som to niekoľkokrát vyssie
@bruno1 to určite nie 🙂 z mojej strany tam ani vtedy nič také nebolo a neskôr má on presviedčal, že s tým je už v pohode. Možno nebol, lebo ozaj sa prestal ozývať v čase, keď to s mužom začalo byť vážnejšie a postupne to prešlo do tohto sviatkoveho stadia
@ruxandra tak nie, nie je to iba kamarát, citujem autorku: "Lenže v tom čase ja nešťastná, on osamelý .... Proste sme spolu aj niečo krátky čas mali."
skús si to obrátiť, páčilo by sa ti, keby tvoj manžel kontaktoval každú chvíľu nejakú ženu, s ktorou niečo kedysi mal? dokonca by jej chcel silou/mocou ukázať vaše dieťa? a to aj napriek tomu, žeby tá žena o stretnutie s ním ani nestála? ako to vyzerá? no ja to vidím z môjho pohľadu tak, že autorke sa zapaľujú opäť lýtka. preto chudák manžel. nech už majú manželstvo akékoľvek. ak nie je spokojná, mala by sa rozísť a potom hľadať bývalé známosti alebo kohokoľvek. ak spokojná je, nemala by dráždiť hada bosou nohou...
@ruxandra ...vies ono to je take, ze ci vydata, ci rozvedena ci single... toto by som fakt nezivila, dava to falosnu nadej, reze v starych ranach. Tolko rozumu by hadam mohol mat ktokolvek, ci muz ci zena. Manzela to akurat moze zneistit ked zisti ze zena obnovi kontakt s niekym kto ju davno velmi chcel. Zbytocne si bude ta zena komplikovat zivot len kvoli svojmu egu "...Mám chuť mu napísať, že je ozaj veľmi smutné, že už nevie ani zdvihnúť telefón..."
dočítala som....
ale prd ty máš šťastné manželstvo. keby si mala šťastné manželstvo, bol by ti manžel všetkým, aj najlepším priateľom. a necítila by si potrebu za každú cenu kontaktovať starú známosť. chudáci obaja v podstate. ty to nemáš v hlave upratané, pardon za úprimnosť.
"...My sme predsa boli dlhé roky aj potom priatelia..."
Už nie ste. Pisete si na sviatky (ani sa neopyta ako sa mas) a kedze nezavolal naspat tak to asi ani nechce.
"...Teraz sme sa už min 2 roky nevideli. Napíšeme si len na sviatky, aj to sa málokedy spýta ako sa máme. Predtým som mu aj vyčítala, že sa neozve, vždy sa vyhovoril na prácu, čo je pre mňa blbá výhovorka..."
Nevnucuj sa, fakt na to chod rozumom a nie spomienkami na to co bolo.
Ty si vydata a teraz chces jeho, na to si mala mysliet skor, priste nema uz o teba zaujem.
Ale on Ťa miluje ,len teraz sa snaží na Teba zabudnúť.Občas ako správny muž-lovec ,v tomto prípade lovec-rybár ,nahodí návnadu a ty do nej brnkáš a uždibuješ.V tomto sa muži nikdy nezmenia. Je čestný človek ,keď sa po tvojom opätovnom vydaji stiahol.
