icon

Prvé intímnosti: Zdravotné problémy po intimite?

bunny00
29. dec 2023

ahojte, potrebujem poradiť.
Ja a môj partner sme poprvykrat skúšali niečo intímnejšie.. konkrétne s prstami… no a je tu taká vec, že mňa to vtedy bolelo, ale potom to už bolo po určitom čase v pohode keď prestal.. Po danom akte sme sa hneď umyli a všetko čo by sa malo, ale hneď na další deň na to som dostala problémy z močovým mechúrom alebo niečo s tým spojené… viem že by som mala navštíviť lekára, ale len by som chcela vedieť, či sa už niečo také niekomu stalo? a že či je vina na mne alebo na niečom inom?
Ďakujem a bola by som rada ak by ste mi vedeli pomôcť 🙂

dadka1997
29. dec 2023

@bunny00 ak si bola panna tak je to normálne, že ťa to mohlo bolieť, a co sa tyka mocoveho mechura aky konkrstny problém? Pálenie? Rezanie ? ..pri cikani

milanemila
29. dec 2023

@bunny00 no mal si partner umyt ruky pred tym ako ti och niekam pchal 🙈 ak si nebola dost vlhka mohlo prist aj k mechanickemu poskodeniu, nejakemu skrabnutiu atd. Nemyslim si, ze hned na druhy den by si mohla mat problem rovno s mechurom, este predtym su mocove cesty kt mozu byt zapalene, ale tiez si myslim, ze hned na druhy den je takyto zapal prilis rychlo. Takze bud uz si mala zapal predtym a je to iba zhoda okolnosti, alebo je to nejaky mechanicky problem, pripadne mozno mykoza.
Skus napisat ako ta to boli, ci ta pali pri moceni, ci sa to zhorsuje atd. Kupila by som si v lekarni rosalgin vyplach na precistenie a ked sa to bude zhprsovat urcite chod k lekarovi.

zuzinapipina
29. dec 2023

@bunny00 po sexe alebo aj len po oralnom sexe sa vzdy treba ist najprv vycikat a potom samozrejme umyt. Ale to cikanie je dolezite, pretoze sa ti velmi rychlo zanasaju bakterie do mocovej trubice a hned aj do mechura. Tym ze sa vycikas, tie bakterie splachnes. ucia to aj na sexuologii. ja len tak do buducna ☺️

bunny00
autor
29. dec 2023

@dadka1997 také ako pri normálnom prechladnutí zo spodu

bunny00
autor
29. dec 2023

@milanemila priateľ mal umyté ruky pred tým.. myslela som si že doslo nejakému poškodeniu pri tom, lebo som zdravá a nemala som žiadne problémy doteraz.. ďakujem vam za radu ^^

bunny00
autor
29. dec 2023

@zuzinapipina ano ďakujem, ja som nikdy sexuológiu nemala, takze pardon ^^

pininka1
29. dec 2023

@zuzinapipina neviem kto z nás mal na skole sexuologiu??????

pininka1
29. dec 2023

@bunny00 ja si myslím ze tvoje telo si musí len zvyknúť a možno to bolo aj preto ze si nebola poriadne uvoľnená, skúšajte to určite ďalej, keď tak skúste nejaký gél na intímne veci. Určite to pôjde. Podľa mňa ste dodržali vsetko co ste mali, chce to len čas.

matus7030
29. dec 2023

@bunny00 myslím, že skôr pôjde o nejaké jemné poškodenie/poškrabnutie, ako o zápal. Ten by si hneď nedostala. Bola si aspoň trochu vlhká, keď ťa priateľ robil prstami? Cítila si sa pri tom psrtovaní komfortne? Nebolelo ťa to? Bola si uvoľnená? Do budúcnosti: Nikdy sa neboj povedať partnerovi, čo ti je príjemné a čo nie. Vždy môžeš veci stopnuť, ak ťa niečo bolí, alebo ti to nie je príjemné. Môžte to skúsiť nabudúce /neskôr inak. A to, čo pisali baby vyššie s hygienou je všetko pravda. Dodržiavaním predideš problemom.
Choď si dnes kúpiť nejaký urologický čaj a balíček brusníc. Ak by ťa nahodou palenie neprešlo, šup k lekárovi o 2 dni.

afterdark
29. dec 2023

Je to tu ako na stránkach Bravo časopisu, dobre pobavilo.

zuzinapipina
29. dec 2023

@pininka1 no za nasich cias nebola, ale teraz sa tomu krasne venuje napriklad Misk Chrkava, uci sexualnu vychovu a chodia aj po skolach a ucia ako sa spravne a zodpovedne stavat k takych situaciach a vsetkemu co sa tyka sexu, nasho tela a tak. Ma aj vlastny youtube kanal a vela podcastov som s nou uz pocula.

zuzinapipina
29. dec 2023

@bunny00 ja som to nemyslela tak, ze si to uz mala vediet, alebo nedajboze ze si nieco zanedbala a nepocuvala si, ja som iba potvrdit ten fakt, ze sa treba ist vycikat po sexe, ze to tam aj ucia ze je to dokazane ☺️
@pininka1

bunny00
autor
29. dec 2023

@matus7030 som ešte panna, takze nemam veľké skúsenosti s tým všetkým čo sa týka takýchto vecí.. ale som vam vďačná za radu ^^

majlo1234
29. dec 2023

@bunny00 je to normalne. Najdolezitejsie je po akte sa ust vycurat a vysprchovat, ak sa da.