Sexuálny život po odstránení maternice a vaječníkov
15. nov 2024
Ahojte zienky, aky je vas sexualny zivot po odstraneni zenskych organov, ak sa tu najdu take, co maju kompletnu hysterektomiu, aj adnexektomiu... Sex len s lubrikantom, to som citala, ale myslim, je to horsie ako pred operaciou? Pripadne naco si dat pozor? Nemali ste bolesti, zrasty a pod? Dakujem...
orgasmus je také takový zvláštní, jako je hezký i tak, ale člověk si musí zvyknout, že tam chybí ty stahy dělohy, nebo alespoň mně tam chybí...někdo třeba změnu ani nepostřehne...jinak bolesti ani srůsty nemám....

Ahoj, snad ti nevadí čeština🙂, mám po úplné hysterektomii, ale užívám malou dávku estrogenu, takže s vlhkostí problém nemám, pokud nemůžeš umělé hormony, zkusila bych požádat alespoň o lokální estrogen do pochvy, ten není rizikový a pomáhá i s celkovým zdravím té sliznice, jinak co se týká sexu, záleží, jestli ti sebrali i děložní čípek (krček), mně sebrali úplně vše a je to s tím sexem takové horší no, protože dříve jsem měla pochvu vzadu citlivou v dobrém slova smyslu, ale teď, jak tam je jizva, tak to bohužel citlivé není vůbec....na jiných místech citlivost normálně zůstala, ale to místo po krčku je opravdu bez citu....ale někdo to může mít třeba úplně jinak...