icon

Problémy vo vzťahu

ninus1996
6. jún 2023

Ahojte. Chcela by som sa poradiť ohľadom nášho vzťahu s partnerom. Sme spolu rok a pol z toho rok spolu bývame. Na začiatku ako vždy to bola zamilovanosť, cítili sme vzájomne, že sme si boli súdení a milujeme sa najviac na svete. Bol pre mňa ochotný spraviť všetko, prestal húliť trávu a fajčiť. Plánovali sme spoločnú budúcnosť, už so mu dokonca naznačila, že už by ma mohol požiadať aj o ruku. Chcela by som s ním ostať, mať rodinu, ale časom sa naše hádky a problémy akosi viac prehlbujú. Je to aj kvôli tomu, že zatiaľ sme v podnájme a chceme niečo svoje, no nemáme zatiaľ dostatok financií. Ale málo so mnou komunikuje, radšej je na mobile alebo keď sa pohádame, tak ma ignoruje a keď sa snažím nadviazať reč a ujasniť si to, tak sa mi začal vysmievať ako keby so mnou opovrhoval. Je mi to strašne ľúto, niekedy kvôli tomu aj plačem a mám pocit, akokeby to ani nechcel zmeniť. Určite aj ja mám v tom podiel viny, že niekedy hádku vyvolám ja lebo chcem dačo povedať. Mám ho rada, ale rozmýšľala som či sme pre seba tí praví a či by som nenašla nejakého lepšieho. Už nie som najmladšia, no ani najstaršia, ale chcela by som rodinu, deti a bojím sa, keby som to skončila či nájdem nejakého iného a či nebudem ľutovať. Nechcem byť sama lebo som vo veku keď už ostatné moje rovesníčky zakladajú rodiny a rodia deti a to by som chcela aj ja. Čo si myslíte, vydrží nám to je to nejaká kríza len alebo sa ho mám vzdať a skúsiť šťastie inde? Sama neviem lebo ho mám rada, no nie som ani presvedčená naisto, že toto je ten s ktorým chcem byť do konca života a ak mu poviem áno, či to stojí za ten risk

Strana
z2
katarinka89
6. jún 2023

@ninus1996 pokiaľ nieje chlap ako tak zabezpečený, nema na com ,,stavať,, , tak to dobre nebude. Detto keď sú tam aj tie zlozvyky- tráva. Ani nerozmyslaj nad manželstvom a rodinou s ním. Budeš mať pri nom zviazané ruky, bez financií, vlastného bývania, deti na krku a ty doma na RD. Ja by som toto ukončila. Lepšie dočasne samej- ako mať na krku príťaž.....

vanilkovazmrzka
6. jún 2023

@ninus1996 tak asi je skor introvert, nie? Tak to je niekedy tazke s komunikaciou… najma pri tych konfliktoch. Mate to casto, ze sa pre nieco pohadate?

Inak fascinuje ma, ako su tu damy poburene pre trochu travy 😄

katarinka89
6. jún 2023

@ninus1996 a nedá mi nenapísal, ZE TU TI RADIA ZENY, KTORE SI TOHO UZ NIECO ODZILI A MAJU PODSTATNE VYSSI VEK - SKUSENOSTI. VERIM,že sa rozhodnes pre teba spravne- aby si si časom nevycitala to, čo sa už nebude dat zmeniť.

nickpick
6. jún 2023

@ninus1996 pises ze tebe to vychadza od vyplaty k vyplate, ak si chces usetrit peniaze zacni riesit lepsie platenu pracu, vzdelavaj sa, zvysuj svoj pracovny potencial, uc sa jazyky, budes zaujimavejsia pre zamestnavatela predovsetkym teraz ked este nemas deti, mne to pripada tak ze ty chces od partnera aby setril aby on bol ten co ma uspory aby on riesil spolocne byvanie, nezastavam sa ho, ale nemozes zodpovednost prenasat len na jeho plecia, a vycitat mu ze nema uspory lebo pred vasim vztahom zil ako vacsina mladych chalanov stylom svet je gombicka, ty si pred vasim vztahom setrila a usetrila? a este jedna vec, nehrn sa do manzelstva a deti lebo to riesia vsetci okolo teba, to nie je ten pravy dovod, najprv si musis byt ista vasim vztahom, ze viete spolu riesit aj problemy a tazke situacie, deti totiz prave tieto veci este viac zvyraznia a prehlbia, mne by na tvojom mieste svietila cervena kontrolka - tvoj partner totiz nevie komunikovat a vysvetlit si s tebou konflikty plus sa ti posmieva….to vobec nie je v poriadku, vsimaj si tieto jeho prejavy, je mozne ze vobec nie je spravnym partnerom pre teba….

