Obnovenie sexuálneho života po náročnom pôrode
Ahojte , nemala som úplne že najťažší pôrod , ale malý mal cez 4,5 kg , samozrejme nastrihli ma, dlho ma zasivali vyše hodiny...
Chcem sa spýtať , už som po šestonedelí a prvá otázka je otázka chuti, jednak som si zvykla , sex som nemala 3/4 roka a druhak sa veľmi bojím bolesti. Ako ste to mali vy , ktoré ste boli tak moc šité a nastrihnute? Na kontrolu má dr objednal až za mesiac , vraj to stačí a budem to konzultovať samozrejme s ním že či je to dole všetko ok a podobne. Ale zaujimal by ma názor žien ktoré majú rovnakú skúsenosť ako ja, ako moc bolel sex a či sa chuť naň vráti. ( Nekojím priamo ale odsavam mliečko, ešte hormóny ? )
Ďakujem za odpovede
No ja som mala asi teda lahky porod a bolelo to. Prve razy len ja nahore aby som si to mohla vsetko osefovat. Postupne to preslo.
Ja som mala ťažký porod a velke poranenia,takze chápem..po sestonedeli som pripravena nebola..asi až tak 3-4 mes po pôrode, ale manzel bol chápavý, všetko som s ním komunikovala a našťastie ma styk ani nebolel a dokonca mám pocit, že si to užívam viacej ako predtým..ak by aj prvý pokus bolel, tak netreba panikáriť, treba vyhľadať fyzio čo sa špecializujú na panvové dno a cvikmi sa to vie upraviť..všetko chce čas a intimita pre ženy je najmä o pohode,takze sa do ničoho nesil a príde čas, keď sa na to už budeš citit
Ja síce nie po pôrode ale gynek operácii vo vchode do pošvy, kde bolo tiež strihane, tiež šité.. a prvé razy bola riadna bolest, možno to bolo aj psychického pôvodu neviem... bolo to čisté zúfalstvo skutočne, plač, myslela som si, že už nikdy si sex neužijem, veľmi nerada na to spomínam. Ako sa píše vyššie, prvé razy ja hore aby som vedela korigovať. Našťastie mam úžasného partnera, ktorý všetko chápal a držal so mnou. Postupom času sa všetko upravilo a je to lepšie a príjemnejšie ako predtým. Chce to len čas.
priprav sa na to ze zaciatky budu tazsie. treba to len "rozchodit" nic ine nepomoze. aspon teda u mna to bolo zo zaciatku bolestive neprijemne trapenie aj ked sa manzel snazil a aj ked som si to riadila ja sama. ale nadstavila som si to v hlave tak ze jednoducho inak to nepojde a nejako sa k tomu normalu musim dopracovat. bolo to cele nejake uzke citlive bolestive a suche. (samozrejme u teba to tak vobec nemusi byt)
neviem ci kojis ale ak ano tak aj pocas celej doby kojenia byva toto miesto suchsie ako inokedy takze rozhodne odporucam kvalitny lubrikant. inak teraz neviem ale mne sa zda ze existuje aj nieco take ako znecitlivjuci. hej znie to divne kedze v sexe ide o citlivost ale tak mozes to pozriet ak by si zistila ze ta to naozaj velmi boli.
a treba informovat teda aj muza nech vie co ma cakat. asi nejake vybuchy orgazmov u teba chvilku potrvaju. vlastne mne to prislo ako cele zacinat znova.
neboj ono to prejde. mozno skor mozno neskor. mam za sebou tri porody a tri zaciatky a poviem tak - cim castejsi trening tym ten normal prisiel skor. a kludne na zaciatku aj len par minut tam dole a dokoncite inak.
Asi je to individuálne, môj syn mal 4,25, natrhla som sa, šili ma tiež asi hodinu a chuť na sex som mala rýchlo, aj bol už po 4 týždňoch.
Ja odpoviem len co sa tyka chuti, mne sa este nevratilo libido naspat, som rok od porodu, ale proste dojcim, nespim…beriem to tak, ze je to nirmalne
Ja som mala 2 veľmi ľahké pôrody.
Po prvom som nerobila nič, a prvých niekoľko krát sex bolel. A dosť. Trvalo chvíľu kým sa to vrátilo do normálu.
Druhý raz som cvičila výcviky na panvové dno 15-30 mi ut každý deň asi 4 týždne. A sex bol úplne normálny, bez bolesti, bez problémov už na prvý raz.
Možno je to náhoda ale veľmi by som odporúčala tie cviky. Veľmi mi to pomohlo aj s únikom moču, ktorý som mala po druhom pôrode.

Co sa tyka chuti, samozrejme, ze to mozu byt hormony a mozno aj podvedomi strach z bolesti... Ja som bola tiez dostrihana az az (sice kvoli inemu dovodu, ako ty), dokonca sa mi rozislo sitie, tak mi nasledne museli robit aj korekciu 🥴...Ja odporucam z vlastnej skusenosti pouzit lubrikant pri zaciatkoch a ist na to naozaj velmi jemne. Casom by sa to malo dat uplne do poriadku ☺️.