Odmietam manžela v posteli

24. mar 2024

Ahojte baby, som 3 mesiace po porode… začnem asi stym že tehotenstvo po IVF, cele tehotenstvo sama doma na PN hore nohy pribrala som 30 kg… predtým som bola vzdy chudá nikdy som nemala problém s nadváhou… muž mi občas povedal ( ze on iba srandoval zevraj) ale nie raz sa stalo ze mi komentoval vahu a tak.. ranilo ma to dost.. teraz po porode mi chyba zhodiť stále ešte 15 kg som po cisárskom takže nejaké fitko ešte nehrozí.. ale problém nastal vo mne… nemám chuť na sex s manželom, nechýba mi to nemám na to vôbec náladu pritom nikdy som takýto problém nemala vzdy som sa na to tešila rada skúšala hocičo.. teraz vôbec parkat sme spolu spali a ja neviem myslím ze to bude tým ze sa necítim ok vo svojom tele alebo ja neviem… mali ste to niektorá podobne? Čo stym? Chudnúť plánujem hneď ako sa bude dať cvičiť.. ale manžel mi už vyčíta ze som sa zmenila po porode a pod ze prečo snim nechcem spat a tak… je to iba obdobie či?

mabenn
24. mar 2024

"som 3 mesiace po porode" ...to je cele

autor
24. mar 2024

@mabenn hormony asi čo?

deti95060810
24. mar 2024

áno hormóny a únava zo starostlivosti o dieťa...

mirkava
24. mar 2024

Rok po pôrode som nemala chuť na sex... neboj príde to, všetko chce svoj čas.

autor
24. mar 2024

@mirkava hej úplne sa cítim ze som to neni ja, viem zw sa toho veľa zmenilo ale všimla som si ze s muzom sme sa odcudzili veľmi… ale z mojej strany skôr viac… muž chce snaží sa ale ja proste vidím ze zanedbávam manželstvo aké neviem stym teraz nič urobiť

vanilkovazmrzka
24. mar 2024

Boze ved si kratucko po porode, daj sebe a svojmu telu trochu cas na regeneraciu, par kil hore dole s tym nic nema spolocne. Vysvetli manzelovi, ze sa na to este necitis, povedz mu aj ze sa citis zle kvoli nadvahe, a ked neni debil urcite ta pochopi a podpori a nebude ta do nicoho tlacit. Tu intimitu a vzajomne puto mozte s manzelom pestovat aj inym sposobom.

ariannazara
24. mar 2024

@mirkava presne aj ja dosť dlho to trvalo než som sa naštartovala a prišla aj chuť. Bol to masaker, vôbec ale vôbec mi to nechýbalo.

walentina7
24. mar 2024

Sa premôž a ho poteš. On nemusí vedieť, že nemáš chuť.

angela85
24. mar 2024

Ani ja som po pôrode nemala na to chuť,ale snažila som sa kvôli manželovi a manžel veľmi pozorný mi chuť časom prinavrátil. Tolerancia by mala byť z každej strany. Z jeho v Tom že ty si krátko po a hormóny si robia svoje a ty nemáš chuť,kvôli bolesti,vyčerpanosti a aj kvôli svojmu telu a proste hormóny. A ty by si mala byť tolerantná voči nemu lebo on zas kvôli hormónom to zas potrebuje. Ak bude manžel voci tebe citlivý a pozorný tak aj tebe sa časom chuť vrati

marseillefan
24. mar 2024

Ja som po prvom pôrode manželke v Lidli kúpil také plastové dózičky, aby sme mali na jedlo a tak... keď som ich domov, tak mi nadávala, že prečo som takú zbytočnosť kúpil, že ja aj svokra (práve bola na návšteve) sme len bez slova stáli s otvorenými ústami... neboj, všetko bude ok...

