Manipulátori vo vzťahoch. Prečo ich ženy i napriek všetkému stále milujú?
Baby cawte,nevedela som lepšie vystihnúť názov diskusie, možno ho zmenia...prejdem k veci...mám vo svojom okolí dve kamarátky, jedna je bližšia kamoška tá druhá je skôr známa...majú spoločneho menovateľa vo vzťahu a tým je manipulátor...obe majú totalnych sviniarov, ktorí ich extrémne ponižujú, o fyzickom násilíi u tej známej neviem, kamoška ho nezaziva, jak naschval má teraz nenápadne ani jeden príklad, skrátka sú podľa mňa naozaj týrané psychický...proste viete si predstaviť čo pod slovom manipulátor psychopat myslím...kamoška je nonstop urevana, stále chce od neho odísť, nemá kam, nemá rodinu atď, ja bývam v jednoizbaku aj s mužom a bábätkom zatiaľ a proste nemôžem ju uchýliť u seba...no ale čo je najväčšia čerešnicka tohto príbehu, mne to rozum neberie...ona ho napriek všetkému miluje...ja toto neviem pochopit, určite ste to niektorá aj z vás zažila, je mnoho takýchto žien týraných či fyzicky alebo psychicky....snažím sa pochopiť ženy ktorej chlap vynada do neviem akých k.... škaredých, očividne ju má len na sex urážky a služobníctvo a ona si to všetko uvedomuje ale stále ho napriek všetkému miluje...ja sa pýtam a chcem to počuť od vás tu žien ktoré to možno zažili alebo poznajú tiež niekoho takého ..ako je to možné? Sú to také čisté ludomilne duše, ktoré sú stratené alebo ako k tomu môže dochádzať..počúvam často vety typu: ona ho miluje ale zo života jej robí peklo....je to čisto len moja zvedavosť, aj som sa jej nato priamo spýtala stále dookola mi povie, že niečo spolu zažili už, majú deti atď atd..bohatí nie sú, žijú tak slovenský...od výplaty k výplate ale nechýba im nič....
@denithestrange1993 ja pochadzam z toho prostredia- alkohol, bitky, financne problemy a vzdy som vedela, ze toto nechcem. Takto zit nebudem. Ani ja, ani moje deti. A nastastie tak aj je. Kamaratka- milujuci rodicia, vzdy som si predstavovala mat takych rodicov, taku rodinu, 2 roky sa nechala otlkat od debila.
@amelie2017 tak to je super,ze si dokazala uniknut generacnej preddispozicii. Zrejme to suvisi aj s intelektom a uvedomelostou jednotlivca. Vo vseobecnosti,ale vidim,ze vacsinou zeny z nepriazniveho prostredia si najdu este horsieho muza a prezivaju znova kolotoc.
Taki ludia su uplne vzdialení podla mna od svojej duse, od seba samych, vobec nevidia realitu. Z detstva to je samozrejme.
zažila som psychicku manipulaciu, clovek vtedy vidi realitu skreslene, az teraz takmer po roku co som von z toho vidim veci realne, tak ako boli. Uz je to nastastie za mnou, na dotycneho uz ani nepomyslim , nesledujem ho ani nic a je mi uplne ukradnuty. Bolo to sialenstvo a uz by som ho nechcela ani keby bol jediny chlap na svete, je to odpad spolocnosti manipulator
@denithestrange1993 nesúhlasím s tebou. Mala som veľmi pekne detstvo, milujúcich rodičov, vždy som chcela dať deťom také detstvo a rodinu,ako som mala ja. Vždy som bola zdravo sebavedomá, som vzdelaná a inteligentná žena. A predsa som sa vydala za násilníka a manipulátora. Nedalo sa to odhaliť dopredu,aspoň v tom veku 24 to myslím človek ešte nedokáže. S terajšími skúsenosťami už áno
@anos18 no ved pisem,ze niekedy sa ti manipulatori skryvaju a je tazke ich odhalit. Dolezite je,ze ked si to zistila,tak si odisla. Clovek ktory je zvyknuty na take zaobchadzanie z domu len tak lahko neodide a spravanie manipulatora obhajuje.
