icon

Očakávania vo vzťahu

29. máj 2023

Ahojte. Dnes mám také zamyslenie- očakávate niečo vo svojom vzťahu s partnerom? Myslíte si že kto nemá žiadne očakávania má lepší vzťah? Hovorím o dlhoročných vzťahoch nie o vzťahoch ktoré trvajú 1,2,3.…..

liljana
•
29. máj 2023

Ocakavam to, co davam. Necakam a neposkytujem nesplnitelne.

pralinka25
•
29. máj 2023

zalezi od toho co si predstavujes pod pojmom ocakavanie. mat iste standardy je v poriadku. treba si hladat partnera ktoryti vyhovuje fyzick,y emocionalne aj psychicky. ma nejake hodnoty atd.
ale ocakavania akoze bude robit nieco ako si ty predstavujes, zmeni sa v niecom, uvedomi si nieco atd. tak to bude asi zbytocne.
ja som sa naucila nemat ocakavania od nikoho. dokonca ani od vlastnych deti. ani od partnera a kamosov. neocakavam nic. skratka ich beriem takych aki su. deti teda vychovavam to je samozrejme. vstepujem im co treba ale neocakavam.
u partnera spolocne makame na nasom vztahu, zivote, veciach ale neocakavam nic.
a od vztahu neocakavam tiez nic. pracujem na nom ako viem. co sa mi nepaci preberieme pripadne spolu riesime a vlastne ani neviem co by som ocakavat mala. ak by mi nevyhovoval a nepomoze ani nejake usilie k zmene k lepsiemu posuniem sa dalej.

h2
•
29. máj 2023

Čo máš konkrétne na mysli? Lebo každý niečo očakáva. Lásku, pekné správanie, úctu, záujem, pomoc, psychickú podporu... Či máš na mysli niečo iné?

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
janetinka27
•
29. máj 2023

myslim si, ze kazdy z nas musi mat o vztahu urcitu predstavu, urcite ocakavania. zit uplne bez ocakavani je take "cvrčkovské" prezivanie zo dna na den. lebo pride situacia, ked od partnera ten druhy nieco chce a vtedy zisti, ze ten partner nema zaujem alebo moznost mu to poskytnut.

majlo1234
•
29. máj 2023

Ocakavam vela, celkovo mam vysoke naroky na manzela a potom som casto nahnevana😃psychologicka mi povedala, ze nemozem ocakavat to, co viem, ze nesplni a potom sa hnevat. To je u nas zacarovany kruh

toskanka
•
Autor odpoveď zmazal
•