icon

Vyhľadávajú dospievajúce deti častejšie otcov?

7. júl 2024

Ahojte, otázka pre ženy. Je pravda, že väčšina dievčat v puberte inklinuje viac k otcovi ako k matke? A synovia k matke? Bolo to tak aj u vás? Ja som sa vždy prirodzene ťahala za mamou. Dcéra má 14 a vyhľadáva najmä spoločnosť otca. Doteraz ho v podstate ignorovala. Ďakujem za názory.

ssimusska
•
7. júl 2024

Vždy som mala k otcovi bližšie, aj keď mi obaja dávali takú istú lásku. No neviem prečo.

barbora0308
•
7. júl 2024

Ja teda vobec nie...moj vztah s otcom bol aj je dost chladny. Respektujeme sa navzajom, obcas prehodime par viet, ale to je asi vsetko.

januska12323
•
7. júl 2024

V puberte som odmietala oboch.

lucia13022023
•
7. júl 2024

Ja mam vzťah rovnaký k mamine aj k ocovi, ale v puberte mi akosi obaja išli na nervy a odmietala som oboch 🤣

trema
•
7. júl 2024

Vobec nie

diewcatqoo
•
7. júl 2024

U nas vobec. V puberte sme sa s otcom stale hadali. Raz som mu dokonca povedala, ze bud pojde z domu on alebo ja.. sla som ja, samozrejme. Ale vecer som sa vratila, lebo som nemala kam ist 😀
A ked som sa naozaj odstahovala, odvtedy mame fajn vztah. Mozno si s nim dokonca rozumiem o trosicku viac, nez s maminou.

peter0123
•
7. júl 2024

Absolútne nie, môj otec alkoholik ja ani brat k nemu nemáme špeciálne vzťah. U nás staršia puberťácka sa ťahá k otcovi vraj som prísna(chlapci, prespávačky, alkohol) mladšia puberťáčka viac ku mne.

alzbeta311
•
7. júl 2024

Taktiez ako kočka predomnou
K otcovi som mala bližšie a brat zas ku mame .
Aj ked medzi nami nikdy nerobili rozdiely a nikdy nám to nedali pocítiť

777januska777
•
7. júl 2024

Mne príde, že v puberte chceš niekoho kto ta pochopí a prijme. Pubertiak ma tak lietajúce hormóny, ze potrebuje niekedy len pochopenie. My ženy sme v tomto prípade k ženám skôr kritické a vidíme niečo co to dievča nevidí samé na sebe. Dievcata v tom obdobi maju pocit, ze su neschopne, neatraktivne, ze sa musia prispôsobiť ľuďom aby ich mali radi, my matky ich vidime fajn a tazko rozumieme tomu preco si myslia opak. Chceme späť to dievcatko co nemalo nalady co sa nebalo a nemalo o sebe také pochybnosti. A zas muži sú k pubertalnym synom vo všeobecnosti kritickejsi, lebo pre nich je ten chlapec už muž a ako muž sa musí správať a pritom matky ešte stále vidia to dieta v ňom. Ono to nesedí vždy a ku všetkým, veľmi záleží od povahy a nie pohlavia. Ale za mňa autorka bud rada, ze ma pekný vzťah k otcovi je to obdobie, ktoré si musí prejst a prijať sa v mužskom svete, keby pekný vzťah k otcovi nemala, tak by časom musela svoju identitu hľadať v iných mužoch.

bolarazjedna
•
7. júl 2024

Vôbec nie.... S otcom som nemala čo povedať v puberte, ani teraz.... Kým som bola malá, tak mi prišiel zábavný a v puberte som zistila, že on sa len zabáva na nešťastí iných ľudí.

sorciera24
•
7. júl 2024

ja ano, dokonca nielen v puberte, ale celý život......s mamou ok, ale otec mi rozumel tak inak, poradil, bol uprimny, pustil ma , kde som chcela (bola tam taka ta dôvera), dokonca aj oblecenie som nakupovala radsej s nim......pred 3mi rokmi mi odišiel navždy
:(.....najlepší ocko na svete to to bol

lujza123
•
7. júl 2024

Ťažko povedať, podľa mňa to záleží skôr od povahy dieťaťa aj rodiča.
Mám pubertacku, vztah super až sa sama čudujem ze sme takmer bez konfliktov, zato s jej otcom je to na bode mrazu. Pritom ako dievčatko určite viac inklinovala k nemu.
Nie každý dospely ma pochopenie pre teenagera, to si dosť všímam aj v mojom okoli ze niektorí tej puberte vôbec nechápu a nevedia co robit.

Ja zastávam názor ze rodič je vychovavatel tak do 10 - 11 , potom by z neho mal byt skôr mentor a sprievodca.
S tymto majú zväčša problem také tie direktívne typy rodičov co vyžadujú poslušnosť a radi o všetkom rozhodujú, pripadne ten typ citlivých rodičov ktorý sa vnútorne nevedia zmieriť s tým ze už nemajú doma dieťa ale mladého muza, zenu

Jasne ze puberta je v prvom rade o odmietaní rodičov, no môže to mať rôzne formy. Nemusía to byt iba hadky, konflikty ale napríklad ze sa dieťa vymedzuje voči životnému štýlu rodičov - inak sa oblieka, počúva inu hudbu, ma úplne ine koníčky

janickacrazy
•
7. júl 2024

Ja aj sestra sme vždy mali radšej otca, lebo sa nám vela venoval, hral sa s nami, učil nás bicyklovať, plávať, lyžovať, atď. V puberte s mamou sme si veľmi nerozumeli.

neviditelnypes
•
8. júl 2024

Mozno preto, ze si v svorke nebudete konkurovat.

marsmykkok
•
26. feb 2025

Ja som mala s otcom zlý vzťah, ale áno vo veku 12 až 14 rokov sme mali k sebe blízko. Potom až doteraz zase žiaden vzťah

gabrielkaa
•
26. feb 2025

U nás je to naopak, dcéra má už 16 rokov a od puberty čo je cca od nejakých 13. inklinovala ku mne.