ninus1996
autor
6. jún 2023

@vanilkovazmrzka áno, som introvert a priateľ tiež. Len on zase s tým rozprávaním je taký uzavretý, ja zase viem komunikovať, keď má o ti aj ten druhý záujem a na niečom mi záleží. Väčšinou začínam aj diskusiu ja. Tak ako kedy, niekedy je kľud dluhú dobu, no aj ja som komplikovaná povaha a začnem ja, že chcem mu niečo povedať a keď ku "zabrnkám" na jeho citlivú strunku už je problém. Tak ako to bolo na ňom fajn, že ako krátko po tom ako sme začali chodiť sám od seba prestal s trávou úplne lebo som mala voči tomu aveziu a neskôr som mu neschvalovala ani tých jeho kamarátov s podobnými záujmami, tak sa s nimi prestal stretávať, to bolo také pozitívum od neho. Dokázal sa vzdať ak fajčenia cigariet kvôli mne a to bol dosť tuhý fajčiar

vanilkovazmrzka
6. jún 2023

@ninus1996 tak pozri, musis si sama upratat, co je na nom dobre, a co je zle, co je na vasom vztahu dobre a zle, ci este k nemu citis lasku, alebo ci sa donho dokazes opat zamilovat. V tom sa musis rozhodnut sama, no kazdopadne aktualny stav nevyzera idealne na zakladanie rodiny.

Ako sa aktivne podielate na vlastnom byvani? V akom meste? Lebo o tom nestaci len snivat a hovorit… je to obrovsky zavazok, podla mna vacsi jak manzelstvo, teda ked si vezmete hypoteku 🙂

domcci72
7. jún 2023

pre mna ked komunikacia viazne, tak je to pruser velky, s takym clovekom si neviem predstavit zeby som fungovala, zeby som zila a nieto aby som s nim mala rodinu, ide o to aby ste si veci vedeli vyrozpravat.

ninus1996
autor
7. jún 2023

@vanilkovazmrzka Zatiaľ sme v podnájme a čo sa týka bývania chceli by sme dom lebo pozemok by sme mali čo mi darujú rodičia. V Dolnom Kubíne bývame a hneď pri Kubíne v dedine by sme chceli. Len zatiaľ nemáme financie na to a chceli by sme to riešiť cez mladomanželskú pôžičku od štátu o tom sme sa bavili, len musíme mať na to aj svoje financie našetrené. Čiže podmienka je, že sa musíme zobrať aby nám ju schválili, no neviem teda či ísť do takého záväzku, ak by to malo byť medzi nami takto ako to je. Ľúbim ho a nechcem o neho prísť, len ak sa to nebude nikam posúvať, bude to asi lepšie nechať tak

macatt
7. jún 2023

No ako komunikovať sa mu nechce a vykrikovať, že zarobí a dáva viac to áno..ak budeš na materskej bude všetko ťahať on a to nezvládne, budeš mať peklo🙏🏼 je mladý, bude si chcieť užívať a nielen šetriť🙃 skončíš u rodičov a ešte aj s dieťaťom.. neurob si to

macatt
7. jún 2023

Bavila si ho, ale už ho viac baví telefón.. pri ďalšej odutej hube by som sa zbalila a išla k rodičom a buď si uvedomí o čo príde a budete si znova súdení do konca života, alebo nie.. nepotrebuješ oduté decko

Strana
z2