icon

Promiskuita a hraničná porucha

21. mar 2025

Je to prekliatie. Mám pocit, že som taká jediná na svete. Hanbím sa za to, no prestať to robiť nejde. Keď som v depresii vnímam tento problém. Keď som v mánii, je mi jedno, čo si kto o mne myslí. Keď opäť príde depresia, čudujem sa, čo som napáchala. Nenávidím sa. No a keď si dám lieky ktoré znižujú chuť na sex, tak priberám 4kg mesačne a som z toho v strašnej depresii. Je to začarovaný kruh. U mužov sa to v spoločnosti ako tak toleruje, no u žien nie. Ničí mi to celý život. Prosím, ak je tu taká žena s rovnakým problémom, budem rada, ak mi napíšeš. No zrejme budeš mať tiež strach, ako ja...Tak ti posielam aspoň silné objatie a vedomie, že nie si jediná.

Strana
z2
drahomirrra
21. mar 2025

Nechapem. Mas hranicnu poruchu, alebo bipolarnu poruchu?

pralinka25
21. mar 2025

ved o tvojej promiskuite nemusi nikto ani vediet. co ti vidia do spalne?

autor
21. mar 2025

@drahomirrra
Ahoj, diagnostikovali mi zatiaľ hranicnu poruchu osobnosti

autor
21. mar 2025

@pralinka25 ahoj, je toho viac, no to sem nemôžem písať.

janickacrazy
21. mar 2025

Skúsila si užívať HAK? Ja som vtedy mala chuť na 0.

berta100
Autor odpoveď zmazal
pralinka25
21. mar 2025

vsak si anonym

autor
21. mar 2025

@janickacrazy ahoj, neviem aký liek som brala, ale sexuologička mi vravela, že každý liek, ktorý znižuje chuť na sex obsahuje tú látku z ktorej som priberala. Ale skúsim to pozrieť a poradiť sa. Moc ďakujem.

drahomirrra
21. mar 2025

Najma klad doraz na to, aby si zostala zdrava. A teda neviem, ale na tvojom mieste by som radsej pribrala; nez kdesi vyfasovala HIV.

domkakvet
21. mar 2025

Ked sa nakazis nejakou chorobou, potom ta prejde chut. Ani si to mozno neuvedomujes, ale ma ich mnoho ludi.

slnecnica30
21. mar 2025

Ved kondomy existuju co ju este strasite s nakazenim sa pohlavnou chorobou

jamimo
21. mar 2025

@domkakvet nie, nie, nemusí 👆 Pud je silnejší, ako zodpovednosť, nedokážu to ovládať 🤷‍♀️ Môjho ženatého kamaráta kedysi chodila otravovať baba do práce, suverénne, absolútne a bez hanby ho priam vulgárne balila a nahovárala na rôzne sexuálne strernutia a praktiky - 3, swingers atď...On chudák červený až za ušami, slušne ju odmietal, vykal jej, argumentoval, že je ženatý, šťastný. Ona napr. naschvál chodila za ním v minisukni bez nohavičiek, vulgárne si sadala aby jej bolo vidno ohanbie. Normálne mu rozprávala, ako to robila s inými chlapmi. On pohoršený, či sa nebojí chorôb. Ona že nie, a s chlapmi sa stretáva cez inzeráty za účelom sexu, že napr. ide vlakom do Bardejova, inokedy do Trenčína a tak... Priznala sa mu, že to nedokáže ovládať... Kamarát bol z nej v pomykove, vyplašený a hlavne zhnusený 🤔

jamimo
21. mar 2025

@autorka... tu je rozhovor s babou s HPO, diel 184
https://podcasty.sme.sk/t/8737/ludskost-tyzdenn...
Ona síce nehovorí o probléme s promiskuitou, ale myslím si, že je celkom ok v porovnaní s tým, ako bola. To sú ale roky psychoterapie, techniky, relax, režim...

mimachicha
21. mar 2025

@slnecnica30 na hpv virus zial nepomoze ani kondom. A hpv moze sposobit rakovinu krcka

enmery
22. mar 2025

Nie si jediná. Ver lekárom-psychiatrom. To nie sú lieky ako na chrípku, že záberu hneď a čau. HPO osobnosti je na celý život, ale vie časom odznie. Vnútorné prežívanie máš aké?
Inak nie som HPO, aby ma tu niekto neukamňoval, ale poznám osobne.

