Sexuálna kríza po pôrode
Ahojte, pred porodom sme s manzelom mali sex velmi casto. Po porode nastala fakt velka kriza, manzel nebol nikdy doma, mal depresie a casto spal, na vsetko som bola sama, s nicim mi nepomahal, bol ako chladny cumak, dokonca som rozmyslala nad rozvodom. (Nebola v tom ina zena)
Kriza trvala cca rok, kedy sme spolu vobec nespali. Momentalne “je to zazehnane” chodime do poradne, vztah je lepsi ale s manzelom stale nespavam. Uz cca 1,5roka. Na poradni tvrdi, ze je vsetko okej, len je unaveny, nema chut, zaspi skor nez syn. Je to podla vas okej? Moze to bys z antidepresiv, ktore uziva? Ja sa niekedy citim ako pubertiacka, neviem co a ako, kedze sme spolu tak dlho nespali. Co by ste robili? Neriesili to? Dali mu cas? Alebo nieco podnikli?
Manzel ked zaspi, je ako drevo, nezobudi ho ani motorova pila pri hlave. Takto to vsak dalek nejde. Sme viac ako spolubyvajuci nez manzelia.
A prečo nejde aj na urológiu? Nech mu spravia hormonálny profil, možno ma nízky testosterón, keď berie antidepresiva. Vtedy je aj často unavený, aj nervózny, aj chuť opadá.
Mozno by aj ten hormonalny profil pomohol. Kazdopadne, rok a pol je velmi dlha doba, ak by to chcel nejakym sposobom zmenit, tak by to jednoznacne uz riesil, si myslim.
Antidepresiva tomu urcite nepomahaju, kamoska riesi presne toto... apetit ma jej muz niekde blizko nule... obcas sa kvoli nej premoze, ale aj to si da tabletky na erekciu a ona ma pocit, ze ho pomaly znasilnuje...u nich to smeruje k rozchodu, ona to uz nedava...
No a ostatné vám funguje? Napríklad dotyky, spíte spolu v jednej posteli? Oblapite sa v noci? Či ani toto vôbec nie?
Nepoznám muža čo nechce sex.....
ak berie SSRI antidepresiva problem bude tam, blokuju sexualnu vzrusivost najma pri vyssich davkach, najhorsie su Paroxetin, Setralin
Spime v jednej posteli, ja idem vecer uspat syna a kym pridem do spalne, tak je uz aj on ako poleno, berie antidepresiva asi aj nejake tabletky na spanie. Nad ranom chodim k malemu, este ho kojim a kym dokojim, on odchadza do prace. Takze ranny sex je este menej pravdepodobny ako vecerny. Mna uz to tiez nebavi, on ma aj pohladi, pobozka, navari, uprace ale sex teda nemame vyse 1,5roka. Mozno aj dlhsie 🙈
kukni nazov liekov, ktore berie, tie na spanie to nic, ale antidepresiva, ale tak ked musi brat co s tym
Nepoznám muža čo nechce sex.....
@natalka2230 to snáď nie, určite sú takí jedinci, to mi môžeš veriť a čím si staršia, tým ich bude v tvojom okolí viac😆
kukni nazov liekov, ktore berie, tie na spanie to nic, ale antidepresiva, ale tak ked musi brat co s tym
@zobaka trittico
To je hlavný problém. Moja to isté, AD a túžba raz za pár mesiacov. Žijeme takto roky a extrémne to človeka ničí. Moja ale si už bez AD život nevie predstaviť. Keď raz AD vypnú v hlave určité procesy tak sa môžeš aj na hlavu postaviť a nebude mať túžbu
autorka - trittico by nemalo sposobovat sexualne problemy, na libido posobia SSRI antidepresiva ,ale je uspavajuce
Ja beriem ad roky a s týmto problém nemám. Ale nemuseli mu sadnúť. Ja som zo začiatku tiež bola spava, ale to len prvý mesiac, pripadne keď sa mi mierne pohoršilo, bolo ťažšie obdobie... toto by mal aj s psychiatrom riešiť, vie mu dat iné lieky, rovnako ako lieky na spanie. Moja mama ich berie ale berie si ich tesne pred spaním lebo do 15 minút zaspi. Treba sa aj s nim porozprávať.
tak trittico je liek na spanie,ja osobne som s ním vydržala asi tri týždne,ako náhle som ho užila,tak som mala problém zájsť asi aj na vecko
Dakujem
z AD to moze byt ale nie je OK ak muz nechce sex, AD maju takyto vplyv na muza prve mesiace inak muz ejakulovat musi, takze niekde je chyba alebo blok v jeho hlave ... sex si pokazit v manzelstve je velmi lahke 😒

moj nazor je , ze casu mal dost. spavy z AD moze byt.. ale za ten cas sa s nimi uz musel naucit aj zit, alebo ich treba zmenit. muz cim menej intimnosti ma, tym menej mu chybaju... treba zacat cvicit, alebo brat kotvicnik na zvysenie testosteronu a zacat spolu spavat planovane... inak je to zaciatok konca ak nie koniec samotny... ak ty pri malom dietati vies najst cas a mas chut, nech prida ruku k dielu... skuste napriklad ranny sex... nech sa trosku nastartuje o co prichadza... manzelstvo bez sexu je spolubyvanie na intraku ...