Priateľ je pozorný, ale odmieta intímny styk. Čo robiť?
cítim sa hrozne, vzťah s priateľom máme úžasný, je pozorný, ale v poslednej dobe nechce sex. Sme spolu len pol roka, dokonca spolu aj bývame. Neviem čím to môže byť, cez deň ma bozkáva a dotýka sa ma, ale keď si večer ľahneme do postele a začnem ho ja bozkávať, tak len povie, že je unavený a chce spať.. :( vždy keď sa o tom chcem rozprávať, tak mi len povie že “ja proste nemám taký sex drive ako ty” …mám 25 a on 20, ja som z toho zúfalá, cítim sa neatraktívne
Stalo sa niekomu niečo podobné? Ako to dopadlo?ďakujem<3
@anonym_autor vo vašom veku je rozdielny sexuálny apetít dôvod na rýchli rozchod. Či chceš sušiť takto od 25ky?? Čím skôr to ukončis, tým lepšie pre oboch. A HPV nie je smrteľná choroba, treba si o tom niečo zistiť viac.
@anonym_aa7dd0 Čo sa týka HPV, nie je to smrteľný vírus, no aj môže byť. Pokiaľ má žena za život aj len jedného sexuálneho partnera a ten na ňu prenesie hpv vírus, môže to viesť k rakovine krčka maternice.
Osobná skúsenosť, keby som nechodila na pravidelné preventívne prehliadky, tak to neskončí len operáciou krčka.
HPV (ľudský papilomavírus) je vysoko nákazlivý vírus prenášaný sexuálnym stykom alebo kontaktom slizníc, s ktorým sa stretne až 80 % ľudí. Existuje vyše 200 typov; zatiaľ čo mnohé sú neškodné, vysokorizikové typy spôsobujú rakovinu krčka maternice, konečníka, penisu či hlavy a krku, zatiaľ čo iné spôsobujú genitálne bradavice.
Kľúčové informácie o HPV:
Prenos: Hlavne pohlavným stykom, ale aj kontaktom koža na kožu v intímnych oblastiach.
Riziká: Väčšina infekcií zmizne sama, ale pretrvávajúca infekcia môže viesť k ⚠️rakovine (krčka maternice, vulvy, vagíny, konečníka, penisu, hrdla).⚠️
Očkovanie: Najučinnejšia prevencia pre obe pohlavia, ideálne pred začiatkom sexuálneho života. Na Slovensku je očkovanie hradené z poistenia pre 12 až 14-ročné deti.
Prevencia u dospelých: Pravidelné preventívne prehliadky u gynekológa (cytológia, HPV test) a urológa.
Liečba: ⚠️Neexistuje⚠️ priama liečba na odstránenie vírusu z tela, liečia sa len príznaky (bradavice, predrakovinové zmeny).
Ochrana a prevencia
Očkovanie je možné aj v dospelosti. U žien je kľúčová pravidelná cytológia u gynekológa, ktorá dokáže odhaliť zmeny buniek spôsobené HPV skôr, než vznikne rakovina.
HPV u mužov
Muži sú prenášačmi vírusu a môžu dostať rakovinu konečníka, penisu alebo krku, preto je očkovanie dôležité pre obe pohlavia.

@anonym_autor vo vašom veku je rozdielny sexuálny apetít dôvod na rýchli rozchod. Či chceš sušiť takto od 25ky?? Čím skôr to ukončis, tým lepšie pre oboch. A HPV nie je smrteľná choroba, treba si o tom niečo zistiť viac.