Nevieme sa spolu porozprávať
Ani vlastne netusim, co ocakavam, ze mi napisete. Mozno sa len potrebujem vyrozpravat a hej aj mozno vase skusenosti. Mam 27 rokov a nasla som si priatela. Nie sme spolu dlho, je to moj prvy. Predtym som s chlapmi iba randila. No a ide o to, ze ked sme sa stretavali este ako kamosi a neskor ako uz priatelia trávili sme spolu asi tak 2 - 5 hodín času. No podla toho ako sme mohli. A tento vikend sme prvykrat boli spolu cely vikend. Sli sme na wellness a viete ako to byva ste s tym clovekom skoro 24 hodin denne. No a mozem povedat, ze v niektorych veciach som ho spoznala viac ale jedno co ma mrzi je, ze my sa spolu nevieme porozpravat :( teda nie ze sme sa nerozpravali ale ide o to, ze ja som cislo emocionalna povaha.. krehka, citliva a ja musim o vsetkom rozpravat o svojich pocitoch a tak.. a pri nom mi to neslo.. akoby sme sa nenaladili na jednu vlnu.. jednoducho zacali sme nejaku temu, pokecali sme ale nikdy to nezaslo tak do hlbky.. neviem, ci ma chapete alr uvediem priklad.. ked mam nejake tazkosti alebo problemy, poviem kamoske a ta mi spravi komplet psychologa.. vypocuje ma, poradi, povzbudi a nakoniec si este srandu z toho urobime.. a teda viac mam takych kamosiek.. no a mozno som to hladala aj u neho a nenasla.. bolo nam spolu dobre cely vikend ale akokeby mi tam nieco chybalo a mozno je to to, o com som pisala.. aj ked sme sli domov v aute boli chvilky ticha.. akoze nechapte ma zle, ja nechcem aby vkuse sme kvakali a nezatvorili sa nam usta ale mozno mi chyba len take akokeby pochopenie z jeho strany.. neviem ako to inak nazvat.. ake ste mali vy zaciatky? Bolo to stale take super zalubene dokonale alebo boli aj take chvile o nicom kadejake? Ja neviem, ci som precitlivena alebo co ale my ked sme sli kazdy domov po svojom ciyila som sa akokeby ho stracam.. mne uz asi sibe z toho 🙈
Možno je odpoveď v štvrtej vete.
@obkladac že ešte je skoro očakávať neviem čo? Že mám dať tomu čas? Možno som taká, žeby som chcela hneď, aby bolo všetko ružové? A pritom ešte ho ani poriadne nepoznám 🤷♀️
Ty v prvom rade robis chybu v tom, ze psychologa hladas vo vsetkych okolo seba, len nie v realnom psychologovi. Pochop, ze ludia v tvojom okoli nie su zodpovedni za tvoje emocie, a nemaju kapacitu niest okrem svojho emocneho sveta este aj ten tvoj. Celkom uprimne, keby si na zaciatku vztahu aj vyklopila svoj kompletny emocny naklad na nejakeho typka, ktory si chce len uzit wellness vikend, tak je vysoka pravdepodobnost, ze ho uz v zivote neuvidis. Takze je dobre, ze k tomu nedoslo, a je normalne, ze k tomu nedoslo, predocsetkym v zacinajucom vztahu. Tam toto naozaj nepatri. Ty si to mozno neuvedomujes, ale pre ludi je velmi unavujuce, dokola pocuvat niekoho kompletny vyklad dusevneho zdravia a vnutorneho sveta. Takze skor sa sustred na to, preco mas potrebu sa tolko riesit, pripadne chod fakt za psychologom.
Nemas skusenosti,
Nauc sa, ze muzi nepotrebuju kazdu blbinu rozpitvavat az do hlbky, ich nezaujimaju podrobnosti odkialsi z doby kamennej. A uz vobec ti nebude chlap na rande (aj ked je to rande predlzeny vikend so vsetkym co k tomu patri) robit psychologa. Daj tomu este sancu, ale necakaj od neho, ze bude fungovat ako butlava vrba, necakaj od neho, ze bude pocuvat tvoje nekonecne vylevy. Chlapi su pragmaticki. On chce pocut jasnu a jednoznacnu informaciu. "Chcem ist na prechadku k tamtomu lesu." Nie traktat o tom, ze pri tom lese je polotien, prijemny chladok, rastu tam cernice, ty by si tam pookriala, aj by si sa vzduchu nadychala, lebo ked si bola mala tak si do takeho lesa chodievala so sesternicou, ktora je uz vydata ma tri deti a jedno z nich sa zajakava... Kym sa dopracujes k tom, ze treba ist k lesu, tak uz je tma a pri lese su uz jelene na pasi...