bielasovicka
22. mar 2025

Napíš, aké sú to lieky, od ktorých sa priberá 4 kg za mesiac. Tomu ťažko uverím.

bludna
22. mar 2025

@bielasovicka lithium napriklad. Zo skupiny mood stabilizers je ich celkom dost.

drahomirrra
22. mar 2025

@bielasovicka Aj risperidon, tiapridal.. proste psychiatricke lieky. Vsetky to sposobuju.

jamimo
22. mar 2025

@bludna u každého pacienta veľmi individuálne. Napr. moja kamarátka má bipolárnu poruchu, užíva Lithium carbonicum 2x denne už 35 rokov, večer Olanzapín... Má 50 kg aj s topánkami 🤷‍♀️
Potom poznám 2 schizofreničky-1. má nadváhu, 2. tak 50 kg.. Poznám ešte pána so.schizofréniou a má normálnu postavu...

bludna
22. mar 2025

@jamimo Rozumiem, reagovala som len na otazku vyssie. Z mojej skusenosti pri tychto liekoch su najhorsie tie prve mesiace kedy sa zavadzaju. Vtedy je uplne realne pribrat aj 4kg. Samozrejme, netvrdim, ze u kazdeho.

mameha7
22. mar 2025

Ubližuješ si. Prosím, neubližuj si, nikto ti za to nestojí. Promiskuita je iba agresia otočená proti sebe samému. Musíš sa naučiť efektívne pracovať s vlastnou agresivitou, tak aby ťa to neničilo, ale aby to bolo prospešné (cez šport, umenie, hobby, humor....) . Ale toto je bohužiaľ na dlhodobú terapiu.

torysheer
23. mar 2025

Napíš mi

jamimo
23. mar 2025

@bludna jasné, v pohode. Preto som napísala aj rozdielne prípady. U každého ináč.

drahomirrra
23. mar 2025

@jamimo Nejako vela psychiatrickych pacientov poznas, a este s tak zavaznymi dg..

autor
23. mar 2025

@mameha7 viem, ubližujem, no keď som v mánii - to som celé leto, tak mi je to jedno. Najhoršie je, že vtedy mi pripadajú ostatní takí príliš konzervatívni. Pritom ja som divná. Ale ďakujem.

jamimo
23. mar 2025

@drahomirrra pracovala som s ľuďmi-v sociálnej oblasti... okrem toho dnes nie je nič výnimočné, ak má niekto psychiatrickú diagnózu- depresiu, schizofréniu, úzkosť, bipolárnu poruchu, hraničnú poruchu osobnosti, trpí závislosťami, alebo OCD v rôznych formách a prejavoch ... Možno viac, ako by si tušila🤔 Život je už raz taký 🤷‍♀️

jamimo
23. mar 2025

@autorka... Názov témy máš o HPO, v príspevkoch píšeš o mánii a depresii. Máš mánio depresívnu poruchu? Liečiš sa na psychiatrii, užívaš lieky?

drahomirrra
23. mar 2025

@jamimo Presne to som sa autorky pytala. HPO nema maniu a depresiu. Bipolarna porucha ma. A tu bez liecby nezvladne. HPO je odchylka, BP je choroba.

mameha7
23. mar 2025

@drahomirrra Aj hraničiari môžu mať manickú epizódu (charakterizuje ju práve takéto rizikové správanie ako promiskuita). Tu je tiež článok : https://milestonehealthcenter.com/borderline-pe...

autor
23. mar 2025

@jamimo tak ja neviem čo mám, ale je mi zle. Teraz som mala asi 3 týždne také, že som sa ledva postarala o syna, proste som bola bez energie. Ja nie som vôbec agresívna ani výbušna. Zvýšila som si Escithil čo beriem na depresiu. No a až v tom stave som si uvedomila moju promiskuitu. No dovtedy sa mi v priebehu dňa menili stavy smútku s divnymi stavmi radosti. Neviem sa dobre sústrediť a mam strašne zlu pamäť.

Strana
z2