icon

Príbeh pracovnej nevery: Prežitok alebo rozlívanie monotónie?

heisenberg
6. nov 2023

Ahojte.
Stalo sa to, čo sa stáva, keď ste pracovne na seminári v cudzom meste, zábava v plnom prúde, a tiež alkohol. Ja ženatý, ona vydatá. Preskočila iskra, skončili sme pri bare. Išli sme sa prejsť von, hovorí mi, vraj nikdy nepodviedla. Najprv som nechápal, ale potom mi to došlo, kam toto celé smeruje. Boli sme ako v tranze. Detaily preskočím až do doby, keď odchádzala z mojej izby. Budete ma tu kameňovať, aký som hajzel a podobne, ale pravda je, že to neľutujem. Znova som zažil ten pocit života, to čo som už dlho nezažil ako prvé neskúsené bozky vonku v parku, keď vám svet okolo pripadal tak krásny. Život väčšiny z nás, ktorí žijú roky v monotónom kolobehu práce, rodiny a dookola, kým vám váš život nezovšednie, tajne dúfajú v tú iskru, ktorá vo vás znova zapáli tie emócie, ktoré rokmy otupeli. Milujem svoju ženu a rodinu, takže nič sa voči nim u mňa nezmení. Možno ma pochopia tí, čo si tým podobne prešli. Čo si o tom celom myslíte?

marseillefan
7. nov 2023

@subartic chlamýdie chytíš aj v tatralandii a dajú sa ľahko liečiť antibiotikami... HPV má väčšina populácie a ak si nebola prvá sexuálna partnerka tvojho manžela, mohla si to kľudne chytiť aj od neho. Navyše existuje vakcína, čiže ak niekto veľmi chce, vie tomu predísť. O genitálnom herpese veľa neviem, ale mám pocit, že vírus má v sebe tiež kopec ľudí a ľahko ho môžeš chytiť aj doma od stáleho partnera, napr. pri orálnom sexe. Čiže riziko, že chytím genitálny herpes od cudzej ženy je rovnaké ako to, že ho chytím od vlastnej... Ale opravte ma ak sa mýlim.

mladena
7. nov 2023

Sa tváriš akoby si objavil Ameriku s tým sexom, nuž áno takto sa budeš točiť v kruhu ešte dlho predlho ale v ďalšom živote sa už pre istotu nežeň, načo aj.

ema22270
7. nov 2023

Ja by som k tomu napisala asi len tolko, ze zivot nie je ciernobiely... nic nie je len dobre a zle.

fantaghiro21
7. nov 2023

Aj som myslela ze si precitam celu diskusiu,ale ono sa to ani citat ucelene neda,ked autor za sebou maze prispevky.bud si stojim za nazorom,alebo mam problem...
Na jednej strane si stoji za svojim cinom,tliacha dava za pravdu kolegovi,ako by muzi pri pive rieisli ci sa mu to pacilo,ci sa vystriekala do ust,ake mala prsia,...

