icon

Rozmýšľate nad dieťaťom s homosexuálnym priateľom?

23. mar 2024

Ahojte,

zaujima ma Vas nazor,
mam kamarata, velmi mileho, dobreho, vzdelaneho, relaticne mladeho (ma tesne pred 30) ja mam 34 rokov.
Je homosexual, ale velmi tuzi po dietati a netvrdim ze ja nie.
Nemam ziadneho partnera a myslim si, ze po poslednom zlomenom srdci, ani po ziadnom netuzim.
Obaja sme zabezpeceni (auto byt dobra praca….)
On by so mnou to dieta chcel, a ja nad tym zacinam tiez uvazovat.
Poprosim len o slusnu komunikaciu … nadavky a osocovanie tu nehladam (prijmem aj kriticke nazory, ale nie nadavky)

autor
24. mar 2024

@lienka.7 Je mi luto, ze ste milá pani nečitala moj uvodny text, kde som poprosila, aby tu nebola žiadna nenavist ani nic podobne. To, že nad tym uvažujem, neznamena, ze som uz hned tehotna a idem do toho s otvorenou naručou, zial, to by ste museli byt natolko inteligentna, aby ste vedeli citat medzi riadkami 🙂
A je mi dost luto Vas aj Vašej rodiny, ak ste v niektorych mojich komentoch nepocitila troška humoru a sarkazmu.
Krasny den zelam a troška viac usmevu, prospeje Vám to, verte mi ❤️

ktochytavzite
24. mar 2024

Anonym a preco nevhces niekoho ,na jed u nic zbalit a mat dieta samaVe pises ze si samostatna a nie si odkazana na peniaze otca,ze dokazes vyzit a postarat sa o dieta aj sama.Preco si chces komplikovat klud s nejakym teplosom?Ja si myslim ze jednoduchsie si je zbalit chlapa na par oci ako si uviazat gulu na nohu v podobe tepleho otca dietata.Ten tvoj lekar ,jemu ide o jed o mat dieta roznou cestou.Ja by som hlavne uvazoval nad striedavkou a inym stylom vychovy.Takto si budes sama co uznas za vhodne,ci to ide o peniaze zamozneho lekara?

autor
24. mar 2024

@ktochytavzite Nerozumiem, prosim skus po slovensky.

bluka2
24. mar 2024

@lienka.7 “žena dieta môže mať aj sama, ale chlap ho sám mat nemoze (nevynosi si ho)” síce si ho nevynosi, ale môže ho mať rovnako ako žena. Poznám takých 2 mužov, čo majú dieta a dokonca poznám aj jeden pár muž-žena, kde mali dieta tak, že prvých 5 rokov bol v RL iba otec (dieta bolo vynosene pre nich na Ukrajine) a matke to trvalo 5 rokov, kým sa dostala na RL aj ona. Takže v niektorých prípadoch to ma chlap ešte aj jednoduchšie…

lienka.7
24. mar 2024

Milá autorka, za mna je mať dieťa rozhodnutie, kde humor a sarkaus nema absolutne co robiť.
O inteligencii by som na tvojom mieste radšej pomlcala, lebo toto by žiadnej inteligentnej žene ani na um nezislo. Ako ti tu už napisali, keď je to smutno, zožeň si radšej psa. Dieta nie je hračka, ale ľudská bytosť. Mojej rodiny ti ľúto byt nemusi, ja mam svoje deti pri mne nonstop, nemusím sa o ne deliť s ďalšími 2 gaymi a hovoriť im ako je to normalne... lebo to normalne nie je.

lienka.7
24. mar 2024

@bluka2 myslím, že o "kupovani" si deti táto téma nie je. Keby to pán doktor chcel, zaplati si to a nepotrebuje tuto autorku k tomu.

