Orgazmus - rarita alebo nevyhnutná súčasť vzťahu
Dobrý deň, pýtam sa anonymne, preto nečakám odpovede ako to máte doma vy, respektíve nič súkromné, len v teoretickej rovine ČO BY STE ROBILI BYŤ MNOU.
Mám úžasného partnera a som celkovo spokojná, len v tej oblasti sexu som po minulých traumách (násilie) opatrná a nie dosť dobre komunikujem o tejto téme s partnerom, vlastne osobne s nikým. Minulé vzťahy ma naučili, že ženský orgazmus je niečo raritné a ani jeden priateľ sa mi v tomto nevenoval. No chcela by som čosi také zažiť. NIE SOM žena, čo ťažko dosahuje klitorálny orgazmus (masturbáciou kľudne aj za minútu), len to neviem ako aplikovať do vzťahu. Partnerovi sa orál hnusí a ja to rešpektujem, nenútim ho. Rukou to nevie ani po názornej ukážke tak, ako si to robím ja, trvá to dlho (nikdy som sa pri ňom neurobila), potom to vzdá, že ho ruka bolí. Chápem. Pri sexe si to sama robiť neviem, vyrušuje ma sústrediť sa aj na neho aj na seba a výsledok žiadny. Tak sem tam si to dorobím, keď zaspí alebo nechám tak. Myslela som, že je to normálne vo vzťahu, ale nezažila som to. Potom som čítala vetu, že každý človek je zodpovedný sám sa svoj vlastný orgazmus a že nemám mať od druhého očakávania. Mrzí ma to, no nie je to dôvod na zahodenie vzťahu. Hračky nechce pri sexe, aj keď by to možno pomohlo a aby som si nejako sama o neho trela nechce, že ho to páli na druhý deň. Nejak sa nesnaží, ale inak som spokojná so samotným sexom, je úžasný.
Neviem malo by to byť samozrejmé alebo je to normálne, len ja som náročná? Ďakujem za rozumné odpovede. Naozaj nemusíte písať v súkromnej rovine, skôr postrehy a názory všeobecne.
@koticka sama neviem aky postoj k tomu zaujat. Sex nebude mat clovek az do smrti pride vek chut odide pridu diagnozy ale dobry charakter a pekne vlastnosti ktore v sebe ma zakorenene ostanu aj vo vyssom veku. Sex nikdy nebol pre mna prioritou ale niekde v hlbke by som chcela to pekne na tom zazit aspon sporadicky ked uz nie ako rutinu pri kazdom styku... neviem ozaj
Autorka - rozprávala si sa s ním otvorene o tomto ? Že cítiš sa kvôli tomu zle, že je to v poriadku ak ťa nedokáže uspokojiť ale žeby si bola rada a potešilo by ťa keby to aspoň skúsil ? Keby ste to spolu skúšali ? Postupne mu zobrať ruku a ukázať mu ako to máš rada ? Povedať jemnými signálmi toto nie toto áno. A aj keď sa nepodarí tak sa porozprávať o tom že toto sa mi páčilo, toto bolo moc, toto bolelo. Nevadí, nabudúce budeme skúšať znova
Tak neviem, aký máte vzťah, ale je to dosť zvláštne. To sa mu hnusi, toto sa mu nechce, toto je mu nepríjemné. Nesúhlasím celkom s vyhlásením, že každý si môže za svoj orgazmus sam. Véd ste par a ty sa snažíš, aby sa to páčilo jemu a on, aby sa to páčilo tebe.
Tak ale keď je taky, tak sa pri tom sústredí na seba a rob tak, aby sa to páčilo tebe... Jeho nerieš... Nech on zas rieši seba. Navyše mužom sa všeobecne asi paci skoro všetko.
To si myslíš, ale sex je súčasťou vzťahov veľmi dlho..
@koticka veru ano. Raz som sa odhodlala na uprimnu debatu a vysvetlila mu ze niekedy som rada ked je to jemne a pomale niekedy viac pritlacit presne som mu ukazala ako ten klitoris chytit a nic ..ze sa v tom straca. Kolkokrat si aj tam jeho ruku dam ale chyti kus stlaci pohladka a da ju prec na brucho napriklad.
@ailiba ked neviem ako sa sustredit na seba. Napr ideme odzadu kde si kludne mozem robit sama ale ked je vo mne necitim klitoris ani dotyky na nom :/ proste sa neurobim kym neni som v pokoji neda sa to nech skusam akokolvek dlho
Ja nemám dokonalý vzťah … ale pri milovaní viem, že … tam si bez slov môžeme povedať ako nám na sebe záleží. A keď sme uprostred hádky, po hádke, v strede ťažkého týždňa kedy sa všetko série. Neviem si predstaviť aby som bola ešte frustrovaná z toho ze má môj drahý nechce spraviť. Teda ze mu ani len nezáleží na tom aby som bola uspokojená. Je to fakt divne. Prečo by si sa ty potom mala starať o to aby bol uspokojený on ? Keď dostane nabudúce chuť povedz mu nechce sa mi, nemám náladu, boli má hlava alebo niečo … ako vytáča má ten chlap a to ho ani len nepoznám 😀 sorry
Okej … teraz možno trúfala otázka … ale … ja neviem nebol zneužívaný alebo niečo podobne ? Keď sa ťa dotkne a hneď dá ruku preč ?
