icon

Muža fyzicky nepriťahujem, ale miluje ma

18. aug 2021

Ahojte, priznám sa, že vždy, keď som si čítala podobné diskusie, tak ma zarážalo, že sa niekto "radí" na internete s cudzími ľuďmi. No prišiel na psa mráz a ja som na dne a nemôžem sa nikomu zdôveriť. Budem vďačná za každý názor, len žiadne posmešky, prosím. Som tak na dne, žeby som to asi dá fakt nedala.
Som s mužom 10 rokov, z toho 3, 5 roka sme manželia, máme čoskoro 3ročné dieťa. Svojho muža milujem, on vraví, že miluje mňa. No v poslednej dobe cítim, akoby sa mi vzdaloval, žiadne pohladenie, objatie, sex, nič (k tomu sexu - nikdy sme ho nejako veľa nemali, no tak 1-2x do týždňa áno). Včera večer, keď malý spal som sa ho priamo spýtala, čo sa deje, že cítim, že sa mi vzďaľuje. Nakoniec bol z toho dlhý a ťažký rozhovor, s výsledkom, že ma miluje, som podľa neho ten najlepší človek na svete, no fyzicky ho už nepriťahujem, že nikdy som ho extra nepritahovala, no miluje ma zato aká som. Predtým mal vždy pravý opak, preto som sa i bála ísť do vzťahu s ním (mal viacero žien, čisto vzťahy o sexe, baby fakt kočky), no nakoniec som akoby uverila, že aj ja môžem byt šťastná (mala som za sebou zlý vzťah - alkohol u partnera).
Neviem ako ďalej, on chce normálne pokračovať ďalej, citujem ho "nemôžeme mať všetko". Ja sa s tým neviem uspokojiť, sme ešte relatívne mladí, aj ja sa chcem niekomu páčiť, priťahovať ho.
Určite sa budete pýtať na niektoré veci, tak rovno odpoviem: nie, milenku nemá, nemal by na ňu čas a nec to znie akokoľvek zvláštne - nedokázal by to tajiť. Nie, nemám kam ísť a hlavne nechcem malému vziať otca, majú nádherný vzťah. Áno, som silnejšia, vždy som taká bola, aj keď ma spoznal, aj keď sme sa brali. Pod pojmom silnejšia si nepredstavte mega obriu ženu, len nie som úplne štíhla.
Boli ste niektorá v podobnej situácii? Dá sa toto vôbec ešte opraviť? Dokáže žena začať priťahovať muža, keď tomu tak nie je po rokoch vzťahu?
Dakujem za každú radu, každý názor, no prosím, skôr ako budete radiť, že mám odísť, tak sa prosím skúste vžiť do mojej situácie, len tak ukončiť 10r vzťah nie je ľahké.

kitycat
18. aug 2021

Zeny, nechspem, ze jej radite aby zacala cvicit, chudnut a obliekat sa.

Ona pre neho nema to spravne kuzlo. Chcel sa rozmnozit, a ju si egoisticky vybral... Lebo bola lahka korist a vedela, ze je "ina liga" ako predosle partnerky... Ja by som zobrala zvysk hrdosti a stahovala sa k rodicom... Aj ked vravis, ze "nemas kam odist".. Ostavate spolu z rozumu... A ze si s tebou vrzne? Cena utechy...

tncka
18. aug 2021

Preco by mala menit seba? Chyba je v nom nie v nej. Na jej mieste by som si pekne krasne nasla niekoho kto o mna bude stat a vidiet ma ako zenu. Co mam z toho ze mna miluje ked budem zit v domacnosti ako s bratom do konca zivota🤭

panelacikova
18. aug 2021

@oliolijanka tak ešte raz a pomaly

a to odkazujem aj autorke:

keby autorka svojho manžela priťahovala, tak keď dieťa zaspí, neťukal by do mobilu, ale "ťukal" by do nej. aj ja mám mobil, aj môj muž má mobil, aj miliardy ďalších ľudí majú mobil, ba dokonca si do nich aj ťukáme!!! ale ak funguje chémia a milujeme jeden druhého, tak sex jednoducho máme a máme ho často a chceme ho mať. čiže nie, mobil nie je príčina. príčina je nedostatok chémie.