simsalabim
24. mar 2024

@lienka.7 predstav si, ze by to napadlo - a bezne napada - mnohym inteligentnym zenam. A moze to byt lepsi krok, ako mat dieta s kadekym (co tu citam). Obaja dieta chcu, spaja ich priatelstvo a respekt a maju jasne, co a ako. Lepsie, ako zufalo tuzit po dietati, no nemat partnera, mat to dieta s kadekym a skoncit ako slobodna matka…. alebo o dost lepsie ako byt s chlapom, ktory vztah predstiera preto, ze chce dieta, ale pritahuje ho ine pohlavie. Ja sama si viem predstavit do toho v inom zivote ist. Netradicne? Ano? Moze to skoncit zle? Ano - tak, ako aj ine vztahy. Vztahy, zalozene na racionalnom rozhodnuti tu boli cele storocia. Ano, vsetci chceme vztah a lasku, no nie kazdemu sa to v zivote podari. Toto je fakt a aj ten treba brat do uvahy.

bluka2
24. mar 2024

@lienka.7 presne, čo ti píše nižšie. Pre neho môže byt lepšie mať dieta s ňou, ako s náhodným genetickým materiálom (vajíčkom). Môže sa s ňou porozprávať o chorobách v jej rodine a pod.

autor
24. mar 2024

@lienka.7 a co je podla Vas normalne? Zit ako 75% zien s muzom, na ktoreho sa ani nedokazu pozriet lebo sa im hnusi ale hold maju spolu dieta. Či je normalnejsie zit s alkoholikom, len aby dieta malo “normalnu rodinu”? Ci kazdy vztah muz a zena je normalny?
Samozrejme kazda z nas ma vysnivaneho “princa”, ktory vstupi do nasho zivota budeme mat rodinu deti a budeme spolu zit navzdy, ale ja som uz z takychto rozpravok vyrastla. A neuverite ale viem co znamena rozhodnutie mat dieta, lebo som uz o jedno prisla (no nechcela som to rozoberat).
A kupit si dieta? Ten muz ma tolko penazi, ze ak by chcel len dieta, ma ich uz niekolko. A nie nechcem mat dieta “sama”, nakolko kazda matka vie, co znamena mat dieta a ze je tamm potrebna pomoc aj tej druhej osoby, ale ano, radsej chcem aby pri mne spal “teplos” ako ste ho nazvali, ktory viem ze bude stat po mojom boku do konca zivota, ako mat dieta s nahodnou laskou, budem nanho uplne sama a este nam bude nicit zivot.
Čo bude pre dieta lepsie? Dvaja milujuci rodicia (ja a teploš) alebo matka, ktora ho sice bude milovat ale bude na vsetko totalne sama a to dieta nebude poznat lasku otca?
Polozilo ste ti otazku aj takto?

ktochytavzite
24. mar 2024

Anonym v skratke ,naco si komplikujes zivot s homosexualom ked si mozes najst muza na par x aby si otehotnela.Ten homosexual moze byt problem cely,tvoj zivot.Pretoze jemu nejde o teba ale o jeho decko.Nebude mysliet na teba ale na svoje decko.K tebe nebude nic citit.Plus striedava starostlivost ti nebude robit dobre.Ak mas peniaze a vies sa o seba postarat ako pises,najdi si na par dni milenca a mas to.Naco potrebukes k tomu s niekym sa hrat na rodinu???To ti moze byt len na skodu.

autor
24. mar 2024

@ktochytavzite ale medzi nami city su, v tom je sakra rozdiel! A taktiez je rozdiel byt slobodna matka na vsetko sama a byt matka zijuca mimo partnera ale s tym, ze byva od nas 3 minuty a kedykolvek moze byt s nami. Sama opustena by som dieta nezvladla (a nebavime sa o financnej stranke)

doriiis
24. mar 2024

Autorka....vidíš to strašne naivne celé.

personality
24. mar 2024

Ja by som to tak nechcela, keď Ťa teda zaujímajú názory ostatných ľudí.

