icon

Nemám chuť na sex

3. apr 2023

Ahojte.
Na úvod chcem poprosiť, či by bolo možné, aby ste si zo mňa nerobili žarty , pretože ide pre mňa, o dosť citlivú tému, s ktorou bojujem už dlhšie. Ako žene, mi to nezdvíha sebavedomie. V novembri sme sa po tokoch rozišli s priateľom, veľmi som sa dlho trápila smútkom a od vtedy vôbec nemám chuť na sex. Bola som pár krát už aj na rande, muž fyzicky pekný a ja nič. Tak celkovo, necítim nejakú chuť, príťažlivosť, vzrušenie … k žiadnemu mužovi. Vždy keď sa aj chcem zblížiť , tak začnem myslieť na bývalého.
Už som premýšľala, či zájsť k psychológovi, ale hanbím sa tam ísť s takýmto “problémom”. Tak skúšam takto. Možno nejaká literatúra. Vedeli by ste mi prosím poradiť? Alebo niečo iné? Mám tesne po 30, sex by som si mala v tomto veku užívať a nie byt takto zablokovaná.

anjelicek26
3. apr 2023

Tak su to 4 mesiace a boli ste spolu roky. Neviem, preco si robis taky tlak, ze to uz "musis mat prekonane" a nesmies byt vo faze spracovavania rozchodu... ale mozes... mas na to plne pravo... pochybujem, ze na toto pomoze psycholog ci literatura, to chce cas... venuj sa sama sebe, oddychni si, usporiadaj si myslienky a proste partnera na este nejaky cas vytlac z hlavy, nie je to nutnost, co clovek musi mat... ked prijde ten spravny, bude fungovat aj chemia, ale to kludne moze trvat podstatne dlhsie a je to tak v poriadku...

aurora33
3. apr 2023

Ja si myslím, že je na to ešte skoro. S bývalým ste boli spolu roky, takže za pár mesiacov to neprekonáš. Skus si teraz užívať slobodu, voľnosť, sústreď sa len na seba, nezaťažuj sa zbytočne vecami okolo chlapov a sexu, spracuj rozchod a potom to príde 🙂

micusa2222
3. apr 2023

to je vážny problém, ale prečo ho riešiš na MK ? To je zdravotná komplikácia, šup do sexuologickej poradne..bez hanby,,nie si prvá ani posledná..najideálnejšie aj s partnerom..

andrea_82
3. apr 2023

@micusa2222 bože, ona sa ešte len nespamätala z rozchodu, načo ju hneď posielať do sexuologickej poradne? Veď žiadneho partnera ešte ani nemá...

micusa2222
3. apr 2023

@andrea_82 nemusíš božekať..ja píšem radu jej, nie tebe...a u sexuológa sa nič zlé nedozvie, naopak, môže je dosť pomôcť pri začínajúcom partnerskom fungovaní..

janulka1802
3. apr 2023

Hm, z môjho pohľadu by to bol problém, ak by si bola po rozchode napr. 4 roky, nie 4 mesiace. Je to ešte veľmi čerstvé. A kde je napísané, že nutne musíš s novými mužmi, ktorých ešte ani poriadne nepoznáš, hneď sexovať? Každá to máme nastavené nejako. Ja by som sa neponáhľala do randenia a do sexovania už vôbec nie. Nič Ti neutečie.

mircalla
3. apr 2023

Ja to normalne, psychicky blok. Nejako by som sa nesilila do nejakych rande, je to zbytocne nasilu. Nie darmo aj psychologovia tvrdia, ze si vsetko treba odsmutit. Zbytocne to silis, daj tomu cas. Ja som nemala sex ovela dhsie po rozchode.
Budes akurat viac nestastna, ked budes nasili riesit nejake rande atd. Vsetko ma cas. Takto sa s tym nevyrovnas, naopak len si budes prehlbovat pocit przadnoty. Venuj sa teraz sebe, nejakym aktivitam, muzov neries. Kazda bolest raz skonci

tamtamka26
3. apr 2023

presne ako baby píšu, všetko má svoj čas... zrejme si typ, ktorý nedokáže sexovať len na základe fyzickej príťažlivosti, potrebuješ sa aj vnútorne "zaangažovať" do tej osoby a tak je to správne. Nikam sa neponáhľaj, nedávaj si žiadne termíny dokedy je to vhodné a dokedy nie...

januska12323
3. apr 2023

Ja žiadny problém nevidím. Nie každý je stavaný meniť frajerov v posteli ako ponožky. Na rande a sex nie je nutnosť chodiť keď si po rozchode. Daj sa dokopy, nájdi si koníčky a potom to príde ak budeš chcieť.

kubo654
3. apr 2023

Alfa widow syndrom

danica2711
3. apr 2023

neponáhľaj sa, chce to čas. Keď na tom bude duša už lepšie, aj telo sa prihlási o svoje, neboj sa