@oliolijanka ja si nemusím pozerať žiadne diskusie. píšem svoje názory a jednoznačne si za nimi aj stojím a budem stáť. ale ukončujem diskusiu s niekým, kto nie je schopný mať ani len okres v profile 🙂

joannita
18. aug 2021

Ja neviem ci toto ide, ze niekoho milujem, ale nepritahuje ma 🤔 podla mna je to priama umera.
Budem uprimna, ale podla mna ta ma proste "len" rad, asi velmi rad, ale myslim ze ta nemiluje....

nistika
18. aug 2021

my zeny sme zvlastne tvory, vzdy mame potrebu sa medzi niecim rozhodovat ci si nieco vyberat....ale ved je tu preds aj moznost ze mozes mat vsetko! zalezi ti na rodine? aby mali deti otca? mate inak dobry zivot? tak to tak nechaj jak to je.... nemen nieco co funguje! neklape sexualny zivot a s nim to ani klapat asi nebude? to je to co treba zmenit iba to! dohodnite sa nejako vysvetli mu co potrebujes, co ti nedava....dnes sme v 21st....viem ze to ide proti kulture v ktorej sme boli vychovavani, ale je mnozstvo sposobov spoluzitia, vztahov, otvorene vztahy, spolubyvajucei amorova laska ci jak sa to vola....proste nemusis sa rozhodovat, staci len najst sposob ako si udrzat vsetko co potrebujes k stastnemu zivotu.

zojkaaa
18. aug 2021

Ja len tak vseobecne, vravite ze muz ma milovat aka je a nema sa kvoli muzovi zena menit fyzicky …
A ked ste zacali spolu chodit pre koho ste chudli/šminkovali sa/natahivali sexi pradlo/robili sa ,,paniky,,??? Pre suseda???? A tak ako sme sa na zaciatku ,,robili dokonale,, pre muza aj teraz by sme sa mali aj ked len spiralu a krajsie triko… si uvedomte ze muz je lovec a chve mat doma najlepsiu korist! Pozrite sa ako hrdo kraca muz ked ma pri sebe naj korist a ked ma volaku zanedbanu…
My sme spolu 16r 2deti a niekedy tiez som v pyzaˇe cely den ale ked idemr co i len do Zoo uz vytahujem saty spiralu a fukam vlasy aby som sa muzovi pacila a vidim aj po 16r ze ked sa v tom zoo cudzi na mna usmeje tak moj pricupita a schmatne ma za rit ze ja som jeho!
Takze ano mile damy aj ked je rula v rukave treba sa v ramci moznosti chciet menit kvoli chLapovi (samozrejme aj chlap kvoli vam!!!!!!!!) inak v tom zoo pojde 2m pred vami alebo za vami….

viera
18. aug 2021

@oliolijanka Moj nazor...Bojis sa urobit ZMENU a tak si to ospravedlnujes typu:"""""""nie, milenku nemá, nemal by na ňu čas a nec to znie akokoľvek zvláštne - nedokázal by to tajiť. Nie, nemám kam ísť a hlavne nechcem malému vziať otca, majú nádherný vzťah. Áno, som silnejšia, vždy som taká bola, aj keď ma spoznal, aj keď sme sa brali. Pod pojmom silnejšia si nepredstavte mega obriu ženu, len nie som úplne štíhla."""""""Osobne by som nebola ani stotinu ,sekundu, minutu s niekym koho nepritahujem a kto ma bere ako "mama servis"..Na tomto som sa pobavila:"""no miluje ma zato aká som"""...Akoze vyhovuje mu to......Tento stav a zjavne ho menit nechce...Lebo citujem ho:"nemozes mat vsetko"...Prepac ale ja by som ho poslala kade lahsie...A ty este si to ospravedlnujes a tolerujes....., lebo ....🙄

nistika
18. aug 2021

@zojkaaa je ti jasne ze vekom aj pri vsemoznej snahe jednoducho nebudes najlepsia koryst ze? (co sa tyka fyzickeho zovnajsku, ktory tak presadzujes...a co robis rano? vstavas o hodinu skor aby si zvladla udrzat svoj obraz dokonaleho zovnajsku?

