Problémy v intímnom živote po štyridsiatke
Ahojte ženy, mám 43 rokov a partner má 48 rokov. Dali sme sa dokopy pred 20timi rokmi a sex bol pre nás veľmi dôležitý. Naozaj sme mali medzi sebou veľmi silnú chémiu. Toto trvalo tak do asi mojej 40ty a potom prišli veci... Treba povedať, že ja som od mojich 14tich rokov bola vždy veľmi vlhká dole, a to nielen pri sexe. Naozaj som priam tiekla a veľmi mi to vadilo. Často som musela nosiť intímku, lebo som bola stále mokrá. Hanbila som za to. Okolo 40tky som postupne začala mať hormonálne výkyvy (perimenopauza) a prestala som mať chuť na sex. Ten mám tak dva dni do mesiaca. Keď už k tomu dôjde, s výnimkou plodných dní som suchá ako Sahara, čiže bez lubrikantu to nejde. A ideme na ďalší problém. Sú dni, kedy sa moja vagína tak stiahne, že ho do seba nepustím, alebo ho normálne vypudím, neviem, či ste to niekto zažili, že sa do vás partner nevie dostať. Nerozumiem tomu. A napokon posledný bod - môj partner má už dva roky problém s erekciou. Vzruší sa, ale kým máme predohru a dostaneme sa k veci, tak klesne. Alebo neklesne, ale pri procese dostať sa do mňa dovnútra, striedame pozície, mažeme a on klesne... Obaja si vieme orgazmus privodiť masturbáciou, ale sex ako taký nám už nejde. On aj by mal chuť, ale ja nemám. Som po ňom boľavá a rozbitá. Skúšala som všetko - čípky s kys. hyaluronovou, čípky s probiotikami a dobrý lubrikant. Ale nejako poviem vám, že mi za to tých 30 minút nestojí. Ako to máte vy?
@anonym_autor mam 40 a som na tom absolutne rovnako, vzrusena sice som, ale vlhka nie, moja sliznica je zrazu aj nejaka krehka, kolkokrat sa mi stalo, ze som mala po styku male krvacajuce ranky. nemam ani ziadne infekcie ci mykozy, z ktorych by to mohlo byt.. som z toho na nervy.
Čo tak pouziť lubrikant a partner smer urolog. Dalsia tema do zbierky o impotencii v produktivnom veku. Tak, je toto normalne?
no ono si treba uvedomiť , že lepšie to už asi nebude, je to prirodzené , že to nepôjde v sexe tak, ako v 25.
Čiže prídu obmedzenia,nevravím ,že nie je dobré ,že to chceme / chcete riešiť , ale..
Iste su výnimky,ale väčšina z nás , v tomto veku riešime veľmi podobné problémy
Čo tak pouziť lubrikant a partner smer urolog. Dalsia tema do zbierky o impotencii v produktivnom veku. Tak, je toto normalne?
@anna777115 čítala si? Mám lubrikant, vymenila som ich asi 8. Ja som bola na gynde, on u urologa. Vsetko v poriadku.
