Môže vzťah fungovať, keď sú partnery presný opak?
Ahojte. Máte skúsenosť či moze fungovať vzťah dlhodobo ak sú partnery presny opak?
nie
Tiež si myslím že nie. Ale je to škoda😐
zalezi asi aj v com. ono podvedome si hladame prave tu rozdielnost. pri prilisnej zhode sa casom zacneme nudit. to je prilis zlozita otazka na jednoznacnu odpoved. su veci v ktorych opak nevadi a mozno je aj vitany a potom su veci kde to skratka s opakom nepojde. asi treba byt konkretnejsi.
nezalezi na tom, ci su rovnaki, alebo rozdielni, ale ci dokazu spolu 'ladit' - spolupracovat, doplnat sa a ci svoje rozdiely na sebe obdivuju, vazia si ich, alebo ich odsudzuju, vadia im a je nutne sa pri spoluziti premahat, byt 'tolerantni' a 'ohladuplni'
a rozdielni mozu byt ako den a noc, ale ak chcu spolu fungovat, tak musia mat minimalne spolocny 'ciel' .. a asi aj tie zakladne hodnoty a vnimanie zivota.. inak si moc neviem predstavit spolupracu
Môže fungovať ak sú úplný opak,ked aspon jednu vec majú spoločnú a to vzájomnú toleranciu.... A dokážu si tie rozdielnosti tolerovať a nájsť kompromis
@dettilv nie. Pretoze potom chlap si presadzuje jeho a svoje, a zena si moze po svojom. A ked ju chlap prestane lubit, nestretnu sa uz vobec v nicom. Ani v laske, vztahu, ani v zalubach. A ma zmysel robit stale kompromisy a s tym, ze vzdy z danej aktivity bude mat radost len presne 1 osoba a nikdy nie obaja? Ludia s rozdielnymi zálubami a aktivitami, by sa nemali brat. Nie sú to dobré manželstvá. Po case aspon jednemu zacne chýbať niekto s 'tým jeho' a vzdy budú obdivovat ' tých s ich podobnostami'. Pretvarovat sa alebo vynucovat sa k aktivitam, ktore nemame radi, na zaciatku partnerstva, a mysliet si, ze o 14 rokov v partnerstve to ten druhy partner bude robit rád, co ja, je velká blbosť. Času je málo, keď si ho berie zamestnanie, práca, dieťa, deti, potom to najnutnejšie na prezitie, ako je nákup, jesť, vycistit domácnost, nieco okolo auta a este potom aj cakat jeden na druheho, ze teraz je po tvojom, je tvoje, co ja neznasam a trpim a potom bude to moje a kysly jak uhorka zostanes ty. Kazdy si mozme vyberat. Mame volby. Ale mozme mat aj niekoho, kto rad robi presne to, co my, lebo je to aj jeho zivotny styl, standard a je nasou krvnou skupinou. Naco stracat cas s ludmi, ktori su nami presny opak a nic ine okrem pacenia sa a lasky nemame spolocne, mozno iba trosku priority alebo hodnoty, ale ani tie nemaju dvaja ludia na 100% nikdy spolocné. Ludia s odlisnými perspektívami do zivota, zalubami, ukracuju seba i partnera o ten pozitok a radost robit veci spoločné. Lebo sediet vecne za stolom a usmievat sa na druheho po dobu 10 minut a 15 rokov nebudes, a potom si kazdý pojdete po svojom. A tych 10 minút vam tych 15 rokov kazdy den za tym stolom stacit nebude ani ku láske, ani ku stastiu.
Podľa toho, v čom sú protiklady, aj na tom záleží. Keď je to niečo typu, že on má rád telku a ona knihy, tak v pohode.
Ale aj on je extrovert, ktorý sa chce baviť vonku, behať po výletoch, a ona je zarytý introvert, a najspokojnejsia je doma, tak toto už bude problém.
Rovnako ako keď majú iný druh humoru, trebárs ona je "na suchý humor" až sarkasticka a on sa bude na to všetko vždy urážať, tak tiež dlho nevydržia.
Ja s mojim manželom sme úplne opaky (manžel hanblivy introvert, ja extrovert) a fungujeme veľmi fajn a áno dôležité sú spoločné hodnoty a ciele. Ono po rokoch sme sa navzájom s partnerom veľmi ovplyvnili a doplnili, takže tie rozdiely teraz až tak veľmi nevidno ako na začiatku. Najväčšia nevýhoda na vzťahu takýchto rozdielnych ludi je asi v tom, ze je veľmi ťažké si nájsť spoločných priateľov.
