Riešenie dilemy - milenec verzus partner
Toto bude chulostiva tema ale verím, že budeme ku sebe slušní. Mám partnera a mám krátku dobu milenca. Partner je takmer dokonalý muž, vo všetkom až na sex. Sexuálne spolu nežijeme, on nemá žiadne libido. Na tomto sa nič nezmení, nemusíme preto stracat čas riešením tejto veci-iné to už nebude. S milencom je veľká vášeň ale zaujíma sa o mna aj ako o ženu celkovo. Myslím, že ma dokonca miluje, aj keď to trvá len krátko. Mám dni, kedy ma to veľmi baví, cítim sa že môj život ma farby a potom príde úpadok, kedy som uplne naviazaná na partnera a najradšej by som sa vrátila v čase, a celé toto nezačala. Lenže to tak jednoduché nie je, keďže to je clovek a nie vec. Partner si toto nezaslúži ale zároveň sa o tuto oblasť života vôbec nezaujíma, ani o mna čo potrebujem v tomto ja. Stále premýšľam, čo je teda správne, partnera opustiť nehodlám, vyznie to možno ako paradox ale nakoniec vždy aj tak vidím, že on je ten naj v porovnani s ostatnými. Či sa mám teda navždy vzdať sexu? Alebo žiť takto? Bojim sa aj chvíle, kedy milenec príde na mna s tým, že chce nieco viac. Mám ho rada, je to dobrý muž ale viac od toho nechcem. A zároveň nechcem o neho prísť, ak mu poviem že sa nič nezmení a nebudeme v žiadnom kontakte. Ani neviem ako by som to stopla ak by som definitívne nadobudla ten pocit, že to musí skončiť.
Koľko máš rokov? Máte deti?
@perzskykocur nemáme, zatiaľ sme ani nechceli. Keď na to príde, asi ich budeme robiť nasilu. Každopádne keby mám dieťa, nechcela by som robiť niečo takéto
Ja osobne by som sa snažila s partnerom poriešiť sexuálnu otázku. Sadnúť si a vysvetliť mu, že ty máš svoje potreby a aj keď on nie, tak ty túto blízkosť potrebuješ. Ak ťa miluje, tak by mu malo záležať na Tom, aby si bola šťastná. Ak zo zdravotných dôvodov atď nemôže mať samotný sex, sú aj iné možnosti ako orálny sex, nejaké hračky...proste hľadať možnosti tam. Nie je správne, že ho podvadzas. To si nezaslúži žiadny človek, je to od teba dosť kruté,keďže píšeš aký je dokonalý a dokonca ho opustiť neplánuješ. Raz sa to môže prevalit, pravda vždy vyjde najavo. Ak plánuješ pokračovať s milencom, rozišla by som sa s partnerom na tvojom mieste
komunikácia je proste základ. a asi by som sa mu snažila vysvetliť, že táto časť vzťahu je pre teba proste dôležitá. ja viem, že sú aj páry, ktoré fungujú tak, že jeden z nich má milenca a druhý partner o tom reálne vie a nevadí mu to, lebo po tejto stránke nefungujú veci ako majú...
@anonym_autor všetky ženy z MK, ktoré tvrdia, že každý chlap chce sex a veľa sexu a keď nemá doma, tak ma inde ( sex) by si mali prečítať aj tento príspevok. Autorka, hormóny prejdú, je to len sex. Všetko chceš kvôli sexu zahodiť? Tak si to uži, a rob to opatrne, nič svojmu manželovi nehovor a keď ťa už milenec nebude vzrušovať vráť sa ku dobrému mužovi. Citovo sa na milenca neviaž. Takto to robia milióny mužov po celej zemeguli a ako sa hovorí aj vlak je sýty aj ovca celá.
milenec, ktory by chcel od teba nieco viac, nejake city? podla mna sci-fi... drvivej vacsine to vyhovuje bez citov (teda za predpokladu, ze vie, ze mas partnera a je len unikom)
v čom je partner dokonalý? skús popísať podrobnejšie prečo s ním chceš ostať, dáva ti pocit istoty? peniaze? bývanie?