lienka.7
24. mar 2024

Takže poďme na to racionálne... to s tým tvojim "teplosom" budeš teda normalne bývať? U neho ci u teba? Aj s jeho ďalším "teplym" kamošom?
Ako si predstavuješ, ze ta bude objímať v posteli ci ako? Si kompletná? Asi nie, ze? Na to si nájdi normálneho milenca a nie gaya paneboze 🤦‍♀️
A inak, keď si niekoho teda nájdeš, tak potom co, povieš "teplemu" kamošovi, aby sa odstahoval, ze uz ho nepotrebuješ, alebo odídeš ty od neho? Aj s dieťaťom? No zabudni... Lebo toto ti žiadny normalny muz tolerovať teda nebude, to si môžeš byť istá.
Keď ma teda prachy, nech si dieta kúpi a ma to. Hociktora Ukrajinka mu ho vynosi, tie to bežné robia robia za prachy. Písali o tom aj články na nete, nie je žiadny problém.
Sorry, ale fakt vyskúšaj toho psychológa... to, ze ty si nevieš nájsť nosného chlapa, neznamená, že to tak ma 75% žien... ozaj, kde si.na to číslo vobec prišla? A ako ti tu napisala
@ktochytavzite tvojmu "teplemu" kamošovi nejde vôbec o teba, ale o tvoju maternicu... v to viac dúfam iba ty. On ta nelotrebuje na to, aby sa hral na rodinu. On rodinu mat bude. A aj dieta. A ty ostaneš opäť sama a navyše bez dietata. Ale ako myslíš... toto mi povedať, že chce urobiť dcéra, sa jej spytatm, či si chce poslať život už úplne, sorry.

ktochytavzite
24. mar 2024

Podla mna ak mas na to financie tak to lepsie zvladnes sama ako s homosexualom ktoremu ide len o jedno.Aj dobre priatelstva sa mozu ukoncit behom minuty,ako si si nie ista v manzelstve tak si nemusis byt ista ani v priatelstve.Vas bude spajat len dieta o ktore sa budes s nim delit na striedavku,pretoze ked takto kalkuluje uz teraz,myslis ze mu bude stacit ho mat len kazdy 2 vikend?
Ak chces do toho ist tak si ale napiste zmluvu normalne a dohodnite sa na niektorych veciach ako tebe budu vyhovovat ,predrodicovsku zmluvu kt on nemoze porusit.
Inak ty si zdravotna sestra?(len tak ked je on lekar,kde ste sa
spoznali?)

No mne by vadil aj cakt ze otec mojich deti by bol homosexual.Nemam proti nim ic ale ako otca by som ich nechcela.

katkami123
24. mar 2024

Mne trochu príde vychcaný kamoš gay, ktorý zneužíva nešťastnú situáciu s priateľmi svojej kamošky. Tak ju manipuluje na dieťa.
Lebo ona je mladá a ma kopu možností. On ma len túto na Slovensku.

jana_eyre_2
24. mar 2024

@ktochytavzite podľa teba by bol neznámy milenec lepší ako dlhoročný kamarát ktorého poznáš? Myslíš že muž nikdy nezistí že dieťa môže byť jeho? A nikto nezaručí že neznámy pár dňový milenec ju nedá na súd o otcovstvo, nebude majetnicky, manipulativny a o dieťa ju bude chcieť pripraviť..

Myslím že ak by šlo v tejto debate o heterosexuálneho kamoša ktorý chce dieťa bez vzťahu tak by to ľudi tak nesokovalo.. koľko ľudí má spolu dieťa a nie sú spolu, len spolu dobre vychádzajú a vychovávajú spoločne? No veľmi veľa..

autor
24. mar 2024

@ktochytavzite nie nie som
zdravotna sestra. A myslis
ze lekari poznaju len lekarky a zdravotne sestry?
Som Ekonomka.

autor
24. mar 2024

@lienka.7 ale ja neviem kde vy stale beriete, ze ja si neviem najst normalny vztah. Pisala som to viackrat v diskusii, nemam zaujem o ziadneho partnera.
A nemam zaujem ani v buducnosti.
Ja nemam zaujem a to neznamena to iste ako nemat moznost.
Akoze fakt zacnite citat s porozumenim, lebo zakazdym Vam nieco vysvetlovat, fakt sa citim blbo, ze ste nechapava.

autor
24. mar 2024

@jana_eyre_2 ak by slo o heterosexualneho muza vsetky zeny by v tom videli happyend ako vo filmoch od Pilcherovej a fandili nam, lebo by to dieta bolo splodene mozno z buducej lasky 😂

jana_eyre_2
24. mar 2024

Presne...

