icon

Riešenie straty túžby po intímnom živote

7. jún 2025

Som vydatá, 38 rokov, dve deti, obaja pracujeme. Muža ľúbim, ale nepriťahuje ma. Sex mám s nim nasilu, keď on chce. Ja sama na to nemám chuť nikdy. Ani sama sebe si nerobím dobre. Keď máme sex, mám pri tom nepríjemné myšlienky, chcem, aby to už skončilo. Nebolo to takéto vždy, takto je to asi posledný rok.
Mali sme ťažšie obdobie, hádali sme sa, deti boli malé, celá domácnosť na mne a vtedy asi tie city voči nemu ochladli. Vadia mi aj nejaké veci na jeho povahe, vždy musí mať pravdu a posledné slovo a ja nemám chuť sa s ním o ničom dohadovať ani sa s ním rozprávať, lebo on zo všetkého vyrobí problém a žiadne moje riešenie nie je dobré.
Je mi z toho do plaču, pretoze môj muž je inak dobrý manžel a otec a viem, že mu sex chýba.
Ak ste niekto mali takýto problém vo vzťahu, ako ste to vyriešili?

earlgrey
7. jún 2025

Manželská poradňa...sexuológ...rieš to...lebo skôr či neskôr bude hľadať niekde inde 😉 a kľudne sa tu do mňa pustite, ale neexistuje, že jeden zdravý muž bude bez sexu a takýto sex, kde ty si to neužívaš a on to samozrejme vidí, cíti a vie o tom, ho dlho baviť nebude...

januska12323
7. jún 2025

Riešila by som prvotný problém - komunikáciu vo vzťahu a neplátala ho núteným sexom, to už radšej žiadny.

veselo_neveselo
7. jún 2025

Treba sa starat o vas vztah, vas dvoch. Takze najst opatrovanie pre deti, a vybehnut si len sami dvaja niekam, kde zas budete len vy dvaja, a nie ako rodicia. Niekam, kde sa viete spolu uvolnit. Pre niekoho to moze byt wellness, pre niekoho je to turistika, alebo divadlo s vecerou.
Ak treba, doma prerozdelit ulohy, zapojit jeho, i deti. Robit veci spolu.
Mate nejake vecerne ritualy ked idu deti spat? Ak nie, zavedte si nejake. Aj keby to mala byt polhodinka, ale porozpravat sa, poobjimat sa, alebo len si navzajom pomasirovat nohy, alebo ruky, chrbat, proste vytvorit atmosferu kde sa mozete fyzicky spolu uvolnit. Nema to byt predohra, ale dusevna intimita.

Ty sa zameraj aj na seba trochu, chod cvicit, s kamoskami, aby si vypustila paru aj ty nezavisle od manzela.

Toto je to, preco sa hovori ze na manzelstve treba pracovat. Musite sa starat o vas romanticky vztah, zvysit mu teraz prioritu aby ste k sebe zas nasli cestu.

hederamonstera
7. jún 2025

Nemas toho vela na pleciach posledny rok? Ci len uz mas plne zuby povahy tvojho muza?

pink_lady
7. jún 2025

Môže to byť aj blížiaci sa prechod...každá na to reaguje inak

vanilkovazmrzka
7. jún 2025

Nezda sa mi, ze ho lubis. Iba ho tolerujes ako muzskeho clena rodiny, otca deti, alternativny zdroj prijmu. Ale suhlasim ze poradna/sexuolog moze pomoct. Ak si predtym mala sex ako taky rada a dobrovolne, tiez to moze byt nejakou hormonalnou zmenou

kavasmliekom
7. jún 2025

Skúste ísť niekde len vy dvaja. Masáž, welnes. Kino. Držte sa za ruky. Usmievajte sa na seba. Zahoďte starosti aspoň na ten jeden deň. Všímajte si len to dobre na sebe. V noci tiež buďte len sami dvaja. Ja neuznávam manželské poradne, väčšinou ti aj tak povedia len to, čo už vieš aj sama.
Čo bolo to, prečo si sa do neho zaľúbila? A prečo on do teba? Skúste si to oživiť. 🥰

mandzula
7. jún 2025

"Vadia mi aj nejaké veci na jeho povahe, vždy musí mať pravdu a posledné slovo a ja nemám chuť sa s ním o ničom dohadovať ani sa s ním rozprávať, lebo on zo všetkého vyrobí problém a žiadne moje riešenie nie je dobré". Tu je problem, preco ta nevzrusuje, ani mna by takyto chlap nevzrusoval. Nepovazovala by som ho za "inak dobreho manzela". A nepomohlo by ani 10 masazi, wellnessov a podobnych veci.

goodidea
7. jún 2025

Tak ľúbiš ho alebo nie? Lebo píšeš že tvoje city k nemu ochladli ,( podľa mňa nechceš sex preto že opadla láska )

earlgrey
7. jún 2025
@mandzula

"Vadia mi aj nejaké veci na jeho povahe, vždy musí mať pravdu a posledné slovo a ja nemám chuť sa s ním o ničom dohadovať ani sa s ním rozprávať, lebo on zo všetkého vyrobí problém a žiadne moje riešenie nie je dobré". Tu je problem, preco ta nevzrusuje, ani mna by takyto chlap nevzrusoval. Nepovazovala by som ho za "inak dobreho manzela". A nepomohlo by ani 10 masazi, wellnessov a podobnych veci.