Zbytočne si nahovaraš, že je nad vecou..Tym, že nedviha telefon, niečo hovori..Vybrala si si ineho, nie jeho, nechce ta mat za kamaratku..Ja by som to tiež netolerovala, a este aby mi stara laska nasilu svoje štastie ukazovala..Možeš byt stastna, to je v poriadku, ale chcete rozne veci, tiež si myalim, že sa snaži zabudnut. Niekedy pozeraj aj na to, čo druhi citia, nie je to cele len o tebe
Dobré baby už má nebaví každej zvlášť odpisovať. Odpíšem takto v jednej správe. Nejdem sa to uháňať tým aké mám super manželstvo. Ale mám a som šťastná. Ak si tu idete písať, že to tak nie je.. ok tak si to myslíte. Ak si tu idete písať, že to s kamarátom chcem obnoviť a muž mi má byť všetkým ... To ozaj celé dni vyšité len ma svojich chlapoch? Nemáte aj iný život okrem nich? Ja mám aj kamošky a mala som teda tohto kamaráta zo ktorým mi je smutno. A áno mozno majú niektoré pravdu a to mi asi trochu oči otvorilo a naozaj sa počas tých rokov snažil byť kamarátom ale pritom mu horela iskra nádeje, ktorú môj muž zhasol a preto už kontakt nechce. Čo chápem. A možno na mňa len proste zabudol a nemá už viac potrebu ma kontaktovať ani vidieť. Každopádne, mu písať nebudem. Ani ho inak kontaktovať. Dúfam, že sa má dobre a ak by si niekoho našiel a tiež by bol šťastný, budem šťastná s ním. Takže tie ktoré tu splietate teórie si uvedomte, že ja tu píšem anonymné a ak by som s ním naozaj niečo chcela, alebo mala zle manželstvo tak to kľudne napíšem tak ako to je. Nemám záujem sa tu anonymné na niečo hrať. Toť vse. Ďakujem za pozornosť 👍
@domkakvet to som prosím ťa kde písala? 😁
Tak ak nemas o neho zaujem tak kasli na to, proste si bola jeho objekt, tak sa mu nepripomynaj nech nesmuti dalej.
@domkakvet už som to tu niekoľkokrat písala, že sa mu viac nejdem ozývať. Ale teda napíšem aj tebe osobne. Ešte niečo si chcela k tomu?
Ja som to citala, len som ti chcela odpisat ale ked si taka mudra nabuduce ani po rady sem nemusis chodit, vsetko pekny den.
@domkakvet áno ale po rady k môjmu problému. Veď ty si tu písala úplne od veci
@autorka s hrackou si sa pohrala, odhodila a teraz mas nutkanie sa s nou opet hrat akoby sa nic nestalo... vyuzila si ho ako "prevoznika". Nauc sa, ze v zivote nemozes mat vsetko. Toto tvoje konanie je bezbrehe sebectvo. Absokutna vacsina zien robieva toto. Emocne potrebuju saturovat svoje porozchodove ego tak vycucaju nestastnika....a ako by sa nechumelilo sa potom chcu silno kamaratit akoby nic. Velmi skarede.
A možno už niekoho má aj on, a nechce sa kvôli žene kontaktovať so starou láskou...ak novú ženu miluje a myslí si, že by jej to mohlo vadiť tak sa nepotrebuje kontaktovať
Ono ku tomu, že si uvedomil, že to nemá budúcnosť... Zažila som v minulosti niečo podobné, tiež sme tancovali na hrane vzťahu, nevyšlo to, potom som sa veľmi snažila o kamarátstvo... A napriek tomu, že ho mám stále rada, veľmi a aj dúfam, že sa ma dobre a nerozlúčili sme sa v zlom, skutočne som sa dokázala pohnúť ďalej, až keď som úplne prerušila kontakt... Naoko som s tým zmierená bola, samú seba som o tom presvedčila, ale niekde na pozadí ma stále škrelo "čo keby"
@michelle567 presne toto mi napadlo. že už šťastný asi je s niekým iným, kto mu dáva to šťastie a lásku. a nepotrebuje si to posrať tým, že sa bude kontaktovať s bývalou milenkou 🙂

Akože nehnevaj sa, ale skús sa vžiť do jeho kože, vytiahol ťa zo sračiek, pravdepodobne ťa miloval, píšeš, že ste spolu niečo mali (vtedy ti nevadilo, že by ti mohol byť otcom?) a potom, keď už ti zrazu nebol dosť dobrý, tak si išla ďalej životom, našla si si muža, máte dieťa, jemu to zlomilo srdce (môžeš si nahovárať, čo chceš, ale je to tak) a teraz sa čuduješ, že sa s tebou nechce kontaktovať?? Logicky musí chrániť prioritne sám seba, ublížila si mu, aj keď nahlas to nepovie a ty sa mu chceš ísť teraz vychvaľovať svojím dieťaťom?? Akože ani ti nenapadlo, ako by mu to mohlo ublížiť? Skús pre zmenu myslieť aj na niekoho iného ako len na seba, fakt by ti to pomohlo..