saraxyz
18. aug 2021

@viera trefa 😉

simca06022011
18. aug 2021

Ja budem asi zase za divnu :( Mna zarazila ina vec a to "ze nikdy ani predtym ho nepritahovala - nejak extra". Podla mna je to totalna podpasovka... 8r to nevedel povedat, mal jej to povedat pred svadbou a dietatom. Teraz ona sa ma prisposobit, len aby ON bol spokojnejsi a aby zrazu bola pre neho pritazlivejsia? No ako.. neviem... co ked jeho idolom krasy je prave nejaka ta Plackova alebo ina umelinka a ona ten typ vobec nie je? A co jej sebavedomie, ked sa ma teraz menit, kvoli tomu aby ho pritahovala? pritom s nezmenila dajme tomu. A dokedy? ked si zmysli o pol roka, ze uz zase ho nepritahuje, znovu bude menit nieco? Ja ano, popracovala by som na sebe, aby som JA bola spokojna, a keby sa jemu nepacilo, asi by som sa na neho vykaslala... podla mna to nema vyznam, ktora zena zabudne na takyto - ked to prezeniem- podraz od chlapa? ze nikdy ho nejak extra nepritahovala???

zojkaaa
18. aug 2021

@nistika 🙂predstav si ze nie, mam pri sebe chlapa s ktorym starneme s graciou, mame okolo 40r
Ale ked citam ako zeny obhajuju ze chlap ma byt spokojny so zenou nech je hocaka tak nesuhlasim, aj ja doma chodim s kruhami a vlasmi nadivoko ale treba vo vztahu aj to ze sa namachlis obleces snazis sa dat kilo dole (ja mam po porode stale 5nasebe a nejdu dole takze viem ze je to tazke) a ze ked ides napr s kamoskami nafintena tak budem tajomna ze kam idem s kym idem a pre koho sa ruzujem 🤭

nistika
18. aug 2021

@zojkaaa asi to v tvojom vztahu funguje....ale my mame ine vztahy.... povedala by som racionalnejsie....ako neuraz sa ale ak by som doma chodila stylom je mi jedno, vlasy hla bala, rozgajdane pyzamo a potom nahle idem von tak nahodim dokonalu tvar, stahovaci pas, hodina a pol pred zrkadlom ruz asi by mi bolo zo seba smiesno a moj muz neviem veru ci by si ma vazil, asi by povedal ze som riadna trapka....ale to je zase moj vztah len chcem povedat, tvoj recept stastneho vztahu nefunguje na vsetkych

lucka_ke
18. aug 2021

@zojkaaa to nebolo vôbec takto myslené ak teda narážaš na moje príspevky, ja som chcela len povedať, že ak sa niekto oblieka športovo a chlapa to nepriťahuje tak ani občasné oblečenie sa do šiat a lodičiek tomu nepomôže, muž má mať záujem o ženu aj keď výjde z vane oblečená len do uteráka a s turbanom na hlave (vlastne vtedy ho má priťahovať najviac) a vtedy je to v poriadku

simca06022011
18. aug 2021

@nistika no presne ma to napadlo, keby som chcela byt pred chlapom tajomna ze kam idem, po tych 18rokoch, urcite si pomysli svoje :D ale na pritazlivosti to vobec neprida :D

zojkaaa
18. aug 2021

@lucka_ke ja som pisala vseobecne prepac tvoj prispevok som ani nevidela takze nemyslela som teba

@nistika Vobec si nepochopila ale v jednom sa zhodneme kazda mame svoje a hlavne nech nam to funguje az do smrti 😁

mabenn
18. aug 2021

Necitala som diskusiu, len tvoj uvod a prispevky. Ja tam necitim bod zlomu. Pises, ze sa len priznal, ale z jeho strany to tak bolo vzdy. Co sa vlastne zmenilo? Tvoj pocit, ty si nieco vycitila, ale 10 rokov by sa dokazal pretvarovat? Mate dieta, mate vztah. Nasla si nejaky nedostatok - tak rob na nom. Sama sebe sa zacni pacit prv a uvidis, mozno sa do teba este zalubi aj velakrat. Krasa a pritazlivost ide z vnutra. Mozno to nie o vahe a chudnuti, ale o tom co vyzarujes. Hladaj kde si nesebavedoma a preco. Prichodom dietata sa take krizy objavia, mame moznost sa vypracovat. Je to len tvoj odraz, chyt sa toho ako prilezitosti. Potrebujes rast karierne? Citovo? Zalubou? Najdi to.