@mandzula No na jednej strane ok ale čo ak ona má tiež svoje muchy? ženy sú niekedy horšie ako muži...ale mužov tieto somariny nezaujímajú, oni vedia oddeliť emócie a sex si užiť...ženy to majú horšie...ale tak zmena v správaní jedného alebo druhého z niečoho pramení...a na to treba komunikáciu a snahu to napraviť...Z toho, čo tu čítam na MK, ženy si myslia, že vytrestajú mužov tým, že im neroztiahnú nohy...tak ak vás muž nepriťahuje, vadí vám na ňom niečo...nedržte sa ho zubami nechtami (lebo deti, lebo nemám kam isť, lebo to a to)...nechajte ho, nech hľadá šťastie a lásku inde...lebo skôr či neskôr sa nájde žena, ktorá v ňom nebude vyhľadávať len to zlé ale zamerá sa na jeho pozitíva...a bude ju priťahovať...

goodidea
7. jún 2025

Este ma napadlo že píšeš že je ti do plaču z toho že nechceš sex, tak ak chces sex len ako keby nemáš chuť lebo stále máš v hlave krivdy minule z tých hádok tak skús nejaké tabletky prírodné na libido ,teda ak chces radu nejakú lebo každú chvíľu takáto téma a keď žena v piatich prvých komentároch nedostane nejakú čarovnú radu tak sa odmlčí

athena27
7. jún 2025

autorka, myslím, že tú najlepšiu radu akú tu môžeš dostať napísala @veselo_neveselo o vzťah sa treba starať potom bude chuť aj na ostatné 🙂

mandzula
7. jún 2025
@earlgrey

@mandzula No na jednej strane ok ale čo ak ona má tiež svoje muchy? ženy sú niekedy horšie ako muži...ale mužov tieto somariny nezaujímajú, oni vedia oddeliť emócie a sex si užiť...ženy to majú horšie...ale tak zmena v správaní jedného alebo druhého z niečoho pramení...a na to treba komunikáciu a snahu to napraviť...Z toho, čo tu čítam na MK, ženy si myslia, že vytrestajú mužov tým, že im neroztiahnú nohy...tak ak vás muž nepriťahuje, vadí vám na ňom niečo...nedržte sa ho zubami nechtami (lebo deti, lebo nemám kam isť, lebo to a to)...nechajte ho, nech hľadá šťastie a lásku inde...lebo skôr či neskôr sa nájde žena, ktorá v ňom nebude vyhľadávať len to zlé ale zamerá sa na jeho pozitíva...a bude ju priťahovať...

@earlgrey presne to som aj spravila. Ja som spokojna, ci aj on, neviem, to uz je jeho cesta.
A ja mam takeho, ktory ma pocuva, vie si uznat chybu, zaujima sa o moj nazor - potom sa da vztah budovat a funguje aj sex.

earlgrey
7. jún 2025
@mandzula

@earlgrey presne to som aj spravila. Ja som spokojna, ci aj on, neviem, to uz je jeho cesta.
A ja mam takeho, ktory ma pocuva, vie si uznat chybu, zaujima sa o moj nazor - potom sa da vztah budovat a funguje aj sex.

@mandzula Súhlasím...

zabka79
7. jún 2025

Nepritahuje ta preto ze ti slovne vela krat ublizil...sklamal ta...v tomto sexuolog nepomoze...pomohlo by kedy sa ti manzel ospravedlnil a to co ti ublizuje neopakoval...keby ti dal na javo ze si jeho "kralovna". Ak sa toto nezmeni budes to robit z povinnosti...nepotlacaj samu seba, nepotlacaj svoje sklamanie mozno zhnusenie...bude ti to skodit...

adka176
7. jún 2025

Kamoška to vyriešila tak, že už mu nedala...rok, dva, desať, pätnásť....žijú ako spolubývajúci....čo viem od iných mal milenky....ona netuší asi, alebo to trpí...inak navonok sú nádherný spokojný párik...
Aj to je možnosť...

