icon

Manžel odmieta intimitu po pôrode

4. apr 2025

Možno ste to niektorá zažili… už počas tehotenstva sme mali sex možno 3krat a posledné mesiace vobec. Vyhováral sa že nechce ublížiť bábätku atd (chápem) poprosila som ho aspoň na konci už keď som prenášala lebo vraj by to mohlo pomôcť ale nechcel aj to chápem. Po pôrode najskôr že mám ist na kontrolu ku gyn bola som dva týždne dozadu ale stále ten istý kolobeh - príde z prace naje sa, osprchuje a chce mat kľud. Cez víkend aj keď mu navrhnem tak si cosi najde 😀 ako postupovať?

Strana
z3
lobic
4. apr 2025

pochopila by som, keby to bolo opacne, ale ze on odmieta sex? tak to mi pride dost zvlastne.

anonymes
4. apr 2025

Príde mi to zvláštne. Ako ste to mali pred tým všetkým? Možno má iba viac prace a jednoducho ten sex ho unavuje.

maryetta
4. apr 2025

Nebol pri porode? Casto to musi aj chlap spracovat v sebe...

tiezjedna
4. apr 2025

tiež mi napadlo, či nebol pri pôrode a nevidel až moc...

pribinak
4. apr 2025

@maryetta dobrá blbosť….kopec chlapov je pri pôrode aj viackrát a nemajú čo spracovávať
Navyše väčšina stojí niekde pri hlave ženy a nepozerá odkiaľ vychádza dieťa

maryetta
4. apr 2025

@pribinak pre niekoho blbost pre niekoho nie. Tu nejde kde co videl. Ale co zazil 🙈

thirstymonk
4. apr 2025

Ťažko povedať, čo to môže byť. Od pôrodnej traumy, cez vlastný zdravotný problém, až po milenku. Bez viac info ti nikto nepovie...

mauduska
4. apr 2025

@pribinak to čo je pre niekoho nič, iného môže položiť. Vidíme to na tom, že chirurg sa vie niekomu špárať v bruchu a iný človek odpadne pri pohľade na kvapku krvi. Možno to čo videl, zažil potrebuje spracovať a teraz si pripadá ako slaboch - nevieš, čo sa mu deje v hlave.

Autorka - ja by som to s ním prediskutovala, keď bude na to čas a priestor. V kľude, s pochopením, bwz súdenia. Len zistiť, čo sa deje.

babushkaem
4. apr 2025

@pribinak poznam tiez takeho chlapa, bol pri porode a pozeral sa kam nemal... a odvtedy nemohol mat so zenou nic. absolutne, musel chodit aj na terapie..

drahomirrra
4. apr 2025

Najskôr si myslím, že bol pri pôrode a videl priveľa, to musí byť pre muža čisté peklo.

zuzubb007
4. apr 2025

Aké peklo, kokos chlap stojí pri hlave ženy, nevidí absolútne nič, teda môj muž nemal žiadne peklo z toho a to prežil dva pôrody, aj všetkých čo poznám a boli pri pôrode úplná pohoda, skôr mi príde čudné, že nič nechce zamerala by som sa na to či nemá v práci alebo pomimo nejakú kamarátku alebo nech ti vysvetlí dôvod preco nechce, vzťah je o tom, že dvaja sa majú rozprávať, ak má blok všetko sa dá riešiť

mizoko
4. apr 2025

@tiezjedna môj manžel bol pri oboch pôrodoch a teda že to bol masaker lebo mňa lekári strašne dokatovali. Videl všetko 😅 a teda žiaden takýto problém nemá a ani nemal 😎 a ani nebol vyklepany z toho čo videl ani šokovaný len šťastný že sme to prežili 😁🥰❤️

mizoko
4. apr 2025

@drahomirrra ale blbosť. Pe chlapa to bolo peklo vidieť? A čo pre ženu to zažiť?! Nech sa neposerkaju z toho chlapi. Spraviť decko ľahko ale aby náhodou videl ako príde na svet to nie to je preňho trauma. Akože fakt?!

drahomirrra
4. apr 2025

@mizoko Mne to vysvetľovať nemusíš, ja ťa chápem :D Sama som porodila dieťa, viem, čo to je. Ale chlap je úplne iný tvor. Oni neznesú nič.
Proste neposerká sa, len už nikdy nebude na ženu nahliadať ako na sexuálny objekt, ale iba ako na matku. A to je to, čo by som v živote nechcela zažiť.

petamich
4. apr 2025

Autorka myslim, ze to aky ma problem a co ho blokuje vie najlepsie tvoj manzel. A ano ak bol pri porode, moze mat traumu akokolvek neuveritelne to znie. Existuje k tomu x studii a clankov na webe. Dokonca je x studii, ze chlap zenu mentalne hodu z krabicky partnerka/milenka do krabicky matka, ktora porodila dieta a nejako strati zaujem. Niektori porvchni jedinci mozu mat problem s tvojim telom po porode.