Kde je ten zastup muzov s autorom pri pive?kde?
Priznaj sa jednemu muzovi ,kolegovi,ako si honis ego na mamickovskom fore (a este sa cudujes ,ze si tu obtieraju hubu o teba matky,ktorym udier mlieko na hlavu....) vysmeje ta ...Tolko k egu autora.kde mas ten zastup muzov,ktori si s tebou na to pivo vyrazia,nech i tam zmerate sily,ktor je vacsi ko...?
Ano,zila som vacsinou v muzskych kolektivoch,vacsi podiel mojich kamaratov tvoria muzi.(take pivo v krcme s nimi bolo nornalne,viem o com sa bavili)
No clovek ,ak chce,vyvija sa,rastie,zmudrie.Toto boli stare casy pre mna,pre zenu ,matku a manzelku.(samozrejme si vyjdem rada na pivo,vino,no mentalne si myslim ze uz nie ako za starych cias sedliacky)
Ty si za svoj zivot nezmudrel,nevyspel, zakrpatel a ulakomil sa len na detinskom pocite ,iskreni,tuzbach prefiknut nejaku zenu a mat z toho pocit" gereja".Preco tak davas na pocity?Laska nie je o pocitoch.
No tlapkam ti...
Nie,ja nemam dokonale manzelstvo,a prezila som za 11 rokov toho dost.dokonca sme boli pred rozvodom.Dokonca siel po mne muz,ktory sa mi pacil,pritahoval ma,konickami,nazorom sme si sedeli,chemia pracovala ,vedel ze som vydata ale aj tak ma zvadzal.Myslis ze som podlahla? Aj ked to bolo v obdobi skoro pred rozvodom?
Nie.mala som nejaku tu uctu voci sebe a svojmu manzelovi,(stale) aj ked sme prezivali peklo a ochladnutie.Mala som sa skryt za nazor,ze idem zachranovat to co je chladne a stereotypne ?
Nie,zobrali sme to z inej strany a nadalej sme spolu,snazime sa vztah,manzelstvo posunut dalej,rast ,randit,prezivat to iskrenie so svojim manzelom/manzelkou a nezapajat do neho ine osoby.ozivit ,okorenit,zlepsit komunikaciu,sex,chod domacnosti,aktivity...
Dolezite je si uvedomit ,ak si presiel do stereotypu,preco si to dovolil (ano, vzdy maju na tom podiel a vinu obidve strany).Ale z tvojej strany je zachrana manzelstva- trtkat s inymi zenami.a skryvat sa za pocit,ze je to normalne,realita a zeny na MK neziju v realite...Naozaj???
Preco si sa zenil, ked ti tak strasne chybal pocit zasuvat do inych?
Muzi,ktori su vyspeli,vedia tomuto pocitu odolat a zasuvaju akurat do svojej manzelky...a to plati aj o zenach
Ja verim,a dufam,ze tvoja zena nebude dlho tebou klamana a coskoro najde ineho (po rozvode),ktori si ju bude naozaj vazit a milovat.a nebudu to len bachorky ...

janewithane
7. nov 2023

@heisenberg co si o tom myslim? Ze si zvolil velmi destrukcny sposob na hladanie stratenej iskry. Vyhorenie zo stereotypu, nuda, vzdalovanie sa vo vztahy, kriza stredneho veku sa daju riesit aj konstruktivnejsie.

Takto ti hrozia vycitky, ze to praskne, dalsie vzdalovanie vo vztahu a hlavne ze to zopakujes a kruh sa uzavrie.

aurora33
7. nov 2023

@heisenberg vies čo, toto nie je šťastný vzťah keď teba podvedie žena a ty ju. Toto je jeden hnus. A tu je aj ukážka toho, že nevera sa odpustiť nedá.

subartic
7. nov 2023

@marseillefan mýliš sa. Chlamídie ktoré máš na pohlavných orgánoch sa prenášajú takmer výlučne pohlavným stykom . Je ich viac druhov a také rozprávky ako chytila som v bazéne, saune, áno chytila , ale aké ?
HPV vírus , no napríklad ja ho nemám a teda nemala som vo svojom živote iba jedného partnera, ani môj muž , 27 rokov manželstva .Možno je to tým že sme nespávali kade s kým a v manželstve len spolu . Teda ja určite a u muža to teda predpokladám .
Genitálny herpes je proste herpes prenášný pohlavným stykom alebo orálom . Len tak ľahko ho tam dole nedopravíš , tak že sa utrieš osuškou alebo si len tak niekde sadneš. Čím viac partnerov, čím vac odskokov tak sa riziko znásobuje.
A to sa nebavíme o rôznych mykózach , Hepatidíde B , C, trichomoniáza , ureaplazmách atď. Je toho na mrte .

h2
7. nov 2023

@fantaghiro21 On tie príspevky zmazal, lebo som ho upozornila, že sem dáva priveľa informácií na muža, ktorý to chce utajiť pred manželkou. Písal sem, kde sa to stalo a kam sa chystá na služobku nabudúce, nedal len názov miesta, ale aj konkrétny hotel a kedy tam pôjde. Vo svojom prvom zmazanom príspevku opisoval neveru svojej ženy, kedy bola a ako to dopadlo. No proste inteligent, ktorého musia ženy, ktorým "udiera mlieko na mozog" upozorniť, že to sem nemá písať, ak to chce utajiť. Lebo on si mozog zabudol v úplne inej časti tela. 😁

hugger
7. nov 2023

@heisenberg

Hoci ja by som to takto nespravil súdiť ťa nejdem.

Uži si to, nie príliš často, pre dobro svojej rodiny si to vyčítaj len trochu, porozmýšľaj čo chceš zmeniť vo svojom manželstve aby si sa takejto situácii nebol tak často že ti na to manželka príde a rozpadne sa ti rodina.