kristiii
24. mar 2024

Zaujímavé ako sa tu zrazu propaguje sex s neznámym chlapom za účelom splodenia dieťaťa. Tipujem, že presne tie ženy, by ti v prípade, že sa počas toho nakazis nejakou pohlavnou chorobou, prípadne sa ti narodí dieťa s nejakou zdedenou chorobou, písali, že si nemala byť jeb...a liezť do postele s cudzím chlapom.

sandrinne
24. mar 2024

Poznam viacero takychto pripadov, aj s malymi aj s dospelymi detmi. Dospele o orientacii rodicov vedia a je im to uplne jedno, dolezitejsia je rodicovska laska. Ludia by sa velmi cudovali, kolko ludi takto funguje...

lienka.7
24. mar 2024

Keby si si vedela nájsť normálneho chlapa, nemusela by si uvažovať o dieťati s gayom. To len tak na okraj.

autor
24. mar 2024

@lienka.7 aha takze podla Vasej logiky mila pani, mam ist hned do vztahu a zit rodinny zivot s bars akym muzom, aj ked to tak necitim. Krasa. A preco je potom na MK vzdy tema “Nelubime sa uz”, “Intimne spolu nezijeme” a podobne.
Ach jaj, zistila som, ze je zbytocna skoda sa k Vam vyjadrovat, aj tak nechapete o com pisem 🙂

marseillefan
24. mar 2024

@lienka.7 Koľko percent chlapov je podľa teba normálnych? Máme tu gemblerov, slabo zarábajúcich, závislých na hrách, nekomunikujúcich, nekompatibilných,, takých čo nechcú sex, takých čo chcú sex príliš veľa, sukničkárov, takých, čo nevedia komunikovať, takých, čo ženy bijú, takých, čo ženám nevoňajú, mamičkárov, atď, atď... V ideálnom prípade je maximálne 20-30% chlapov normálnych? Čiže 20-30% žien si s nimi môže urobiť dieťa a budú mať spokojný život. Čo má robiť zvyšných 70-80% žien?

ktochytavzite
24. mar 2024

@jana_eyre_2 Ide o umysel,je jedno ci hetero alebo homo.kde hetero ma troska vyhodu ako homo.Mne by sa umysel nepacil pritom ako pisem kazdy vztah ci uz milenecky alebo kamaratsky sa moze zvrhnut na konflikt zaujmov.Ja by som bola opatrna a bez nejakej predrodicovskej zmluvy kde si ona urci jasne pravidla by som do toho nesla.Lebo moze byt aj taky scenar-co si myslim ze najskor bude-jemu nebude stacit kazdy,druhy vikend on bude chciet kazdy druhy tyzden.A pre deti to uz nie je ani zdrave a ani dobre.Tu ide o niekoho tretieho,kto tym bude trpiet,hlavn ze budu potreby rodicov naplnene.Myslim si ze malokto takto kalkuluje ked si planuje rodinu.

ktochytavzite
24. mar 2024

@kristiii No to by ma tiez zaujimalo ako by sa obaja postavili k tomu ze dieta by mali nejaky hendikep.Tu tiez nema zaruku,niekedy to neustoja manzelia a v tomto pripade by to bolo ako?

katkami123
24. mar 2024

Autorka,
“ mam ist hned do vztahu a zit rodinny zivot s bars akym muzom, aj ked to tak necitim”

- ale na rodinný život s dieťaťom sa cítiš? Za mňa si ty lepšie ujasni, čo chceš. Lebo kamoš gay veľa možností ohľadom vlastného dieťaťa nemá. Aby si za 2 roky neľutovala, ako si sa ním nechala oblbnúť.

katkami123
24. mar 2024

@ktochytavzite
Písala som jej tuto možnosť, žeby dieťa bolo ztp a potrebovalo by 24/7 starostlivosť a odpoveď som nedostala. Pýtala som sa aj na autizmus, atď. Autorka odpovedá len na čo jej vyhovuje.