icon

Muž mi povedal, že som sa úplne zanedbala

8. apr 2023

Baby muž mi vytkol ,že som sa úplne zanedbala a že som pribrala ,že som sa úplne opustila..
Či som sa nahnevala a urazila.no ale má pravdu
Problém je , že neviem ako a kde začať s odstránením tohto problému ,je toho toľko čo chcem zmeniť,aj kvôli sebe , že neviem kde začať 😔

vevapeto
8. apr 2023

Pevne dúfam, že aj on sa o seba príkladne stará….

scorpionflower1
8. apr 2023

@vevapeto ja tu nemozem z tych reakcii, topka je "bud mu vdacna, ze ti to povedal, mohol si najst milenku..." no pomnik by mu mala dat vyhotovit, lebo si inde nevrzol, ked sa mu znepacila. Velmi chabe naroky maju zeny na svojich manzelov a neuvedomuju si svoju cenu. Stara sa o dve male deti, domacnost, podnika, a este nie je dost dobra, lebo nevyzera dokonale. Chcela by som vidiet ako vyzera on. Ja som mala po porode o 20 kg naviac a moj muz mi nepovedal ani slovo, len ze som pekna aj ked mam mam kila navyse. Mozno som sa mu vtedy nepacila, ale vôbec to nedal najavo. Potom som schudla, kvoli sebe, lebo sa mi to nepacilo. On tiez o sebe vie, ze nevyzera uz ako ked mal 20.

vevapeto
8. apr 2023

@scorpionflower1 súhlas.

radanna11
8. apr 2023

Ako všetky tu super fandíte aký je úžasný,že jej to povedal a podobne a mne to hlava neberie.Lebo za prvé ako píšeš,že si umyvas vlasy a dodrzujes hygienu a si každý druhý mesiac u kadernícky tak to ozaj žena,ktorá sa zanedbáva nerobí.
Druha vec pribratie nieje vecou zanedbania sa ale možno pôrodov,jedenia zo stresu,jedenia z nestihania alebo možno proste len,že ti chuti ale to takisto nemá nič so zanedbávanim sa a ,že si hryzies nechty je obrovsky zlozvyk nie zanedbanie sa.
To prvá vec a druha keď sa dvaja ľudia ľúbia tak vo všetkých obdobiach života môj muž posledné dva roky naozaj veľa pracuje a tak nechodí vycesany a vyvonany ako kedysi ale normálne dodržuje hygienu aj všetko ale v živote nikdy by som mu nepovedaala,že som nečakala,že takto dopadne lebo keď si beriete človeka tak si myslite,že 50 rokov bude rovnaký ? Že nikdy v jeho živote neprídu ťažšie chvíle,že raz mame na seba času viac a raz menej za takých priemerných 50 manželských rokov človek prežije všeličo a ak ako hovoríš každý deň si v sprche každý druhý deň vlasy každý druhý mesiac kaderník to podľa mna nemá nič so zanedbaním sa.
Samozrejme zhodiť kila navyše treba aj pre zdravie aj pre seba a svoj dobrý pocit ale určite nie preto,že ti muž povedal,že nečakal že takto dopadnes to je podľa mna strašne.
Skôr keby povedal chápem ta,že bolo ťažké obdobie stále si nádherná ale asi aj ty sa budeš cítiť lepšie keď si nebudeš ohryzat nechty a troska zhodis.

nikolka1986
8. apr 2023

Je ochotný ti zaplatiť trénera? Kaderníka? Vizážistu? Nové oblečenie? Ak nebodaj ochorieš, tak čo? Ako sa on o seba stará? Vyzerá stále rovnako? Tieto ženy by aj prst strčili chlapovi do r.ti , len aby si nenašiel milenku ! Veď to je smiešne ! Áno, staraj sa o seba ale hľadaj dôvod prečo si sa nestarala ( pohodlie, depresie, únava )?

ankare
8. apr 2023

Tak Tvoj neodolateľný fešák nech trávi aspoň dve hodiny sám denne s deťmi a Ty sa venuj len sebe. Vieš, je prirodzené,že roky, tehotenstva, pôrody, prebdene noci zanechajú zmeny aj na tele. Čo z toho krásavec absolvoval? Jemu sa asi život veľmi nezmenil, odkedy máte deti, Tebe totalne. Takže nech to neporovnava.
Si krásna a úžasná, držím palce!

ankare
8. apr 2023

@jahodka17 koľko máš rokov? Máš deti?

scorpionflower1
8. apr 2023

@nikolka1986 Ja si nemyslim, ze toto spravi vizazista alebo trener (aj ked pre seba by to urobit mala, keby ich chcela, nic nemam proti zenam, ktore si ich platia) toto je o sebahodnote a o tom, ze si treba vazit samu seba a dat to jasne najavo aj manzelovi. Kym zena nepozna svoju hodnotu nepomoze ani ked bude vyzerat ako supermodelka, vzdy si chlap najde na nej nieco, co nie je dokonale. A z tychto reakcii, co su tu popisane vidno aky je tento problem medzi zenami rozsireny.

