Rozmýšľate nad dieťaťom s homosexuálnym priateľom?
Ahojte,
zaujima ma Vas nazor,
mam kamarata, velmi mileho, dobreho, vzdelaneho, relaticne mladeho (ma tesne pred 30) ja mam 34 rokov.
Je homosexual, ale velmi tuzi po dietati a netvrdim ze ja nie.
Nemam ziadneho partnera a myslim si, ze po poslednom zlomenom srdci, ani po ziadnom netuzim.
Obaja sme zabezpeceni (auto byt dobra praca….)
On by so mnou to dieta chcel, a ja nad tym zacinam tiez uvazovat.
Poprosim len o slusnu komunikaciu … nadavky a osocovanie tu nehladam (prijmem aj kriticke nazory, ale nie nadavky)
Môžeš ešte stretnúť aj v 40ke chlapa snov...a budes už mať dieťa...nebude ťa možno ten chlap chcieť..a akože s gejom..dieťa..v žiadnom prípade..môže to zdediť aj bude syn..toto ani neuvažuj .za mňa určite nie
Myslim zeby ti to casom vadilo lebo s keby si mala dieta by si tuzila po klasickej rodine a laske muza a nie ze otec dieťaťa bude chodit za inymi.
@jana_eyre_2 V tom pripade by sa rozhodovala sama ,nebila by limitovana kamaratom.Pretoze s jej kamaratim to nebude len o pomoci ale aj dost limitovana.A hlavne sa nevyjadrila vobec ako by brala tyzdnove odlucenia.Ja ako matka by som to zle znasala.Ale toto ona nevie este.
ty nevies co so ztp,to je ok nimto to uplne nevie alw opytaj sa hlavne na to kamrata ako by sa zachoval.Ci by bol ochotny nadalej pomahat.
A kde by si kupil akoze inde dieta?Pises to ty keby pozreboval len dieta kupi si ho inde a ako?To si myslis ze sa to len tak da kupit?Jemu by tazko aj niekto adoptoval.Ukrajina?Teraz ked je tam vojna,plus ani pred vojnou to nebolo asi najlahsie.Proste chce dieta tak ta len vyuziva vo svoj prospech.Ci sa ti to oaci ale o nie _vyuziva Ta.A ked mu ty povies nie.Bude hladat dalej zenu podobnu v tvojej situacii.
Jejo by sim si vobec neidealizovals.Mne to pride pravaze dost vypocitave.
A ako Vam to bude fungovat?No vyborne pokial sa zmieris s tym ze kazdy druhy tyzden budes mat prazdnu detsku izbu.Lebo nemyslim si ze mu budu stacit odrobunky,mozno zo zaciatku Le neskor azi tazko.
@anketkarka BRAVO. Tlieskam🤗 keby som mohla obijmem Ta.
Za mna uplne v pohode, viem si samu seba predstavit, ze by som do toho isla. Dieta bude mat milujucich rodicov spravajucich sa oravdepidobne k sebe s uctou a v priatelskom vztahu, ktori by mali chciet pre nho to najlepsie.
