Podviedol raz, podvedie znova
Zdravím. Mám muža s ktorým sme 6 rokov, z toho sme zobratí 2 roky. Naše manželstvo je pekné, lúbime sa, rozumieme si, všetko klape. Bežné hádky za blbosti, nič čo by nebolo bežné. Ja mám 28, on tiež. Keď sme sa spoznali, mal priateľku. Boli spolu 4 roky, od 18 do 22.Stretávali sme sa asi týždeň, prebehli prvé bozky. A vtedy prišiel šok, priznal sa mi že má priateľku. Zničilo ma to. Veľmi sa mi páčil a týmto priznaním v mojich očiach vtedy skončil. A tak som sa zobrala a išla domov. Večer u nás zazvonil, vyšla som von a plakal. Povedal mi že je sňou veľmi nešťastný, že ju neľúbi a že sa sňou už dlho chce rozísť. Ale že to nedokáže lebo ju má rád a vie že to bude pre ňu ťažké. Videla som na ňom že ho to úprimne mrzí a že vie že robí chybu keď to odkaldá. Samozrejme mi to oči nezalepilo, povedala som mu že má 22, že je dospelý chlap a že sa k tomu treba postaviť zodpovedne. Hnevalo ma že uteká pred niečim čo ho aj tak dobehne, navyše bral tomu dievčaťu jej najlepšie roky života a jednoducho mi to prišlo zbabelé a povedala som mu že nechcem pri sebe takého muža. Zobral si to k srdcu a ešte večer mi napísal že sa rozišli. Písal mi každý deň, prosil ma aby sme sa stretli. Ja som nereagovala až do momentu keď mi napísal že odomňa nič nechce, ale že ma veľmi prosí o jedno stretnutie pretože som vraj skvelá a on chce aby som vedela celú pravdu, že mi dá potom pokoj. A tak som išla. Povedal mi, že ich vzťah je dlhodobo nefunkčný a veľmi toxický. Že sa vidia 2x za týždeň a nemajú sa o čom baviť. Že jej neverí pretože si skováva mobil a že jej raz do mobilu nahliadol a videl že si píše s nejakým mužom a ďakuje mu za pekný večer a odvoz domov (o ničom takom nevedel). Že už rok spolu nespali a tie tri roky predtým spolu spávali raz za 2 mesiace. Že ho odmieta. Dokonca mu vraj povedala že je jej sex nechutný, že ho lúbi ale sex nechce. Povedal mi že si je vedomí toho že mali byť dávno rozídení ale že to je ťažké pretože celá jeho rodina ju miluje a tak isto jej rodina ho berie ako súčasť rodiny. Že na to nemá ale že som mu veľmi otvorila oči, že si pri mne uvedomil že ju naozaj nelúbi a že chce ísť ďalej. Avšak povedal mi ešte niečo, vraj ju pol roka dozadu podviedol, vyspal sa s jeho najlepšou kamarátkou. Povedal mi že má z toho strašné výčitky ale že je rád že sa to stalo pri nej lebo si uvedomil že by už nikdy nikoho nemohol podviesť lebo že to bolo pre neho strašne ťažké psychické obdobie. Každopádne som to neprekusla a nič na svete mi neprišlo ako vhodná výhovorka na to že ju proste podvádzal a to hneď 2 krát. Rozúčili sme sa. A aby som sa dostala k pointe. Prešlo takmer pol roka a my sme sa stretli zas, na kamarátovej 30-tke. Veľa vecí sme si povedali,hodili sme minulosť za hlavu. Časom sme sa dali oficiálne dokopy a nebola som si najprv istá či to výjde... Trvalo mi to skoro rok. Skoro som mu chodila za zadkom, žiarlila som, všade som videla niečo zlé a podozrivé...milovala som ho a strašne som sa bála že to spraví aj mne. Ale vyšlo nám to.Dnes sme spolu šťastný zachvíľu už 6 rokov , máme dieťa a nelutujem to. Nikdy mi nedal najmenší dôvod na strach či obavy, je to úžasný manžel a viem na 100% že mu verím ako nikdy nikomu. Má skvelé hodnoty, miluje našu rodinu a sme pre neho vždy na prvom mieste.
Prečo teda riešim 6 rokov starú minulosť ? Včera sme mali s kamoškou úprimnú chvíľú, povedala mi veľa vecí z jej súkromia a ja som jej ako vám takto vyrozprávala svoj príbeh. Nikdy som to nikomu nepovedala, iba jej a mojem mame. Vysmiala ma. Povedala mi že raz podvádzal, urobí to aj mne, skôr či neskôr. Moja vlastná mama mi povedala že "len aby si nemala rúžové okuliare". Hnevajú ma takéto reči. Čo si myslíte vy ? Platí príslovie "podviedol ťa raz podvedie ťa znova" aj v prípade keď som tá prvá podvedená nebola ja ? Verím mu, vlastne moju dôveru voči nemu ani nenaštrbila, ale už viac krát sa ma za náš vzťah niekto blízky alebo z rodiny spýtal na podrobný opis našich začiatkov, ako sme sa dali dokopy a tak... vyhýbam odpovedi pretože nechcem aby si o ňom ľudia mysleli to čo ja na začiatku. Čo si o tom myslíte vy ? Verili by ste takému chlapovi ? Alebo aký by ste mali na takého šloveka názor ?

@kris988
Toto spravil moj muz so mnou bývalej po 4 r a teraz po 7,5 r to spravil mne a rozvadzame sa. Ser na toho kretena