nikolka1986
8. apr 2023

A poviem ti z vlastnej skúsenosti, do mňa keď chlap takýmto spôsobom "dzigal" o postavu, tak som neurobila nič, ale pribrala ďalších 10. Mojim problémom boli depresie, ktoré som zajedala. Mením sa postupne teraz, ale len preto, lebo ja to chcem. Donútiť by ma k tomu nikto nemohol, takú moc nemá.

nikolka1986
8. apr 2023

@scorpionflower1 Ako si má vážiť samú seba, keď podľa nej, ten kto ju miluje si ju neváži? Podľa mňa veľa žien, si o sebe robí obraz na základe názorov spoločnosti, rodiny, partnerov.... potom to tak vyzerá.....

scorpionflower1
8. apr 2023

@nikolka1986 No to nie je, že "podľa nej" si ju neváži, však on jej jasne dal najavo, že sa sa zanedbáva, takže asi je to objektívny fakt, že si ju neváži. Súhlasím, že človek si nemá zakladať svoju hodnotu na tom, čo mu hovoria iní, ale zas je pravda, že názor na seba samého formujú aj ľudia v okolí.

katkazocele
8. apr 2023

@zuzubb007 Ja to tiež kvitujem, i keď asi každá žena by sa urazila po týchto slovách, ale čo mňa prekvapuje najviac, že je tu strašne málo žien, ktoré by nadávali na chlapa ako si toto mohol dovoliť povedať žene ktorú má milovať, lebo zvyčajne si to tu vyžerie muž až do dna po takýchto slovách keď vypustí 🙄

kate9999
8. apr 2023
zeldia
8. apr 2023

Myslim si že autorka chcela konkrétne rady co so sebou a možno povzbudenie, nakopnutie. Ja mám po 40tke nikdy som nebola krásavica s chlapom bežne takto komunikujem a som mu za to vďačná a bez problémov mu poviem smrdíš po celom dni chod do sprchy už sa chod ostrihať bežne to hovorím mame už chod ku kadernícke a daj si urobiť obočie lebo už treba atd. Bežne sa ma chlap pyta či nechcem poukážku ku kadernícke kde chodím alebo do salóna na kozmetiku kde tiež chodím veľmi casto to aj na Vianoce narodeniny chcem lebo aj tak by som to zaplatila a tak on ma vybavený dar a ziadne zbytočne haraburdy a mňa to poteší. A prečo to robíme no preto že sa mame radi a staráme sa navzájom o seba. A tiež mu bežne vravím chod k lekárovi lebo to a to. Od svojich blízkych oceňujem úprimnosť a tesim sa z toho že im na mne záleží a kľudne nech mi povedia už potrebujes nové handry ta sukňa je škaredá nesedí ti, už vyhod tie hnusne tepláky a v podstate hocičo co mi povedia prijmem. Aj to ze treba zhodiť lebo už sme rodinného príslušníka nosili na sedačke po schodoch hore dole do sanitky kto nezažil nepochopi tak ze áno treba sa o seba starať je to povinnosť k osobám okolo mňa. Ved on nechce aby sla na miss.

kp7333
8. apr 2023

A co manzel? Vyzera rovnako ako za mladi? On sa nezanedbava, je vzdy cisty, navonany s tip top ucesom a oblecenim? Pomaha ti, aby si mala cas na seba? Stara sa o teba? Daj mu vecer po sprche do ruky krem na paty, nech ti nakremuje a pomasiruje chodidla.

zuzubb007
8. apr 2023

@katkazocele to suhlasim, stacia tie temy ako za vsetko moze furt muz, a vsetko otocia zeny hned na muza, ci je on chudy, ci je on krasny atd. to je strasne trapne ja by som sa neurazila skor uvedomila keby mi daco take povie muz

scorpionflower1
8. apr 2023

@zeldia no u autorky a jej muza to asi nie je bezna komunikacia, ked o tom pise na Konovi a dotklo sa jej to. A je ine povedat chlapovi, aby sa oholil (aj ked ja ani to nerobim) ako zene, ze ma schudnut. Lebo oholit sa stoji chlapa 5 minut a zenu (alebo aj muza) schudnut stoji pol roka poriadnej snahy, casu a sebazapretia.

scorpionflower1
8. apr 2023

@zuzubb007 Naozaj si myslis, ze si o sebe neuvedomuje, ze ma na sebe 10 kg tuku naviac? Tebe take veci musi niekto oznamovat? Mne nie, ja som totiz dospela a svojpravna. A napr. sa mi tych 10 kg na mne moze pacit aj ked chlapovi nie. Ja poznam muzov, ktori rozpravaju na zenu, ze je tucna aj ked ma pomaly anorexiu. To je vec vkusu a do vahy ineho cloveka nikoho nic nie je.

zeldia
8. apr 2023

@scorpionflower1 no nerozumiem a čo to ma spoločne s casom ako chápem že chces povedať že holenie je menšia námaha za viac peňazí ako chudnutie kde ak obmedzím nákup sladkosti a hlúposti ešte aj ušetrím ale bude to trvat pol roka 😉 ale asi máš pravdu že možno je problém v ich komunikácii ja by som sa asi neurazila skôr poďakovala že si ma všíma a či mi teda pomôže a ako resp ideme do toho spolu aj keď to chudnutie bude trvat rok.