katka700
24. mar 2024

Vieš tvoj muž si za to tak trochu môže sám. Mal blbé kecy koľko vážiš a v tebe vznikol blok že nie si dosť atraktívna. Podvedome si sa nastavila že sex až keď dáš dole tých 15 kíl.
Porodila si mu dieťa mal by ťa "na rukách nosiť" alebo aspoň podporovať a nie mat ďalšie blbé kecy ako si sa zmenila a on chudáčik si nezatrtka.

lili1313
24. mar 2024

Únava, hormony a ak ešte aj kojíš tak to už je libido úplne odstavené. Zlepší sa to ale čo dovtedy? Muži pre toto nemajú sami od seba pochopenie (vlastne pre nič sa mi zdá). Ale skus mu otvorene vysvetlit ake su príčiny, ze to prejde a povedz mu aj že potrebujes jeho podporu kvôli sebavedomiu. Ak je ako osobnost zdravy a iq, eq ako tak na urovni tak priamy rozhovor by mu mohol otvorit oci.

daniela2202
24. mar 2024

Tak ho poteš ručne ... 😁...ak ťa ľúbi, pochopí, že si po pôrode krátko a bude pekne čakať. ... možno aj rok ...😁👉

aurinia
24. mar 2024

Chudnut sa da aj stravou, prechadzkami, nemozem "teraz cvicit" je vyhovorka. Ked nemas chut na sex tak ho este rada mas, ci? Bozky, pohladenie aj to chlapovi chyba. Nakoniec ho urob rukou alebo ustami.
Ked tu nechces o pol roka pisat prispevok, "muz ma asi milenku, schovava si telefon".

karolinakr
24. mar 2024

vôbec ho fajčiť nemusiš, aby si nenašiel milenku, ženy, ktore si myslia, že dlžia mužovi jednostranné orály, nech to robia, ostatných sa to netýka..
čo sa kil tyka, povedz, ako sa cítiš, niekto schudne rychlejšie, niekto pomalšie..možno mu to na koniec nebude vadiť - tých 15kg a maš problém len sama v hlave.
rukou si to môže aj robit sam...schválne to píšem, lebo ked muž nechce sex, vždy sa radi ženam, aby si to vybavili samé so sebou ..ale ked mu ručne pomožeš, možno nebude proti..
jaj a dalšia požiadavka, po pôrode chudni, že maš len vyhovorky...
zas dvojity štandard, muži po operacii a chorobe nie su nuteni potiť sa v posilovni..
3 mesiace po pôrode je skoro, je pravda, že nejaka fitneska začala cvičit hned, ale ta sa tym živí..
proste neviem, nejak sa nastavit tak, aby ta to postupne začalo bavit...začať malými krôčkami a postupne pridávať a rešpektovat aj prírodu...aj to telo ma svoje fazy, kedy sa dáva do poriadku..
lenivost je zas druha vec, ale to asi nebude tvoj prípad

domkakvet
24. mar 2024

Ved mu povec ze si kratko po porode, mas este unavu.

gabriela2952
24. mar 2024

Podľa mňa má na tom niečo aj to jeho komentovanie na tvoju váhu, ono aj keď o tom srandoval tak sa to do pamäti vryje.

nazli24
24. mar 2024

Veď tak zas ruka...pusa..posnaz sa nejaké bozky pohľadanie.chaoem že si ko z. Dieťaťa ale Premoz sa aspoň takto..ved to je 5 min práce vyfajčiť ho a pod .lebo tu budeš o rok písať že ..muž pozerá porno a schováva telefón čo mám robiť asi ma podvádza

h2
24. mar 2024

Ak dojčíš, je to hormónmi. Vlastne, aj keď nedojčíš. Je to proste príliš skoro po pôrode. Príroda to tak zariadila, že kým sa žena plne stará o jedno dieťa a jej telo nie je v stave znovu otehotnieť, tak tá chuť na sex tam proste nie je. Daj tomu čas, vráti sa to do normálu.

