Máte najlepšie kamaráta svojho partnera?

21. aug 2022

Ženy máte z najlepšieho kamaráta partnera, manžela? Klaplo to alebo to skončilo zle? Poznáme sa roky, vždy sme si veľmi dobre rozumeli. Je to chlap na ktorého sa dá v živote spoľahnúť, postára sa. Priznal sa, že je do mňa už istý čas zaľúbený a rozmýšľam, či do toho ísť.Alebo to mám nechať tak a čakať ako sa to samo vyvinie?

blancheporte
21. aug 2022

Ano...najprv spoluziak,potom kamarat a uz 18 rokov manzel.

sissy27
21. aug 2022

Nešla by som do vzťahu “lebo je dobrý chlap, postará sa”. Musí tam byť chémia a aj z mojej strany záujem, inak je to len sprostá vypočítavosť.

terezka1947
21. aug 2022

Čo cítiš ty?

autor
21. aug 2022

@sissy27 to určite nie, nebola by som s ním len kvôli tomu, že je dobrý chlap. Nie som taká povaha. Záujem je aj z mojej strany ale aj strach.

mimi3008
21. aug 2022

Podla toho, ci si zalubena aj ty

autor
21. aug 2022

@mimi3008 neviem, teším sa keď sa ozve, hnevá ma keď nie. Premýšľam nad ním stále. Cítim sa ako pubertiačka a pritom už mám nejaký ten rôčik za sebou. Určite mi nie je ľahostajný.

marca12
21. aug 2022

Mala som priatela najlepsieho kamarata a bol to super vztah,aj ked sme sa rozisli,nelutujem. Kamarati sme dodnes. Ja by som tomu dala sancu. Nevyskusas,nezistis.

pralinka25
21. aug 2022

kazdy vztah je risk. ale kazdy strach ta pripravuje o moznosti. kym nieco neskusis nezistis ake to je. pokial su tam "motyliky" tak preco to neskusit. zaruky neexistuju.
ale ako pisu dievcata. treba aj chemiu a vsetky tie veci okolo. nestaci sa upokojovat tym ze je fajn clovek. ak by to bolo len o tom je to fajn clovek s ktorym si mam co povedat je lepsie zostat kamosi.
ak je tam chemia, motyle v bruchu a tak je to viac ako priatelstvo. vo vztahu totiz treba od kazdeho trosku. aj si rozumiet, aj si doverovat, aj sa na seba tesit, aj citit vasen a vzrusenie. ak nieco chyba bude to casom asi krivat.

mandzula
21. aug 2022

Zo spoluziaka a neskor kamarata je teraz moj manzel. Najprv som si nevedela predstavit, ze by som s nim cokolvek mala, vobec ma nepritahoval, no balil ma, balil, az ma nakoniec "uhnal", buchla medzi nami chemicka tovaren a bucha aj po 10 rokoch.
Daj tomu volny priebeh a uvidis.

zanka777
21. aug 2022

Určite do toho choď 😊👌 už teraz si rozumiete poznáte sa je vám spolu super tak bude len lepšie... Samozrejme prídu aj problémy ako v každom vzťahu časom ale určite to spolu zvládnete držím veľmi palce pretože my sme to mali tiež takto a doteraz sme spolu a sme stále aj najlepší kamaráti ❤️😊

vilma7
21. aug 2022

Nemám manžela môjho kamaráta.

Na tvojom mieste si ale najskôr poriadne zistím, či ho naozaj ľúbim, milujem...lebo u teba teraz tvoja hlava, tvoje myšlienky a aj tvoje city majú k nemu sklon, ale môže to byť všetko len z toho dôvodu (aj si to môžeš nahovárať), lebo si sa dozvedela, že on je do teba.
Mala, myslela si niekedy na neho ináč aj predtým, ako si to vedela? Túžila si niekedy aj predtým,aby bolo medzi vami niečo viac?
Lebo ja by som do toho išla až v tom prípade, keby som si bola aj ja na milión percenta istá, že chcem to isté. Lebo v tom opačnom prípade budeš s ním pár mesiacov a pokazíš akurát tak vaše kamarátstvo. (Čo už možno aj je, lebo on možno nebude chcieť ostať ďalej v kontakte ak ho zamietnes.).
Do mňa tie boli nejakí kamaráti, ale ani v jednom prípade to nedopadlo dobre.

autor
21. aug 2022

@vilma7 u nás to má dlhú históriu. Kedysi som ja chcela a on nie, potom to bolo naopak.Potom sme si každý riešili svoje. A teraz po rokoch a obaja po stroskotaných vzťahoch sme sa k sebe zase akosi dostali.

vilma7
21. aug 2022

Tak potom aby ste neostali spolu len z núdze, že ste ani jeden nič lepšie nenašli 😁

autor
21. aug 2022

@vilma7 tak to hádam nie 😃 zase nie sme ani jeden tak starý aby sme si nemohli nájsť iných partnerov a dali sa dokopy len preto aby sme neostali sami 😅

ninusa221
21. aug 2022

Nie ja mam kamaratov ktorých si neviem predstavit mat snimi nieco a ani po rokoch si to neviem predstavit… vsak od zaciatku ta musi priťahovať či?

