Nový vzťah
Stretávam sa s mužom asi 3 mesiace, každý máme deti z predchádzajúcich vzťahov, počas diskusie mi už viackrát dal na javo, že sa nemám starať do jeho deti, že mám svojich starostí a problémov dosť,že sa nemám zaťažovať, že on si svoje veci vyrieši sám.... podotýkam bola to bežná debata, takto isto som zvyknutá diskutovať s kamarátkami, kolegami .... dosť ma to zamrzelo....ako by ste na takéto reagovali vy?
Ďakujem krásne za postrehy
Asi závisí, predpokladám, že je tam ešte nejaký kontext. Vychováva deti on, či majú striedavú? Možno doňho kopa ľudí hustí rady a je na to už alergický a tým pádom sa rovno "bráni". Ako dlho je to odkedy ukončil ten vzťah? Alebo je to vzťahovačný muž... Alebo mal zlý deň. A sama by som sa zamýšľala aj nad tým, ako to povedal, lebo je iné
"STARAJ SA O SEBA, DOBRE?!!!?"
a
"Netráp sa nad tým, tieto veci si vyriešim sám, veď aj Ty máš toho dosť."
A potom už asi len čas. Zas 3 mesiace sú krátka doba, človek tak nevie odhadnúť toho druhého, chvíľku trvá, kým sa zladíte.
Takto ťažko povedať, keďže nevieme presne o co sa jedna ani akým tónom to povedal.
Nemohlo to byť preto, že dávate nevyžiadané rady?
@monro ja neviem, možno, rozmýšľala som už aj nad tým
Mozno zavisi ako ta on vnima po 3 rocnom vztahu.
- Ako dočasnú frajerku na radovanky a fajn kamaratstvo?
- alebo ako potenciálnu partnerku na celý zivot, kde budete zdielat vsetky radosti, starosti a budete casom jedna velka rodina?
... alebo tretia mooznost: este nevie, čo od vztahu s tebou očakáva...
@zmrzlinka2021 3 mesiace sú spolu
Ja mám vzťah, tiež máme obaja deti, sme spolu 3 roky a doteraz si na to dávam pozor....
@monro ak by som sa mohla spýtať, čo to znamená dávať si pozor, ja som ešte takýto vzťah nemala, vôbec sa nevyjadrovat k nejakému problému pokiaľ sa nespyta na môj názor?
Tiež mám začínajúci vzťah, ja dieťa, on dieťa. Ale čo sa deti týka, zatiaľ sme na tom takto: dcéra (5r.) žije so mnou. Samozrejme, že keď je priateľ u nás, vidí a počuje veľa veci. Vníma môj štýl výchovy. Ale nikdy ho nekomentoval. Ak aj chce dcére niečo doniesť, opýta sa má vždy (čokoládu napr.). On má syna (10r.). Má ho príležitostne. Tiež sa poznáme, tiež som už zažila pár situácii, kedy musel zasiahnuť ako rodič, ale tiež som to nikdy nekomentovala. A už vôbec si navzájom neradime, ak to tá druhá strana nechce. Je iné, ak sa sama opýtam, čo by robil na mojom mieste...
@loyda je pravda nepýtal sa, takže nevyziadana rada, budem sa to musieť naučiť 😔
@loyda ďakujem 🙂
No, naucila som sa nekomentovat uplne vsetko. Po tych rokoch uz viem, kedy prijme veci, ktore hovorim a kedy nie. Teda, co sa tyka vychovy deti.
A mošno to myslel tak,že ti nechce pridávať záťaž navyše a on to zvláda sám v pohode.
Kazdy je na svoje deti haklivy a vychovava si po svojom a nikto nepocuva rad nevyziadane rady ako by mal co spravit. Musis sa naucit len vypocut a neradit pokiak sam o to nepoziada a aj to ho budes musiet lepsie spoznat,aby si vedela,kedy naozaj chce pocut radu.
@brembo je to možné
@marca12 Keďže väčšinou sudime podľa seba tak sa to budem musieť naučiť, lebo mne rady nevadia, vypočujem si a aj tak urobím ako ja uznam za vhodné....

záleží aj na tom, akým tonom to povedal. Či ťa chce ozaj chrániť a nedávať ti na plecia toho ešte viac, alebo to bolo skôr takým arogantnejším spôsobom - čo ťa vôbec do toho. V tom prípade by som zvážila, či sa s ním ešte budem stretávať. V prvom prípade by som mu povedala, že mi na ňom záleží a chcem mu pomôcť ak má problém, príp. vypočuť si ho a pod. a že by ma mrzelo ak by vyhľadával pomoc, útechu inde a nie u teba, že mu chceš byť oporou