Oslovovanie miláčik a zlatko od starších mužov
Ako by ste to vnímali?
Normálne slušne asertívne poviem volám sa XY, prosím takto ma oslovovať.
👊 päsťovkou

Normalne povedat, ze si to nezelas.
Inak, je to v podstate sexualne obtazovanie a ponizovanie.
Od koho? Od kolegu, od suseda, brata, otca, svokra? Pri akej príležitosti?
Od nadriadeného, ale je to kamarát.
Ak ti to prekaza, mas na to usta aby si sa ozvala...
Kontext je dolezity, lebo niektori to pouzivaju aj vysmesne.
A ako to vnímaš ty? Mňa a nie len mňa, ale aj kolegyne oslovoval šéf "Zlatko, lásko, miláčku..." Ale nie s úmyslom. Nevadilo mi to.
Volá tak aj ostatné? Poznám aj muža aj ženu čo ho hovoria takmer každému. Jedna kaderníčka taktiež každému aj môjmu mužovi 😁 väčšina ľudí to slovo len tak nepoužíva, ale sú ľudia čo to používajú bežne a nepríde im to čudné a ani nevhodné povedať cudzej žene a mužovi zlatko.....čiže možno mu to ani nepríde, záleží od okolností ty ho poznáš, tak mas trochu predstavu ako to myslí
Poznám ľudí, aj mužov aj ženy, ktorí "každému" hovoria : mojko. Za mňa celé zle, ale oni to myslia v dobrom...ak Ti to prekáža, povedz dotyčnému, milo, ale rázne, aby pochopil.
Záleží od kontextu...mam kolegu,co takto zavolá na každého...milaaaacku, jedno ci to zena, muž 😂 zvyknutí sme všetci.
A to ti začal vravieť teraz tak?
Ak ti to vadí ozvi sa. Inak ak to robí každej, tak je to o zvyku a neriešila by som.
Mna tak oslovuju 2 kolegovia - jeden starsi, mohol by mi byt otcom, jeden mladsi - v mojom veku. Akurat teda vzdy ma takto oslovuju, ked potrebuju surne nieco vybavit😉.
Mne keď niekto povie zlatko, miláčik, sa mi veľmi páči. Kamoskám, známym bežne poviem zlatko, či miláčik a ani jedna mi ešte nepovedala, že si to nepraje. Dokonca mám dojem, že ich to ešte aj poteší, keď im tak poviem.