loliku
8. apr 2023

10kg nie je nejaka katastrofa...hovori ako keby si pribrala 40, ked chodis ku kadernicke, dodrziavas hygienu tak jemu vadia len tie kila...to je pribrata, nie zanedbana..no ked to vadi aj tebe zacni trosku cvicit a jest viac zeleninu, obmedz sladke- takto sa to dobre radi 🤭☺ ale aspon malymi krocikmi....

maxalla
8. apr 2023

Podobne reci zboznujem. Ako keby bola zena povinna lahodit muzskemu oku, akoby bola len na to na svete, aby sa na nu dobre pozeralo. Samozrejme ine je, ak sa sama zena citi zle, rada sa citi pekna (pre seba) a chce so sebou nieco robit.

eva112014
8. apr 2023

@autorka, ženy ti vyššie poradili a asi už napísali všetko. Ja len sa opýtam iba jedno a daj si odpoveď sama sebe. Ak by si prišla skrz rakoviny o prsník, bol by s tebou tento muž? Ak by si mala autonehodu a zostala na vozíku, bol by s tebou tento muž, tvoj partner? Asi nie, však?!

zeldia
8. apr 2023

@eva112014 evka myslím že autorka rieši v prispevku ličenie, nechty a zdravú stravu a ty chces aby sla podať návrh na rozvod? Nema rakovinu ani nemala nehodu ma ohryzene hnusne nechty.

taminka1986
8. apr 2023

A to ti musel povedat aby ti to docvaklo ze treba so sebou nieco robit? A mimochodom,ja by som vymenila chlapa,preco mam byt s niekym komu sa nepacim?😅

amelie2017
9. apr 2023

V prvom rade by som sa opytala muza, preco si mysli, ze som sa zanedbala. Ci sa mu nechcem pacit, som leniva, vsak uz mam deti a naco..alebo jednoducho nemam za 24 hodin ani 30 minut na to, aby som bola sama so sebou. Lebo ak sa mas ty starat o 2 deti, do toho podnikanie/praca/domacnost a panko neprilozi ruku..nech sa necuduje. Ak sa na dennej baze stara o deti a ty mas realny cas. Tak beriem jeho poznamku..a mozno ani to nie..lebo ak si ja mam vybrat, tak oddychujem.

mk1111111111
9. apr 2023

Ja by som bola rada, keby som vedela, ze sa muzovi "nepacim". Asi by ma to nakoplo, konecne so sebou nieco urobit. Mas uz dlhsie po porodoch a sama priznavas, ze sa to ani Tebe nepaci. Tak skus postupne pridavat cinnosti, co Ti pomozu sa kusok po kusku dostat sa tam, aby si sama so sebou bola spokojna. Spokojna so sebou, to je to najpodstatnejsie a uvidis, ze aj muz to oceni. Lebo, cim neskor zacnes, tym to bude tazsie. A najlepsie by bolo, keby ste zacali spolu tuto zmenu, mozno aj on pribral, tak by ste sa vzajomne potiahlii, podporili, a este by vas to aj stmelilo, vo dvojici vzdy ide vsetko lepsie.

valeria_h
9. apr 2023

Tak záleží ako to myslel, že si sa zanedbala..či si len pribrala, alebo chodíš s mastnými vlasmi, vyťahanom oblečení.
Začni sa zdravšie stravovať, pi veľa čistej vody..to pomôže pleti aj telu, schudneš. U mňa je toto základ.
Samozrejme večer sa vždy odlíčim, nanesiem sérum, krém a krém okolo očí. Pravidelne si robím peeling.
Keď sa sprchujem, urobím si peeling tela. Chodím na nechty, o pokožku tela a rúk sa starám hydratačným krémom.
Holenie je samozrejmosťou.
Keď mám v práci voľno a som doma, tam nosím pekne domáce oblečenie a aj vlasy mám pekne upravené. Nelíčim sa doma, ale ráno vždy pleť prebehnem pleťovou vodou a nanesiem sérum a krém s vysokým SPF. Má obočie chodím kozmetičke, obočie je základ, keď je obočie pekne upravené, aj ty vyzeráš upravená. Doma chodím v peknom domácom oblečení, žiadne vyťahané veci.
Pravidelne cvičím, stačí polhodinka denne. Môžeš začať prechádzkami, potom skús pridať beh ak sa Ti chce.
Treba len začať.

domkakvet
9. apr 2023

Každý deň cvičiť, menej jesť, upravit vlasy a vymenit satnik.

daniela2202
9. apr 2023

Začni ráno, ľahké raňajky a pekná úprava, hneď bude deň krajší 😊👉

pipistrel13
10. apr 2023

odporucam registraciu na fitshakere a cvicit s nimi,ja som sice nemala taku nadvahu,ale mala som par kil navyse,nemam rada cvicenie,ale toto ma akosi nakoplo a uz taham treti mesiac a aj to na mne vidno-od 2.5. maju vyzvu do plaviek,fakt je to super,zacvicim hned rano o 5,30h doma v kuchyni a citim sa super☺️