icon

Odsudzujete ženy, ktoré sa neholia?

25. feb 2025

Sú podľa vás ženy čo sa neholia nechutné?
Sú?
Odsudzujete takéto ženy?
Mám 21ročnú dcéru, ktorá sa neholí, má citlivú pokožku, a je aj zástancom toho, že ochlpenie je prirodzená vec.
Ako matka som s ňou na túto tému mala viac debát, odmieta to, považuje za zbytočné a za stratu času. Čo sa týka ostatných vraj jej na názore iných nezáleží, ona je so sebou spokojná. Hygienu samozrejme dodržiava každodennú.
Odsudzuje spoločnosť takéto ženy?
Ako by ste to prijali, ak by išlo o vašu dcéru?

Strana
z9
pribinak
25. feb 2025

Nie, neodsudzuje a hlavne ju neodsudzuj Ty. Najmä ak vieš že má citlivú pokožku a nemusí jej holenie prospievať

kaca222
25. feb 2025

Ja si myslím, že to nie je vaša vec, dcéra je dospelá.
Moja mama mi z času načas povie, že si mám vytrhať chlpy na chrbte a krku zozadu, otravuje ma to a vždy nad tým prevratim oči. Keď začne otravovať ešte viac, poviem jej, že tak ma nemali urobiť chlpatú a nech mi s tým dá pokoj.
Áno, chlpy sú prirodzené, niekomu vadia, niekomu nie. Mne osobne vadia v podpazuší, na pupku, občas na rukách keď už sú moc husté. Kde si ostatní nechávajú chlpy mi je jedno

ivik4
25. feb 2025

Ja neodsudzujem vobec, mne je uplne jedno ci je alebo nieje niekto oholeny. Mne osobne chlpy na mne vadia ale druhych neriesim. Skor v lete chlpate pazuchy mozu dost zapachat, to by mi uz vadilo

januska12323
25. feb 2025

Má pravdu, chlpy sú prirodzené a ty jej nemáš čo hovoriť aby s nimi niečo robila. Mne je úplne jedno čo si kto robí zo svojim telom pokiaľ sa ma to netýka. Teda keď sa umýva to úplne stačí.

zuzanita1609
25. feb 2025

Keď má ešte citlivú pokožku a odsudzovať za tých pár chlpov? 🙄 Veď snáď nie je orangután. Ako to cíti,tak nech je. A keď je správna hygiena,tie chlpy na akýsi zápach vplyv nemajú.

procrastique
25. feb 2025

Ja mám napr ekzémy a ošupujúcu sa kožu na celom tele. Čuduj sa svete, dovolím si v lete nosiť holé chlpaté nohy a k tomu šortky a teda nik nadomnou negrcal :D

autor
25. feb 2025

Ďakujem za odpovede.
Ja ju neodsudzujem, zvykla som si už na to :D len som bola zvedavá na názor, ako by ste sa k tomu postavili keby šlo o vašu dcéru. Lebo dobre vieme akí sú ľudia a tu som si tiež viackrát prečítala ohľadne holenia všeličo, že aké je to nechutné a podobne

pribinak
25. feb 2025

Nechutne sú upistane fifleny ktoré nemajú na práci nič iné len hodnotit iných ľudí

Bonznem samu seba, je zima a neholim si pravidelne nohy, nechce sa mi 🤣🤣

ina2405
25. feb 2025

Vadia mi smradľaví ľudia, nie neoholení. Na mne sa mi páči hladká koža, ale nenapadlo by mi odsudzovať niekoho za chlpy.

mimachicha
25. feb 2025

Ma dcera priatela? Mozno najde takeho, ktoremu to bude prekazat a bude mat motivaciu to riesit. Alebo si najde takeho, ktory to ma v pazi a neriesi. Ja zastavam nazor “Zi a nechah zit”!… kazdy nech si robi podla seba, pokial tym neublizuje inym.

reanda
25. feb 2025

bola by som stastna, keby ma dcera takyto pristup

nynia
25. feb 2025

Neviem ako spolocnost to bude vidiet-vediet, ci sa holi pokial to nejak verejne nebude ukazovat... Myslim, ze to je vec toho cloveka max partnera s ktorym bude viest intimny zivot a tam je to o preferenciach aj zenam sa pacia rozny muzi niektorym uplne vyholeny niektorym nie. Takze spolocnosti (aj mne ako matke) je to uplne jedno, viac ide o hygienu ako samotne holenie.

kavasmliekom
25. feb 2025

Takto, neodsudzujem, ale dcéru by som presvedčila aby si aspoň podpazušie holila. 🙈 U cudzích mi je to absolútne jedno, aj keby si tam sadili petrušku 👅

nin12345
25. feb 2025

No nic v zlom ale aby moja mama v mojich 21 rokoch riesila moje ochlpenie na modrom koniku s cudzimi ludmi by som sa prepadla pod zem. A k vasej otazke je to normalne, je to jej vec a nikoho do toho nic aj keby chodi ako orangutan..

sono2
25. feb 2025

No tak neviem. Je to dosť zvláštny, rázny názor. Kto vie. Uvidí, aký štýl mužov bude priťahovať. Osobne si to neviem predstaviť na sebe myslím.

lucia13022023
25. feb 2025

Neriešim druhých. Mne sa ochlpenie na mne nepáči, milujem hladkú jemnú pokožku, ale to som ja. Keby som ok s chlpmi, bolo by mi srdečne jedno kto si o tom co mysli.

zuzanita1609
25. feb 2025

@reanda chcela som to napísať. Dcéra je veľmi rozumná,je jej úplne fuk,čo povie jej okolie na pár chlpov a ešte aj keď má citlivú pokožku a je jej zdravie prvoradé,než čo povie okolie....och 🙄. Rešpekt dcére 🤗.

sono2
Autor odpoveď zmazal
fantaghiro21
25. feb 2025

Nuž ,nedávno tu bola diskusiá,kde mama zakazovala sa holit dievčine (myslím že mala okolo 12-14r)
Všetky tie,čo tu píšu,že je to normálne sa neholit,v tej diskusii sa prikláňajú,že je normálne sa holiť už aj skôr....Tak je teda neviem....