spratek
24. mar 2024

Telo je tak nastavené po pôrode, potrebuje čas, sú to hormóny. Keď sa tie ustália, aj toto sa dá do poriadku. Hlavne sa treba prijať samú seba v hlave, zmenenú, inú, novú, potom to pôjde ľahšie 😉

unicornlady
25. mar 2024

Vôbec sa nečudujem, že nemáš chuť.
Počas náročného tehotenstva, namiesto toho, aby ťa manžel podporoval, ako to zvládaš, ti "akože zo srandy" (neviem, či jemu by sa páčilo, keby ho zo srandy zhadzuješ, je to primitívne) kritizoval postavu.

Po pôrode, zase, namiesto povzbudenia a podpory, ťa zase kritizuje.

Podľa mňa, si si vytvorila vnútorný blok voči nemu. Cítila si sa ublížene, tak si si vystavala múr, aby ti nebolo ublížené ešte viac. Je to normálny psychický proces v tele. Jasné, že ste sa odcudzili.

Mala by si to manželovi povedať. Že to spôsobil tou kritikou a teraz sa nevieš voči nemu otvoriť, že narušil tú dôveru.

mladena
25. mar 2024

@marseillefan ahoj, zaujímalo by ma čo si svojím príspevkom myslel 🙂 že ako žena mala blbú náladu či čo? Lebo nevidím súvislosť s príspevkom. Ja autorke žiaľ poradiť neviem bo nie som po pôrode

marseillefan
25. mar 2024

@mladena Napísal som to chaosne, viem, ale narážal som na popôrodnú depresiu 🙂 Žena je po pôrode úplne iná ako obyčajne a časo sa to vráti do starých koľají..

mladena
25. mar 2024

@marseillefan jasne, chápem, no teda vlastne.... ja nie som po pôrode 🙂

foterlotor
25. mar 2024

Ludia su strasne sebecki a tam je problem. Ved ked nemam chut tak sa vcitim do partnera a predstavim si, ze ako mu asi je, ked ho odmietam. Ked uz je problem sex tak bozky a sprav mu to ustami, rukou. Kde je problem?

karolinakr
25. mar 2024

@foterlotor mysliš, že muži to takto riešia? videl si chlapa, ktory nema chut na sex a ide lizat? poznaš takeho osobne?

puklica13
25. mar 2024

@foterlotor cize zena ked je unavena a nema chut je sebecka a chlap co vyzaduje sex od takej zeny aj ked ona nechce nie je sebecky? Fakt by som chcela vidiet chlapa co spravi zene oral aj ked on nema chut na sex..🤣

beata_k
25. mar 2024

Ak dojcis, tak ta chut ani nepride. Je to ok. Casom sa to zmeni.

thoughtfulweirdo
25. mar 2024

Pestujte intimitu inak, nie sexom. Čím viac sa odcudzíte, tým ťažší bude návrat naspäť. Bozky, dotyky, objatia, túlenie, to musí fungovať, aj keď nie je aktuálne sex.

makodob
26. mar 2024

Ja to hormonálnou zmenou po porode, máte dieťatko, postava sa zmenila a všetko sa zmenilo. Ja som tiež nemala chuť po porode, dokonca som istý čas, ani nevedela dosiahnuť orgazmus, kým sa to všetko nedalo aj vnútorne doporiadku, no postupne sa to zlepšovalo, ale manžela som neodmietala. Ono aj dojčenie dosť potláča chuť. Skús nájsť medzi tým balans, popros aj ty jeho o čas, ale na druhej strane mu prejavuj náklonnosť aj inak. Ono sa to začne zlepšovať a hlavne on pocíti tvoj záujem o neho. Nenechaj to zájsť ďaleko, odsudzenie a dlhodobé je veľmi zlé a ešte ťažšia je cesta spať. Mimochodom schudla som po porode 30kg len úpravou stravy, nemusíš čakať na cvičenie, to je viacmenej na spevnenie.