Ja si myslim ze je to rozumny napad. Je to najbezpecnejsi sposob ako mat dieta 😉 nepocuvaj moralistov, ktory o homosexuqlite posledne citali v casopise prauda za socializmu. Štatisticky sa aj tak rozvedieš ak by sa ti aj podarilo dostatočne skoro si nájsť toho pravého. Šanca, že ten 'pravý' nebude robit po rozvode tebe a tvojmu dietatu zle je tiež velmi nízka. Ja takeho byvaleho muza mam, super tato a dobry kamarat, ale je to naozaj vynimocne. Tato tvojho dietata sa moze starat o vase dieta a zit svoj zivot, moze byt pre teba oporou a pomahat ti a ty si mozes najst casom vztah po ktorom naozaj tuzis, nie taky, aby bol do dvoch rokov a stihla si dieta. Verim, ze bude ovela lepsi otec ako jeden z tych pol miliona frustrovanych muzov co zistili ze s prichodom dietata prisla aj zodpovednost. Nebude ziarlit na tvoj novy vztah, nebude sa spravat majetnicky, jeho rozhodnutia voci tebe a malemu nebudu ovplyvnene zbytocnymi negatyvnymi emociami, bude ti oporou. Tebe sa bude zaroven ovela lepsie starat o dieta ked bude niekto k dispozicii kto ti pomoze, kto sa bude podielat na starostlivosti rovnym dielom. Ak sa poznate dost dlho na to aby si mu verila, povazujem to za dobry krok... Co sa najhorsie moze stat? Ze sa nebude o dieta starat, tak ako tretina muzov na Slovensku? Ja v tom vidim len vyhody a moznosti, ako dietatu dopriat spolahliveho rodica... On, ako otec gay, bude zial vzdy na slovensku tahat za kratsi koniec, takze ti odpadne natahovanie sa po sudoch za to kto bude mat starostlivost a podobne
@ktochytavzite ja ako matka sa moc tesim ze je dieta tyzden u otca. A moje dieta sa strasne tesi ze je rovnako s oboma rodicmi... Je to o vybere otca, a je teraz v tomto kroku uplne jedno ci je heterosexual alebo homosexual. Pravdepodobnost ze sa rozvedie je dost velka, takze je to podla mna dobry sposob ako sa ubranit problemom
@anketkarka co je to za hlupost? Kompletna usporiadana rodina-akoze mama a otec v jednom dome, je len vec poslednych storoci a Europy. Ludia ziju v roznych usporiadaniach, a su prekvapivo casto krat stastnejsi ako my... Je to len cirkevna dogma, na ktorej pasu svoje ovecky... To, ako si to ludia usporiadaju je vec spolocnosti. Vpodstate je dnes standard zlepena rodina, a to velmi pekne ukazuje, ako je ten model "spolu dvaja az do smrti" nefunkcny...
@vierkaodjazierka bavíme sa o našej kultúre, nie o nejakých domorodých kmeňoch, kde to zoskupenie a výchova detí je vec celej komunity. To vôbec nie je cirkevná dogma. Potvrdí Ti to každý rozumný psychológ, že dieťa potrebuje mužský a ženský vzor. Cirkev s tým nemá absolútne nič. To že je štandard zlepená rodina je veľmi smutný fakt našej spoločnosti a jej vyspelosti.
@vierkaodjazierka Tak ked ti to tak vyhovuje ze mas od deti klud ,mne by to vobec nevyhvalo,pretoze mam k detim iny vztah .A nemyslim si ze je to idealne pre dieta aby pendlovalo kazdy tyzden inde,to dieta potrebuje svoje miesto kde moze byt kazdy den,nielen vtedy ked to tak rodicom vyhovuje.
V tvojom pripade si to asi tak neplanovala,stalo sa ale odporucat to pri vybere zakldania rosiny je fakt krok vedla.To radsej sa na uchat na diskoteke a mat dieta sama,nie s teplosom kt by inak na deti sa nezmohol a je sebecky voci druhym.
@baboobchod vieš o tom, že si to budeš musieť platiť komplet cele? Cca 4-5 tisíc?
Ináč, celkom pochybujem, že si normálna

Ja sa chcem zastať toho dieťaťa. Mám dve deti. Po rozvode sa o nich ocko ukážkovo stará a so všetkým pomôže. (Takže niečo ako si to predstavuješ Ty autorka a Tebou zvolený ocko). Ale opakujem. Keby som vedela, že skončíme rozvodom, tak nikdy s ním deti nechcem. Deti si zaslúžia kompletnú usporiadanú rodinu. Podľa mňa nie je fér deti plodiť s vedomím, že nikdy nebudete kompletná usporiadaná rodina. Akokoľvek sa budete snažiť obaja, nikdy to nebude pre to dieťa tak ok ako by bolo v normálnom láskyplnom vzťahu. A u Teba je šanca mať ešte normálny rodinný život s dieťaťom. O pár rokov keď sa to nepodarí normálne, tak to skúste s kamošom. Ale ešte máš čas. Len by trebalo zmeniť nastavenie prístupu k mužom a vzťahu. Dať tomu aspoň šancu do budúcna. To dieťa si toto nezaslúži. Nie je to mača ani hračka. Deti z nekompletných rodín si to nesú v sebe celý život.