panelacikova
18. aug 2021

@zojkaaa pri všetkej úcte, môj by sa ťa opýtal, či sa ideš kurviť, keď doma chodíš v pyžame, strapatá a nenalíčená a von sa dáš do "gala" pomaly.... to bez urážky. ale všetko toto, čo tu opisuješ... hm, ty robíš vlastne úplne naopak 😀 ty sa neparádiš pre svojho muža, ale preto, aby si mala iných obdivovateľov 🙂 a ešte sa chcem opýtať, že čo mám robiť teraz, keď na začiatku vzťahu som bola nenalíčená, strapatá, v športových teplákoch a tričku, vlasy v cope a z úst mi páchol cesnak? 😀 😀 a môj muž sa do mňa aj tak zamiloval. a vieš čo mi stále povie? že najkrajšia som, keď som prirodzená (jasné, že vlasy si umývam, aj chlpy si trhám, aj sa sprchujem, aj mám čisté oblečenie). veci, ktoré na sebe udržiavam, udržiavam na sebe od 16-tich. nie pre chlapov v mojom živote, ale pre seba. ale to, čo je v zátvorke, to je tak celé. navyše nič. a aj tak som nikdy o mužov nemala núdzu. čím to tak asi bude? 🙂

unicornlady
18. aug 2021

@simca06022011 Presne, akoby vstupovala do manželstva, ktoré bolo založené na klamstve. Pripomenulo mi to jedného exa, ktorý povedal, že už ma 2 roky nemiluje (v 4r vzťahu). wtf, mohla som si ušetriť nervy a čas. Človek si zaslúži niečo lepšie.

zojkaaa
18. aug 2021

@panelacikova nechodim doma ako ty pises, som chcela tym predoslym prispevkom napisat ze su dni kedy aj ja som nemastna neslana ale vacsinou sa snazim ako tak vyzerat a byt pre muza pritazliva aj piatok aj sviatok, ako som uz pisala kazdy mame to svoje, kto chce pochopi, kto nie mne je jedno co by povedal tvoj muz alebo mara z hornej dolnej …
Pointa bola ze ano zena sa ma menit hlavne kvoli sebe ale co je natom zle kef sa zmeni aj kvoli muzovi? Ked mi chlap povie ze vies co skus dlhsie vlasy alebo tento tento styl svetra co je natom? Ano ine je ked povie schudni 20 kg lebo si tlsta a nechcem sex
Radsej mech sa autorka rozvede a syn nema otca???? Nie je lepsie to skusit? Mozno iskra nenabehne a mozno ano! Za pokus to stoji a nie hned za rozvod

panelacikova
18. aug 2021

@zojkaaa veď za pokus nedá nič, súhlasím. ale myslím si, že jej to nepomôže. aj môj ma "obliekal" 😀 vzal ma do obchodu a nakúpil veci. ale bol to môj štýl. ale trval na tom 🙂 a nie preto, že som sa mu nepáčila, ale hovoril, že mám dobrú postavu a že ju až príliš skrývam. a tak mi nakúpil veci, ktoré ma jemne zvýrazňujú. a pravdupovediac, bola som rada. má vkus 🙂 takže asi rozumiem, čo tým myslíš. ale napríklad ja nie som typ, čo by som šla von bez neho (vlastne ani nechodím von bez neho, von - cháp posedieť si medzi ľudí - chodíme spolu), ale keby teda taká situácia nastala, tak ja idem ako idem 😀 ja proste neriešim nejaké fintenie sa. ale ja som ja a asi to už inak nebude 🙂

janina1127
18. aug 2021

Páči sa mi, že tvoj muž nie je povrchný. Viem, že toto bolí, ale s tým sa dá niečo robiť. Mňa by to vyhecovalo aby som so sebou niečo urobila, aby som sa viacej o seba začala starať 🙂

number19
18. aug 2021

Prve co by som spravila by bolo ist spat do prace. Medzi ludi. Skratka nebyt sama a len s nim...a hlavne ziadne druhe dieta...

number19
18. aug 2021

@janina1127 Jej muz je ultra povrchny. To ze ho nepritahuje mal autorke povedat pred svadbou...ze teda ako matka je dobra ale inac... (nechcem ublizovat autorke) a nie po 10 rokoch vztahu...debilek. Co ma teraz autorka s takouto skvelou informaciou teraz robit?

karolinakr
18. aug 2021

Teraz je moderne robiť motivačné videá a bombasticke premeny, internet plny navodov, ako sa zo šedivej myšky stala sexbomba, za ktorou sa otáčajú - len budeš potrebovať viac peňazí na investicie do seba - kamaratila som sa s krasavicou, vyzerala prirodzene nebola na plastike, ale koľko peňazí tá davala do toho ako vyzera, keby som s ňou nebola nakupovať, neuverím. Takže začať cvičiť, chudnúť, videa máš na internete, navštíviť profesionalneho vizážistu, zmeniť šatnik obliekanie kozmetika, vlasy, zmeniť farbu dlžku - zo šedivej myšky vydolovať, čo sa dá,vtiahnuť zo seba to najlepšie. .

