icon

Priateľ je pozorný, ale odmieta intímny styk. Čo robiť?

Dnes o 14:58

cítim sa hrozne, vzťah s priateľom máme úžasný, je pozorný, ale v poslednej dobe nechce sex. Sme spolu len pol roka, dokonca spolu aj bývame. Neviem čím to môže byť, cez deň ma bozkáva a dotýka sa ma, ale keď si večer ľahneme do postele a začnem ho ja bozkávať, tak len povie, že je unavený a chce spať.. :( vždy keď sa o tom chcem rozprávať, tak mi len povie že “ja proste nemám taký sex drive ako ty” …mám 25 a on 20, ja som z toho zúfalá, cítim sa neatraktívne
Stalo sa niekomu niečo podobné? Ako to dopadlo?ďakujem<3

Strana
z2
anonym_aa7dd0
Dnes o 19:58

@anonym_autor vo vašom veku je rozdielny sexuálny apetít dôvod na rýchli rozchod. Či chceš sušiť takto od 25ky?? Čím skôr to ukončis, tým lepšie pre oboch. A HPV nie je smrteľná choroba, treba si o tom niečo zistiť viac.

anonym_48a4c1
Dnes o 20:11
@anonym_aa7dd0

@anonym_autor vo vašom veku je rozdielny sexuálny apetít dôvod na rýchli rozchod. Či chceš sušiť takto od 25ky?? Čím skôr to ukončis, tým lepšie pre oboch. A HPV nie je smrteľná choroba, treba si o tom niečo zistiť viac.

@anonym_aa7dd0 Čo sa týka HPV, nie je to smrteľný vírus, no aj môže byť. Pokiaľ má žena za život aj len jedného sexuálneho partnera a ten na ňu prenesie hpv vírus, môže to viesť k rakovine krčka maternice.
Osobná skúsenosť, keby som nechodila na pravidelné preventívne prehliadky, tak to neskončí len operáciou krčka.

anonym_6d4bec
Dnes o 22:24

HPV (ľudský papilomavírus) je vysoko nákazlivý vírus prenášaný sexuálnym stykom alebo kontaktom slizníc, s ktorým sa stretne až 80 % ľudí. Existuje vyše 200 typov; zatiaľ čo mnohé sú neškodné, vysokorizikové typy spôsobujú rakovinu krčka maternice, konečníka, penisu či hlavy a krku, zatiaľ čo iné spôsobujú genitálne bradavice.

Kľúčové informácie o HPV:
Prenos: Hlavne pohlavným stykom, ale aj kontaktom koža na kožu v intímnych oblastiach.
Riziká: Väčšina infekcií zmizne sama, ale pretrvávajúca infekcia môže viesť k ⚠️rakovine (krčka maternice, vulvy, vagíny, konečníka, penisu, hrdla).⚠️
Očkovanie: Najučinnejšia prevencia pre obe pohlavia, ideálne pred začiatkom sexuálneho života. Na Slovensku je očkovanie hradené z poistenia pre 12 až 14-ročné deti.
Prevencia u dospelých: Pravidelné preventívne prehliadky u gynekológa (cytológia, HPV test) a urológa.
Liečba: ⚠️Neexistuje⚠️ priama liečba na odstránenie vírusu z tela, liečia sa len príznaky (bradavice, predrakovinové zmeny).

Ochrana a prevencia
Očkovanie je možné aj v dospelosti. U žien je kľúčová pravidelná cytológia u gynekológa, ktorá dokáže odhaliť zmeny buniek spôsobené HPV skôr, než vznikne rakovina.

HPV u mužov
Muži sú prenášačmi vírusu a môžu dostať rakovinu konečníka, penisu alebo krku, preto je očkovanie dôležité pre obe pohlavia.

Strana
z2