Tieto problemy su spojene s tym, ze nasi muzi, ktori su v podobnom veku ako my, nas uz nevzrusuju. Bud uz nemozu, alebo su neatraktivni, pribrati, zostarnuti. Vezmi kamosku, kupte dovolenku v Egypte, nabal prezervativy. A po 2 tyzdñoch skonstatuj, ci je naozaj problem v tebe
Tieto problemy su spojene s tym, ze nasi muzi, ktori su v podobnom veku ako my, nas uz nevzrusuju. Bud uz nemozu, alebo su neatraktivni, pribrati, zostarnuti. Vezmi kamosku, kupte dovolenku v Egypte, nabal prezervativy. A po 2 tyzdñoch skonstatuj, ci je naozaj problem v tebe
@anonym_3823e8 no moje nervy, po nezavaznom sexe uz rozbita nebude? Ci vsetci zajaci na dovolenke cakaju na milfky v perimenopauze? Nemyslim si🙄
@anonym_3823e8 no moje nervy, po nezavaznom sexe uz rozbita nebude? Ci vsetci zajaci na dovolenke cakaju na milfky v perimenopauze? Nemyslim si🙄
@anonym_7435f4 tie zastupy turistiek, ktore tam prudia z Europy hovoria za vsetko
@anonym_3823e8 no moj muz, ked sme sa zoznamili bol medvedik 90 kg, postupne zhodil na 80 kg a s vynimkou par sedin na vlasoch sa vobec nezmenil. Zmuznel, pribudli mu svaly a par vrasok okolo oci. Ja mam vacsie prsia a pevnejsie brucho ako som mala v case nasho zoznamenia. My sa sexualne pritahujeme, pacime sa jeden druhemu, on ma chyta za zadok a za prsia, ja jeho tiez za zadok a bozkavanie nam ide za mlada. Len ta moja schopnost pustit ho dnu a jeho udrzat to dlhodobo pominula. Jasne, ze uz nesexujeme ako za mladi, tri krat za sebou. Ale keby bolo na mne, tak by to ani nemuselo byt.. a pri tom sa chcem objimat, bozkavat, hladkat, spravim mu oral. Len nechcem penetraciu.
@anonym_7435f4 tie zastupy turistiek, ktore tam prudia z Europy hovoria za vsetko
@anonym_3823e8 ja neviem o ziadnych zastupoch neukojenych europanok, ale ked ty vies, tak ok, verim ti😃, to su po tom asi tie pribehy ze 3 dni som si nevedela sadnut, hej? Len nevieme ci z obdareneho cudzinca alebo z perimenopauzovych zmien tam dole🤣
@anonym_3823e8 ja neviem o ziadnych zastupoch neukojenych europanok, ale ked ty vies, tak ok, verim ti😃, to su po tom asi tie pribehy ze 3 dni som si nevedela sadnut, hej? Len nevieme ci z obdareneho cudzinca alebo z perimenopauzovych zmien tam dole🤣
@anonym_7435f4 ona je len ďalšia kurva čo chodí na dovolenky mužov trtkať a vlastného ma doma.
no ono si treba uvedomiť , že lepšie to už asi nebude, je to prirodzené , že to nepôjde v sexe tak, ako v 25.
Čiže prídu obmedzenia,nevravím ,že nie je dobré ,že to chceme / chcete riešiť , ale..
@anonym_6b42a0 väčšina rieši okolo 43r podobne problémy?
No to pochybujem. 43r je pre väčšinu ešte nič.
Z tohto dovoduja dlhodobo preferujem analny/ oralny sex. Vela ludi si tu povie OMG, ale je to moj zivot a moje telo. Ja mam rada este kopec inych veci, cize pre mna je vagina skor exit only. No musis ratat s tym, ze zmeny tela vyzaduju iny pristup, vymysliet veci inak, prekopat tu intimitu a zacat mysliet inak. Cakat, ze to bude ako zabava v 20tke je naivne. To telo sa meni a nielen u zeny, vek je neuprosny
@anonym_autor skúste nejaké výživové doplnky na erekciu aj na zvlhcenie, k tomu aj naďalej lubrikant. Kolegyňa aj s manželom užívali a vraj im to celkom pomohlo. Podrobnosti neviem, ale spomínala podobne problémy po 40 tke. A nemusí to byť trvalé. Môže byť, že sa to po čase vráti do normálu.
@anonym_autor každý druhý príspevok o perimenopauze, menopauze.Opytam sa inak čo čakáš po 20 r?🤣ja mám o 3 viac ako mám chuť na sex ako nikdy predtým.Cez ovu musím nosiť intimku aká som vlhká.Tak lubrikant čo chces iné?
Daj si predpísať hormóny a spraviť profil.To bude iný problém skôr on je mäkký a preto ho vypudis predsa vekom sa vagína uvolnuje,padá je viac vidieť krcok a nie sťahuje.A, keď ťa sex nebaví nesexuj ako si privodiť poranenie sliznice a zapaly
@anonym_autor skúste nejaké výživové doplnky na erekciu aj na zvlhcenie, k tomu aj naďalej lubrikant. Kolegyňa aj s manželom užívali a vraj im to celkom pomohlo. Podrobnosti neviem, ale spomínala podobne problémy po 40 tke. A nemusí to byť trvalé. Môže byť, že sa to po čase vráti do normálu.