Opakovane sa potvrdzuje že 2000 rokov kresťanského vymývania mozgov že monogamia je jediná správna cesta je príliš krátka doba aby zmenila našu živočíšnu podstatu.

dominikamacakova
7. nov 2023

Vydáte, ktoré si teraz predstavujú, že si ich manžel ťa ukameňujú. Ženy, ktoré zažili niečo podobné ťa pochopia. Ja som slobodná a nespala som zo ženatým chlapom takže si i tom nemyslím nič, iba, že je to bežná realita a nudnejšie ako vo filme... Možno si sa chcel pochváliť, alebo to dať zo seba von. Život ide ďalej či?

fantaghiro21
7. nov 2023

@h2 uz len to,ze tu napisal tento vylev,hovori o tom,ze by bol najradsej keby o tom zena vedela,len je zesraty za usami .najlepse by bolo,keby mu jeho zenicka dala asi svoje povolenie a pozehnanie...

A v diskusiach sa snazi pretlacit nazor,ze zachranuje manzelstvo,a jeho cin bol spravnym...
Ak by bol na svoj cin taky pysny,nepotrebuje to riesit na mamickovskom fore ,ale skor pri tom pive s dalsimi takymi exemplarmi...v realnom zivote by som takeho muza nechcela nie len stretnut ale ani s nim mat sex...Zgrcala by som sa za jeho mentalne rozmyslanie

chcemradu
7. nov 2023

@heisenberg ja si nemyslím, že si žena, len zúfalý muž. Ale tvrdiť, že miluješ svoju ženu je silné slovo. Lebo keby si miloval, nepodvedieš, ani ťa nepohltí túžba urobiť niečo vzrušujúce v inom náručí. Proste si zlyhal namiesto toho, aby si sa snažil priniesť pestrosť do vašej spálni, domácnosti a všade, kde si sa so svojou manželkou nudil.
Áno, rutinu zažíva 80% manželstiev, ale to neznamená, že si to treba obzvlastnit neverou.

marseillefan
7. nov 2023

@subartic vlastne si mi teraz nepriamo potvrdila to, čo sa tu snažím naznačiť... a to je to, že riziko je nízke. Nevravím, že žiadne!! Vravím, že nízke... Ty sama si mala viacero sexuálnych partnerov a tvoj manžel tiež. A nikdy ste žiadnu pohlavnú chorobu nechytili.

modrymotyl8
7. nov 2023

@heisenberg Kto vie, možno aj tvoja žena zažila niečo podobné s iným mužom a tiež ma také isté pocity ako ty, len ty nepovieš nič jej a ona nepovie nič tebe.

pralinka25
7. nov 2023

@marseillefan aj ked sa ti to nebude pacit tak @subartic ma pravdu. o tychto veciach bohuzial nic nevies a preto sa tesis v sladkej nevedomosti ako je to v pohode. a ano aj pri orale sa prenasa HPV ani nemusime ist daleko M. Douglas ma rakovinu prave vdaka prenosu HPV oralom. sam to potvrdil. a nie je jediny. mozno to ma velka cast populacie ale ja napriklad nie. chodim pravidelne na prehliadky a za 19 rokov manzelsta som sa ani k nicomu takemu neprepracovala a to som absolvovala desiatky aquaparkov, sauny a ine blbiny kde sa podla teba da bezne taketo nieco chytit. 🙈 uplne odveci komentar. zlahcujes to bez dostatocnych vedomosti.
taku kopu nezmyslov v jednom prispevku. radsej si si ho mohol odpustit a nereagovat na ten môj. mozno by si sa mal venovat inym informaciam ako tomu ako casto chodia kurvy v rakusku na kontroly.
ta zenska ktora sa mu vyslovene ponukla bude urcite z tych ktore nikdy svojho manzela za dlhe roky nepodviedli ale tot drb dojdem do tatier a okamzite sa vyspim s niekym uplne neznamym. to je tiez taka pravdepodobnost cistej vernej lalie ako tie chlamydie v tatralandii. ty hned vidis kvapavky a syfilis ale je kopec chorob ktore mozu zamavat so zdravim na dlhe roky a niekedy byt rovnako fatalne aj ked su to ine druhy. menej dramaticke.

