Nechápem svojho priateľa

6. júl 2022

Nechce ešte dieťa, necíti sa nato. No keď som mala pozitívny test (následne embryo odišlo v skorom štádiu) stál pri mne - neopustil ma kvôli tehotenstvu.
Praktizujeme prerušovanú súlož, cez plodné i neplodné dni. Často sa stáva, že sa spraví mimo a hneď ide späť aj keď pozná možné následky. Minule v klude poznamenal, že možno odišiel do mňa. Napriek tomu hlása, že ak by náhodou samozrejme bol by rád no neplánuje a nechce ešte.
Nevyznám sa v ňom, navrhla som HAK keď fakt nechce dieťa, no namietal aby som nebrala. Mám z neho zmiešané pocity

moonlight1210
6. júl 2022

No co by robil. Pohrava sa s pocitmi. A ked bude uz zodpovednost na ceste, rozhodne sa podla aktualnej nalady, ci sa mu chce ju niest, alebo ma chut utekat.

Aj tak je tehotenstvo a dieta hlavne tvoj problem.
Tak bud za to vezmi do ruk zodpovednost, alebo cakaj a dufaj, ze sa nezaradis do davu slobodnych matiek sokovanych faktom, ze na vsetko ostali sami.

wade
6. júl 2022

Co chces ty? Odkomunikovala si si s nim svoju predstavu o detoch, rodine atd? Preber zodpovednost a rozhodnutia do svojich ruk. Z tohto popisu si dala celu zodpovednost nezodpovednemu cloveku (nemusi byt zly, len nie som si isty, ci si uvedomuje dosledok svojoch cinov na teba).

mariejenka
6. júl 2022

Nezdá sa ti,ze o všetkom rozhoduje on? On sa urobí,neurobi,on odmieta Hak, pravdepodobne on odmieta prezervatív, a on sa rozhoduje ci chce dieťa, ale teba utesuje to,ze ked si mu oznamila ze si potratila stal pri tebe. Dovtedy bol asi ticho a cakal, a teraz čakáš ty,co zas nebudeš v tom,a potom celé tehotenstvo budes čakať či si to panko nerozmysli...ide to tvoje telo.

elizabet173
6. júl 2022

nemusí dieťa plánovať, jemu sa život veľmi nemusí zmeniť, keď nebude chcieť, či už tehotenstvom, alebo jeho narodením, bude to hlavne na tvojich pleciach. Prečo o jednej z najzávažnejších vecí v živote nechávaš rozhodovať jeho? Čo myslíš, kto to odskáče, ak si pár mesiacov po narodení dieťaťa uvedomí, že sa mu ešte nechce viazať a dá ti zbohom? Manželstvo spomenul? Bývanie by ste ako riešili? Financovanie? Starostlivosť o domácnosť a dieťa? Výchovu? Či iba roztiahneš nohy a čakáš, ako v ruskej rulete? Prepáč, ale musela som. Nechápeš svojho priateľa? Ja nechápem teba

autor
6. júl 2022

@elizabet173 Ja dieťa chcem a som naň zabezpečená 🙂 Ale kľudne to daj vo zo seba

autor
6. júl 2022

Hak som navrhla kvôli tomu keďže on tvrdí, že ešte nechce.

autor
6. júl 2022

a ešte skôr než - áno, dohodli sme sa , že ja dieťa chcem už on ešte nie ale o rok cca by už aj mohlo byť, takže toto máme vyriešené

elizabet173
6. júl 2022

čo mám ja dať zo seba? Mne je fuk, ako tvoj život bude pokračovať, je to v tvojej réžii, opakujem, že ty nechápeš jeho, ja nechápem teba, Dôvody som uviedla

wade
6. júl 2022

No v tomto pripade mu proste chyba integrita.. hovori jedno a robi druhe. Ja to u ludi nemam rad. Kazdopadne - jeho spravanie velmi nevies opvlyvnit, takze ja osobne by som sa pozrel primarne na seba, co chcem ja. A ci chcem napr. dieta s clovekom, ktory ho nechce. A podla toho by som sa spraval.