Ja síce sa snažím iných neodsudzovat.
Ale sama nevydržím mať chlpaté nohy, pazuchy.
Aj cez zimu sa epilujem-a to mam citlivú pokožku.(Preto nepoužívam žiletky )
Používam epilator už roky.
Veľmi dôležité je správne ošetrenie kože, dezinfekcia a nakremovanie....

Či je to v dnešnej dobe moderné či nie, podľa mňa základné časti tela oholiť je už základ pre hygienu zeny...
Neviem si predstaviť ísť niekde na rande s manželom,v sukni,a mať divočinu na tele ...také neúctivé

sorciera24
25. feb 2025

som rada, že sa našla 21ročná, kt. ma viac rozumu než mnoho dospelých - hlavne teda, šo sa týka, že je to jej vec , je so sebou spokojna a nik sa nema do toho starať...lebo má absolútnu pravdu, odsudzovať ju môžu absolutni chudaci ..... tebe to môže byť tiež fuk, je to jej telo, jej spokojnosť, o to viac ak ma kožne problémy....prečo má trpieť kvoli spoločnosti, tebe?...lebo máte iný názor a podliehate modnemu tendu (ano, nic viac len modny trend)..... mne ako cloveku je uplne jedno, kto ma ake chllpy akde...je to vysostne záležitosť každeho a nik nemá pravo sa do ineho tela starať..... mna len fascinuje, že kam sme až dospeli, že takuto osobnu vec ide mama riesiť na internet..... (zamýšlam sa)

sorciera24
25. feb 2025

@fantaghiro21 neuctivé voči komu? čo maju ne/chlpy so cťou, preboha?

autor
25. feb 2025

Stále mi nikto nenapísal ako by ste sa k tomu postavili keby šlo o vašu dcéru. Až na jednu, ktorá píše že by svoju dcéru presvedčila aspoň na pazuchy.
Otázka teda na @kavasmliekom - ako by si ju presvedčila?
Ja sa samozrejme do dospelej dcéry už nemám čo starať, ani sa nebudem, mám ju rada takú aká je, aj keď pokusy o presvedčenie boli aj v jej mladšom veku, nikdy som neuspela s tým u nej. Mne osobne na nikom nevadí ochlpenie a ani iné "výstrednosti", len ako matku ma to vždy trápilo že sa na ňu pozerajú všetci ako na niečo nenormálne. Tak zisťujem, aké názory na to má široká verejnosť.

januska12323
25. feb 2025

@fantaghiro21 veď to sa nevylučuje. Tá dievčina má tiež právo sa holiť ako táto neholiť keď jej to tak vyhovuje. Chlpy sú vlastníkom majiteľa nie druhého človeka a mama môže akurát tak poradiť.

autor
25. feb 2025

@sorciera24 neriešte nepodstatné veci, som tu ako anonym. Keby som povedala, že sa jedná o susedu, alebo o niekoho iného, dostala by som iné odpovede. Preto som napísala pravdu, o koho sa jedná a otázka je, že ako by ste sa k tomu postavili vy keby išlo o vašu dcéru.

sorciera24
25. feb 2025

tak polopate autorka...mojej dcere by som sa do jej osobnych veci a tela nestarala....chce mat chlpy nech ma, chce sa holiz, nech sa holi.....prečo sa trapis, ak ona nie?.... aj ty tym poukazuje to, aki ludia sme, netolarentni...hm...a kvoli comu vlastne?

nin12345
25. feb 2025

Vsetci vam napisali ako by sa k tomu postavili - je to jej vec vy to nerieste su to JEJ chlpy

pribinak
25. feb 2025

@fantaghiro21 ak by sa chcela moja 12 ročná dcéra holít lebo by si pripadala ako orangutan tak ju podporím, lebo chce

Tato ale nechce. To je zásadný rozdiel. A má na to vysvetlenie. Má citlivú pokožku

kavasmliekom
25. feb 2025

Tak 21r už nijak, je dospelá, svojprávna. Moja dcéra sa holi a hlavne podpazušie, lebo športuje, hra badminton, basketbal, plus chodí na tanečnú. Nosí väčšinou tričká bez rukávov a nie je to estetické. Aj tak by som jej to povedala.

lindous
25. feb 2025

21 už má dosť rokov na to, aby vedela posúdiť ako to vnimá spoločnosť aj ľudia okolo nej…keby si to riešila pri 12 ročnej, tak skôr pochopím, decká vedia byť kruté, ale dievča vo veku tvojej dcéry naozaj nemá zmysel presvedčať a ak je teda otázka ako by som sa ku tomu postavila, tak takto

autor
25. feb 2025

@lindous nemám v úmysle ju presviedčať, chcela som len počuť názor, že ako by to brali ostatné ženy. Lebo mne to nezabilo do očí len teraz, že sa neholí, samozrejme o tom viem od puberty. Presviedčala som roky a neuspela som, nech som uviedla akékoľvek dôvody

Strana
z9