Pre mna je to tiez nepochopitelne,ale su take povahy zien,ktore sa nechaju zmanipulovat. Nemaju v sebe ten radar a sebauctu.
@denithestrange1993 odišla som síce,ale trvalo to dlhšie,ako by bolo zdravé. No niekedy sú také životné okolnosti
Vztah s takymto manipulatorom prirovnavaju aj k zabe v hrnci…
Ak by si hodila zabu do vriacej vody, vyskoci z nej…
Ale, ak by si ju dala do normalnej vody a zacala pomalicky prihrievat, “uvarila by sa” postupne…
A takto sa “varia” postupne aj partnery/ky takychto ludi…
Pociatocna faza sa nazyva aj “lovebombing”, ked je partner ako vystrihnuty ako z romantickeho filmu…
Zial pokracovanie je vacsinou skor ako z hororu…
Casto su obete rmpaticki ludia a nemusia vyslovene vyrastat v zlych podmienkach, alebo problemovych rodinach…
Na youtube je velmi vela zaujimavych videi, napriklad kanal “Jako fenix”, alebo aj na sporify najdes skvele podkasty na tuto temu, napriklad tento:
https://skpodcasty.sk/podcasty/ludskost/epizoda...
Vacsina obeti odchadza velmi dlho, niektore to nezvladnu nikdy, nakolko takyto clovek ich casto dozenie do stadia, ze si o sebe myslia, ze su uplne neschopne a velakrat ani nemaju kam…
Tazke su aj situacie, ak ma taketo spravanie napriklad rodic voci detom a podobne…
Myslim, ze tam je chyba vo vychove..Ked ti mama dava odmalička kapky, ze ako žena nestojiš za nič, a muži možu toto, hento, začne sa tak citiť..Byv.kolegyna krv a mlieko, dlhe vlasy, kus zenskej s chlapom čo na nu plul, zbil, vulgarne vynadal, vybielil učet, zničil auto, nedapracoval a nedal ani cent na syna( mala 2 roboty) - nechcela za ten svet od neho odisť, a ked uz sa na koniec odhodlala, posledna sprava, že si idu robit 2.dieťa
Tak toto by som uz nazvala debilizmom - nedostatkom inteligencie
@marianarem fu, ty si to vystihla uplne predne..Lepšie by som to nevedela pomenovať..Davam ti 💯
@denithestrange1993 to aj psychologička potvrdi, čitala som knihu Dospele deti alkoholikov a presne toto tam spomina
Ďakujem za príspevky baby.....veľa som si z každého vzala a poriadne sa zamyslela....kiežby sa to nedialo žiadnej žene žiadnemu mužovi
@mis_h Dobrý deň, toto ste opísali veľmi presne..tiež už rozmýšľam ako odísť od takéhoto človeka sice Zatiaľ ma nezbil ako vidim je to len otázka casu ale jeden deň som k..va v...na a môžem uplne za všetko aj ked pride o prácu no proste za všetko môžem ja inokedy ma nosi na rukách..len uz tieto výkyvy pomaly nezvládam a som osamela ako nikdy.mam deti 1 spoločne a veru dúfam že raz budem možnosť v zivote odísť od neho.

Nevies to pochopit,lebo si pravdepodobne takyto vzorec vo svojej primarnej rodine nezazila. Ked ti otec nadava,bije ta,matka s tym nic nerobi,do toho materialne problemy a alkoholizmus...tam je zarodok vsetkych tychto "lasok". Tie zeny nic ine nepoznaju a vztah s takym clovekom im pripomina domov. Uprimne neverim,ze ked niekto pochadza z milujuceho a zdraveho prostredia by sa nechal otlkat,toleroval by nadavky,atd. Vynimkou su hadam len pripady kedy sa dotycny vyfarbil az casom,ale to tiez zeny vacsinou z takychto vztahov utekaju.