Kazdopadne zbytocne tu tipujeme, posadte sa vecer, ked dieta zaspi a povedz mu co ta trapi a zisti, co trapi jeho.

rejka7
4. apr 2025

Jaj chlapi, asi to súvisí s tvojim tehotenstvom, pôrodom. Asi to ešte "nestrávil". Kto vie, či niekedy aj. 🤔

kiki68
4. apr 2025

Podla mna ma bud nahradu, alebo sa mu nepaci ten cely koncept, ze uz vidi len matku a tie zmeny na tele. Lebo to nejaky cas je proste viditelne. Ale to s nim musis sadnut a podebatovat, my nevieme z akeho prostredia pochadzate, co mal on v rodine, co ma on v hlave

0silvia0
4. apr 2025

môžeme naozaj len tipovať, buď bol pri pôrode ako to už písali, alebo si pribrala, a prestala si ho priťahovať, alebo sa ti zmenilo telo a nie si pre neho sexi, ja neviem čo napríklad: veľké brucho, veľké kojace prsia. Darmo tu budeme dedukovať, my tvojho muža nepoznáme ani netušíme čo sa mu udialo v mysli, keď si sa stala matkou

elviku11
4. apr 2025

Ženy, to nebude traumou z pôrodu, veď autorka píše, že ani v tehotenstve nechcel sex, aj keď ho prosila... :(

maryetta
4. apr 2025

@0silvia0 inac aj to poznam. Kedy mi znama hovorila ze proste nic muz nechce. Vraj preto lebo sa zmenilo jej telo-tehotenstvom a porodom... ako keby iba ona za to mohla.....

thirstymonk
4. apr 2025

@drahomirrra Pre sračku je to čisté peklo, pre muža je to normálna súčasť života. Keď treba šermovať pipikom, vtedy je každý hrdina, ale ísť podržať ženu ku pôrodu, to neeeeee, bo sa boji krvi.

drahomirrra
4. apr 2025

@thirstymonk Kvitujem tvoj názor! Konečne normálny chlap.

tiezjedna
4. apr 2025

@mizoko dobre a? Je x prípadov kedy to chlap proste vnútorne nezvládne a prejaví sa to presne takto. Tém s podobnou tématikou sú desiatky.
@elviku11 sex v tehotenstve a zážitok z pôrodu sú dve diametrálne odlišné veci. Skôr by mala autorka napísať aký má muž všeobecne vzťah k sexu.

Môj muž bol u všetkých pôrodov, a bolo to super. U nás to zjavne dopadlo dobre, žiadne traumy sa nekonali a ak nám to následný sexuálny život ovplyvnilo, tak pozitívne. Ale teda sex v pokročilom tehotenstve sme tiež nemuseli. Ani jeden. Z manželovej strany obavy, z mojej spiatočka lebo som si pripadala ako vorvaň.

mizoko
4. apr 2025

@drahomirrra no ja také nepoznam 🤣 že by na mňa môj muž pozeral už iba ako na matku. To máš odkiaľ? 😜 Vôbec to tak nie je. Teda aspoň u môjho manžela nie.

janulka1802
4. apr 2025

Môj manžel bol pri pôrode a nevedeli sme sa dočkať prvého milovania po pôrode. Našťastie, som nebola veľmi poranená, takže všetko bolo fajn ako predtým.

drahomirrra
4. apr 2025

@mizoko To nemám z vlastnej hlavy, na to sú štúdie, vedecké. Proste žena prestane muža sexuálne priťahovať. Niektorí jedinci tým trpia po pôrode, iní nie.

pribinak
4. apr 2025

@babushkaem nejaká padavka ten chlap….normalny pricetny chlap musí mat reálnu predstavu ako asi vyzerá narodenie dieťaťa
Čo si myslel ?

babushkaem
4. apr 2025

@pribinak neviem :d ja len ze taky naozaj existuju :D

nevenka
4. apr 2025

@pribinak no by si sa cudovala...sesternica mi vravela, ze ho volal doktor, ci chce vidiet hlavicku, isiel, videl. Ale jemu to nic nespravilo v tomto smere.

michaela567y
4. apr 2025

Možno ho prestalo priťahovať tvoje telo už počas tehotenstva :/ aj take som už počula, že chlap zistil že sa mu protivi tehotenské brucho 🤦🏻‍♀️

Strana
z3