Nechuť na sex: Ako ju prekonať vo vzťahu?
Ahojte, potrebujem sa možno vykecat, poradiť. Som zo seba zúfalá. Mám partnera, s ktorým som 7 rokov. Veľmi ho milujem, máme spolu pekne nasliapnutu budúcnosť. Obaja máme 30 rokov.
Problém je vsak ten, že mňa nebaví sex. Necítim ani takú túžbu po partnerovi ako niekedy (nemyslím čerstvé začiatky). Veľa krát sex iniciujem len kvôli tomu, aby bol partner spokojný. Mám obavu, že ma skôr priťahujú ini muži, alebo možno skôr predstava o vášnivom sexe s nimi. Partnera milujem, určite nechcem a ani neurobím to, že by som mu bola neverná. Dosť často ale za to plačem, cítim sa hrozne ako človek a pri predstave, že by vedel niečo takéto som nešťastná, pretože by mu to zlomilo srdce. Mali sme viacero debát o tom ako nemám žiaľ na sex chuť- vysvetľovala som mu, že mám veľa krát proste veľa veci počas dňa na hlave a som naozaj unavená (to ale že mi vedia prísť aj ini muži príťažliví a mám s nimi predstavy som mu ale nepovedala). Ja by som bola schopná mať sex raz za 2 mesiace keby je na mne, možno aj menej. Pri tom sa dokážem ale s hračkou uvoľniť sama, používame ju aj pri sexe.
Nemám veľmi chuť na nejaké extrémne zmeny v posteli, nikdy som nebola nejaký veľký priebojnik v sex. Praktikách, skúšaniach a podobne. Skúšali sme nejaké “obmeny”, ale so mnou to nejako proste nič nerobí. Mňa to veľmi trápi, on sa snaží ma chápať, je veľmi láskavý v tomto.
Uvažovala som, či to nemôže byt mojim preťažením, možno kvôli nejakým nezhodam vo vzťahu- ale to sú bežne veci, malé škriepky napríklad za povinnosti a podobne. Chcem to riešiť aj odborne, ale vlastne neviem s kým. Mám strach, lebo mám dojem, že takto začína vždy moje odpútanie od muža, ale to nechcem, nakoľko ho naozaj ľúbim.
Ak vám čokoľvek napadne, budem vďačná možno za nejaké rady ak a tým napríklad ma niektorá tiež skusenost. Ďakujem
@anonym_autor
Ja som mal horší prípad, moja žena bola frigidná. Najprv som sa odsťahoval sem-tam na gauč, potom skoro stále, až som sa odsťahoval úplne. A teraz všetky MK múdrlantky budú písať, že vo mne bola chyba. Nie, nebola. Už je to 10 rokov, žije sama a nikoho nemá, pritom je veľmi pekná a peniaze nepotrebuje. Asi ako tu raz niekto písal: čím krajšia, tým horšia na sex.
@anonym_autor tipnem si... si submisívna a podvedome proste túžiš byť vytrtkaná ako štetka... a tvoj chlap to nedokáže...
úprimne, odporúčam ti zvyknúť si... lebo nájsť kombináciu úžasný chlap + skvelý sex bude čím ďalej tým ťažšie.. väčšina takých mužov je už obsadená a ženy si ich tak ľahko nepustia...
@anonym_autor A jemu to vlastne vadí ? Ci on je s frekvenciou spokojní ? Lebo ak jemu nevadi ta striedmost, tak potom by to malo byt ok. Ty velmi ncheces a ani on. Ale ak on chce viac a ty nie tak potom je problem.
asi hľadáš zázračnú tabletku že? Sú tu nejaké tipy, skús sa popozerať po starších diskusiach. Už tu písali že maca.
Si mladá, mala by si sa obrátiť na odborníka - gyn. popr. sexuológa.
@anonym_autor keďže si mladá, reálnu chuť na samotný sex máš, tak je za tým jediné - emočné zanedbanie vo vzťahu. Pokiaľ necítiš napojenie na partnera, veľmi ťažko s ním budeš mať sex. Odporúčam spolu tráviť viac času objímaním, pusami,…
@anonym_autor tipnem si... si submisívna a podvedome proste túžiš byť vytrtkaná ako štetka... a tvoj chlap to nedokáže...
úprimne, odporúčam ti zvyknúť si... lebo nájsť kombináciu úžasný chlap + skvelý sex bude čím ďalej tým ťažšie.. väčšina takých mužov je už obsadená a ženy si ich tak ľahko nepustia...
