Odcudzenie sa vo vzťahu
Ahojte ,s mužom sme spolu niečo cez 20 rokov.Posledných pár mesiacov cítim,že sme sa veľmi odlučili,či v posteli alebo v spolunažívani.Mám dosť ťažké obdobie,cítim sa že mám pocit vyhorenia,cez leto som sa mu to snažila vysvetliť,čo ma škrie z jeho strany pochopenie nebolo.Tak som to vstrebala sama do seba ale stále príde taká chviľa,kedy mám stres hlavne z tejto doby,financii ked sa snažim o tom rozprávať opať žiadne pochopenie.Tak sa pomaly uzatváram do seba a odpovedám len keď sa ma niečo opýta.Vždy som bola veselá kopa,srandovala som kde sa dalo,ale teraz ....ani sama to neviem pomenovať,mám z neho pocit,že ma už nemá rád a čokoľvek chcem riešiť len ma zakrikne a to ma strasne ubija.Ako sa vratiť späť,kedy to bolo fajn?
to v tomto smere s mnohými chlapmi je to na nervy, my sme sa tiež kvôli tomuto pochytili jedného času, lebo teda ja oveľa viac vnímam túto dobu ako to je, ako to ide a mám strach, drahý ten je flegmatik a furt nad tým čo som mu vravela hádzal rukou, až som mu povedala, že keď sa mu zdajú moje problémy, veci čo ma trápia malicherné tak proste nemusíme spolu byť, lebo potrebujem podporu aj od neho a vtedy precitol
Ahoj, ja som s manželom len polovicu toho čo ty. A tiež sme úplne odcudzení, nerozpravame spolu, nespime spolu, sexu je veľmi malo. A som na tom podobne ako ty, z veselej kopy sa stala uzavretá kôpka nešťastia. A neviem si rady. Manžel ma záujem o nápravu ale asi nie skutočný, pretože po sľuboch nikdy žiadne zmeny neprichádzajú.
No tak každý to berie inak, u nás je to naopak, moj muž je ten, čo stresuje, pofrfle občas, čo bude ako bude všetko ide hore, atd. ale ja som úplne v klude, pretože viem, že toto horekovanie a frflanie ešte nikomu nič dobré neprinieslo. Proste normálne žijeme dalej, ja osobne som zažila aj horšie časy, ked som ozaj nemala peniaze a bola som sama s dieťaťom, takže možno aj preto to beriem inak. Neviem akým štýlom si to mužovi povedala, treba vždy hovoriť o sebe a o svojich pocitoch, nie štýlom, že ty si taký a onaký a ty mi nedávaš to alebo ono. V prvom rade musíš byť spokojná sama so sebou. Nie je to jednoduché, viem. Ale skús na tom popracovať, robiť si malé radosti aj sama pre seba. Kúpiť si kvietok alebo nejakú maličkosť, ísť na prechádzku, na kávu s kamoškou. Bude ti lepšie.
Snaz sa znova byt tou zenou, do akej sa zamiloval. Lebo on na tvoje problémy uz nema "nerv". Pories si problemy a zabudni na to, ze mas doma pevnu skalu. Niekedy aj ta skala sa vie zatriast. Ked ho chceš, pritiahni si ho k sebe. Ale najprv musis získať samu seba. Skus osloviť niekoho iného, rodinu alebo kamaratov. Neboj sa požiadať o pomoc aj inych ľudí ako svojho muza. Ono to pride, aj keď je to dlha cesta.
Pozri mozno sa tvoj muz tiez trapi co bude a ako bude. Tazko sa v takych chvilach nachadza podpora aj pre inych. Je jednoduchsie odvrknut lebo ta nema ako podporit. Mozno sam potrebuje podporit.
@barborachors ako prepáč ,on na moje problemy nemá nerv,ver tomu,že s čim som si v živote prešla sama s detmi,kym bol preč niekoľko x a nie týždeň,mesiac,to boli niekoľko mesačné odlučenia v živote som ho nezaťažovala problemamy ,podporu odomna mal vždy,teraz potrebujem trošku ja podvihnuť a nič....
@beata_k podpory mal a má z mojej strany dosť,vždy ho vypočujem ,teraz to potrebujem ja ,ale druhá strana to nejako prehliada,nechce vidiet,pocut ,riešiť
@ahoj0 držme si palce
Aj manželstvo je taká sinusoida, raz hore inokedy dole, tak mu to povedz úprimne a na rovinu ako tu.. ty ho vždy vypočujes a on tvoje starosti nerieši. Na rovinu mu povedz, že teda komu sa máš zveriť ak nie jemu? (Susedovi?) Možno aj jeho trápia starosti? Zveruje sa ti?
to ma moc mrzi, lebo ano chapem, chcela by si od neho to, co si mu ty dala kedysi. no neviem, ako neviem si predstavit, ako by si ho k tomu chcela prinutit. zjavne vam to proste cele prestalo fungovat

máloktorý muž ťa podrží v ťažkých chvíľach. Hlavne vlastnú ženu a po 20 rokoch. Neviem v akom si stave čo sa týka práce a financií. Vždy boli nejaké ťažké obdobia ale nejako sa neutápam v depkách že ide zlá finančná situácia. Aj tak to depky nevyriešia a iba sa to môže zhoršiť. Pokiaľ máš vlastné bývanie, prácu, nemáš vážne zdr.problémy užívaj si život. Máš vlastne všetko.