mimka1402
22. aug 2022

Ja nie, ale moji rodičia to tak majú a je to super na to pozerať, sú si najlepší priatelia, milenci, všetko... Už niekoľko rokov.
Ja som typ, že by som do toho šla... Ani priateľstva netrvaju večne. A myslím si, že vždy môžeš len získať. Lebo aj keby to nebolo naveky... Vždy ti to niečo dá. 🙂
A keď už to je dlhšie že si o neho mala záujem atď... Tak áno.
Strach ti nikdy nepomôže, nevyhneš sa tomu čomu sa máš, len to zbytočne oddiališ. 🙂 Držím palce a verím, že po čase napíšeš ako to dopadlo.

vilma7
22. aug 2022

@mimka1402 nemusí vždy len získať. Môže aj prísť o dobrého priateľa. Aj mne sa to stalo. A nie raz.

jana_eyre_2
22. aug 2022

Svojho muža som spoznala ako 16r, bavilo sa mi s ním super a to som človek čo sa nevie moc rozprávať s mužmi.. s ním som si rozumela hneď.. stretávali sme sa ako kamaráti dlho, mala som ho veľmi rada ako kamoša.. raz keď sme šli von, sa ma pokúšal chytit okolo pliec a ja som cukla a priamo mu povedala že to radšej nie, že chcem mať kamarata.. on sa neurazil.. potom si on našiel priateľku, ja priateľa stretli sme sa len keď sme šli zo škôl domov (býval na vedľajšej ulici).. vzťah sa rozdelil a síce vždy keď sme sa náhodou stretli nevedeli sme skončiť s rozprávaním už sme sa nevidali.. po pár rokoch som ho stretla v buse a ostali sme sa rozprávať pred mojím domom.. vtedy akoby mi zaplo akoby som ho videla v úplne inom svetle.. vymenili sme si nové čísla a on sa potom ozval.. to už bolo rande a ostali sme spolu, už 17rokov..

Až vo vzťahu som sa dozvedela že som sa mu vždy páčila a mal ma rad.. ja si osobne myslím že mat za partnera muža čo bol kamarátom nie je nič lepšie.. poznáte sa dokonale, viete sa dobre dohodnúť a kamarátmi budete aj vo vzťahu.. my, dvaja introverti vieme dodnes sa spolu dobre rozprávať a máme aj na čo spomínať.. pozná dokonca aj dvoch mojich bývalých priatelov..

Podľa mňa sa nemáš čoho bat, ak obaja na seba myslíte viac ako na kamarátov, tak treba ísť do toho.. je veľká šanca že to vyjde.. a áno, je aj riziko že to nevyjde a stratis kamoša.. ale ja by som sa po tomto zistení a dileme už aj tak kamarátiť len tak nevedela.. už len tým, že sa o tom bavíte ste prekročili kamarátsku hranicu a je tam niečo viac.. radšej ozeliem len kamarátstvo ako podstupim riziko že stratím niekoho kto somnou mohol prežiť život a založiť rodinu..

pralinka25
22. aug 2022

@vilma7 v tomto pripade je to uz ale jedno pretoze je to uz vonku. bolo to povedane a uz nikdy to nebude ako predtym. kazdou skusenostou nieco ziskame. ani negativna skusenost niekedy nie je na skodu.
a dopredu nevieme co sa stane. ja si myslim ze bat sa trochu riskovat len preto co si myslim ze sa moze stat je najvacsi oberac prilezitosti na stastie aky moze byt. pretoze spravidla sa vzdy stane nieco uplne ine ako si myslelíme. niektore situacie si ziju aj tak vlastnym zivotom.

mimka1402
22. aug 2022

@vilma7 Aj mne sa stalo a stále tvrdím, že som iba získala. 🙂 Keby neboli vyznane city bolo by to o inom, ale takto časom sa to aj tak vždy ochladí. Vždy keď sa zaľúbil chalan tak bolo jedno ci som ho odmietla alebo dala sa s ním dokopy. Prišla nejaká iná žena a skrz citov voči mne som o ňom počula už zbežne... A jedným som doteraz kamarátka po rozchode a funguje to stále. Je to o ľuďoch.

vilma7
22. aug 2022

@pralinka25
@mimka1402 veď ja som jej napísala, že nech do toho ide, ak je aj ona v tom....a nie len on. Lebo tá láska tam nevznikne len preto, že mňa niekto ľúbi. Nepochopili ste pointu mojich príspevkov. Nejde o to, či idem alebo nejdem riskovať.
Ale nepôjdem do vzťahu len preto, lebo mňa niekto ľúbi. Ja som to urobila a samozrejme tá láska a city tam z mojej strany nevznikli.
Veď autorka musí sama vedieť, čo chce.

pralinka25
22. aug 2022

@vilma7 ja som porozumela tomu čo píšeš a súhlasím s tebou v tomto to bez debaty. ja som skôr reagovala na to čo si dnes písala o 6:02

mimka1402
22. aug 2022

@vilma7 Tak potom súhlasím, ja som pochopila, že nešla by si preto lebo je to kamarát, ktorého by si mohla tým stratiť. Ale samozrejme ak ona k nemu nemá rovnaké city tak to môže dopadnúť zle. Iné by bolo ak sa iba bojí, no city tam sú.