@perzskykocur nemáme, zatiaľ sme ani nechceli. Keď na to príde, asi ich budeme robiť nasilu. Každopádne keby mám dieťa, nechcela by som robiť niečo takéto
@hradnapani Tiez si myslim, ze autorka skor za tym hlada viac.
@anonym_779c9e Ty sa fakt na hlavu..
@anonym_autor nemyslim, ze toto udrzis, myslim si, ze vas vztah si uz pochovala (ale myslim, ze to je dobre, ze by skoncil casom i tak)
ja by som odišla od partnera a žila si svoj život bez podvádzania
@hradnapani Tiez si myslim, ze autorka skor za tym hlada viac.
@anonym_779c9e Ty sa fakt na hlavu..
@anonym_autor nemyslim, ze toto udrzis, myslim si, ze vas vztah si uz pochovala (ale myslim, ze to je dobre, ze by skoncil casom i tak)
@dadis všetci tu na MK vieme že na hlavu si tu jedine ty a to dosť výrazným spôsobom. Už ti to tu viaceré povedali a stále si nedáš povedať. Už konečne dakde zalez.
@anonym_autor este zisti aku ma oredstavu tvoj milenec... On kludne moze chciet len presne co ma. Mozno keby si keho partnerka uz nema taku tuzbu po tebe. Musis ho spoznat aj ako cloveka. A porozmyslaj co v skutocnosti milujes na tom tvojom partnerovi... Ci to nie su len tvoje predsta y. A minulost
@anonym_autor ja to mám presne tak isto s manzelkou...jej to stačí max raz za mesiac, debat na túto tému bolo niekoľko bezvýsledne ..je to ako keď niekto nemá rád zeleninu a nútis ju jesť..frustrácia prešla k nájdeniu milenky,našťastie medzi nami nieje nič viac ako kamarátstvo a sex
@anonym_autor pošli túto diskusiu súčasnému a hneď budeš mať dilemu vyriešenú.
Spoznala som takého muža, vážne si super vo všetkom, dokonca relatívne mladý človek do 40tky, ale jemu sa nie a nie postaviť. A čo mám z takého partnera, keď ja chcem aj sex? Hľadať inde by som nechcela, pretože nie som človek, ktorý s jedným je a s druhým sexuje. Ja som mu priamo, úprimne povedala, že je síce úžasný ako človek, ale keď mu to tam dole nefunguje, tak to nebude fungovať ani medzi nami. A vážne sme skúšali všetko možné a nie a nie aby sa mu postavil, už som si myslela, že je to mnou a potom sa priznal, že on s tým má dlhodobý problém. Poslala som ho k urológovi, vraj hormóny ok, všetko ok, tak ja nechápem. Samozrejme bol zdrvený, sklamaný, cítil sa trápne, ale ja som mladá a sexuchtivá a nebudem strácať čas s mužom, ktorému vták nefunguje, to nech si nájde nejakú asexuálnu ženu, alebo ženu, ktorej stačia dotyky, ručna práca a oral. To mne jednoducho nestačí. A nehanbím sa za to a ani ma nemrzí, že som mu to takto rázne povedala. Ukončila som to po 3 mesiacoch trápenia a našla si muža, ktorému to funguje perfektne.
@anonym_autor este zisti aku ma oredstavu tvoj milenec... On kludne moze chciet len presne co ma. Mozno keby si keho partnerka uz nema taku tuzbu po tebe. Musis ho spoznat aj ako cloveka. A porozmyslaj co v skutocnosti milujes na tom tvojom partnerovi... Ci to nie su len tvoje predsta y. A minulost
@derdia viem to posúdiť, on partnerku nemá a tuzi po tom, medzi nami to vzniklo nečakane. Nie je to ani typ, ktorý by vyhľadával iba sex. Je so mnou v kontakte počas celých dni, zaujíma sa o mna. Neodvážil sa zatiaľ nič povedať, iba nadhadzuje a ja na to reagujem oblúkom. Na partnerovi obdivujem a mám rada snáď všetko, čím viac mužov poznám stále je on pre mna top. Iba v tomto je sebecky a ignorantsky a prispieva tomu aj to, že je neskúsený. Nikdy nezačal poriadne sexuálne žiť a teda tuto oblasť poriadne ani nepozná.