@morpheuss trošku sa mýliš. Po tom túžia ženy, ktoré sú dominantné a majú väčšinou kontrolu nad všetkým 24/7. Tak počas sexu chcú, aby mal kontrolu nad nimi niekto iný. Preto aj v realite dominantní chlapi sú v sexe sub a hľadajú dominu.
partnerom to nie je, proste si typ, ktorý to nepotrebuje tak často, ideálne si nájsť podobného, aby ten druhý vo vzťahu netrpel
skus vitaminy Vellena, je to na zenske zdravie, tento problem som mala 4 roky (po porodoch). Po mesiaci Velleny je moj muz zo mna uz zufaly :D v dobrom slova zmysle. Skus. Ja uz rozmyslam, ze to vysadim, lebo ta nonstop chut je uz aj otravna :D :D
Si este velmi mlada, bude sa to len zhorsovat. Mne to pride, ze medzi vami chyba ta spravna chemia. Problem moze prist, ked stretnes niekoho, s kym ta chemia bude. Ale v tomto pripade zazracne zlepsenie necakaj.
@morpheuss trošku sa mýliš. Po tom túžia ženy, ktoré sú dominantné a majú väčšinou kontrolu nad všetkým 24/7. Tak počas sexu chcú, aby mal kontrolu nad nimi niekto iný. Preto aj v realite dominantní chlapi sú v sexe sub a hľadajú dominu.
@anonym_024723 mýliš sa ty... väčšina žien chce v posteli dominantnejšieho muža. Vôbec nehovorím o BDSM extrémoch, proste chlapa, čo diktuje, čo sa v posteli deje a má veci pod kontrolou.
@anonym_024723 mýliš sa ty... väčšina žien chce v posteli dominantnejšieho muža. Vôbec nehovorím o BDSM extrémoch, proste chlapa, čo diktuje, čo sa v posteli deje a má veci pod kontrolou.
@morpheuss ja som žena, ktorá je dominantná v živote a chcem v posteli aj sub muža. Ale je veľa mojich kamarátiek, ktoré sú na vrcholových manažérskych pozíciách a v sexe potrebujú byť práve preto submisívne. Rovnako poznám dominantných mužov, pracovne, pozične, statusovo, ktorí sú v sexe submisívni a chcú, aby to riadila žena.
@anonym_autor no treba si priznat ako velmi ta sklamal alebo zranil. Staci jedna veta a to zabije chut na vsetko.
@anonym_autor no základný problém je, že ty nie že nemáš chuť na sex, ty nemáš chuť na sex s konkrétnym partnerom. A zbytočne tu samu seba presviedčaš, že ho miluješ - ste len kamoši alebo spolubývajúci. Buď ti vyhovuje komfort, ktorý ti poskytuje alebo sa proste bojíš zmeny. Obe veci sú pochopiteľné, ale treba si na rovinu priznať, ako to je.
skus vitaminy Vellena, je to na zenske zdravie, tento problem som mala 4 roky (po porodoch). Po mesiaci Velleny je moj muz zo mna uz zufaly :D v dobrom slova zmysle. Skus. Ja uz rozmyslam, ze to vysadim, lebo ta nonstop chut je uz aj otravna :D :D
@anonym_95bbd4 ahoj a ktoré máš od velleny? ženské zdravie či intímne zdravie?
@anonym_autor autorka je na čase zložiť ružové okuliare. Máš len 30 a tvoje vnútro, tvoje telo a tvoje emócie jednoznačne na teba kričia, že tvoj chlap nie je ideálny, škriepky nie sú bežné a niečo tam ( zásadné) nie je v poriadku. Vníma to tvoja intuícia, ale v zásade tieto veci vyjdú na povrch neskôr. Ty si presne ten prípad, ktorý si tak o 15 rokov povie, že nemala som sa za neho vydávať, nemala som s ním mať deti, lebo je to zle, zlý vzťah. A tu na MK ti povedia: " a to si nevidela skôr"? A ty odpovieš, no nie, bol to ideálny partner. 🥴Veru že, nie je dačo s ním OK, ale zatiaľ to NECHCEŠ vidieť. Možno ešte musíš dozrieť, dospieť, alebo musia vstúpiť do vzťahu iné faktory. Ja mám už toto za sebou a takého chlapa, by som pustila k vode.
@morpheuss čo ty vieš, čo chcú ženy, zato, že ty si ich mal pár, čo ťa poslúchali, neznamená, že " väčšina žien" to tak chce. To je blud.
@morpheuss ja som žena, ktorá je dominantná v živote a chcem v posteli aj sub muža. Ale je veľa mojich kamarátiek, ktoré sú na vrcholových manažérskych pozíciách a v sexe potrebujú byť práve preto submisívne. Rovnako poznám dominantných mužov, pracovne, pozične, statusovo, ktorí sú v sexe submisívni a chcú, aby to riadila žena.
@anonym_024723 to, že tvoje kamarátky túžia po dominantnom chlapovi v sexe potvrdzuje presne to, čo som povedal... že väčšina žien po takom túži. Mňa osobne priťahujú ženy, ktoré sú submisívnejšie aj aj... a ver tomu, nemám najmenší problém také nájsť. Sexuálna submisivita rozhodne nie je len doménou manažériek... Druhá vec... sexualita je vrodená, resp. vyvíja a definuje sa vo veľmi skorom veku človeka... takže tvoje kamošky by preferovali submisívny sex aj keby sa nevypracovali na vrcholové manažérske pozície.