@anonym_37a520 nevráti...sliznice vysychaju aj oči.Mna sa vždy gynekológ pri prevencii pýta na vlhkosť a sex.zivot.On už pohľadom vie či máš vagínu vlhkú aj pri vyšetrení.
@anonym_autor Skus vaginálnu rejuvenilizáciu. Vraj to velmi pomaha. A je to presne na tieto problemy.
V 43 rokoch a už takéto problémy riešit je skoro.Mam kolegyne aj kamošky, aj ďaleko starsie a takéto problémy nemaju.Az by si bola v menopauze a sucha ako Sahara, pochopim, no ty ešte nie si.
Koľko ma frajer rokov ze uz ma také problémy tam dole? Možno ho nevzrusujes.A ani on teba.A keby ste si našli inych, tak šľape všetko ako hodinky
V 43 rokoch a už takéto problémy riešit je skoro.Mam kolegyne aj kamošky, aj ďaleko starsie a takéto problémy nemaju.Az by si bola v menopauze a sucha ako Sahara, pochopim, no ty ešte nie si.
Koľko ma frajer rokov ze uz ma také problémy tam dole? Možno ho nevzrusujes.A ani on teba.A keby ste si našli inych, tak šľape všetko ako hodinky
@anonym_80cd68 ale môže byť v menopauze, sú ženy, ktoré ju majú oveľa skôr ako iné ženy
@anonym_80cd68 ale môže byť v menopauze, sú ženy, ktoré ju majú oveľa skôr ako iné ženy
@anonym_639402 Píše ze je v perimenopauze.Z toho som vychádzala.Aj zenam v menopauze kde uz môže byt suchota sa da pomôcť .Len u nich je problem aj jej frajer, ze mu to nefunguje
Ja si myslím ze je to psychika obojstranne. A súhlasím aj z tvojej strany že je to skoro, aby si mala takého suché obdobia až sa nevie do teba dostať. Ja som tiež pomerne mokrá zo spodu, jedine kedy som mala také problémy ako máš ty bolo keď som kojila. Bolo to ozaj hrozne, muž sa do mňa nedostal ani náhodou. Čiže problém budú určite hormóny, isto by som riešila hormonálny profil.
@anonym_autor podobne v 43rokoch nie je chtic taký veľký ani vlhkosť. Okolo ovulácie ako tak a potom to ide rapídne dole
@anna777115 čítala si? Mám lubrikant, vymenila som ich asi 8. Ja som bola na gynde, on u urologa. Vsetko v poriadku.
@anonym_autor mozno skus capiky na zvlhcenie pouzivat castejsie, mozno par krat do tyzdna?
Vagisan si mala? Dá sa kúpiť už aj u nás (bol len v Rakúsku)
@anonym_6b42a0 nie, v tomto veku väčšinou ľudia tieto problémy ešte nemajú, to je priskoro.
@anonym_autor zmeňte lekára jeden aj druhý
@anonym_6b42a0 nie, v tomto veku väčšinou ľudia tieto problémy ešte nemajú, to je priskoro.
@anonym_autor zmeňte lekára jeden aj druhý
@anonym_d1c4e5 alebo partnera
tak partnera len keď to nerieši
@anonym_autor gynlaser
@anonym_autor urcite navštív gynekologickú fyzio. Môže ist o vaginizmus, vie velmi dobre pomôcť aj s inými problémami
@anonym_autor mam 40 a som na tom absolutne rovnako, vzrusena sice som, ale vlhka nie, moja sliznica je zrazu aj nejaka krehka, kolkokrat sa mi stalo, ze som mala po styku male krvacajuce ranky. nemam ani ziadne infekcie ci mykozy, z ktorych by to mohlo byt.. som z toho na nervy.
@anonym_autor
@anonym_920f08 baby, pupalkovy olej v tabletkach na toto je super