@koticka mne zas mozog neberie dokonale milovanie bez dokonaleho vztahu :D ked tu blizkost z neho citim aj tak dotykmi nesetri ale su to skor romanticke nezne dotyky nez sexualne a eroticke no :D ja uz neviem teda :D
@koticka naozaj neviem. Iba viem ze bol xkrat podvedeny a vymeneny .. mozno aj kvoli takemu pristupu. Asi preto sa nejako boji ze to skazi tak radsej neskusa
Dokonalosť je v nedokonalosti 😉
@koticka ❤ nieco na tom bude
Hm, chápem... Ale podľa mňa sa on malo snaží. Ty si mu ponúkla viac alternativ a on všetko znegoval. Skus sa ho spýtať, čo je teda ochotný urobiť... Véd aj jemu to musí vadiť, keď ta nevie uspokojiť. Povedzme iná poloha? Alebo ta potom "dokonci" rukou.
@ailiba poloh mame desiatky tym to nebude a v kazdej zotrvame dlhsi cas takze ak by nejaka mala fungovat bolo by citit ze uz k niecomu ide. No vadilo mu to ten jeden raz ked povedal ze chce aby som bola spokojna odvtedy to uz neriesil. Ci mu to vadi alebo nie neikde vnutri to ja uz neviem.
Sa nečudujem že ho vymenila keď je v sexe takýto … ja neviem myslím že naozaj malo komunikujete, aj keď má zranenia z minulosti po roku by sa ti mohol už aspoň trocha otvoriť. Ty by si mu na rovinu mala povedať že nesi spokojná čo sa týka sexuálneho života a že takto to ďalej asi len ťažko pôjde. Že mali by ste na tom zapracovať. Okej žena vie otehotnieť aj bez orgazmu ale zas nesme zvieratá aby sme sa párili len kvôli deťom. Má to byť krásna vec kde sa máte obaja uspokojiť
@koticka Ked pride nejaka vhodna prilezitost asi sa porozpravame este raz. Alebo skusim na neho este jeden "podraz". On vie ze ked nie sme spolu (este spolu nebyvame) tak si kazdy vecer pred spanim ten orgazmus doprajem (holt bez neho tazko zaspim) tak ho budem otravovat celu noc niekolko noci za sebou ze bez orgazmu nezaspim :D mozno pre vlastne dobro sa posnazi :D napadlo ma to az dnes ale realne ked sme spolu aj spali niekolko noci za cely nas vztah som nemohla spat :D zufale situacie si ziadaju zufale ciny
Ale vieš čo je sakra problém, že sa chlap vzdá po 5minútach skúšania ťa potešiť. 5minút???!!! So mnou sa chlap pohrá aj trištvrtehodinu keď treba. Vy skúšate síce polohy, ale z jeho strany nie je žiadna snaha, ale že vôbec. Vy si neveríte, nezdieľate svoje pocity, strachy, obavy. Akože prakticky ok, povie ti kam ide … a nezabudne narodky, super, ale na tomto chceš mať postavený vzťah? Keď ťa tak rád počúva, tak mu povedz, že od sexu čakáš viac ako nejakú gymnastiku, ktorá končí tým, že sa potom spravíš sama …
Keď už podraz tak poriadny … nemám orgazmus ja ? Nedostaneš ho ani ty … 😀😀😀😀 samozrejme ty prvá aby sme sa rozumeli 🤣
@yoxinka no a potom uz ja mam v podvedomi ten vzorec ze to "musim stihnut" a sa plne koncentrujem az zlyham a neudeje sa nic lebo nemam ani sancu aby k niecomu doslo. No pod tlakom to nejde. 45 min uff luxusny cas veru to som este nezazila mat tristvrte hodiny rozkose pre seba. V dobrom zavidim.