@anonym_autor ja to mám presne tak isto s manzelkou...jej to stačí max raz za mesiac, debat na túto tému bolo niekoľko bezvýsledne ..je to ako keď niekto nemá rád zeleninu a nútis ju jesť..frustrácia prešla k nájdeniu milenky,našťastie medzi nami nieje nič viac ako kamarátstvo a sex
@anonym_60a93f a prosim ta ako sa da toto realizovat aby zena na toto neprisla?
Ja nechapem.
@anonym_60a93f a prosim ta ako sa da toto realizovat aby zena na toto neprisla?
Ja nechapem.
@derdia čo sa dá ako realizovať?
milenec, ktory by chcel od teba nieco viac, nejake city? podla mna sci-fi... drvivej vacsine to vyhovuje bez citov (teda za predpokladu, ze vie, ze mas partnera a je len unikom)
@hradnapani možno ste si pod pojmom milenec predstavili automaticky muža, ktorý ma záväzky. V tomto prípade je to slobodný mladý muž ( tiež som ešte mladá) ktorý normálne hľadá vzťah a nemal v úmysle od začiatku upadnut do niečoho takéhoto. Začali sme kamarátsky a prerastlo to sem, on vedel že niekoho mám a ani jeden z nás netušil, kam to pôjde. Nikdy som mu ale nepovedala, že som vo vzťahu nešťastná a plánujem ho opustiť. Prijímala som to všetko prirodzene, užívala si záujem a to čo mi chýbalo no keďže sme v kontakte intenzívnom, vidím že je to dobrý muž a začína ma mrzieť to, že mu viac neponuknem. A zároveň ho možno brzdim v tom nájsť si niekoho iného, lebo viem že sa venuje len mne. Mame ale dosť rozdielne životy a ja nemám najmenšiu chuť meniť v tom mojom všetko. Jednoducho nechcem od toho viac
Uff, je to normálne mať partnera a milenca? Nie nie je. Daj partnerovi prečítat to čo si sem napísala 😎🫶. Priznaj sa. Verím, že nebude rád, že ma po svojom boku takú osobu.
ja neviem, ale je dost mozne, ze aj tym inak dokonalym parnerom zacnes postupne kvoli tej jeho sebeckosti a ignoranstvu pohrdat. bude sa to stale pomaly zbierat a az to jedneho dna pretecie. takto sa neda zit vecne, ja by som nevedela. ved si ho nechaj ako kamarata, ked je inak taky uzasny.
@anonym_60a93f no mat milenku a byt doma uplne ok. Akoze mate vztah s manzelkou ze ju aj lubite? Ze vam na nej zalezi? Rozpravate sa a smejete spolu atd?
@derdia áno, ale manželka má pre mňa veľmi nízku potrebu sexu...riešili sme to niekoľkokrát, čiže mal by som sa rozviesť kvôli tomu že moja manželka má nízke libido a v tejto oblasti ju absolútne nezaujímam?
@derdia áno, ale manželka má pre mňa veľmi nízku potrebu sexu...riešili sme to niekoľkokrát, čiže mal by som sa rozviesť kvôli tomu že moja manželka má nízke libido a v tejto oblasti ju absolútne nezaujímam?
@anonym_60a93f to fakt takto funguje...a vy nrmate vycitky? Ci ste to vytesnil? Alebo to beriete bsolutne sportove?
@anonym_60a93f to fakt takto funguje...a vy nrmate vycitky? Ci ste to vytesnil? Alebo to beriete bsolutne sportove?
