Manželovi sa nepáči, že sa o seba starám
Ahojte,mám 35 rokov,manžel 40.Dve deti,ešte som na RD,no v januári pôjdem už do roboty.Zacala som zdravšie jesť,aj som trochu schudla.Obcas idem ku kadernícke zafarbiť si vlasy,dosť mi vidieť šediny.Kupujem na seba oblečenie keď narazím na niečo pekné.Dva roky som nebola u zubarky,sme sa sťahovali a boli iné starosti.Rodicia sa nestarali o moje zuby, teraz si ich chcem dať do poriadku zuby.Aj keď viem že to bude drahé.Chcem sa páčiť v prvom rade sama sebe,hádam ešte nie som taká stará.Nemalujem sa,to mi nikdy nešlo.No manžel začal mať blbé reči že komu sa chcem páčiť,že na čo rozhadzujem peniaze (na kaderníčku a na zuby),že čo vymýšľam na staré kolená,či sa chcem rozviesť,či mám druhého chlapa a podobne reči.Neviem čo si o tom myslieť.Ja sa len chcem páčiť sama sebe,chcem mať pekné zuby chcem sa usmiať bez hanby,chcem vyzerať lepšie.Robim niečo zle,keď to tak vadí mužovi?
Je to tak, ľudia sa často vyhovárajú na genetiku, ale čo sa naozaj “dedí” je starostlivosť o zuby, správne návyky. Keď dieťa u rodičov nevidí dostatočnú starostlivosť o zuby, darmo mu môžme vysvetľovať ako čistiť. Keď si rodič nečistí medzizubné priestory, ťažko to naučím jeho deti, to sú fakt len svetlé výnimky čo si nechajú prehovoriť do duše.
Takže síce za to naozaj môžu rodičia, ale nemožno ich viniť. V tom čase sa ešte toľko o starostlivosti o zuby nevedelo, navyše oni si tiež tie návyky preniesli od svojich rodičov.
Hnevám sa len na dnešných rodičov, pretože tých informácii je už všade plno a niektorí na to aj tak prdia a 5r dieťaťu vynadajú, ze je to jeho chyba, že má kazy. To ma fakt vie rozčúliť
A všetci tu teraz idu riešiť zuby 😃
Ja ti dávam za pravdu že základy položili rodičia. Áno už bolo odvtedy dosť času to vziať do vlastných rúk, ale tak možno mala autorka doteraz priority inde, to treba rešpektovať.
A kvalitná oprava zubov stojí fakt veľa, tak sa netreba čudovať že na to každý nemá. A keď sa to urobí lacnejšie, tak to potom poznať na kvalite keď sa plombuje stále to isté dokola…
Bud je ziarlivec alebo lakomec inu odpoved nevidim, je uz uplne jedno preco mas zuby v takom stave Hlavne je ze to vies zmenit a z reakcie muza si Nero starosti. Dopraj si kolko sa da a staraj sa o seba nikto iny to za teba neurobi.
Autorka, riešenie je jednoduché, manžel ti nemá čo zakazovať sa o seba starať.
Odpovedz mu áno, máš pravdu, je to presne tak ako hovoríš. Vybavené.
ze na stare kolena 😀 ved zivot akurat len zacina 🙂 no ziarli, lebo budes krajsia ako doteraz a ma obavy.
Podla mna riesis absolutny standard - to, v akom stave mame zuby a vlasy o nas vela vypoveda. Taketo veci pred normalnym chlapom netreba nieze obhajovat, ale ani riesit.
Som zvedava aky bude ten moj ked sa vymocem z tych deti. :D
jejda no ja ti drzim palce, nech si das zuby dokopy. je dolezite hlavne pre nas matky, dat ako prioritu raz ( aspon raz za uhorsky rok) seba. takze stoj si za tym 😉 Manzelovi povedz, ze uz nechces vyzerat ako kandidat do "farmar hlada zenu" 😂 sorry lebo tam boli vsetci s pomenej atraktivnym chrupom, resp ziadnym 😁
Prenho asi ano 🙂))
No tak ja som tiež posledné roky sa dosť zanedbala. Od našej svadby pred 6 a pol rokmi čo som bola naposledy u kaderníčky farbiť vlasy tak som bola v januári. Našla som si prácu rovno 2 tak chcela som trošku vyzerať k svetu a nieat na hlave "ošikanu slamu" ospravedlňujem sa za výraz. Do práce som sa začala obliekať a videla som po ňom že mu to nebolo po chuti..a od marca som začala chodiť na nechty a už to berie celkom ok..zvykol si. Ale vzy ešte dopĺňam šatník a tak ďalej.
Doteraz vždy som myslela že berieme hypo dieťa domácnosť .. vždy som dopriala im...ale už som povedala dosť.
No žiaľ keď sa nepáči bohužiaľ už to tak neberiem.
@dreamss Toľko ani nedozijem
Zdravim, nechcem prilievat olej do ohňa, ale beriete si to všetko príliš osobne. Najprv je dôležité aby si danú poznamku z jeho strany vydiskutovali. Keďže ste spolu už tak dlho, myslim si ze by to nemal byť pre vás problém. Je fajn ze človek najprv zisťuje názory inde, lenže nieje tu človek ktorého sa to tyka. Občas máme my ako ľudia veci trošku zveličovať, dramatizovat a pritom ide o neškodnú vec. Ja Váš prístup o zmenu samej seba rozhodne chválim a netreba sa zbytočne podceňovať, lebo každý sme svojim spôsobom pekný či príťažlivý len odpovede na otázky prečo, načo, začo hľadajte u vášho Manžela lebo iba on vie ako to myslel a len vy viete co to vo vás spôsobilo.
Len tak ďalej. Aj ja sa o seba starám. Veľmi jemné sa na malíčim, snažím sa pekne obliecť aj keď mi moc nejde kombinovanie oblečenia, chodím na nechty. Predné zuby som si dala spraviť keďže som mala úraz. Snažím sa cvičiť a zdravo stravovať a chcem to čo najviac vysekať 😄. Ešte túžim po prsiach a budem spokojná. A to už mám 39 a necítim sa tak. Som síce nezadaná, ale muži sa za mnou otáčajú. A niesi stará ako tvrdí tvoj manžel.
Tak nech ti potom on mixuje jedlo ide o zdravie aj estetiku 👍
@nickpick On vyzerá tiez že už má svoje roky.
Tak ja sa spýtam mimo zubov 🤣 do akej práce ideš? Čo budeš robiť?
Autorka neuraz sa, ale pre mňa je moje zdravie prvoradé, to znamená, že pravidelné prehliadky, dentálna hygiena, gynekológ, všeobecný lekár. Tým, že sa chcem páčiť najmä sama sebe, cvičím, chodím na kozmetiku, zdravo sa stravujem, chodím ku kaderníčke, raz za pol roka botox, lpg kúra. Nemyslím si, že som niekomu povinná toto v živote vysvetľovať, a to už vôbec nie svojmu manželovi, je to moja životná rutina, človek sa má starať nie len o seba, ale najmä o svoje zdravie.
Očividne si doteraz toto všetko neriešila, preto je to pre neho podozrivé, čo je avšak smutné najmä z Tvojej strany.
@alchemilkazltozelena Ešte neviem do akej práce pôjdem

Mna by len zaujímalo, že od koľkých rokov si umývaš zuby?