wawna
18. aug 2021

ťažko poradit. Ked ho nepritahuješ, tak spolu nespite a nie tam ta chemia, čo by mala byt. Neviem čo by som robila. Hľadala milenca?

savanna
18. aug 2021

Ja neviem, nie je pravda, co ti tu radia, ze mas zacat chudnut, menit sa, atd...ano, zena sa ma o seba starat, ja vela cvicim, ale kvoli sebe - aby som sa dobre citila, bola so sebou spokojna.
Mozem to povedat z opacnej strany, bola som raz vo vztahu s chlapom, ktory ma nepritahoval od zaciatku. Citil to a raz mi opity poslal sms, ze co ma spravit, aby bol pre mna pritazlivejsi. Vtedy som si uvedomila, ze neexistuje nic, co by pre to mohol spravit, bez ohladu na to, kolko by cvicil, ake svaly by mal...nikdy by ma nezacal pritahovat. Je to krute, ale jednoducho to tak bolo biologicky zariadene. Isli sme od seba.
Pritazlivost totiz to nie je len o jednom faktore, napr. ze je zena stihla. Je to suhra x veci, od hlasu cez chodzu, pohyby, vlasy, prejav, mimika, v neposlednom rade vona. Veci, ktore clovek neovplyvni. Ak schudnut, tak jedine sama kvoli sebe, aby si sa dobre citila a mohla si najst partnera, ktoremu budes vonat. S tymto to uz podla mna nepojde.

mircalla
18. aug 2021

Ja mam asi trochu iny nazor.
Autorka to sama nejako intuitivne vycitila, ze ho nepritajhuje uz davno....Len sa o tom nebavili. Predpokladam, ze od zaciatku ju bral ako nieco ine oproti povrchnym vztahom zalozenym len na sexe, co bola chyba, pretoze ta chemia tam musi byt tiez. Ale zrejme to nedomyslel, berie to pragamaticky. Je ale vysoko pravdepodobne, ze ten sex (a casom mozno aj zalubenost) bude hladat ine. Ich vztah je skor o tom, ze si ju vazi ako cloveka. Ja ale naopak ocenujem, ze chlap jej povedal narovinu, kde je problem. Je to sice drsne, ale 99.9% muzov v tomto zenam klame, vyhyba sa im predstiera nieco ked pride rozhovor na takuto temu ci podobne temy.

Ziadny muz nepovie pravdu, preco nemam sex, tvrdi je unaveny atd. Tento to povedal narovinu. Samozrejme som to zjednodusila.

Velmi neprijemna situacia. A uplne narovinu poviem, ze keby ma chlap nepritahoval, tiez sa necitim komfortne. Mala som take 2 vztahy a vycuvala som velmi rychlo, hoci slo o skvelych ludi po vsetkych strankach

@savanna Naprosto suhlasim. Napriek tomu, ako pises, zamakala by som na sebe, uz len kvoli sebe

karolinakr
18. aug 2021

@savanna no v podstate hej. Lenže autorka sa nechce rozisť, nema kam decko si rozunie s tatkom, len chce aby sme jej tu chemiu pričarovali, čo sa neda a boj je vopred prehraty, ale stojim si za tym, že zo šedivej myši sa može stať sexi kosť, na internete je dosť prikladov a taka vec ma napadla, ja by som si nikdy nezačala s človekom, ktory ma nepriťahuje, tak neviem ako to jej muž chce akože riešiť, lebo autorka mi pride dosť zufala a on po 10 rokocj len tak povie, sorry, nie si moj typ. Či to neni len alibizmus, aby mal sex s druhou

mircalla
18. aug 2021

@karolinakr Zrejme to nebolo take jednoduche, ze ho nepritahovala vobec, ale asi nie dostatocne, casom zmizlo aj to....Budoval vztah na niecom inom. Tazko sudit, kedze mal mozno predtym x sexy sliepok bez mozgu, bolo to pre neho nieco ine. Nepozname ho a ani jeho pohnutky. Mne sa paci, ze bol aspon uprimny. Vzdy lepsie kruta pravda ako kaleraby (o ktorym sama tusis, ze su to lzi)

karolinakr
18. aug 2021

@mircalla ona ked schudne, najde šťastie, ale ne s nim, v tom je ten figel, že niekoho typ bude, ale asi ne toho, koho ona mysli