Sex pred menštruáciou
Ahojte. Chcem sa opýtať. S priateľom chceme mať sex ale mám mať menštruáciu o 4 dní mali by sme s kondómom ale bojím že môžem otehotnieť. Neberiem HAK.
Ďakujem.
Nerozumiem, bojis sa ze otehotnies s kondomom? 4 dni pred menstraciou, alebo bez kondomu.. alebo co je vlastne problem?
Fámy ako "pri prvom sexe sa nedá otehotnieť", chlapská veta "vytiahnem ho včas" a podobné kraviny si rýchlo vyhoď z hlavy. A určite odporúčam sex ešte na pár rokov odložiť, kým budeš ty (alebo kamoška) vedieť, čo a ako. Treba sa narovinu porozprávať s mamou, pretože síce to teraz určite ešte neschváli, ale práve mama by mala dievča poučiť. Netreba sa hanbiť. A ak sa mame do rozhovoru nebude chcieť, treba jej pripomenúť, že dievča to proste zaujíma a ak nevysvetlí ona, vysvetlí niekto iný. Ale s tým už mama asi spokojná nebude. Preto je lepšie, aby vysvetlila ona.
Ja som to pochopila tak že s ním chceš spať bez kondómu ale bojíš sa že môžeš otehotnieť keď máš štyri dni do menštruácie je to mala pravdepodobnosť ale z toho ako si to napísala mám pocit že na to máte ešte naozaj čas a keď už tak radšej použite ten kondómom
@eminaaaa ty asi nemáš tých 23 rokov, ako máš uvedené v profile, že? Na sex má tá kamarátka ešte fúru času. Nič nezmešká. Najprv nech si nechá od mamy vysvetliť, čo a ako funguje. Snáď jej aj vysvetlí, o čom to je a že je to síce krásna vec, ale patrí do inej telesnej a psychickej zrelosti. Niet sa kam ponáhľať. A ak je šuhaj ten pravý, tak si ešte nejaký ten rôčik počká. Ak nie, škoda s ním zabíjať nevinnosť a čas.
a ako píše nika, vždy sa môže stať, že niečo zlyhá a aj keď neplánovanie, môže žena/dievča otehotnieť. Kľudne si prelistuj túto stránku, je tu kopa dievčat, ktoré otehotneli, aj keď mal ochranu/mala asi neplodné dni/brala tabletky/dával si pozor/... Čo potom bude kamoška robiť?