Nevera a malé dieťa
Ahojte, asi sa chcem iba vyrozpravat a mozno povzbudit, lebo mi je smutno zo zivota. Po 12 rokoch vztahu nas s 2,5 rocnou dcerkou opustil manzel...nasiel si inu zenu. A to sme mali roky velmi pekny vztah, iba posledne mesiace bolo citit, ze sa vzdalujeme a ze stale pracuje, na mne bola domacnost a dieta. Nic take hrozne sa u nas nedialo, proste taka klasika s malym dietatom-kolotoc povinnosti a unava, ale stale sme sa vedeli porozpravat a podporit. Iba posledne mesiace,ako uz niekoho mal, som ho nespoznavala. Najviac mi je luto, ze po prevaleni nevery sa rozhodol odist. Sice stale opakuje, ze ma zmatok a potrebuje cas, ale odstahoval sa a nadalej sa stretava s milenkou...tak aka snaha, ked sa k tomu postavil takto. Nechapem, ci ma tak zatemneny mozog novym vztahom alebo sa zmenil na takeho sebca schopneho takto ublizit svojim najblizsim a ja som to nevidela? Ale ani nikto z nasho okolia to necakal. Stalo sa to takto niekomu? Nespoznavam ho ani v tom, ze na miesto snahy a prosby o odpustenie hlada chyby vo mne a ospravedlnuje tym svoju neveru. Samozrejme, ze za vzdialenie sa vo vztahu su vzdy zodpovedni dvaja, ale takto sa riesi prva kriza vo vztahu po tolkych rokoch? Viem, ze za to, ze sa rozhodol pre neveru moze on a nie iba milenka, ale aj tak ma mrzi, co su zeny schopne urobit inym zenam. Kde sa vytratila ludskost a sucit? Novej zene staci, ze jej povie, ze " uz si s manzelkou tak nerozumieme"? Ved aj ona raz bude matka maleho dietata💔 Zeny nerobme si toto navzajom.
@anna777115 a vieš ,že sexualny pud je silnejší ako láska,celý život sa točí len o sexe ,sex je všade
Áno,to máš, veľkú pravdu, že sexuálne pud je jeden z najväčších pudov v živočíšnej ríši, ale človek narozdiel od zvieraťa má aj rozum a má schopnosť rozlišovať dobré od zlého.A keď vyhrá u človeka pud, nad rozumom, tak to so svetom ide preto dole vodou ...
Ja som v poslednom čase stretla dosť mužov úplne náhodou, ktorí boli v rozvodovom procese. Napríklad starého spolužiaka v lietadle (strávili sme spolu 8 rokov škole, za tu dobu viem povedať, že bol charakterovo celkom ok). Všetci títo schopní chlapi mi ako nezávislej osobe rozprávali o tých manželstvách všelijaké veci, ktoré nezneli vôbec pohodovo. Napríklad, dohodli sa na viac deťoch, ale manželka už po 1. viac nechcela. Alebo nezhody na tom, v akej krajine žiť. Pri tejto téme uvazujem, či naozaj všetko mohlo byt v poriadku alebo iba tej žene sa to zdalo. Podľa mňa on by povedal niečo úplne ine. Zlyhala komunikácia. A všetci ešte predtým, než vôbec mali termín na rozvod, už mali novú partnerku. Proste medzi tým, kým je naozaj rozvedený od toho mentálneho rozhodnutia a podania papierov býva dlhá doba. A schopní muži sú single veľmi krátko, ak vôbec.
@anna777115 ale veď sexuálny pud vo vzťahoch vždy vyhrá, ak ti niekto nebude voňať a nebude ti s ním v posteli dobre, tak to nebude dlho trvať a rozumu a morálky môžeš mať koľko chceš
@bluka2 mne to niekedy pripadá tak, že je pre nich jednoduché vymeniť ženu za ženu. Veľakrát ssa žena z rozchodu, rozvodu spamätáva, je dlhšie sama a muži vo väčšine, ešte ani rozvod neprejde a to niekedy trvá krátko , už majú niekoho nového.
To, že ti niekto sexuálne vonia a tým ťa priťahuje spôsobujú hormóny a chémia v tvojom mozgu, ale to je všetko ok, pokiaľ mi môj rozum, svedomie nezačne nič namietať.Ved, ja neviem čo na tom nevieš pochopiť, čo človeka odlišuje od zvieraťa.Je, to rozum a morálne zásady.
@anna777115 ale morálka je v každom období sveta a aj človeka rozdielna a každý má na morálku iný pohľad
@kvetinka75
@subartic súhlasím
@minenkak Tak keď, podľa teba má na morálku vplyv obdobie a konkrétny človek, tak stačí ak, sa budeš riadiť heslom "Nerob, nikomu, to , čo nechceš, aby iný robili tebe".V tejto vete je obsiahnutý, celý morálny kódex.
@anna777115 ale ja tak žijem,ja len píšem ,že sa nemá odsudzovať milenka iba na rozpade vzťahu,lebo vzťah je o tých dvoch, troch,štyroch alebo neviem koľkých ľuďoch ktorí si medzi sebou niečo sľúbili
Je mi ľúto co sa ti stalo, posielam objatie
@minenkak Ale, ja opakovane tvrdím, že milenka nie je hlavný vinník pri nevere, ale je spoluvinnik.Niekedy, sa vôbec nemusí jednať o rozpad vzťahu.Naopak, všetko môže byť úplne ideálne vo vzťahu a predsa...
@anna777115 ak má niekto bokovku a tomu druhému to vadí, tak vo vzťahu nie všetko OK
@anna777115 ak ten čo podvádza je vinník, bokovka spoluvinnik,ten podvadzany je obeť?
@minenkak Áno, presne podvádzany je obeť, lebo nemá možnosť výberu, narozdiel od podvádzajúch, ktorý tento výber majú a je len na nich, ako sa k tomu postavia a zachovajú v dávnej situácii.
@anna777115 a prečo je podvadzany,lebo doma není všetko v poriadku a to je vina všetkych vo vzťahu
Vo veľa prípadoch vzťah už nefunguje ako má, aj autorka píše o období kedy bolo cítiť, že sa vzďaľujú, muž stále pracoval..no to mal byť varovný signál, zastaviť sa, prebrať sa, vložiť energiu, ktorá tam nie je, zrejme tú sexuálnu a nečakať, že mu tú energiu ponúkne niekto iný a jasne, že po nej skočil..je to smutné, ale chlap nedokáže zamknúť city a pudy ako žena -matka, ktorá nevníma nič okolo a bohužiaľ ani signály svojho partnera, ktoré tam určite boli, len ich prehliadala..
Ona spoliehala na pekné prežité roky, a partner naopak nevidel vo vzťahu budúcnosť..
Treba žiť prítomnosťou vždy.. minulosť je minulosť a budúcnosť akú si urobíme🫶
Nedá sa spoliehať na nikoho
@minenkak To, je taká hlúposť ktorú teraz tvrdíš, že až.Nevera, tak isto, ako aj vernosť je dobrovoľné rozhodnutie danej osoby.Keď, pociťuje problém vo vzťahu, má ho riešiť, alebo tento vzťah ukončiť a nie podvádzať.To, je čistý alibizmus zo strany podvadzaneho.