icon

Rozvody po úspešných ketoch

alex5896
18. júl 2023

Neviem ci je to navrh na diskusiu ale skor som znechutena vsetkym a nechapem co sa deje ...mna sa to netyka dufam ze nikdy nebude som stastna mame dcerku a dalsie deticky na ceste...tyka sa okolia...nejedna sa o jeden par ale aj viac....preco sa rozchadzaju/rozvadzaju pary ktory si presli dlhou cestou IVFkami ketami potratmi....maju krasne rodinky maju dve tri deti dokonca aj viac z uspesnych pokusov a po par rokoch sa len tak rozvedu rozidu? 🤔🙄 Je mi nejak z toho zle a smutno preco sa to deje to uz zabudli na vsetky trapenia cim si preskakali ako stali vtedy jeden pri druhom pri sebe tesili sa na prve babatko a ako dostali tento dar...potom dufali v dalsie v dalsie babo opat si prejdu injekciami doktormi liekmi vsetkym...opat a opat ... a po x rokoch zbohom ....och 😟 nechapem to nie je to moja vec ale....

Strana
z2
janetinka27
19. júl 2023

@dada2610 neobtazovala 🙂 😉

majkamasar
19. júl 2023

@alex5896 tak niekedy je to aj tak ze ked dlhe roky nemali babo starali sa len sami o seba. Po dlhom cakani ho maju a a zrazu su tam povinnosti. Niekedy taka vychova nieje prechadzka ruzovou zahradou a stava sa ze to dvojica nezvladne.

marsmykkok
19. júl 2023

Dôvodov bude viac. Hlavný, že roky nerozvijali vzťah, sustredili sa na počatie dieťaťa. Druhý, že ak sa dieťa nedajbože dvojičky často podaria, majú už obaja po 40tke. Ťažko znášajú úplnú zmenu života, ktorú dieťa prináša. Nemajú skúsenosť so starostlivosťou o dieťa. Plus vek a matka nezvláda celý deň a noc sa starať, otec nezvláda aj pracovať a doma mať druhú šichtu. Je fakt, že páry, čo si po 40tke urobia takzvané vnúča (staršie deti už dospelé alebo skoro dospelé) zvladnu malé dieťa, lebo už majú skúsenosti s výchovou a aj už majú život otočený smerom na deti z minulých rokov. Ale po ivf taký rodičia strhaný, unavený, nedávajú to, lebo nevedia to, nedávajú zmenu.

marsmykkok
19. júl 2023

@dada2610 ja ten sex vnímam tak. Si s niekým, rozhodnete sa mať deti. Prvé mesiace je sex prirodzený ako máte chuť a tak. Ale nedarí sa, tak začne zapisovanie ovulácie, plodných dní, mimo plodných netreba vystrielať "náboje". A zrazu sex nie je vášeň ale nejaká povinnosť s x pravidlami (kedy, ako, čo robiť predtým, čo potom)

elmivelmi
19. júl 2023

Ja so myslim ze tie ivka musia byt vycerpavajuce a narocne na osych pre oboch.A po tolkych rokoch ratania a olodnovania uz sa ta iskra nqvzdy niekam vytrati.A nezachrani to ani to spolocne dieta.A po druhe rodicovstvo je dalsia skuska,cize tito maju ako keby dve skusky.Nie kazdy to zvladne .amna by toez vztah ubihal kebyze roky ratam,picham sexujem podla dni ,je to take psycho .

pkgirl30
21. júl 2023

@alex5896 Ja som si neprešla takýmito vecami. mala som tehotenstvo prirodzene, ale mám postihnutého syna a som po rozvode dva roky. A prečo sa aj napriek tomu ľudia rozvádzajú? ja si myslím, z vlastného života a presvedčenia že dieťa si vyberá svojich rodičov ale niekedy to nemusia byť obaja. Duša si vyberá kde sa chce narodiť, čo chce zažiť. Ja som presvedčená že som svoje manželstvo mala od žiť do obdobia kým sme nemali dieťa. a potom to nejako všetko skončilo a som neskutočne šťastná. Niekedy je to naozaj len o tom že sa dvaja ľudia stretnú aby splodili dieťa. zo začiatku nás to bolí a trápi, veľmi dlho som sa snažila udržať manželstvo až keď prišli doba že som musela pochopiť že to treba pustiť lebo to nie je moja cesta. sú to proste veci ktoré sa niekedy nedajú vysvetliť alebo pochopiť lebo to bolí. To je ako keď manželia majú novo narodené dieťa a jeden z nich náhle zomrie ako v mojej rodine chlap ostal sám s dcérou. Sú to nevysvetliteľné veci. Proste sú ľudia ktorí sú v našich životoch iba na isté obdobie

sterea
Autor odpoveď zmazal
sterea
30. aug 2023

@alex5896 rozumiem čo si týmto príspevkom chcela povedať, tiež som si myslela, že ak si pár prejde náročným obdobím, tak ich to spojí. Ja som sa o manžela ( v čase keď ochorel som ho poznala len 2 mesiace) ako jediná starala keď mal rakovinu, chodila s ním 8 rokov po lekároch, podstúpila 5 umelých oplodnení , aby sme mohli mať deti a keď sa deti (dvojičky) narodili nechal ma po pôrode o hlade bez pomoci kohokoľvek, dokonca mi vykričal , že sa chudáčik musel obetovať aby som ja mala deti (kým sa narodili ani raz nepovedal, že deti nechce) , že nemám právo byť unavená , že nemám právo sa sťažovať lebo mne sa splnil sen a keď som mala 40 teplotu tak sa ma opýtal ako si to predstavujem byť chorá. Toto bol jeho prejav lásky a vďaky voči mne. A áno, vzhľadom na to čo všetko som pre neho urobila som čakala iné správanie voči mne. Ale lásku, ohľaduplnosť, ochotu pomáhať, schopnosť byť oporou partnerovi si nevynútiš buď to tam je alebo nieje. Svokra keď som ju prvý krát po rokoch pýtala o pomoc, keď jej syn prestal chodiť do práce, tak mi povedala, že som sa mala zachovať zodpovedne a nerobiť si deti, že som mala ísť radšej na redukciu, to že jej syn nechodí do práce je moja vina, lebo normálna žena si sexom a slzičkami vynúti poslušnosť manžela. To, že som sa namiesto nej postarala o jej syna keď bol chorý je už dávno zabudnuté. Ale otec týchto detí a aj svokra sa na moje deti usmievajú , rozprávajú im ako ich majú radi. Niekedy rozmýšľam nad tým, že to, že teraz už ex bol neplodný, bolo možno znamenie, že nikdy nemal mať deti.Stratila som 20 rokov života s nesprávnym človekom.

Strana
z2