@derdia áno takto to funguje,ste na koníku nová? Ženy tu žijú v nešťastných manželstvach lebo deti,lebo majetky,lebo lebo lebo.. ja tiež žijem a snažím sa prežiť ..tak ako každý
@hradnapani možno ste si pod pojmom milenec predstavili automaticky muža, ktorý ma záväzky. V tomto prípade je to slobodný mladý muž ( tiež som ešte mladá) ktorý normálne hľadá vzťah a nemal v úmysle od začiatku upadnut do niečoho takéhoto. Začali sme kamarátsky a prerastlo to sem, on vedel že niekoho mám a ani jeden z nás netušil, kam to pôjde. Nikdy som mu ale nepovedala, že som vo vzťahu nešťastná a plánujem ho opustiť. Prijímala som to všetko prirodzene, užívala si záujem a to čo mi chýbalo no keďže sme v kontakte intenzívnom, vidím že je to dobrý muž a začína ma mrzieť to, že mu viac neponuknem. A zároveň ho možno brzdim v tom nájsť si niekoho iného, lebo viem že sa venuje len mne. Mame ale dosť rozdielne životy a ja nemám najmenšiu chuť meniť v tom mojom všetko. Jednoducho nechcem od toho viac
@anonym_autor Je načase si priznať že ty nemáš žiaden vzťah,ty máš kamaráta nič viac. Veď si snom nikdy nemala nič sexuálne a ani nebudeš až kým ním budeš žiť a to sú desaťročia ak vám bude slúžiť zdravie. To naozaj chces byť celý život frustrovaná bez sexu? A klamať a podvádzať? Nakoniec ti bude zo seba na zvracanie? A že keď budete mať deti to robiť nechceš? To si ako na povel vypnes u seba pudy? Len hovorím že to nie je možné. Tvoj partner nie je vôbec super ako ho opisujes. Férovo by ti mal povedať že ťa nebude a ani nechce sexuálne uspokojovať,a nebude ti stáť v ceste. Lebo v tvojom prípade je len táto možnosť ,inak sa budete len trápiť obaja a neskôr sa aj nenávidieť.
@anonym_autor hľadáš dokonalosť. Aj úžasného muža a aj úžasný sex. Pravdupovediac, myslíš si ,že nájdeš ideálneho partnera? Veď tu si čítaj, na MK, ako funguje manželstvo, partnerstvo, aké príšerné problémy sa tu riešia. A ty máš dobrého muža. Čo by si viac chcela? Aha sex. No tak, teraz máš muža, čo má všetko okrem sexu. Ideš ho vymeniť za muža so sexom a s čím viacej?? Už len to, že si to rozdáva s vydatou je jeho charakterové vizitka.
@anonym_autor hľadáš dokonalosť. Aj úžasného muža a aj úžasný sex. Pravdupovediac, myslíš si ,že nájdeš ideálneho partnera? Veď tu si čítaj, na MK, ako funguje manželstvo, partnerstvo, aké príšerné problémy sa tu riešia. A ty máš dobrého muža. Čo by si viac chcela? Aha sex. No tak, teraz máš muža, čo má všetko okrem sexu. Ideš ho vymeniť za muža so sexom a s čím viacej?? Už len to, že si to rozdáva s vydatou je jeho charakterové vizitka.
Čas ukáže...teraz to je asi čerstvé s milencom nepíšeš ani koľko ste s partnerom spolu, koľko máte rokov...Zároveň je divné o mužovi písať, že ani poriadne nezačal so sex.zivotom a preto nemá chuť to je hlupost tam bude niečo iné buď nejaká trauma...čo by som robila?Stretávala sa s milencom a uvidíš co bude ďalej.Ak bude tlačiť na vzťah a pochopí, že od partnera neodises neboj sa vezme čo mu bude ponúkané a ty sa raz rozhodneš.Napis koľko si s partnerom a milencom.Ale z mojich skúseností kde bol dobrý sex nebol tak dobrý vzťah, aby som si s ním vedela predstaviť dieťa a spoločný život.Ako partner ok, ale nie muž a roky spolu.
@anonym_779c9e nie je vydatá a asi bude dosť mlada
Nežila by som vo vzťahu bez sexu. Ked nefungujú sex, nefunguje nic

Koľko máš rokov? Máte deti?