subartic
7. nov 2023

@marseillefan nie riziko nie je nizke , riziko je vysoké . Ja som mala viac partnerov ako jeden , ale vždy som s nimi spala s ochranou . Až s mojim mužom nie. S každým ďalším sexuálnym partnerom riziko výrazne stúpa, sieť možných partnerov ktorý vstupujú do pavúka sa rozširuje. Veľmi to zľahčuješ, trebalo by si možno ísť na týždeň poležať na infekčné oddelenie .

viestta
7. nov 2023

@hugger vernost je vitazstvo cloveka nad prirodou. Clovek si moze vybrat. Bud sa bude spravat civilizovane, alebo bude fungovat na signalnej sustave a necha sa ovladat pudmi.

karolinakr
7. nov 2023

Podla mňa je uplne zbytočne pridavat na ženske forum mamičiek vylev, aky si šťastny, že si podviedol..Pochvalit by si sa mohol na mužskom fore medzi starymi mladencami, ktori by ti gratulovali a drukovali..
Napisal si, že ženu maš rad i deti, nič sa nezmenil
Tak akože o čom bol tento prispevok?
To mi je u prdele, že si bol nadržaný

moonlight1210
7. nov 2023

@heisenberg “Nezabúdaj, že tá ženská mala očividne nejaký problém doma, keď to nechala zájsť až tak ďaleko.”
Aky problem si mal potom ty doma? Iba tu nudu a monotonnost? Nie je to trochu malo na neveru?
(Uprimne, necitala som tych 6 stran, tak neviem, ci si menoval aj vaznejsie domace nezhody a hadky.)

A co ak manzelka ta tiez povazuje za mileho, stabilneho, no nudneho patrona? Co ak aj ona so zaujmom pozrela po inom, novom, cerstvom? Ale miluje ta v podstate za tu stabilitu, s akou sa jej drzis, a ma rada deti, tak odist od rodiny neplanuje. Len chcela zas na chvilu zazit tu blaznivu iskru, vzrusenie z noveho, neznameho. Citit, ze zas zije. Motyliky v brusku, buchajuce srdce v jeho pritomnosti, naval stastia, vzrusenia a tuzby, ked ju vzal do narucia.
Aky pri tebe zaziva uz len tlmeny, vzdialeny, ozvenu zašlých casov.

marseillefan
7. nov 2023

@pralinka25 ja o tom nemám ani páru, ok, ale čo o tom vieš ty? Že si chodíš na pravidelné prehliadky? To je tvoje vzdelanie v tejto kategórii? Ako vravím, poznám osobne človeka, čo šukol minimálne 20 žien, neboli to žiadne svetuškárky.. a pokiaľ viem, nemal žiadne problémy. Ako je to možné, keď je riziko také vysoké? Ok, možno má HPV, lebo to sa chlapom nezvykne testovať.. ale zasa proti HPV existujú vakcíny a každý rozumný človek by mal byť už dávno zaočkovaný. Ja napríklad dám zaočkovať obidve svoje deti..

subartic
7. nov 2023

@hugger no v prírode máš aj zvieracie druhy ktoré sú monogamné . Od začiatku až do konca svojho života. Tak potom neviem kde je tá podstata živočíšneho druhu . Monogamnosť aj keď sa to nezdá existuje aj u háremových spolužitiach , jeden samec a viac samíc , kde ten samec si úzkostlivo stráži aby samice sa párili iba s ním . Len v ľudskej ríši považujeme za normu aby sme súložili hlava nehlava , lebo vraj od prírody nie sme monogamní .

moonlight1210
7. nov 2023

@marseillefan no ja poznam viacerych, ktori si tajne preliecovali kvapavku. Niektori i viackrat. Takze aj na Slovensku to nie je nijaka vzacnost chytit. Chlapi to vsak priznaju iba v spravnej atmosfere, spravne potuzeni alkoholom, ked maju pocit, aky humor, ze to chytili na avantyrach mimo manzelstva. Samozrejme, ze normalne to nevyzradia na pockanie len tak.

subartic
7. nov 2023

@marseillefan no a ja zas poznám muža čo si odskočil raz a hneď kvapavka , nakazil manželku a dnes je rozvedený . Jeho odskok asi až taký zrejme verný nebol a pritom nešlo o žiadnu pouličnú šteturu .

