icon

Manželstvo po 19. rokoch

31. okt 2022

Prisli sme do stadia, ze uvazujem ci nie je lepsie sa rozviest.Rada si precitam nazory zien, ktore su v dlhorocnych vztahoch.Moj muz tvrdi, ze mam nerealne predstavy, vsetko je v poriadku iba ja som nespokojna.
Stracam sa v tom, lebo viem, ze mam komplikovanu povahu.Mame jedno dieta 15 r syn.Velke problemy alkohol, nevera, peniaze ci nieco zavazne nemame.
Nas najvacsi problem je muzova slaba komunikacia, nevs

Strana
z2
vikinka007
31. okt 2022

Akoby si pisala o mojom vztahu s muzom - citim sa rovnako. Myslím, že veľa rád je od oveľa mladších žien,ktoré sú ešte v stave zamilovanosti a neveria, že človek sa rokmi naozaj veľmi mení. Ja ti rozumiem, prežívam podobné pocity, no našťastie najmladší syn je taký mamin miláčik a ešte si ho zopár rokov snáď užijem. Toto obdobie je skutočne náročné na psychiku žien, ja ti vlastne ani neviem poradiť, lebo sama nemám žiadne plány ani predstavy do budúcnosti. Skúsim si asi nájsť nový koníček,zapísať sa do nejakého turistického spolku alebo sa dám na DIY aktivity, aby som sa cítila užitočná. Ak chceš ozvi sa do IP a môžme sa len tak porozprávať, vyliať si dušu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
retatka
31. okt 2022

Vy sa k sebe absolútne nehodite .Ty akčná a on domased .Zo začiatku to potláčal, no časom vyšla jeho povaha najavo .Toto lepšie nebude .Chapem ťa ,nechcela by som takého muža ,to radšej žiadneho .Žiadne zážitky ,toto nieje život .Ako 80 ročný chlap .Ťahá ťa dole .Nemá žiadne hobby,žiadnych kamošov ,to o niečom svedčí .Ja ani nepoznám takého muža v mojom okoli .Keď ide niekde nasilu s Tebou ,znepríjemni ti cely pobyt a pokazí náladu.Vôbec by som ho nikde neťahala . .Zahlas sa do nejakého turistického spolku ,zoznámiš sa s ľudmi a on nech si umiera zaživa na gauči .

shogun
31. okt 2022

Tak si najdi kamosku novu, je tu mozno kopu bab, co by radi vypadli z domu ako ty.

salamistka
31. okt 2022

No my sme spolu vyše 20 rokov, sme podobné povahy, ale sù situácie keď sa vieme doplniť...najväčší problém bol u nás dlhé roky ten, že ja som chcela viac detí a môj muž nie, časom som to prekonala, dcéru máme dospelú, je nám spolu s mužom fajn, keď sme spolu tak som šťastná, je to aj tým že on sa veľmi snaží aby nàm bolo dobre, žije pre nás...ake čo sa týka výletov, tak sme chodievali všade ako rodina, alebo idem niekam so sestrou, s mamou, v lete som bola s kamarátkami z tréningu na pobyte v horách na pár dní...jemu sa nechce, tak ho nenùtim, zvykla som si.

mrva
31. okt 2022

nemas vˇziadne problemy, tak si nejake vyrabas. Najvyssi cas si zacat aktivne hladat konicky. Syn ta uz nepotrebuje, s muzom je to rutina. Trwba sa silno nadychnut a uvedimit si, ze teraz tibzacina dalsia cast zivota a spytat sa sama seba, ako ju chces prezit. Cestovat? Budovat karieru? Robit zahradku? Cvicit? Turistikovat? Kupit si psa?
Skratka, zabudni na stary zivot, zacal ti uplne novy a musis si s tym poradit.Tvoj muz s tym nema via-menej nic spolocne. Jedine, ci chces ty (a aj on) aby bol ucastny na tvojich novych aktivitach. Drzim palce. S mojim muzom sme spolu 21 rokov 🥰

wig
1. nov 2022

Ja by som povedal, že si vyhorela a dokonca to tuším aj v jednej reakcií priznavaš. On bol takýto stále, no ty, upätá na syna, kamošky a každodenné povinností si to asi nevnímala. No syn je už samostatná jednotka, kamošky fuč a ty si zrazu precitla do komunikačného prázdna. Píšeš, že si akčná, aktívna a on už asi čím viac unavenejší a chce svoj kľud..,a možno tiež vyhorel ale nechce nič meniť... úplne akoby som videl na tvojej pozícii seba! 🥴 ...čím viac sa snažím a tlačím na pílu, tým k horšiemu to ide! Aj vek mám taký ako ty, aj nad rozvodom premýšľam, aj poraziť ma z toho ide! 😱 ...a už sa aj smejem na tom niekedy, že do riti aj so životom! 🤪 Rozvod by však bol len ilúzia šťastia. Chýbalo by mi také množstvo tých malých radostí, že by to nevyvážil ani pocit slobody, nádeje, či túžby po spriaznenej duši....Ty sa však musíš rozhodnúť sama, či sa rozhodneš pre risk, alebo zmierenie so sebou...

zuzuliatko18
1. nov 2022

A neskusala si si dopriat cas pre seba? Skusit si najst ludi v okoli, ktori.maju podobne konicky a ist von s inymi ludmi, docasne neriesit manzelstvo, resp. Dopriat si CAS na premyslenie, co vlastne chces. Mozno sama navstivit nejaku.manzelsku poradnu, ak si veriaca, tak dobreho knaza. No najdolezitejsie je rozhodnut sa, co chces Ty a potom si rozmysliet kroky co dalej. Mozno

anonym_46ca97
1. okt 2025

@anonym_autor možem vediet ako sa veci vyvinuli po rokoch medzi vami? som v podobnom štadiu ako opisuješ… ď.

Strana
z2