@koticka :D pride prilezitost :D vytlciem z neho maximum cakam ze bude viac priestoru a casu jeden na druheho kupel sviecky pradielko hracky. Takto este nebolo vela sanci a aj ked bolo prisiel menzes skor ako k niecomu doslo :D uz mam pocit ze sme prekliati :D
Ako fakt držím palce. Vieš jedna vec je že ja by som mu to netolerovala. Každá Ti tu poradí zo svojho uhla pohľadu. Ale Ty ho poznáš a Ty musíš vedieť ako na neho. U nás funguje 100% úprimnosť. Aj keď sú to veci ktoré zabolia, vždy si povieme úprimne. Takže môj pohľad chyba komunikácie, on rieši vlastne sorry nerieši svoje komplexy, proste povie že je mi to nepríjemne a boli má ruka. Akože WTF. Povedať mu že potrebuješ aj ty z jeho strany trocha vidieť že sa snaží a že či by sa mohol tebe najprv venovať a potom sa budeš ty jemu. Logika by mu mala povedať že ak sa nebude on tebe nebudeš sa ani ty jemu …
A ak docieliš to že sa začne venovať. Užívaj si. Ak budeš cítiť že to nejde tak popros ho nech ťa bozkáva hladká neviem čo a kľudne sa sprav sama ale tak aby aj on mal na tom zásluhu ! Nejakú ! Naj sa snaží kanec … a potom mu to ty pekne s láskou dopraješ.
@koticka viem ze ak chcem iny vysledok musim skusit iny postup. Este som nad tym uplne nezlomila palicu viem ze mame x dalsich moznosti co sme este neskusali a mozde dojst k nejakej zmene. 🙂 uz coskoro si doprajeme som zvedava kam nas to posunie. Dakujem za rady ❤
Tak ako, nie je to vždy 45 minút, my to vieme celé vybaviť aj za 10, ale proste sú dni a situácie, kedy môj muž vie, že ho potrebujem takto a teda venuje sa mi, koľko treba. Ako, nech mám hentakého nemožného chlapa v posteli, tiež by som ho mala chuť vymeniť, lebo zrejme sa takto správal aj k iným partnerkám. On akoby sa ťa až štítil. Môj chlap miluje, keď sa ma dotýka na intímnych miestach a keď vidí, čo to so mnou robí. Keby mi chlap povie, že orálny sex je nechutný a keby mu dám ruku na prirodzenie a on ju odsunie radšej na brucho, ja by som to asi len tak nerozchodila. Dotklo by sa ma to. A ten jeho časový limit, lebo potom ho bude už bolieť ručička … akože … celé zle!
@yoxinka no nie je to ideal a ked som pisala tuto temu necakala som naval zien co napisu ze to doma tiez takto maju. Tak stitit to zas nie kolkokrat vedla mna lezi dotyka sa napr brucha a bokov obzera hladka a povie ze je to luxus telo bohyne ze obdivuje ma ze si drzim liniu ze pekne telo bez tetovania bez jaziev bez tuku. Obdiv ma ale vzdy je to skor romanticke nez vasnive a eroticke. Aj vidim ze ho pritahujem chut hned ma aj ked sa jedna o bezne situacie napriklad ked pozerame televizor a trosku sa suchnem o neho alebo ked stojim a ide zozadu ku mne cokolvek robim rozdrazdim ho hned :D len sa mu asi nechce urobit mi dobre to je cele. Nenutim ho vyslovene k niecomu co sa mu hnusi ale tak tiez minule pri dvojhodinovom filme som sa s nim hrala cely cas a on sa ma dotkol na minutu tak neviem co je spatne.
No, keď to napíšeš takto, tak to pôsobí, že je totálny sebec. Teba poohlupuje rečičkami, ty sa s tým zjavne uspokojíš a on má ženskú na uspokojovanie svojich potrieb vždy k dispozícii 🤷♀️.
Kaaaaaaaamo ty jemu 2 hodiny a on minúta ? Ty vieš že je to zlé … fakt začni s tým niečo robiť
Autorka, ja som to nemyslela tak, že oni sa medzi sebou chvália, kto koľko orgazmov spôsobil svojej partnerke, ale ze pre nich samotná skutočnosť, že partnerku dostali k orgazmu je väčšia slast, než keď ho majú sami. Resp. tu ani nejde o to, aby si ten orgazmus mala vždy, ale aby sa aspoň snažil,uplne presne aby sa snažiť chcel. Ja sa ani nečudujem, ak bol podvádzani, ak mal takýto prístup k ženám v posteli aj predtym. Neveru týmto neschvaľujem samozrejme. Ale ani neodsudzujem, viem si predstaviť frustrovanu ženu, ktorá po tom všetkom sa jednoducho nechá zlákať.. On nemusí byť povahou sebec, ale v posteli v konečnom dôsledku je.. Ja ta obdivujem, naozaj, že sa po predchádzajúcich sklamaniach dokážeš pozerat na jeho silné a dobre stránky, a cez toto sa vieš povzniesť. Určite má na teba veľké šťastie, že máš prístup taky aký máš. Snáď sa nejak spamätá a podarí sa ti ho nalomiť 😉
Nuž, tak ty nechci sex s nim, je to sebecký sviniar, nezáleží mu na tvojom uspokojení, iba na tom svojom.

Ak je tak pre Teba dokonalý ako hovoríš … vieš, vzťah je o kompromisoch … niečo ústupim ja, niečo ty … musíš zvážiť či si ochotná celý život byť sexuálne neuspokojená a orgazmus dosahovať len tým že budeš masturbovať kým priateľ spí …