Je to môj prvý, máš s čím porovnať, není som si istý že ti bude robiť psychológa, ako tu mnohé ženy píšu mužovi musíš povedať čo chceš nie je telepat.
Myslím, že máš trošku zvláštne očakávania... áno, môj priateľ je môj najlepší kamarát, vieme sa porozprávať o všetkom, aj do hĺbky (samozrejme, že jeden druhému sme sa otvárali časom a postupne), ale víno s kamoškou a "psychologický rozbor" je zase niečo úplne iné... a vieme byť spolu aj ticho, bez toho aby to bolo zvláštne... trošku precitlivelá asi si, no to nemusí byť nič zlé pokiaľ to o sebe vieš a vieš s tým pracovať, ale takto si to skôr pokazíš sama svojím overthinkingom, bez toho aby on tušil, že sa vôbec niečo deje... aby som odopovedala aj na tie začiatky - áno, boli krásne a zaľúbené, ale to neznamená, že boli dokonalé, nie vždy ide všetko podľa plánov atď, ale veď aj o tom to je... šancu by som tomu asi ešte dala, ak budeš mať pocit, že nie ste na jednej vlne aj na ďalej, tak to asi nebude mať zmysel síliť, no pozor, aby si neprežila život vo vzdušnom zámku a nehľadala jednorožca...
och ty mas podla mna velmi skreslene predstavy o chlapoch a vztahoch (cest vynimkam) ale je velmi malo chlapov, s ktorymi sa da viest hlboke debaty a rozoberat emocny stav mysle, duse a srdca 🤷♀️ a ano kamosky si bezne robime rozbor toho, ze sme si rano mali dat inu suknu ale teda od mojho muza to necakam a ani nechcem a hlavne ja osobne mam doma matematicka/informatika, on funguje na 1/0 a jasnych informaciach a butlavu vrbu mi fakt robit nebude, lebo to nevie, cim nehovorim, ze sa mu nemozem zdoverit, ze ma nevypocuje atd. ale urcite to nie je 1:1 s kamoskou
Ako sa píše hore, podľa toho, čo od vzťahu očakávas. S mojím manželom napríklad sa rozprávame stále a veľmi do hĺbky, rozoberáme úplne všetko, vieme o sebe úplne všetko. No z mojich kamarátok ich má veľa vzťahy, kde to tak nemajú, majú taký vzťah, že je tam to Rusko tajomstva, že aj v niektorých situáciách ,,hrajú hry" ak vieš čo myslím, nezveruju sa jeden druhému, naopak u nás vieme o sebe aj kto si kedy prdol a prečo. Je na tebe, aký typ vzťahu ti vyhovuje
tak ides s priatelom na wellness, mate si to tam uzit, a ty by si ho chcela otravovat s nejakymi psychoanalyzami? muzi na toto fakt nie su, a este ked ste spolu len kratko, ved mas kamosky, tak s nim nemusis vsetko dopodrobna rozoberat
"ja musim o vsetkom rozpravat o svojich pocitoch" toto muzi nemusia
Keď máš problémy, alebo sa chceš vyrozprávať, stretni sa s kamoškou. Chlapi veľmi na takéto veci nie sú.
Áno, mali sme chvíle oničom kadejaké 🙂. Ono, my sme obaja introverti, takže tých trápnych tích na začiatku bolo... Ale on mi potom raz na to povedal, že jemu je dobre so mnou aj keď sme ticho. Často sme len pozerali film a túlili sa k sebe. No a dobre sa nám spolu sexovalo, fakt v tomto sme si sadli úplne do bodky, presne takého som hľadala. Tak sme spolu doteraz a často spolu mlčíme, ale už to ani jeden z nás nerieši. Svoje citové rozpoloženia riešim radšej s kamoškou, lebo on po tretej vete vypína prijímač. Čiže fakt to musím skrátiť na minimum. On zas svoje pc informácie a politiku a globálne pohyby na burzách rieši so svojím kamošom, lebo ja po tretej vete vypínam 🤭. Sme spolu 20 rokov 😉.
Veď ste len v začiatkoch.Na rozprávanie o ničom, emócie, rozpitvavanie mám kamarátky.Moj muž veľa toho nenahovori, ale ja sa vyrozprávam on počúva aspoň sa tvári a sme spokojní.ale zase, keď niečo povie trafí klinec po hlavičke.Oni sú emocialne úplne niekde inde🙂uzila si si víkend vôbec to nerozoberaj.