pralinka25
7. nov 2023

@marseillefan treba si uvedomit ako dlho vakcina na slovensku je a ze sa neockuju ludia ktori uz ziju pohlavnym zivotom. takze ockovanie nie je zachrana pre ludi nad urcitu vekovu hranicu. navyse ockovanie nechrani uplne pred kazdym typom, pretoze tych typov HPV je viac. nie nespocivaju moje vedomosti v tom ze chodim na pravidelne prehliadky. to som niekde napisala? chodim na ne preto lebo mi zaleti na mojom zdravi. na informacie som vyuzila studium a normalne viem aj citat.

svokrinjazykmonika
7. nov 2023

@heisenberg ja len dúfam že aj tvoja žena má také sladké tajomstvo. To už by bol asi problém, čo?

subartic
7. nov 2023

@moonlight1210 no ja keď som ako mladé dievča ležala v ružomberskej nemocnici na kožnom , tak tam bolo veľmi veľa záklaďákov ktorí mali kvapavku . Ale samozrejme dostali to zo záchodovej dosky . Rovnako tak tam boli aj chlapi čo si preliečovali syfilis.

pralinka25
7. nov 2023

@hugger vidis a ja by som povedala ze ludsky druh sa vyvinul. ocividne nie a stale tu mame poddruhy ovladane a zmietane pudmi. monogamia nie je len krestansky vymysel.
ale to je jedno. mne vlastne nevadi ze je niekto nemonogamny. mne vadi ze o tom klame. ze ide ozeni sa slubuje vernost a potom odrbava. ved ked chcem zit pudovym zivotom a striedat to, budem si stat za tym a nebudem sa zenit ani vytvarat dlhodoby vztah zalozeny na klamstve. ked ma gule zit ako divoky kanec tak ma mat cgule na to aj priznat to a stat si za tym. su taki chlapi ze sa skratka neozenia a ziju si takto. a to je v pohode. pokial idu s pravdou von nikomu nic neslubuju je to v poho. je to ich zivot. ale klamat zavadzat a podvadzat je hnus.

viestta
7. nov 2023

@marseillefan HPV je len jeden z problemov, sice potencionalne zavazny, ale nie u kazdeho. Zavaznejsie su ine pohlavne prenasane infekcie. A ano, cim viac partnerov, tym pestrejsiu "floru" mas v medzinozi. Cim pestrejsia flora, tym vacsie zdravotne rizika. Ale aj ked odignorujeme vsetky tieto zdravotne rizika, vzdy tu ostava eticky problem nevery. Pre niekoho je to prijemne spestrenie nudneho zivota, pre dalsieho velke zlyhanie, v kazdom pripade je to problem pre vacsinu nezucastnenych, aj ked ti zucastneni si t toho tazku hlavu robit nemusia.
Tento pan sa tu prisiel pochvalit. Iba a len pochvalit. Len marne rozmyslam co ho doviedlo az sem (vacsinou pri takychto zufalcoch rozmyslam ake rozpolozenie mysle dozenie muza k tomu, aby sa zaregistroval na MK a vylieval si tu dusu), preco to neprebral s podobne nastavenymi kamaratmi?. Len na tej konferencii by nasiel celkom dost vdacnych posluchacov a este by mu potlapkali po pleci...

oblecenie99
7. nov 2023

No len aby tá partnerka á la one night stand bola rovnako diskrétna doma.. aby nemala výčitky a "nepochválila sa" manželovi. Ja skúsenosť nemám, ale poznám takú, ktorej sa to stalo niečo podobné ako tebe. Nasratá partnerka dotyčného to riešila menej diskrétne a povedzme, že prehnane a hystericky, ale sa to prevalilo so všetkými sračkami a veľmi verejne. Najprv vynadala tomu svojmu, potom vynadala tej, s ktorou jej partner bol, potom zavolal jej manželovi a ešte si dala tú námahu, že zistila kontakty na jej rodičov, svokrovcov, švagrinú.. V skratke: ona je za vieš čo v širokom okolí, aj v očiach celej rodiny. Manželstvo to samozrejme nevydržalo.

heisenberg
autor
7. nov 2023

Ďakujem všetkým amatérskym psychológom za rozbor môjho života. Skutočne niektorí z vás minimálne nobelovka za prielom v obore, ako dokážete z blbého chatu rozpitvať môj život a dovoliť si ma súdiť. Pokiaľ sa mnou chce niekto seriózne zaoberať, viem poslať vzorku moču a krvi.