A ešte mám takú hypotézu... ale je to fakt len hypotéza, ktorú v praxi nemám až tak potvrdenú. Aj žene, ktorá preferuje dominantný sex, dobre padne ak stretne muža, ktorý je v posteli dominantnejší a dá jej to pri sexe pocítiť. Fakt je to len hypotéza a nemám to v praxi odskúšané... lebo mňa proste také ženy nepriťahujú a celkovo neuznávam switch bullshit, za mňa ak je niekto switch, tak to nie je úprimná subka, ale iba baba, čo sa na subku hrá a to ma vôbec neláka
@anonym_024723 to, že tvoje kamarátky túžia po dominantnom chlapovi v sexe potvrdzuje presne to, čo som povedal... že väčšina žien po takom túži. Mňa osobne priťahujú ženy, ktoré sú submisívnejšie aj aj... a ver tomu, nemám najmenší problém také nájsť. Sexuálna submisivita rozhodne nie je len doménou manažériek... Druhá vec... sexualita je vrodená, resp. vyvíja a definuje sa vo veľmi skorom veku človeka... takže tvoje kamošky by preferovali submisívny sex aj keby sa nevypracovali na vrcholové manažérske pozície.
A ešte mám takú hypotézu... ale je to fakt len hypotéza, ktorú v praxi nemám až tak potvrdenú. Aj žene, ktorá preferuje dominantný sex, dobre padne ak stretne muža, ktorý je v posteli dominantnejší a dá jej to pri sexe pocítiť. Fakt je to len hypotéza a nemám to v praxi odskúšané... lebo mňa proste také ženy nepriťahujú a celkovo neuznávam switch bullshit, za mňa ak je niekto switch, tak to nie je úprimná subka, ale iba baba, čo sa na subku hrá a to ma vôbec neláka
@morpheuss mne to nevyhovuje, skúšala som to a nenašla som sa v tom. Ja potrebujem v posteli submisívnejšieho muža. Tým nemyslím otroka, ale ja manažujem celý priebeh a určujem tempo, štýl, frekvenciu apd.
@morpheuss čo ty vieš, čo chcú ženy, zato, že ty si ich mal pár, čo ťa poslúchali, neznamená, že " väčšina žien" to tak chce. To je blud.
@anonym_04e5ba ok, jasné...
Výskum Christiana Joyala a kolegov publikovaný v roku 2015 v časopise The Journal of Sexual Medicine skúmal sexuálne fantázie 1 516 dospelých, z toho 799 žien.
Výsledky:
Sexuálna fantázia --------------------- Ženy
Byť sexuálne ovládaný/á------------64,6 %
Sexuálne ovládať niekoho----------46,7 %
@morpheuss mne to nevyhovuje, skúšala som to a nenašla som sa v tom. Ja potrebujem v posteli submisívnejšieho muža. Tým nemyslím otroka, ale ja manažujem celý priebeh a určujem tempo, štýl, frekvenciu apd.
@anonym_024723 pohodička... úplne ti rozumiem... je fajn, že ľudia majú rôzne preferencie, len som chcel poukázať na to, že čo pozorujem na základe vlastných skúseností...
@anonym_95bbd4 ahoj a ktoré máš od velleny? ženské zdravie či intímne zdravie?
@anonym_bfeab9 ahoj, zenske zdravie skus ;)
@anonym_autor pritahoval ta predtym? Mozno to nas len v hlave alebo sa ti obpozeral. Aku hracku pouzivate? Je s tym ok? Mozno treba skusit inu. Dajte si sex vyzvu jeden mesiac sex kazdy den. 🙂 Aj ked sa cam nechce
@anonym_autor pritahoval ta predtym? Mozno to nas len v hlave alebo sa ti obpozeral. Aku hracku pouzivate? Je s tym ok? Mozno treba skusit inu. Dajte si sex vyzvu jeden mesiac sex kazdy den. 🙂 Aj ked sa cam nechce
@anonym_adb0d5" sex výzva každý deň, celý mesiac, aj keď sa nám nechce. "🙈 To je teda rada, ako pre trošičku mentálne zaostalých, vážne.
@anonym_adb0d5" sex výzva každý deň, celý mesiac, aj keď sa nám nechce. "🙈 To je teda rada, ako pre trošičku mentálne zaostalých, vážne.
@anonym_04e5ba skuste uvidite. Pre hlupaka kazdy hlupy. 🙂😉
@anonym_autor skus to riesit s lekarkou, mozu za tym byt hormony. Mozno sa zbytocne trapis a da sa to riesit

@anonym_autor to vyzera na problem vo vztahu , nie na male skriepky, mozno si uz na neho zvyknuta a sama nevidis, ze nieco nefunguje.