Júj, on je chlap. On nemá rád vykeciavačky a rozoberačky.
Nielen chlapi su taki, keby som bola 48hod s dusevnym hlbkovym analytikom vylozila by som ta doma este za jazdy 😱
To bude tým, že si ešte mladučká a o chlapoch nevieš vlastne nič...Chlapi rozmýšľajú ináč, ako ženy...stoja nohami na zemi a nerozoberajú každú chujovinu do detailov...Ešte šťastie, že som pragmatik, nesnívam o jednorožcoch, niesom romantik, milujem autá, nohavice, botasky a šiltovky...som vlastne ako chlap😝😝 Nejaké precitlivené analýzy by ma prinajmenšom zabili.
Mozno sa neviete porozprávať, viesť hlboké rozhovory a debatovať na témy od a po z. Bud rada za takeho, dôležité su činy a nie kecanie a blaboly. Taky co toho nakeca a dobre mu mele huba, lebo on rozumie zenam a vie ze ženy milujú analyzovanie a dlhé rozhovory, tak takeho nechci, lebo taky zas bude mat milion kamosiek a budes z neho na nervy. Radsej tichý ako kecalek, co len keca a melie papulou a je obletovany, lebo rozumie zenam, ako nikto a len po kavach s kamoskami, drblo by ta z takého.
Uz ked ma zaciatku citis ze ti tam nieco chyba, tak mas rovno aj odpoved. Ja by som sa nemohla dat dokopy s niekym u koho by som mala tento pocit, pride mi to nerealne. Myslim ze si si len myslela ze to bude lepsie. A ked ti to tam chyba uz teraz, ver ze to tam bude uz stale takze tu neni o com. Pokial sa pri niekom nevies uplne uprimne otvoriť a nedokazes viac hovorit o svojich pocitoch, tak by si snim absoluuuuuutne nemala byt 🙂
@heidy222
@hankab pridavam sa k Vam do klubu, ja mam doma tiez taky unikat ❤️ Rozpravame sa uplne o vsetkom, aj o pocitoch, emociach, je moj najblizsi priatel, spriaznena dusa...pri nikom som nemala taky pocit, az teraz pri nom. Ale zo skusenosti a reci kamosiek viem, ze malo chlapov je na take hlboke reci a analyzu pocitov a emocii. Vacsinou su chlapi proste prakticke a pragmaticke bytosti 😉
Na druhej strane, tazko povedat, ci je to sposobene Tvojimi nenaplnenymi ocakavaniami, alebo Vam naozaj "nieco" vo vztahu chyba, aby to bolo to prave orechove..
Moj partner sa takejto konverzacii neotvoril dodnes, sme spolu uz viac ako 8r. Vidim v tom velky problem, casto na to narazime. Ked sa smejeme, je vsetko uzasne, ale akonahle sa mame rozpravat o niecom vaznom .... ak by som teraz s niekym zacinala, najdem si muza, s ktorym nebude takato recova bariera. Tiez som cakala, ze sa pomaly rozkeca... 😃 nedockala som sa.
@elenita je to urcite skor vynimka ako pravidlo, ale ja som zanho velmi rada. Nema problem kedykolvek povedat “prepac”, vyjadrit co sa mu paci a co nie, a to tym najcitlivejsim sposobom aky existuje, aj pri tom sa mi este ospravedlni, ze dufa ze sa ma nedotkol 😅 napr. ked nechce jest to co ja, tak si robi ine a povie mi: prepac, ze takto vymyslam, ale nemam na to prave teraz chut, nevadi? 🤣 kazdy den po prichode z prace sa ma pyta ako bolo, a vidim ze ho to naozaj zaujima, nemam problem sa mu vyrozpravat co je v praci naprd a co ma tazi.
Vsetci ostatni chlapi boli taki ako autorka popisuje, nikdy sa nezaujimali o nic do hlbky, a ked aj nahodou hej, tak som videla ze ma vobec nepocuvaju.

Autorka,
Jedna vec je to, ci mate s praitelom hlboke priatelstvo a vnimas ho ako cloveka, s ktorym mozete byt aj ticho a je vam dobre. Rozumiete si, smejete sa spolu, placete spolu.
Druha vec je, co ty vlastne hladas? Lebo ja tiez nie som nadsena, ked niekto si zo mna robi psychologa - nemam na to ani vzdelanie, ani predpoklady. A vztah musi byt vyvazeny, nielen brat, cerpat od druhej strany.