malapepka
6. júl 2022

Ja zas nechapem teba. On si uziva sex podla nalady, bez ochrany, no nasledky nechce.
Tak sa priprav na to, ze aj dieta bude chciet podla nalady. Resp. nebude chciet.
Budes sa trapit, plakat, ze si na vsetko sama, bude ti smutno, budes sklamana ci nahnevana. Ale tvojou vinou. Nechala si sa nim manipulovat, on ta totiz o svojich pocitoch vcas informoval.
Takze ked ti nezalezi na tom, ze na dieta budes sama, pokojne rob partnerovi matrac 🤷‍♀️

sense
6. júl 2022

Tiež mám pocit že o všetkom rozhoduje on, ale ak ty dieťa chceš a budeš sa vedieť on postarať tak nerieš priateľa. On to tak ci tak necháva na náladu.
Ak dieťa nechceš tak sa chráň.
Zrelý a zodpovedný chlap kt vie co chce sa tal nespráva.

wade
6. júl 2022

..a konkretne v tvojom pripade by som sa okamzite zacal chranit, a dieta riesil az po vzajomnej dohode (nie len o chceni, ale aj o financiach, a buducich zivotnych planoch, atd.). A to za predpokladu ze ho lubis.

thereisabear
6. júl 2022

Podľa mňa dieťa aj chce, ale bojí sa vedome rozhodnúť a cielene do toho ísť. Takto môžeš otehotnieť vlastne neplánovane a náhodou a ak by sa čokoľvek pokazilo, môže to mať ako výhovorku, či už pre druhých alebo pre seba.

h2
6. júl 2022

Ja si myslím, že keby fakt to dieťa nechcel, tak by sa správal úplne ináč, dal by si sakra pozor, aby si neotehotnela. A len by privítal, že ty to berieš na seba a chceš užívať HAK. Ale on nechce ani to. Čiže, ak by si otehotnela, nijako by mu to nevadilo. Len možno hovorí, že sa na to necíti, lebo nemá sebaistotu, možno má z otcovstva a tej zodpovednosti obavy... Neviem.

mikadooo
6. júl 2022

Neni taký typ, že čo má prísť, to príde? Proste dieťa nechce, ale keď sa to "stane", tak to proste príjme ako osud/božia vôľa alebo čo? Alebo možno má rád ten risk? 🤭. A keby si brala antiku, tak proste by odpadlo to "možno"? Neviem, ťažko povedať, chce to rozhovor. Ale štandardne ti chlap na rovinu vyklopí, čiže myslím si, že
naozaj to tak berie, že dieťa ešte nie, ale keby náhodou áno, tak ok.🤷

moonlight1210
6. júl 2022

A je iste percento muzov, ktorych vzrusuje ten risk, ze mozno prave dnes si zaplodia, a mozno sa nic nestane. Ze je to taka ina forma ruskej rulety.

hermiona12
6. júl 2022

Mala by si sa s ním porozprávať. Dieťa nie je hračka , a pokiaľ ty chceš že by dieťa malo otca a šťastný život tak máte pristúpiť k tejto téme seriózne. Musí sa konkrétne vyjadriť čo on vlastne chce, a keď teraz ešte sa necíti byť otcom tak má prijať tvoje rozhodnutie o ochrane.

dadis
6. júl 2022

Ja by som si nasadila hak a ani sa ho nepytala. Ak by o rok dieta chcel, tak jedine v manzelstve. Bolo by mi potom jasne, ze to so mnou mysli vazne a dieta so mnou skutocne chce. Ak by sa po roku , dvoch nerozhybal a nerozhodol, tak pa pa 👋

danica2711
7. júl 2022

s takto nastaveným partnerom bez ochrany? Máš rozum?

sandra_kul
7. júl 2022

a nemoze to byt nahodou tak, ze ho proste len nechce planovat ale chce aby prislo ako prekvapenie? mna to hned napadlo ako som si to precitala. niektori chlapi proste taki su

malapepka
7. júl 2022

@sandra_kul lenze mat dieta s niekym, kto nevie co chce, priatelka sa ,,musi,, na soc.sieti pytat cudzich zien, co si mysli jej priatel, je dost nezodpovedne.
Dieta je celozivotny zavazok a plodit ho tak, ze chcem, nechcem, neviem je za hranicou zdraveho zmyslania.