denkabemommy
8. jún 2025

Keď on fňuká, že mu chýba sex, tak ty môžeš fňukať, že to chýba emočné prepojenie. Keď naplní on tvoju potrebu, ty s radosťou potom tu jeho.
Ženy rokmi akosi zabúdajú na to, že potrebujú stále prejavy emócii od mužského pohlavia, také tie bežné, čo nič nestoja - povedať si krásna, len tak byť v jeho náruči a rozprávať sa spolu… vôbec nepotrebuješ žiadneho sexuológa, psychológa a pod na tento problém. Úplne ti bude stačiť pozornosť od tvojho muža… takže nechaj pánka sa trošku posnažiť ale ty buď tomu všetkému otvorená, ono to príde samé ani nebudeš vedieť ako 🙂

slovakboy
8. jún 2025
@denkabemommy

Keď on fňuká, že mu chýba sex, tak ty môžeš fňukať, že to chýba emočné prepojenie. Keď naplní on tvoju potrebu, ty s radosťou potom tu jeho.
Ženy rokmi akosi zabúdajú na to, že potrebujú stále prejavy emócii od mužského pohlavia, také tie bežné, čo nič nestoja - povedať si krásna, len tak byť v jeho náruči a rozprávať sa spolu… vôbec nepotrebuješ žiadneho sexuológa, psychológa a pod na tento problém. Úplne ti bude stačiť pozornosť od tvojho muža… takže nechaj pánka sa trošku posnažiť ale ty buď tomu všetkému otvorená, ono to príde samé ani nebudeš vedieť ako 🙂

@denkabemommy 👏👏👏áno.

hefo
8. jún 2025
@adka176

Kamoška to vyriešila tak, že už mu nedala...rok, dva, desať, pätnásť....žijú ako spolubývajúci....čo viem od iných mal milenky....ona netuší asi, alebo to trpí...inak navonok sú nádherný spokojný párik...
Aj to je možnosť...

@adka176 No to je teda "riešenie" jak noha!

slovakboy
8. jún 2025

Najprv treba riešiť to prečo ti vadí jeho povaha. On ti robí možno aj nevedomky malé zranenia svojimi blbymi poznámkami a neneutralizuje ich 4 násobnou dávkou príjemných poznámok pochvál úsmevov pohladení službičiek atd. Tento nepomer sa ti ukladá v podvedomí a prejaví sa v sexe. Iniciuj zmenu popisom svojich pocitov bez jeho hodnotenia.

karolinakr
9. jún 2025
@hefo

@adka176 No to je teda "riešenie" jak noha!

@hefo 😅

macatt
Autor odpoveď zmazal
kinlly7
13. jún 2025

som na tom podobne...každý hovorí choďte niekde sami ( chodíme tak 1x za 3 mesiace sami ) daj varovať deti, aby ste boli spolu...to by som musel dávať varovať každý týždeň 😀 a to ešte aj keď niekde my ideme že sami ( teraz cez víkend ) aj to sme pohádaní. My už sme mali toľko rozhovorov....mne nesedí povaha môjho partnera, je veľmi výbušný. Takže iba som ťa chcela podporiť, som na tom tak isto a bude to stále také isté...tiež neviem, čo robiť. Sme spolu 10 rokov. Jedno dieťa spoločné, jedno mám v striedavke ( snáď už to skočí ) a inak navyše partnerovi aj vadí už aj môj syn a to s nám trávi minimum času.

goodidea
13. jún 2025
@kinlly7

som na tom podobne...každý hovorí choďte niekde sami ( chodíme tak 1x za 3 mesiace sami ) daj varovať deti, aby ste boli spolu...to by som musel dávať varovať každý týždeň 😀 a to ešte aj keď niekde my ideme že sami ( teraz cez víkend ) aj to sme pohádaní. My už sme mali toľko rozhovorov....mne nesedí povaha môjho partnera, je veľmi výbušný. Takže iba som ťa chcela podporiť, som na tom tak isto a bude to stále také isté...tiež neviem, čo robiť. Sme spolu 10 rokov. Jedno dieťa spoločné, jedno mám v striedavke ( snáď už to skočí ) a inak navyše partnerovi aj vadí už aj môj syn a to s nám trávi minimum času.

@kinlly7 pre tie hádky nemáš chuť,to je pre ženy najväčší zabijak libida..žena potrebuje pre intímne zblíženie najprv zblíženie citové

bielasovicka
13. jún 2025

A neberieš nejaké lieky? Lebo sú niektoré co znižujú chuť na sex.

kinlly7
13. jún 2025
@goodidea

@kinlly7 pre tie hádky nemáš chuť,to je pre ženy najväčší zabijak libida..žena potrebuje pre intímne zblíženie najprv zblíženie citové

@goodidea presne