@kassandra25 toto si výstižne zhrnula ;)
@katka281 No, otazka je, ci su aj naozaj stastni. Lebo nasi su tiez dost rozdielni a tiez su spolu uz 50 rokov ale ci su aj naozaj takto stastni, spokojni a ci to je obojstranne naplneng vztah dost pochybujem ( stale nejake dotahovacky, otec mamu cely zivot len kritizuje a koopec dalsieho)...ale...su spolu ;)
@kassandra25 Uplne presne, tak to aj ja vnimam.👍
@dettilv podla mna moze ak su za jedno vo “velkych temach” a nazoroch na zivot napriklad ako svadba ano/nie, deti, politicky nazor, nechat/nenechat si postihnute dieta, tolerancia rasova aj sexualnej orientacie, aspon ciastocne nazor na vychovu deti. Toto su niektore z “velkych tem” pre mna a v ostatnom sme s muzom vo vela veciach velmi rozdielny a skbelo nam to funguje, doplname sa a rozsirujeme si navzajom obzory. Ja som napriklad vzdy dopredu vela planovala a potom som bola nervozna z nejakoho odklonu od planu atd, muz bol vzdy uplne spontanny typ a neriesil dopredu v podstate nic no a stretli sme sa niekde v strede. Ja som sa naucila byt viac v chille a netrvat na veciach, neplanovat vsetko do detailu a on sa naucil, ze sa neda byt vzdy spontanny a niektore veci treba riesit a planovat (hlavne ked ma clovek 2 deti :D alebo sa vyberie na mesacne vylety s ruksakom na chrbte niekde na druhy koniec sveta :D) Toto je iba jeden priklad, ale celkovo ma nase rozdiely obohatili a do toho vztahu kazdy prinasa nieco ine a dovolim si tvrdit, ze ak by sme boli jeden clovek tak by sme boli “dokonaly” kus 😂
Zalezi v com rozdielni... Keby bol moj muz introvert ako ja ale volil by Kotlebu alebo Republiku (ked dnes mame den vitazstva nad fasismom...), tak by to urcite nemohlo fungovat. On je extrovert, dlho nam trvalo si zladit spolocny cas, chodieva vela s kamaratmi bezomna (mna to vycerpava, radsej som doma sama so sebou) a obaja sme spokojni, lebo napriek odlisnym povaham a zaujom mame spolocne svetonazory 😉
NIE,hlavne extrovert -introvert .Večné kompromisy ktoré časom človeka budú ubíjať a vzťah pôjde dole vodou .Stačí si pozrieť diskusie tu ,on domased,ona by chodila po výletoch .Aj keď na jej naliehanie ide na výlet ,tvári sa kyslo…je nešťastný .Alebo on chodí po kamošoch ,po vonku ,potrebuje spoločnosť a ona doma .No napriek takýmto rozdielnostiam ktoré sú podstatne sa ľudia berú ,robia si deti a napokon i tak pôjdu od seba alebo budú žiť len vedľa seba v nešťastnom vzťahu .
@retatka asi staci nebyt ziarliva furia, ja ako introvert praveze mam rada, ked ide von, aspon mam byt pre seba 😅 ale travi cas aj so mnou osamote a ja travim cas aj s nim a so spolocnymi kamaratmi. Za poslednych x rokov sme toto uz absolutne neriesili, lebo si sme nastavili vyhovuje fungovanie pre oboch
@maranta_leuconeura keď vám to tak vyhovuje ,že on s kamošmi a ty doma je Ok .Na to treba byt veľmi tolerantná a schopné robiť kompromisy a ústupky. A jasné žiarlivá stíhačka by zbláznila keby sa jej muž flákal s kamošmi .Väčšine párom po čase to začne liezsť na nervy a hľadajú si človeka podobného sebe .
@dettilv my fungujeme spolu 15 rokov a často hovorím, že jediné čo máme spoločné, je obľúbená pizza. On je extrovert a stále niekde pobehuje medzi ľuďmi, ja som introvert, čím som staršia tým väčší. Za tú dobu sa okolo nás rozišlo veľa párov, ktoré si boli podobné oveľa viac ako my, niektorí partneri boli roky na sebe nalepení ako laskonky... A my to stále ťaháme ďalej, pretože ako sa hovorí: " To čo nás spája je silnejšie ako to, čo nás rozdeľuje."
Ale ako píšu baby predo mnou - keby volil Fica, Kotlebu a pod., tak to nie. V politike aspoň trochu podobné názory musia byť.
@dettilv ja by som taký vzťah nechcela. Podľa mňa to nemôže klapať
My sme úplný opak , snáď vo všetkom čo existuje. Je to o veľmi vela kompromisoch , prispôsobovaní sa , odopierani si niekedy o zbytočných hádkach ak práve jeden z nás nemá náladu “povoliť” ale dá sa to teda ak sa nebavíme o tom že jeden z vás je narkoman a druhý nie , alebo že jeden z vás chodi hrať ožratý automaty a druhý zatiaľ na každú omšu 😄
@dettilv mozu. Zalezi, ake vysoke je ego kazdeho z nich. Ja som zivel ohen, aj rychlo vzplaniem, nahnevam sa, ci sa pre nieco nadchnem, a lahko niecomu uveriim. Moj manzel je moj opak, je to rozvazny typ, ktory mi ukazuje veci aj z inei strany. Kazdy z nas taha toho druheho do svojho sveta, v tom dobrom. Skutocne velmi zalezi na vyske ega, a ci clovek musi mat vzdy oravdu, alebo sa vie na veci pozriet aj optikou toho druheho. ja svojho muza zboznujem, vela ma uci. Rovnako aj on vnima to, ze keby nie sme spolu, vidi veci iba po svojom
@jaskolka nie ani introvert a extrovert nemusi byt problem ak to navzajom vedia pochopit - ja manzela nasilu nikam netaham a on chape, ze ja potrebujem ist. takze je len rad, ze idem s kamaratkami, suhlasim s @elizabet173, ze dolezite je v com su rozdielni - introvert vs. extrovert je podla mna zvladnutelne, ak to navzajom akceptuju, moj manzel je napr. tichsi typ, premyslavy, ja som ukecana a do vsetkeho idem po hlave, obcas sa hodi taky a obcas taky pristup ale napriek tomu, ze toto mame rozdielne, tak sa zhodneme na veciach, ktore su skutocne dolezite, kde a ako chceme zit, ako chceme vychovavat svoje dieta a to, ze ja sa na dovolenke dam do reci s hocikym a on ide radsej sam do sauny, tak to je banalita 🙂

Nie